Koningin Máxima is dol op mooie oorbellen en met grote regelmaat duiken er weer nieuwe exemplaren op. Zo droeg ze tijdens de Antillenreis in juli 2018 'geborduurde bonbons' van Rebecca de Ravenel. In deze blog laat ik je zien hoe deze fantasieoorbellen met de hand worden gemaakt. 

Laten we beginnen met een foto van koningin Máxima met de oorbellen. Dan weten we tenminste waar we het over hebben. 


Foto: Monarchypress.com

Lange tijd waren de oorbellen online te koop voor 335 dollar. Inmiddels zijn ze uitverkocht, maar gelukkig circuleren de close-ups nog op het web: 

 De oorbellen van Rebecca de Ravenel worden handgemaakt in India en bestaan uit plastic bollen (bonbons) die worden overtrokken met handgewikkelde zijde gimpkoord. Via Youtube kwam ik een interessant filmpje tegen, waarin het maakproces van soortgelijke oorbellen stap voor stap wordt toegelicht. Bij het filmpje wordt gebruik gemaakt van ander materiaal, maar het proces verloopt volgens dezelfde stappen. 

De materialen: 

 Allereerst wordt er wat lijm aangebracht rondom de opening van de kraal/bonbon. 

Vervolgens wordt er rond de opening een lus gevormd, die door de lijm een sterke basis volgt voor de oorbel. 

Nadat de basis is gelegd, is het een kwestie van lijmen en draaien, lijmen en draaien, lijmen en draaien. Tot je een ons weegt ;-)

Nadat de bollen helemaal zijn omwikkeld met gimkoord, worden de bollen vervolgens aan elkaar bevestigd met (in Máxima's geval) vergulde haakjes en een oorclip. Doordat zowel de bollen als de vergulde verbindingsmaterialen en het gimkoord weinig wegen, zijn de oorbellen vederlicht en erg prettig om te dragen. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jane

Jane

dinsdag 30 okt 2018 - 22:26

Weet niet zeker of het al ergens anders staat maar gisteren tweette Rick Evers over een videoboodschap van Maxima in het Spaans ihkv haar werk als pleitbezorgster bij de.UN.

https://m.youtube.com/watch?v=xhcvyAsw1QU

Leuk om het Spaans te horen. Maar wat ze nu toch met die spinnen heeft..

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 30 okt 2018 - 12:11

Wat een prijs voor een paar plastic bollen omwikkeld met zijden koord! Ik kan het er niet aan afkijken.
Ze zien er wel leuk uit, maar ze blijven te duur.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 30 okt 2018 - 11:47

Wat een prijs voor prullaria die in India worden gemaakt. De ontwerpster verdient er wel heel veel aan; niet de arme vrouwen die ze gemaakt hebben.

afbeelding van M

M

maandag 29 okt 2018 - 22:28

Echt nooit gemaakte oorbellen kosten wel iets meer hoor. Ik wil niet al teveel oordelen. Misschien betaalt ze de dames in India goed. Who knows.

afbeelding van M

M

maandag 29 okt 2018 - 22:22

Succes met het makes hiervan, het is niet so makkelijk als het lijkt. De lijm komt vaak door het draad heenzetten en dan plakken zelfs je vingers vast aan de kraal. Looks easy, but sure is not,!

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 30 okt 2018 - 13:19

Zo moeilijk is dat niet, als je goed weet hoe je dat doen moet.
Normaal hou je de kraal ook niet in de hand, maar steek je deze op b.v. een sateprikker. De kans dat je dan lijm op je handen krijgt is een stukminder. En lijm door het draad, geen enkel probleem wanneer je de juiste lijm gebruikt.
Wanneer je dit een aantal keren gedaan hebt, gaat het erg snel. Oefening baart kunst en zelfs snelheid.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 29 okt 2018 - 21:51

Oorbellen staan Maxima leuk. Persoonlijk vind ik te groot

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 29 okt 2018 - 19:48

Leuke oorbellen. Ze staan Máxima goed.
We kunnen van alles vinden over de prijs van deze oorbellen, maar wij hebben een ander budget en ik word heel blij van een koningin die investeert in duurzaam gemaakte spullen. Ik laat zelf winkels als de Action ook steeds meer links liggen en betaal liever wat meer voor een mooi ontwerp.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 29 okt 2018 - 20:42

Ik zou blij worden van een koningin die wat consumindert geloof ik. Is een stuk duurzamer. En ons koningshuis wil toch zo graag duurzaam zijn?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 30 okt 2018 - 09:12

