In de kledingkast van koningin Máxima hangen honderden sets te wachten op een nieuwe ronde. In deze blog zie je de eenmaal gedragen outfits van 2016.

1. Voor haar verblijf in Davos zocht koningin Máxima begin 2016 een donkere blouse met een rode print uit. Het kledingstuk is sindsdien buiten beeld gebleven. Ik heb daar weinig moeite mee. Het oogt niet als een spektakelstuk of dure couture, dus wat mij betreft draagt ze de blouse achter de schermen gewoon nog een paar keer. 
2. In Australië droeg de koningin een zwart/witte japon uit de RTW-collectie van Claes Iversen. Door het kapsel, de parelketting en de haardecoratie vond ik het geheel een beetje té tuttig, maar met een leuke staart en wat hippe sieraden zie ik de creatie graag nog eens terug. 
3. De rok van deze kleurrijke combinatie kregen we in 2014 ook al eens te zien. Het gaat hier dus alleen om de groene top met de bruine riem. 

4. Máxima's vest van turquoise mohair is inmiddels heel wat keren in beeld gekomen, maar de bijpassende jurk met geplooide schouderpassen hangt helaas al drie jaar ongeduldig in de kast te wachten op een nieuwe ronde. 
5. Dit zwartje jurkje van Zara is wat mij betreft hét bewijs dat confectie heel chic kan overkomen. Heel graag nog eens dragen! 
6. Ik vind het echt compleet onbegrijpelijk dat we deze robe manteau van Claes Iversen sinds het staatsbezoek aan Frankrijk niet meer gezien hebben. Als deze creatie in mijn kast zou hangen, zou ik hem al minimaal 6 keer gedragen hebben. De kleur, de materialen, de lengte: alles klopt. En met een hoed kan de robe manteau heel chic gedragen worden, maar met een simpele staart zou het ook prima een zakelijke mantel kunnen zijn. Wie weet krijgen we hem morgen eindelijk te zien? 
7. Voor een VN-reis naar Indonesië kocht Máxima een maxi-rok van Mille Collines. Het lijkt me leuk om dit kledingstuk nog eens terug te zien met een blauwe of gele top. 

8. Een top met asymmetrische peplum kan prima gecombineerd worden met een chique pantalon met brede omslag, maar een strakke kokerrok zou mijns inziens ook een hele goede optie zijn. Wie weet krijgen we dat in 2019 nog wel te zien? 
9. Een zijde robe manteau in een fantastische kleur rood schreeuwt mijns inziens om een tweede, derde en vierde ronde. Het zou me dan ook verbazen als we deze outfit dit jaar niet te zien krijgen. 
10. In Máxima's kast hangen meerdere jurken met een geborduurde en transparante bovenlaag. Deze zilveren variant is zeker niet de beste, dus wellicht is dat ook de reden dat we deze outfit tot nu toe slechts een keer gezien hebben? 
11. Dit spektakelstuk van Tom Ford is een goed voorbeeld van 'hate it or love it'. Ik neig naar de eerste categorie, al kan ik me voorstellen dat deze avondjurk met een laag opgestoken chigon heel geschikt kan zijn voor een feestelijke première of een chic concert. Ik laat me graag verrassen. 

Als ik kijk naar bovenstaande outfits, dan hoop ik vooral de nummers 4,5 en 6 nog eens terug te zien. Naar welke look gaat jouw voorkeur uit? 

Foto's met dank aan PPE Agency/Nieboer/Vd Werf/Twitter

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jens

Jens

woensdag 20 feb 2019 - 22:48

6, 4 en vooruit 2 ook nog een keer in de herhaling. 6 is zo bij benadering perfect dat er haast wel iets gebeurd moet zijn met deze prachtige robe manteau, een te heet strijkijzer, een vulpen meegewassen? We zullen het nooit weten. 11 vond ik qua aandacht vragend prima voor Frankrijk, misschien nog een keer dragen bij haar Italiaanse koninklijke vrienden?

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 20 feb 2019 - 22:05

9 vind ik ook echt heel niet leuk; poppetje voor een spiegel en draaien maar.
De Zara te kort
4 en 6 yes please!

