Op 5 mei droeg koningin Máxima een betoverende jurk van Claes Iversen, maar ook haar tasje van Bottega Veneta verdient wel wat aandacht. De ontwerpen van dit Italiaanse label zijn namelijk al van een afstandje te herkennen aan vernuftig vlechtwerk, dat ook wel 'intreccatio' wordt genoemd. 

Máxima is niet de enige die is gevallen voor het handwerk van Bottega Veneta. Prinses Mary was een van de eersten die ermee werd gesignaleerd en inmiddels is een hele rits koninginnen en prinsessen haar gevolgd. Denk hierbij aan koningin Mathilde, prinses Victoria, prinses Charlène en prinses Madeleine.

Doordat Bottega Veneta  opzichtige logo's achterwege laat en juist kiest voor exquise handwerk als signatuur, zijn de tasjes een absolute must-have voor dames die niet willen pronken, maar schitteren. Wanneer we inzoomen op de materialen zie zijn gebruikt, zien we bijvoorbeeld krokodillenhuiden uit Zuid-Afrika, leer van waterslangen en boterzacht nappaleer. Nadat het materiaal uitvoerig is getest, wordt het met uiterste precisie vervlochten tot onverwoestbare schoudertassen, hippe handtasjes en elegante clutches. Op onderstaande video krijgen we een mooi kijkje achter de schermen. 

In 2010 zagen we Máxima voor het eerst met een zogeheten knot-tie in een toepasselijke kleur: oranje. Inmiddels heeft de clutch gezelschap van een lichtblauw en oudroze exemplaar. Wat mij betreft komen er nog heel veel broertjes en zusjes bij, want met een clutch van Bottega Veneta sla je slechts zelden de plank mis.

Máxima met de oranje clutch in Australië: 

Met de lichtblauwe variant:

~~Advertentie~~


~~Advertentie ~~

Met de oudroze versie op 5 mei: 

Naast de drie clutches heeft Máxima ook nog een schoudertas van Bottega Veneta:

Alle foto's in deze blog komen van www.monarchypress.com. Overname zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 10 mei 2018 - 15:04

Haha, dat gaat te ver! Ik ga hem aan een eenvoudiger tas hangen en als de BV-hanger een vlag op een modderschuit of te protserig blijkt, gaat hij per kerende post terug. Vier maal potentiële vreugde: eenmaal bij het bestellen, eenmaal bij het ontvangen, eenmaal bij het terugsturen en eenmaal bij het geld terugkrijgen ;-)

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 10 mei 2018 - 15:18

Die potentiële vreugde heb je dan ook bij het bestellen van een sleutelhanger van 25 euro hoor ;-)

Maar een beetje link vind ik om dat aan de buitenkant van je tas te hangen, er kunnen haakjes of weet ik veel wat losschieten, of iemand trekt het van je tas af omdat ze misschien denken dat er geld in zit. In beide gevallen, sleutels kwijt.

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 12 mei 2018 - 06:12

Tasje gaat terug, het was zelfs te klein voor een pasje: het is korter dan een wijsvinger!

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 11 mei 2018 - 17:08

Ja dat is wel heel klein dan. Maar de maten staan er bij, dus voortaan kan je daaraan even kontroleren of de dingen die je er in wilt hebben er in kunnen.

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 12 mei 2018 - 06:17

Had ik inderdaad beter op kunnen letten; ben teveel afgegaan op de foto. Ik ben het overigens niet eens met wat je schreef over het plezier van een tasje van 25 euro. Ik val erg op mooi boterzacht leer en een volmaakte afwerking en dat is voor die prijs niet te koop, is mijn ervaring. Overigens was het gevlochten leer van BV ook minder zacht dan ik verwachtte.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 12 mei 2018 - 10:24

Ohw maar ik maakte een grapje hoor over die potentiële vreugde over het bestellen en weer terugsturen ;-) Dat Dát ook kan met iets goedkopers.
Dat had ik dan ook niet verwacht dat het geen boterzacht leer zou zijn voor die prijs.
Ik val daar ook op hoor, op superzacht en af en toe heb ik toch weleens een tas gevonden van rond de 75 euro ofzo die echt superzacht en perfecte afwerking waren. Is een paar keer gebeurd bij V&D, daarom vind ik het echt jammer dat die er niet meer zijn, hadden vaak erg mooie tassen.

Maar, ik heb nu een stuk of 35 tassen, zitten ook héle dure bij van rond de 250 euro (oeps ;-) ) dus ik koop nu alleen nog maar een tas als het er eentje is waar ik “echt niet zonder kan leven” hahaha.

