Of ze nou om acht uur 's morgens bij een kinderboerderij in Lutjebroek een opening verricht of om half negen 's avonds een staatsbanket bijwoont: Máxima verschijnt overal met smokey eyes. Hoogste tijd om eens aan Haar- en Make-up specialist Diana van Ginkel te vragen hoe ze dat toch doet. 

 

Diana: "Máxima ziet er altijd prachtig uit. Maar ongetwijfeld is het ook haar lach die haar zo stralend maakt! Haar make-up looks zijn wel meestal op een zelfde manier gedaan. Maxima weet dan ook precies wat haar goed   staat. Het accent van haar make-up ligt voornamelijk op haar ogen, terwijl haar lippen juist zacht van kleur zijn. Voor de bezoekers van ModekoninginMáxima.nl neem ik de maquillage van de koningin stap voor stap door. 

 

---------------------------------------------------------------------------------

1. Een mooie egale basis
Maxima heeft een vrij sproeterige huid. Deze blijft (gelukkig) met de juiste foundation nog wel zichtbaar. Zorg er dus voor dat je een mooie egale basis gebruikt die semi-dekkend is (dus niet een te dikke foundation). Hierdoor wordt de huid mooi egaal van kleur, maar blijft je eigen huidskleur nog wel zichtbaar. Breng de foundation aan in het midden van je gezicht en werk hem dan naar buiten toe uit. Voordeel van deze manier van werken is dat het dekkende in het midden van je gezicht is en dat het mooi transparant wordt naar de buitenkant. Zo krijg je een mooie natuurlijke overloop naar je hals toe.


Foto: RVD/Jeroen van der Meyde

2. Brede en bijgewerkte wenkbrauwen
Wenkbrauwen geven uitdrukking aan je gezicht. Daarom is het belangrijk dat je ze ziet. De wenkbrauwen van Maxima zijn perfect in shape, mooi van kleur en zo breed mogelijk. Naarmate je ouder wordt ontkleuren je wenkbrauwen en groeien ze alle kanten op. Tijd om het geheel dan goed te epileren en op te vullen met wenkbrauwproducten. Een fijn product is het halve werk. Heb jij veel gaten in je wenkbrauwen? In dat geval is wenkbrauw make-up handig en kun je een product gebruiken om ze op te vullen. Gebruik met een vette huid een poeder en met een droge huid een pomade of potlood. Je brengt deze producten allemaal aan met een wenkbrauwkwast. Hoe dunner de kwast, hoe preciezer je lijnen kunt trekken. Dit is vooral handig als je van plan bent om haartjes te tekenen. Ga liever voor een harde synthetische kwast dan een zachte met echte haartjes - dit maakt het wenkbrauwen tekenen een stuk makkelijker. Let op dat het product nooit donkerder is dan je eigen haartjes om het resultaat natuurlijk te houden. Heb jij al volle brows van jezelf en wil je er eigenlijk niet zo veel aan doen? Gebruik dan alleen een wenkbrauwgel zodat ze omhoog blijven staan, eventueel met een kleurtje om ze iets donkerder te maken.


Foto: RVD/Erwin Olaf

3. Eyeliner voor het vergroten van je ogen
Als basis gebruikt Maxima oogschaduw in een ‘nude’ tint, net iets donkerder dan haar eigen huidtint. De eyeliner gebruik je op je ooglid en laat je aan de buitenkant van het oog iets breder worden zodat het lijkt alsof je ogen wat groter zijn. Maxima gebruikt ook eyeliner onder haar oog. Vanaf buitenkant oog trek je een dunne, zachte lijn tot het midden. Met een kwastje kun je de lijn nog iets vervagen, waardoor het effect wat zachter en natuurlijker oogt. Let op dat je boven je oog meer accent aanbrengt dan onder je oog.


