Koningin Máxima heeft het geluk dat zij met regelmaat een diadeem mag dragen uit de koninklijke kluis. Natuurlijk hoort bij een diadeem een mooie avondjurk, maar ook een verzorgd kapsel is een absolute must. En 'verzorgd' is uiteraard geen synoniem voor 'opgestoken'. Prinses Beatrix droeg zelfs altijd haar haren los, maar heeft natuurlijk ook een heel ander kapsel en haartype dan onze Máxima. Ik ben daarom heel benieuwd of jullie een diadeem icm een los kapsel mooi vinden staan bij onze koningin en zo nee, waarom niet? 

Naar mijn mening kan een diadeem prima in combinatie met los haar, maar gezien Máxima's haartype zie ik bij haar liever een opgestoken kapsel als ze een diadeem draagt. Daarnaast vind ik de afwerking ook erg belangrijk. Op de bovenstaande foto's is het hoofdsieraad keurig verwerkt in Máxima's haar, maar voor de inhuldiging hebben we ook wel eens minder geslaagde uitvoeringen gezien. Ook de kleur van het kapsel speelt voor mijn gevoel mee. Op de bovenste foto oogt Máxima's haar erg blond aan de onderkant en in combinatie met de krullen, oogt het totaalplaatje dan minder chic. Zonde, want met een miljoen op je hoofd zou dat eigenlijk wel moeten. 

Foto's met dank aan Monarchypress.com 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mario1974

Mario1974

donderdag 30 apr 2020 - 14:55

Met lang haar noem ik haar altijd Miss Holland...... met opgestoken haar "mijn koningin" ;-)

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 14 jul 2017 - 13:58

Bij Maxima vind ik dit soort losse kapsel te Barbie achtig ,is persoonlijk natuurlijk.
Het is zo opvallend dat er veel hulpharen bij zitten dat ik het te nep vind .( het zijn net pruiken die ze op heeft hierboven ,blew ..)
Nu missen we Eftichia hè ,die zou even een linkje plaatsen van Letizia en Catherine afgelopen week in London.
Kijk zoooo kan het ook ,die dames blijven zichzelf vwb kapsel met of zonder tiara ,los of opgestoken.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 15 jul 2017 - 10:42

Grotendeels mee eens. Een tiara of bandeau staat beter bij opgestoken haar, of je moet inderdaad veel jonger zijn; dan kan het misschien in bepaalde gevallen. Het lijkt of Maxima, naarmate ze ouder wordt, meer haar best doet jonger te willen lijken door middel van o.a. het losse haar (met hulpstukken). en de jaren gaan toch tellen, of je wil of niet...Opgestoken haar vind ik bij Maxima echt mooier staan en ze kan er dan toch nog 'jong' uitzien zoals bijvoorbeeld bij de koningsvaart.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 13 jul 2017 - 19:28

Voor een keer kan alles en een beetje variatie is wel zo leuk. Met name de twee onderste foto's ziet Máxima zijn echt prachtig dus ik heb voor goed idee gekozen. Ook ik vind opgestoken haar en en tiara nog mooier maar hier is echt niets mis mee.
De eerste foto vind ik minder mooi door foto geshopte gezicht en het kapsel zit ook iets te gemaakt.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 13 jul 2017 - 10:40

Ik vind de combinatie collier/diadeem al heel snel too much. Als we inderdaad kijken naar Letizia gisteravond: wow. Less is more.

afbeelding van WA

WA

donderdag 13 jul 2017 - 10:00

Een diadeem hoort m.i. bij opgestoken haar.
En dan gaat het niet alleen om de combinatie haar/diadeem.
Een diadeem wordt niet gedragen bij het kinderen naar school brengen of boodschappen doen, maar bij gelegenheden waar alles uit de kast wordt gehaald om er tiptop uit te zien. Daar vindt ik een opgestoken kapsel bij horen.
Als je bij de 3 bovenstaande foto's een opgestoken kapsel bedenkt zou het totaalplaatje er met sprongen op vooruit gaan.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 13 jul 2017 - 09:37

ooo inderdaad Letizia zier er adembenemend uit!! wat prachtig!!! echt wonderschoon!
Ook Kate ziet er dazzling uit!! beeldschoon en imposant collier maar op de juiste manier gedragen!
dus inderdaad: Tiara?? Haar opgestoken!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 13 jul 2017 - 19:21

Letizia en Kate zien er echt stunning uit. Lijkt me heel leuk als we alle outfits straks in een blog kunnen bewonderen want het is echt een mode feestje!