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 20 feb 2019 - 17:41

De Iversjes graag weer dragen. De robe manteau vind ik een van de allerallerallersupergaafste kledingstukken die ze heeft. Zo lekker barok. Zo heerlijk haute couturerig. Zo Frans ook, al weet ik niet waarom ik dat vind. De zwart-witte is de ultieme mussen-van-het-dak jurk. Crispy. Die parels moeten inderdaad weg, dit jurkje mag wat meer ‘meisje’. De rest kan wat mij betreft definitief uit beeld en het Ford debacle mag voor de zekerheid ritueel verbrand (het zal wel smeulen). Wat vind ik die jurk toch hardgrondig niet mooi. Zo in-your-face disco-fout met een (sorry, a dirty mind is a...) pornografisch patroon. Die jurk ontbeert elke verfijning. Heel on-Frans.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 20 feb 2019 - 22:04

Hahaha nou inderdaad, voor de zekerheid nog wat ongebluste kalk erop

afbeelding van zara

zara

woensdag 20 feb 2019 - 12:12

Nummer 6! Op de een of andere manier hoort daar voor mij dan wél een mooie hoed bij, want ondanks de zoete roze-beige kleur vind ik het door de strakke lijnen van de applicaties een heel formele outfit. Zwart-wit jurkje nr. 2 zou ik ook graag nog eens willen zien. De combinatie van v-hals, kapmouwtjes en A-lijn vind ik zó vrouwelijk staan! De jurk van nr. 11 is zo'n heerlijk 'over-the-top' statement jurk dat ik me kan voorstellen dat Máxima die nog wel aantrekt naar een privé feest, maar niet naar een openbaar festijn. Voor de rest zitten er veel leuke her-draagbare stukken bij. Maar nrs. 3 (op uitgekeken) en 5 (leuk, maar te kort, te vormeloos) hoeft ze voor mij niet meer aan te trekken.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 20 feb 2019 - 11:54

Ik vind haar top te strak zitten en de achterkant vormt een te groot vlak waardoor het lijkt alsof ze een groot achterwerk heeft....sorry kan het niet anders omschrijven. Een mooi vestje dat langer dan de top was zou een charmanter plaatje opleveren denk ik.

Al met al een 7

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 20 feb 2019 - 10:56

Nummer 6! Met stip, vlag en wimpel en zonder twijfel. Een van haar mooiste kledingstukken ooit!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 20 feb 2019 - 08:43

Ik ben heel benieuwd of Maxima vandaag gaat herdragen! Ze weet ons vaak te verrassen...

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 20 feb 2019 - 11:28

Bedankt, Amaliaatje!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

woensdag 20 feb 2019 - 11:35

Graag gedaan - ik was zelf ook heel benieuwd!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 20 feb 2019 - 11:49

Ik vind het jammer dat ze vaak voor een broek kiest de laatste tijd...

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 20 feb 2019 - 07:23

Wat grappig om te lezen dat een aantal mensen nummer 9 graag nog eens ziet terwijl ik die liever in de zak van Max zie gaan. De stijl vind ik te klassiek en te braaf en erg modehuis 'Pauw' En daardoor niet bij Maxima passen. Maar heerlijk dat meningen zo verschillen daarom blijft het volgen van deze site zo leuk. Fijne dag allemaal!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 19 feb 2019 - 22:14

Ik zie graag 4,6 en 9 nog eens terug. Van nummer 3 heb ik nooit begrepen dat de top groen moest worden, het was zo mooi in het blauw. Nummer 11... tsja wat zal ik daar eens over zeggen... in een woord: lelijk maar laat ik positief eindigen, d’r kapsel is daar wel prachtig!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 19 feb 2019 - 22:01

Die 6 is zo gaaf.
De rest is wel ok maar hoeft van mij niet nog een keer.
Wel zou ik 3 weer graag met de blauwe top zien. Was zo mooi.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 19 feb 2019 - 20:51

Nr 6 is zo mooi, die hoop ik echt snel weer te zien!!! Nr 5 heb ik zelf ook in de kast hangen, die ga ik weer eens aandoen. Denk dat Maxima hem niet snel meer aantrekt, omdat het een Zaraatje is. Jan taminiau komt trouwens met een ready-to-wear lijn, ik ben benieuwd of we Máxima daar binnenkort in gaan zien https://www.harpersbazaar.com/nl/mode-juwelen/a26353949/jan-taminiau-nie...