Laurentien en Irene misschien, maar Máxima en WA hoor ik niet zo vaak over duurzaamheid. Zou ook een beetje gek zijn met hun levensstijl. En dat bedoel ik niet vervelend hoor. Maar als je veel vliegt, veel kleding draagt, in grote huizen woont en tegelijkertijd mensen oproept om aan het milieu te denken, hoe betrouwbaar kom je dan over? Ik denk dat er wel meer onderwerpen zijn waarbij de royals in een bepaalde spagaat terecht komen, maar duurzaamheid staat hier wel bovenaan.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 30 okt 2018 - 17:36

Eens. Maar ze zouden er toch een beetje rekening mee kunnen houden. In ieder geval wat gezien hun positie binnen hun bereik ligt. 'Big spender' Maxima (hoe graag we haar nieuwe outfits ook op deze blog becommentarieren) kan best een beetje minder spenderen en er toch leuk uitzien. Zoals jij ook wel eens geopperd hebt Josine: ga eens creatief aan de gang met al die berg kleren die je hebt Maxima, kies niet steeds voor dezelfde combi's. Dan valt er nog veel voor ons te genieten!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 30 okt 2018 - 19:04

Oh, ik zie absoluut een hele berg kansen om met hetzelfde budget of de bestaande kledingkast meer te bereiken. Met tien nieuwe outfits in het jaar zou Máxima er nog steeds verrassend uit kunnen zien. Maar qua kleding doet ze het eigenlijk helemaal niet zo gek in vergelijking met haar collega's. Het zijn meer de accessoires.

En ik denk ook niet dat we haar aantallen moeten spiegelen aan de onze, maar als ze qua oorbellen wat zuiniger aan zou doen, zou ze meer tijd overhouden om eens langs te gaan bij (beginnende) Nederlandse ontwerpers. En dat zou ik heel graag anders zien.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 30 okt 2018 - 18:09

Zover met je eens, maar als ze voor de zoveelste keer dezelfde outfit uit de kast haalt, dan doet ze ook weer niet goed. Ze doen het al niet gauw goed. En iedereen naar de zin maken lukt natuurlijk nooit. :-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 29 okt 2018 - 15:32

Wat betreft de oorbellen: Máxima krijgt veel oorbellen cadeau. Ik zeg niet dat deze oorbellen ook een geschenk zijn, maar ik zou ook voorzichtig zijn met het aanvallen van haar persoon omdat ze deze gekocht zou hebben.

De kritiek op de prijs snap ik volledig. Ik koop dergelijke oorbellen voor een tientje bij de Hema. Maar ja, ik ben ook geen koningin ;-)

afbeelding van Jane

Jane

maandag 29 okt 2018 - 17:22

Hi Josine, Leuke blog! Maarre, zou jij niet lekker uitrusten en op de bank liggen? ;) Goed om te merken dat je toch de energie hebt om te schrijven!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 29 okt 2018 - 20:09

Ik lig al in bed, haha. Social media heb ik al afgesloten voor vandaag. Nog even een rondje MKM en dan gaat de lamp uit :)

afbeelding van Doro

Doro

maandag 29 okt 2018 - 16:36

hoi Josine, ik heb juist totaal niet Maxima aangevallen. ik heb juist aangegeven dat het me niet kan schelen dat ze dit koopt maar wat ik opemerkelijk vind ik dat een fabrikant of winkel dit bedrag er voor kan vragen

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 29 okt 2018 - 20:08

Ik doelde ook niet op jou ;) en ik deel jouw mening wbt de prijs.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 29 okt 2018 - 15:10

wat toch een vreselijk bericht over Mette-Marit he. Zo'n jonge vrouw en dan overkomt je dit. klinkt ook niet heel goed dat Haakon aangeeft dat ze hopen op nog mooie dagen met elkaar.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 29 okt 2018 - 15:30

Dit vind ik inderdaad iets wat de term 'vreselijk' verdient. Ik hoop oprecht dat ze nog wat mooie jaren samen hebben...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 29 okt 2018 - 19:45

Oh wat schrik ik toen ik het bericht over Mette Marit las... Wat een enorm verdrietig bericht voor haar, Hakon, haar kinderen en de Noorse koninklijke familie. Hopelijk is de ziekte niet al te progressief is. Wel goed dat ze dit met iedereen delen.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 29 okt 2018 - 14:48

Vreselijk en dat voor die prijs!

afbeelding van Lina

Lina

maandag 29 okt 2018 - 11:45

Absurd! Dat dit soort oorbellen voor 335 dollar worden verkocht, en dan ook nog eens gemaakt in India door, ik neem aan, vrouwen die daar héle lange werkdagen maken voor 10 cent per dag ofzo, dus de materiaalkosten en arbeidsloon zijn helemaal níks.
En absúrd en schandalig dat Maxima dat nog koopt ook dan.