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 13 jul 2017 - 07:39

Over tiara's gesproken.... Letizia gezien tijdens staatsbanket in Engeland??? Prachtig! Een knoepert van een tiara maar mét opstoken haar, redelijk simpele oorbellen en verder weinig tierlantijnen. En een rode jurk met blote schouders. Klein beetje a la Maxima op eerste foto. Als die toen nou het haar eens had opgestoken, een paar eenvoudige oorknoppen had ingedaan, eventueel het collier had weggelaten dan hadden we een heel ander plaatje gezien. Niet zo rommelig. Schoonheid zit hem vaak in de kunst van het weglaten.....

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 13 jul 2017 - 07:13

Foto 1 is ze bijna onherkenbaar! Ze ziet ee heel akelig uit daar vind ik. Inderdaad zoals hierboven al staat: de enige misser! In een eerder gedragen jurk, raar haar, harde make-up. Heel jammer! Als ze die Tiara had gedragen bij de Monaco lichtblauwe jurk was veel mooier en zachter geweest.
Deze Valentino ziet eruit als kerstversiering of inpakpapier mt een niet echt fraaie decoratie. Maar niet meer dragen ( of desnoods met strak opgestoken haar waardoor ze er Spaans/latina uitziet.
De rede optie ook afschuwelijk. De jurk vond ik altijd prachtig met t jasje maar lijkt nu, ook door de haarkleur, beetje smoezelig.

De tweede vind ik heel mooi; hier zie je een totaal plaatje en valt weg dat ze óók nog eens los haar heeft.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 12 jul 2017 - 18:05

Ik vind dat los haar kan bij een diadeem ,zoals Philip al aanhaalde als het diadeem hoog is, en ik vind het mooier bij golvend haar dan bij haar dat recht naar beneden hangt.

afbeelding van zara

zara

woensdag 12 jul 2017 - 17:47

De diamanten bandeau van foto 1 vind ik nou typisch een diadeem voor een kapsel met los haar. Ik vond Máxima er bij het inhuldigingsdiner heel mooi uitzien, met een aparte (Valentino?) rode jurk met veel ruches, en deze prachtige diamanten-set. Jammer dat ze op de foto zo'n 'gekke bek' (sorry!) trekt. Er zijn genoeg andere foto's waarop ze er toch echt wel prachtig uit ziet!
Maar om de vraag te beantwoorden: los haar kan wat mij betreft prima, maar het ligt ook een beetje aan het diadeem. Vooral bij de heel grote diademen, zoals het saffieren diadeem, vind ik het mooier als het haar is opgestoken.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 12 jul 2017 - 16:21

Ik heb toch gestemd op 'goed idee' omdat de andere 2 opties een 'nee' zijn.
Het kan ...maar onder voorwaarden: vol haar a la foto 2 en een bescheiden tiara.
Eens met opmerkingen Linda en Royal Ellen.
Hoe doen andere royals t?
Madeleine: staat goed in los haar :
https://www.google.com.cu/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung&sour...
Haar moeder (wat een grote tiara!) Kan ook goed:
https://www.google.com.cu/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung&sour...

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 12 jul 2017 - 18:09

Madeleine ziet er inderdaad goed uit met los haar en diadeem. Maar nóg beter en koninklijker met opgestoken haar en diadeem. Haar moeder kan beter haar haren opsteken: ze lijkt steeds meer op een oud meisje met los haar.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 12 jul 2017 - 13:30

2 en 3 favouriet

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 12 jul 2017 - 13:27

Los haar icm een diadeem kan heel mooi staan. Het ligt aan de combinatie diadeem en kapsel.

