Hare Majesteit Koningin Máxima opende op donderdagochtend 1 oktober de jaarlijkse borstkankermaand tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) in World Forum The Hague.

Tijdens borstkankermaand wordt ieder jaar in oktober wereldwijd aandacht gevraagd voor borstkanker. Het thema dit jaar is ‘Borstkanker heb je niet alleen’ met speciale aandacht voor de rol van naasten en de impact die de ziekte ook op hen heeft.

Koningin Máxima opende de borstkankermaand officieel door het boek ‘Alles over borstkanker’ in ontvangst te nemen. Het boek is onder andere geschreven door borstkankerchirurgen Marie-Jeanne Vrancken Peeters en Hester Oldenburg van het Antoni van Leeuwenhoek, het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis in Amsterdam. Daarnaast presenteerde BVN de laatste cijfers over borstkanker en wordt stilgestaan bij de noodzaak en de doelen van de vereniging. Koningin Máxima sprak over de late gevolgen van borstkanker, over vroege opsporing en over erfelijke/familiaire aanleg met mensen die hier zelf ervaring mee hebben. Ook sprak ze enkele van de 230 vrijwilligers van BVN over hun inzet en betrokkenheid.

Borstkankervereniging Nederland zet zich sinds 1980 in voor de belangen van alle mensen met borstkanker, erfelijke aanleg daarvoor en hun naasten. De vereniging streeft naar passende behandeling, zorg en steun. Tijdens borstkankermaand brengt BVN borstkanker en erfelijke/familiaire aanleg onder de aandacht en verzorgt onder andere (online) bijeenkomsten voor lotgenotencontact.

Mode
Outfit: Fuchsiaroze japon van zijden stretch crêpe met een boothals en asymmetrische plooien, zowel vanuit de schouder als het rokgedeelte. 
Label: Natan
Eerder gedragen: Ja (o.a. tijdens het Staatsbezoek aan Polen in 2014)
Accessoires: Releve van Fabienne Delvigne

Mondkapje: de Koningin draagt voor het eerst een mondkapje bij aankomst en vertrek i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen. Het gaat hier om een zwart exemplaar van het Nederlandse label SaveSafe. Wat vinden jullie van het feit dat ze - net als veel Nederlanders - kiest voor een eenvoudig zwart stoffen mondkapje, en niet net als Koningin Mathilde bij bijna iedere outfit een bijpassend mondkapje laat maken?

De kleur roze is niet bij toeval gekozen. Roze is de kleur van Pink Ribbon en allerlei andere initiatieven die draaien rondom het onderwerp borstkanker. 

In Polen met de jurk: 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marly

Marly

maandag 05 okt 2020 - 15:40

Prachtige jurk, niets op aan te merken, hoed: I Love it!
Klein minpuntje: het losse haar, ik hou van opgestoken haar onder zo’n hoed maar prima zo!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 04 okt 2020 - 09:41

Heel mooi outfit! Prachtig gecombineerd, staat erg goed. In het kader van het bezoek aan deze organisatie vind ik dat de kleur super is. Heel goed dat daaraan wordt gedacht.
Tsja, het mondkapje. Het allerbelangrijkste is dat het functioneel is, maar het zwart is wel tikje hard. Misschien gaan we Maxima nog zien met iets anders. Helemaal aangepast zoals Mathilde hoeft van mij niet.

afbeelding van sandy

sandy

zaterdag 03 okt 2020 - 23:06

Ik vind de jurk een beetje vreemd passen onder de borst. Als je dat vergelijkt met de foto in Polen lijkt het heel anders. Lichtinval misschien?

afbeelding van Anniek

Anniek

zondag 04 okt 2020 - 16:53

het komt vaker voor dat er bij de kleding die Maxima herdraagt een probleempje is met de pasvorm. Vraag me echt af hoe dat kan. (Heb weleens gekscherend opgemerkt dat ze niet te heet moet wassen of andere stomerij moet zoeken)

afbeelding van sandy

sandy

zaterdag 03 okt 2020 - 23:14

Oeps! Ging een beetje mis!

afbeelding van sandy

sandy

zaterdag 03 okt 2020 - 23:06

Ik vind de jurk een beetje vreemd passen onder de borst. Als je dat vergelijkt met de foto in Polen lijkt het heel anders. Lichtinval misschien?

afbeelding van sandy

sandy

zaterdag 03 okt 2020 - 23:05

Ik vind de jurk een beetje vreemd passen onder de borst. Als je dat vergelijkt met de foto in Polen lijkt het heel anders. Lichtinval misschien?