Laat Maxima eens op internet kijken, hier in Nederland vind je tientallen, zo niet honderden websites van dames die zelf sieraden maken, Práchtige dingen zitten daar bij en dan vind je al enorm veel handgemaakt sieraden voor bijvoorbeeld 25 tot 50 euro ofzo.
Natuurlijk ook wel wat duurdere dingen, afhankelijk van het materiaal, maar die bollenoorbellen zijn buiten alle proporties geprijsd.
Zou leuk zijn als Maxima dié dames eens zou steunen hier in Nederland want er zijn er genoeg die er van proberen te leven maar niet genoeg verkoop hebben daarvoor.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

maandag 29 okt 2018 - 12:25

De kosten zitten em meestal niet in materiaal. Wel in uren, belasting en pensioen. Maar ik snap het wel hoor dat mensen niets meer willen betalen. Voor één handgebreide verantwoorde trui koop je er 100 bij de action. Wel met dierenleed, milieuschade en uitbuiting. Maar da's heel normaal tegenwoordig.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 29 okt 2018 - 13:42

MrQQQU, méér betalen? Ik schreef juist dat je hier in Nederland webshops hebt waar je al vanaf ongeveer 25 euro prachtige handgemaakte sieraden kunt kopen, dat dat wat anders is dan die handgemaakte sieraden van over de 300 euro.
Ik zag trouwens op die website dat er ook oorbellen zijn van hetzelfde materiaal zo’n beetje en ook met kraaltjes voor over de 400 dollar, en een complete tas voor 300, ook zo raar.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 29 okt 2018 - 13:11

Helemaal mee eens dat mensenuren betaald moeten worden. Maar ik vraag me gewoon af of het al het geld wat aan bijvoorbeeld deze oorbellen verdient wordt ook verdient wordt door de makers/fabrikant of alleen door de uiteindelijke verkoopster? Misschien wel hoor, geen idee.
Maar als jk soms zie wat de prijs van iets is in de uitverkoop en dan wetende dat de winkelier er nog steeds aan verdiend is vraag ik me idd af wat de inkoopsprijs is geweest van sommige artikelenz
Zag laatst een broek die was voor de uitverkoop 699 euro, in de uitverkoop was ie nog maar 125 euro...
Snap je wat ik wil zeggen?

Eigenlijk vinden we dus gewoon hetzelfde; we vragen ons af of de maker van iets wel fair betaald wordt of dat alleen de verkoper er rijker van wordt.

Waarmee ik ook al niet wil zeggen dat dat in het geval van deze oorbellen zo is dat de maker er niets aan overhoudt. Geen idee echt.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 29 okt 2018 - 13:44

Doro, over het algemeen wordt alleen de verkoper/bedenker daar rijk van, degene die het maken zijn de arme sloebers die dat voor een hongerloontje moeten doen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 29 okt 2018 - 10:09

Staan Maxima geinig.

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 29 okt 2018 - 09:55

Doro, dat ben ik helemaal met je eens. Al ruim 20 jaar maak ik sieraden en ik verbaas me over de minimale techniekkennis op dit filmpje. Zelfs mijn man, die tijdens workshops me weleens helpt, kan beter kettellen.
Deze kralen kun je kant en klaar kopen voor een minimaal bedrag, minder dan een euro per stuk. Je betaalt dan wel heel veel voor het idee.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 29 okt 2018 - 11:41

De dame op het filmpje is Rebecca de Ravenel niet, het is een wildvreemde dame die de techniek demonstreert ;)

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 29 okt 2018 - 09:48

Leuk om te zien Josine hoe de oorbellen zijn gemaakt.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 29 okt 2018 - 09:07

Ongelooflijk dit bedrag.. ik zie de Zara etc vol liggen met dit soort oorbellen. Zie dit niet als dat ik zeg dat het ongelooflijk is dat Maxima dit bedrag uitgeeft, daar maak ik me niet druk over, maar dat dit soort oorbellen 335 dollar kosten van dit merk vind ik echt bizar.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

maandag 29 okt 2018 - 12:21

Maar Zara en dat soort merken staan natuurlijk niet bekend om goede arbeidsomstandigheden. Je zou je zelf moeten afvragen wat jij er voor zou vragen als jij ze zelf zou maken en verkopen. Ik neem aan dat je niet 's avonds met honger naar bed wilt, misschien ook nog wel eens op vakantie wilt en op je 80-tigste niet bij het leger des heils wilt slapen. Mensen hebben geen flauw benul meer van waarde. En daarom is het zo treurig dat royals dat soort fast-fashion ook al kopen tegenwoordig. Om met het overgebleven geld nog even wat vastgoed te kopen. Nou, laat ze maar liever hun geld wapperen bij Tamniau en Natan etc... dan komt het terecht bij vakmanschap en betere arbeidsomstandigheden. Promoten van uitbuiting is zo slecht!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?