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 19 feb 2019 - 20:19

Eigenlijk vind ik niets echt mooi van bovenstaande kleding. Aan alles mankeert wel iets helaas. Of te kort, of te strak, of het haar niet mooi, of vreemde schoenen of wel mooi haar, maar een te groot decolleté etc. etc. Ik zie dus niets wat ik terug zou willen zien. 4, 8 en 10 vind ik zelfs privé niet meer om te dragen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 19 feb 2019 - 20:56

Wat mankeert er volgens jou aan nummer 4 en 6? :)

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 20 feb 2019 - 11:06

Van nummer 4 vind ik de jurk niet mooi, met name de mouwen niet en eigenlijk de kleur ook niet en over nummer 6 ben ik geloof ik als enige nooit heel enthousiast geweest. De stof lijkt me te dik, de kleur vind ik eigenlijk gewoon saai en ik hou ook gewoon niet zo van robe manteaus. :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 19 feb 2019 - 19:59

Wat jammer dat al dit moois in de kast blijft hangen.
De roze Claes Iversen robe manteau (6) mag ze veel vaker dragen, maar ook 4, 9 en 11 zie ik heel graag terug.
De groene peplum (8), lange rok (5) en het Zara jurkje (5) staan super, dus ik hoop dat ze deze privé nog herdragen heeft. Zou de groene peplum graag terug zien met een mooie kokerrok.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 19 feb 2019 - 18:47

6,7 en 10 heel graag nog een keer..nummer 9 vind ik op de een of andere manier stijf, tuttig en te sterk een Koninginnelook. Als je dat vergelijkt met haar losse outfits voor de VN lijken het 2 totaal verschillende mensen. Voor mij hoeft 9 nooit meer . Te tuttig en doet geen recht aan haar sprankelende karakter.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 19 feb 2019 - 18:22

Absoluut nr 11. met het haar zo mooi gedaan. Prachtig
Al het andere vind ik uitermate ouwelijke modelletjes, zo nietszeggend, zeker niet indrukwekkend genoeg om te onthouden.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 19 feb 2019 - 16:59

Outfit 2, 6 en 9 zie ik graag nog eens terug.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 19 feb 2019 - 16:34

Ik ga voor 2 4 5 en 6.. Die juweeltjes moeten toch nodig weer het daglicht zien..
Zonde en dat het al 3 jaar geleden is, voor mijn idee is dat nog maar zo kort geleden.
Is dat het teken van ouder worden?! ;-)
Owh ja nr 9, was destijds ook een verrassing, graag anders gecombineerd!!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 19 feb 2019 - 16:23

2 met los haar,nr 6(topper)en nr 9

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 19 feb 2019 - 14:45

Nummer 6 is erg mooi en bijzonder. Die zou ik net als Josine heel graag terug willen zien. De rest maakt me eerlijk gezegd niet zo veel uit. Niet echt slecht of echt bijzonder. Behalve nummer 8. Een verschrikkelijke top met een floepbroek. Weg ermee zou ik zeggen.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 19 feb 2019 - 16:27

Idd nr 8. Ongelooflijk dat Maxima daar voor gekozen heeft tijdens een fotosessie.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 19 feb 2019 - 22:31

Dat was ook het eerste wat ik toen dacht...De combinatie top en pantalon vind ik niet mooi bij elkaar.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 19 feb 2019 - 16:30

Ik vond het een verzorgde sportieve combinatie...

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 19 feb 2019 - 14:15

De nummers 2,4,6,7,9 zou ik heel graag nog eens zien! Vooral nummer 9 verdient m.i. Een 2e kans. O, wat hangen er nog toch mooie items in de kleding kast van Maxima!! Zou best wel eens een poosje willen rondsnuffelen tussen haar kleding. Lang niet alles vind ik mooi, maar er blijft genoeg over wat ik prachtig vind!!

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 19 feb 2019 - 13:46

De nrs. 2,4 en 6 mag ze nog wel eens herdragen.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 19 feb 2019 - 13:37

ik zie de nr 2 van Claes Iversen wel nog eens graag terug

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 19 feb 2019 - 13:21

Nummer 6 en nummer 11 zijn echt prachtig. Die wil ik graag nog een keer zien!

afbeelding van Els

Els

donderdag 21 feb 2019 - 15:51

Exact de nummers die ik graag nog eens zie. Bij mij dus LOVE IT instead of hate it!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 19 feb 2019 - 13:13

Ik kies voor 6, 9 en 11. I love number 10!
1, 2, 4 en 5 lekker in de kast laten hangen! 7 en 8 in vrije tijd dragen. 3 en 9 hoeft niet meer maar mag wel, is zozo

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?