Foto: RVD/Erwin Olaf

4. De beroemde blush
Maxima brengt de blush precies aan daar waar het eigenlijk hoort. Namelijk op de appeltjes op de wangen. Door blush aan te brengen op je gezicht krijg je wat meer kleur, en dat maakt direct jonger. Twijfel je waar je de blush precies moet aanbrengen? Ga dan voor de spiegel staan en grijns naar de spiegel. Op het meest uitstekende deel van je wangen breng je de blush aan. Er zijn veel blushers in veel verschillende kleuren en texturen te vinden. Bij texturen kun je denken aan een poeder of een crème textuur. Maar welke kleur blush je draagt, is afhankelijk van het seizoen. Dit heeft met name te maken doordat onze huidskleur in de wintermaanden wat minder gebruind is dan bijvoorbeeld in de zomer.
- Zomerkleuren: In de zomer kun je op een meer gekleurde huid juist velen kleuren hebben. Denk aan een roze, perzik, koraal of rood getinte blush.
- Winterkleuren: In de overige seizoenen kun je voor een iets subtielere kleur gaan. De zon zal namelijk ook wat minder schijnen waardoor onze huid iets minder gebruind zal zijn. Te denken valt dan een kleur zoals abrikoos of een licht roze kleur. Lichtroze komt het dichtste bij je natuurlijke kleur als je bloost. Perzikkleurige blushes staan ook erg mooi op een lichte huid, vooral als je een warme ondertoon hebt. De kleur van de blush zal subtieler ogen en minder hard overkomen.


Foto: RVD/Erwin Olaf

5. Een tikje accent op de lippen
Maxima legt met de eyeliner het accent op haar ogen en dus niet op haar lippen. Toch hebben de lippen meer kleur dan je denkt. Door de juiste kleur lipstick geef je het hele gezicht meer kleur. De volle lippen van Maxima zijn om jaloers op te worden, die kun je niet nabootsen. De lipstickkleuren van Maxima zijn roze-bruinachtig. Heb jij van nature niet die volle lippen, maar wil je ze graag net iets voller laten lijken? Dan de volgende tip: Kleuren buiten de lijntjes was vroeger not done bij het inkleuren van kleurplaten, maar wél bij het creëren van vollere lippen. Gebruik een lippotlood (in dezelfde kleur als je lippenstift) en kleur iets buiten de lijntjes. De sleutel tot succes is om dit zo subtiel mogelijk te doen. Kleur je lippen vervolgens in met lippenstift en je lippen lijken direct wat voller.


Foto: RVD/Martijn Beekman

Meer weten over haar- en make-up of ben je op zoek naar advies? Klop dan gerust aan bij Diana. Hieronder staan haar contactgegevens. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 04 mrt 2020 - 16:42

Wat een prachtige reeks close-up foto's van Máxima's fraai gezicht, zo deskundig en tegelijk prettig toegelicht door een specialiste ! Hier genoot (en geniet) ik erg van !

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 28 feb 2020 - 19:48

Wat leuk om te lezen hoe Máxima haar make-up verzorgt / laat verzorgen.
Ik vind haar make-up bijna altijd erg mooi gedaan. Zelf ben ik al tevreden met mascara, zelfs lippenstift vergeet ik vaak ;-)

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 28 feb 2020 - 15:10

Maxima is natuurlijk prachtig van zichzelf, heeft geen kringen of wallen onder haar ogen en maakt de ogen en lippen geweldig op.
Helaas nemen sproetjes gedurende het leven af en op zekere leeftijd de haargroei op het gelaat toe. Ik weet nog goed dat ik begin veertig op vakantie in Frankrijk in het autospiegeltje keek en bij hel zonlicht zag dat ik een witte snor combineerde met een bruin gezicht. Bij terugkomst gelijk een elektrische gezichtsepileerder gekocht die ik nu nog maar sporadisch hoef te gebruiken, het gaat dus ook weer over. Olaf heeft bij de officiële foto’s ws. toch wel correctie toegepast of de schoonheidsspecialiste is aan het werk geweest. Bij de andere foto’s ziet de koningin er zonder toucheer gewoon leuk uit, niks meer aan doen zou ik zeggen.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 28 feb 2020 - 15:10

De eerste foto snap ik niet dat deze zo bewerkt is dat je de donshaartjes zo scherp ziet.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 28 feb 2020 - 15:18

Doro, dat is niet bewerkt maar er is gewoon een loeischerpe lens gebruikt én het is te zien door hoe de lampen zijn opgesteld, dus hoe het licht valt.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 27 feb 2020 - 18:47

De make up van Máxima is echt altijd perfect, maar wat wordt er veel op haar gezicht gesmeerd.... Foundation, blush en poeder... van mij mag het wat minder. Ik zie liever een natuurlijke look

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 28 feb 2020 - 13:20

Ik ook. Ik vond toen de sproeten in haar gezicht zo mooi staan, en dat maakte haar wie ze was.
Nu is alles bedekt onder de make up. Lijkt me inderdaad niet zo goed voor de huid.
Zelf vind ik dat ze op de laatste foto een meest 'natuurlijke' uitstraling hebben. De andere foto's : nee, ben ik niet zo weg van.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 27 feb 2020 - 15:16

Nu weten we waarom Maxima de laatste tijd wat minder in beeld was. Ze moest haar moeder helpen verhuizen.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 27 feb 2020 - 15:16

Ik dacht ook te zien dat ze op de foto,s van deze week weer helemaal de Maxima is die we kennen , vrolijk, spontaan en guitig .
Ik las ergens dat ze in Argentinië is geweest om het ouderlijk huis te ontruimen, geen idee of dit klopt, maar ik denk wel dat ze een lieve
zorgzamec dochter voor haar moeder is .