Foto 1 heeft een te hoog Barbie gehalte.

Foto 2 en 3 vind ik mooi.

Foto 4 en 5 vind ik ronduit lelijk, zelfs een tikje ordinair.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 12 jul 2017 - 12:24

De kronen en tiara's bovenop het haar vind ik wel staan, maar als je het aan de zijkant ziet is een vreemd gezicht. Met opgestoken haar kun je de uiteinden lekker wegstoppen. Misschien een foto ernaast gezet met opgestoken haar, om beter te kunnen vergelijken?

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 12 jul 2017 - 12:05

Ik vind de combi los (lang!) haar en een diadeem zelden geslaagd. Niet alleen bij Maxima maar ook bij andere koninginnen en prinsessen trouwens.
Op bovenstaande foto's oogt de totale look op de een of andere manier snel 'too much' en te rommelig, ook al is het losse haar wel mooi verzorgd. Met een mooie knot komen een diadeem èn de bijpassende oorbellen èn het eventueel bijpassende collier gewoon beter tot zijn recht en ziet het geheel er in mijn ogen koninklijker en chiquer uit.
Met los haar lijkt het sneller op een verkleedpartijtje van kleine meisjes: prinsessenjurk uit de verkleeddoos gehaald en een kroontje op het hoofd gezet.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 12 jul 2017 - 21:14

Eens. Met los haar wordt het snel een verkleedpartijtje voor kleine (of grote...) meisjes. Ook bij Madeleine, al kan zij het met haar engelensnoetje iets beter hebben dan de meesten, soort Disney prinses pastiche. Een tiara vraagt, vind ik, om 'formeel' haar.

afbeelding van Philip

Philip

woensdag 12 jul 2017 - 11:49

Maxima kan los haar wel hebben maar wel met het juiste diadeem. Naar mijn mening de "big guns" wurttemberg parel diadeem, stuart tiara, saffieren tiara en de mellerio robijnen en pauwenstaart met opgestoken kapsel beter staan.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 12 jul 2017 - 11:38

Wat mij betreft liever (of eigenlijk) niet. Alleen bij uitzondering lukt het om een mooi geheel te creëren met los haar.

Foto 1 vind ik echt vreselijk. Dit was Maxima's enige misser rond de inhuldiging. Het haar ziet er zo vreselijk uit. En van deze jurk ben ik ook al helemaal geen fan...

Foto 3 vind ik ook niet geslaagd, maar hierbij komt het meer door de rest, niet zozeer het kapsel. Kleurloze jurk, tiara te hoog, jurk te slank, ik was het hier eens met de commentatoren die schreven dat het aan een "beauty pageant" deed denken.

Foto 2 vind ik een goed voorbeeld van hoe het wèl kan. Het kapsel in principe hetzelfde als bij foto 3, maar nu met een goed geproportioneerde tiara èn een prachtige jurk! Omdat de jurk zo zwierig was en zo mooi uitliep, stond het losse haar hier wel goed.

Ik kan me ook nog een los kapsel bedenken op een van de staatsbezoeken (ik dacht aan een van de Golfstaten) waar Maxima de oudroze jurk van Jan Tamniniau droeg die ze ook ooit met Prinsjesdag droeg. Met schuifspeldjes vastgezet kapsel.....!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 12 jul 2017 - 14:44

Waar ik "foto" zeg bedoel ik "optie" (van de log hierboven). Sommigen hieronder hebben het over foto 2/3 en foto 4/5, maar ik heb gewoon optie 1, 2 en 3 gebruikt.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 12 jul 2017 - 11:27

Ik vind het alleen mooi op foto 2 en 3. Bij foto 1 vind ik haar haar te plat en het diadeem niet tot zijn recht komen. Bij foto 4 en 5 vond ik het meer een paegent look, niet koningin waardig. Maar op zich vind ik een diadeem in los haar wel kunnen, maar dan moet alles kloppen en mooi worden afgestyled.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 12 jul 2017 - 11:29

Mee eens.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?