afbeelding van Tony

Tony

zaterdag 03 okt 2020 - 18:06

Heel mooi deze jurk, kleur staat gaat goed en in combinatie met deze schitterende hoed een mooi plaatje. En laten we het over dat mondkapje maar niet hebben...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 03 okt 2020 - 18:00

Wat een leuke en mooie outfit is dit toch. Van mij mag ze voor bijpassende mondkapjes kiezen en er net als Mathilde een fashion statement van maken. Of voor een lichtere kleur kiezen. De Haagse Anna Surie maakt hele mooie kunstwerkjes met een mond erop, die ik Máxima graag zou zien dragen.
Bewonder Máxima wel in deze outfit. Zo warm was het niet.

afbeelding van Senna

Senna

zaterdag 03 okt 2020 - 17:26

Mooie kleur en passend bij de gelegenheid. Vind de hoed die ze in Polen op had leuker en ipv het zwarte mondkapje liever een lichtere kleur, staat wat vriendelijker.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 03 okt 2020 - 15:34

Blijft een prachtige jurk in een krachtige kleur, zeker voor deze gelegenheid. Mooi met de bordeaux accessoires.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 03 okt 2020 - 14:10

Ik vind dit zo’n mooie jurk!
De andere roze hoed vind ik veel mooier maar ja.
Zwart mondkapje vind ik heel naar staan. Een zachte kleur veel mooier. Dit staat zo agressief

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 03 okt 2020 - 12:44

Hele mooie kleur van de jurk, het model staat haar goed met die plooien en boothals. Ook goed gecombineerd met warm donkerrood. Van mij mag ze overal hetzelfde mondkapje bij dragen. Het hoeft van mij geen mode-item te worden, het gaat hierbij vooral om de functionaliteit.
Ik vind het wel jammer dat ze vandaag het haar los heeft.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 03 okt 2020 - 12:40

Een goede jurk van Natan. Schitterende en toepasselijke kleur. En mooi gecombineerd. Tja...ik vind zwart toch wat heftig als mondkapje. Ik vind die weggooi-dingen nog t best. Juist Maxima en Mathilde hebben een soepele hartverwarmende lach (in bv vergelijking koningin Paola), jammer dat we die nu minder zien.

afbeelding van Maggie

Maggie

zaterdag 03 okt 2020 - 11:57

Echt verbaasd dat ze Mathilde niet heeft gekopieerd. Misschien was er geen tijd om bijpassende te bestellen. Mooie roze jurk, zeer geschikt voor het evenement

afbeelding van Maria48

Maria48

zaterdag 03 okt 2020 - 11:12

Keurig gekleed prachtige hoed, mondkapje, helemaal goed....leuke tas. Perfect!!

afbeelding van Marjet

Marjet

zaterdag 03 okt 2020 - 10:54

Heel mooi gebaar dat ze in het roze verschijnt! Voor in de toekomst zou ik het waarderen wanneer ze af en toe een bijpassend mondkapje laat maken. Een mondkapje tijdens deze periode geen accessoire maar vind de outfits van Mathilde daardoor veel rustiger en meer eenheid uitstralen. En de glitter variant vond ik laatst echt heel tof! Het is ook van een nood meer een deugd maken. Nu vind ik het ook wel weer wat gek bij Maxima, een volledig afgestemd outfit en een zwart vlak in het gezicht wat de eenheid toch behoorlijk breekt.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 03 okt 2020 - 10:44

Stiekem ben ik blij dat ze gewoon voor een eenvoudige zwarte kiest. Van mij hoeft ze niet, net als Koningin Mathilde, bij iedere outfit een speciaal mondkapje te laten maken. Dat kunnen wij ook niet allemaal doen. Natuurlijk zijn er hele leuk te koop en is daar niets mis mee, maar ik vind het wel prettig dat ze hierin voor eenvoud kiest. Het is tenslotte geen mode item, maar puur voor de gezondheid.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 03 okt 2020 - 17:58

Ik heb inmiddels een hele collectie mondkapjes. Ik maak ze zelf, dan hoeft het niet veel te kosten een kapje te hebben dat bij je kleding past.

afbeelding van Jrn

Jrn

zaterdag 03 okt 2020 - 11:01

Helemaal mee eens, mondkapjes moeten medisch verantwoord zijn. Bovendien gaat het kapje ook weer af tijdens een bezoek.
Prima outfit overigens: cijfer 8

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?