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 27 feb 2020 - 14:44

Ik vind het altijd mooi om te zien dat make-up zo kan laten sprankelen. Een goede blush en de juiste kleuren op de ogen en lippen geven net dat feestelijke (dagelijkse) accent. Klopt helemaal wat ik hieronder ergens lees, dat het ook een kwestie van gewenning is als je mensen voornamelijk met make-up kent en af en toe zonder zie.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 27 feb 2020 - 14:10

Sorry iedereen, maar ik zie alleen maar die schitterende oorhangers!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 27 feb 2020 - 16:12

Hahahahaha. Geniale reactie.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 27 feb 2020 - 14:44

Haha, die mogen er zeker zijn!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 27 feb 2020 - 14:11

Vind dat ze op de laatste foto heel ontspannen oogt.
Er ligt iets rustigs,tevredens in haar blik. juist iets blij s,

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 27 feb 2020 - 14:18

Niet alleen worden ze benadrukt maar ook ze tonen ook zeker twee keer zo groot. Ik herinner me die foto zonder make-up en dan vallen de ogen een stuk minder op.

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 27 feb 2020 - 09:19

Het ziet er heel natuurlijk uit, en daar hou ik van. Maar het kan ook overdadig dik zijn aangebracht, dan gaat het op "plamuur" lijken. Trouwens ik krijg het idee dat laag over laag aanbrengen niet goed is voor de huid. Waar komen al die dikke rimpels vandaan bij de oudere prinsessen? Aan de kwaliteit van de make up zal het niet liggen. Zelf gebruik zo weinig mogelijk, maar wel een vochtinbrengende nacht en dagcreme .Daarbij,voldoende slaap, niet roken en weinig alcohol. Rimpeltjes zijn niet aanwezig.....en dan voor een 70 plusser. Daar kan ik blij van worden.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 27 feb 2020 - 06:42

Ik vind haar make-up op de een na laatste foto het mooist. Oogt vrij naturel, terwijl ze wel smojey eyes heeft. Op de laatste foto heeft ze niet haar dag.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 27 feb 2020 - 15:13

Ik zal wel geen verstand van make-up hebben, op de Olaf foto vind ik haar zo onnatuurlijk, veel glans, geen blos maar een egale vreemde bronstint,, meer iets voor een schilderij.
Op de andere foto,s is ze juist veel frisser door blosje en normale huidskleur..

Maar dit is mijn mening hoor..

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 27 feb 2020 - 10:22

O ècht ? Die Olaf foto?
Daar vind ik haar enorm opgemaakt. Inderdaad laatste foto niet haar dag. Jammer
Moist vind ik van deze foto die met de tiara met saffieren

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 27 feb 2020 - 11:17

Wat zien jullie aan de laatste foto wat ik niet zie?
En in zijn algemeenheid wat betreft de make-up van Maxima: ik vind het ongelofelijk hoe anders ze eruit ziet zonder en met make-up, dat is een wereld van verschil. Zonder de smokey eyes blijft er erg weinig over van haar expressieve uiterlijk, en dat bedoel ik puur objectief voor het geval iemand daaraan twijfelt.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 27 feb 2020 - 11:28

Ik zie dat ook niet op de laatste foto . Dus ben benieuwd wat de anderen zien.

En inderdaad, zij oogt zo anders zonder make-up! Komt denk ik ook doordat wij haar altijd zien met make-up , soort van gewenning zeg maar. Maar zonder is zij wel erg kaal en komt ze heel anders over. Moet je nagaan wat een kwastje, poeder en een kleurtje met je doet.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 27 feb 2020 - 12:27

Normaal zie ik iets ondeugends in haar ogen, iets sprankelends. Op de laatste foto zie ik dat niet. Als Máxima zich verder goed voelt, zit ik er ook niet mee. Maar ik vraag me wel af hoe het met haar gaat. Hoorde dat ze wel vrolijk was bij de laatste twee activiteiten, dus dat is een goed teken.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?