En ga eens kijken bij kringloopwinkels, daar heb ik ook perfecte en boterzachte tassen gevonden van rond de 25 euro en zo goed als nieuw

afbeelding van Adeline

Adeline

donderdag 10 mei 2018 - 13:38

Ja Jens een mooi geheel, zijn we weer geheel en al geinspireerd!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 10 mei 2018 - 13:27

Kind, wat een geld voor een sleutelhanger, dat vind ik zelfs voor een leren jack of een paar laarzen nog een heel bedrag. Maar ik gun hem je van harte want het is een snoepje. Ik zal naar je uitkijken in het OV :) By the way: de tas waar hij aanhangt op de foto is ook niet te versmaden.

afbeelding van Adeline

Adeline

donderdag 10 mei 2018 - 10:53

Leuk die tassen van de BV. Voor die €4,60 wil ik hem ook aan mn rugzak hangen, op naar een nieuw onderwerp!

afbeelding van zara

zara

donderdag 10 mei 2018 - 09:19

Alleen de bronskleurige en oranje clutch vind ik wel wat hebben, maar verder zeggen de BV tasjes me maar weinig. Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar waarschijnlijk komt dit omdat ik voor zo'n prijs echt iets bijzonders met een apart design verwacht, en niet een tasje, zoals met dat kettinkje, dat qua model en kleur lijkt op iets wat je bijvoorbeeld ook bij Van Haren in het rek ziet hangen (dan wel natuurlijk van nep-leer).

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 10 mei 2018 - 03:15

Ik moet bekennen dat ik me door deze pagina's heb laten inspireren tot het kopen van een sleuteltasje van BV. Ik ga daar mijn Ov-kaart in bewaren, zodat ik sneller kan uitchecken. Het sleuteltasje ga ik aan de buitenkant van mijn tas hangen, aangenomen dat het niet tegenvalt. Het wordt vrijdag bezorgd.
https://www.bottegaveneta.com/nl/keyring-or-bracelets_cod46548134nt.html

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 10 mei 2018 - 09:54

cute!!

afbeelding van zara

zara

donderdag 10 mei 2018 - 09:00

Geinig! Wel duur voor zo'n klein dingetje...

afbeelding van zara

zara

donderdag 10 mei 2018 - 09:01

dubbel...

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 09 mei 2018 - 22:39

Wel grappig dat we met zijn allen 2 blz. vullen m.b.t. tasjes. Voorzichtige conclusie, je identiteit zit toch meer in je tas dan in je jas. Er was ooit een tijdschrift column over wat mensen in hun tas hadden vond ik destijds ook leuk om te zien.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 09 mei 2018 - 19:10

Wat een mooie tasjes van BV, vooral het lichtblauwe exemplaar vind ik schattig.
Excuses aan iedereen die tips heeft voor buitenissige tassen in rare modellen: ik hou er niet van. Geef mij maar een tas in soepel leer of met of zonder een kekke kleur. Ik krijg net het Omoda krantje bij de post en daar staan me toch een paar heerlijke exemplaren in. Bijpassende sandaal of slipper er bij en klaar is Jens.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 09 mei 2018 - 18:38

Leuke tasjes maar als je spullen er niet allemaal in passen. Dan staat het wat armoedig en onverzorgd. Jammer

afbeelding van Snijders

Snijders

woensdag 09 mei 2018 - 08:05

Aparte tassen. Erg opvallend vanwege kleur en vorm. M.i.niet passend bij kleding van Maxima.
Ik vind de tassen en clutches die Maxima draagt erg mooi.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 08 mei 2018 - 13:30

die site van Matchesfashion plaatst direct een reclame op deze site...hoezo sleepwet...
ik heb veel tassen van Coach en Tod's die zijn heel mooi en gevarieerd.

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 09 mei 2018 - 00:16

Máxima kan ook eens shoppen nij de Hengelose (thans wonend en werkend op Bali) tassenontwerpster Linde v.d. Poel, bekend van de Tulpentas van Bylin. Collectie is heel kleurrijk en erg uitgebreid, er zit een visie achter (de lokale bevolking van Bali werkt mee aan de vervaardiging van de tassen) en ha: ze zijn in vegelijking met ‘the big designers’ niet duur. Wél goed, origineel en praktisch. https://www.by-lin.com/collection

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 09 mei 2018 - 09:30

Wat een leuke tassen Frederike, dank voor de link!

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 09 mei 2018 - 08:01

Mooi initiatief, prachtig dat de lokale bevolking erbij betrokken wordt, maar ik vind het geen mooie tassen. In mijn ogen een hoog freubel- en knutselgehalte op de een of andere manier.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 09 mei 2018 - 01:49

Prachtige tassen! Heel bijzonder en apart.
Maar, daar schuilt nou ook juist het probleem in wat Maxima aangaat, als ze 1 keer zo’n tas heeft gedragen en ze gebruikt hem voor een tweede of derde keer dan krijg je van “heb je haar weer met die tas”.
Ook zal zal je de meeste tassen alleen kunnen dragen bij heel eenvoudige kleding omdat het anders te druk wordt en een ratjetoe.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 09 mei 2018 - 00:50

Heel goed Frederike, wat een leuke tassen en wat een fantastische promotie voor Nederland in 1 oogwenk zou dit zijn!! De clutch met tulp bijvoorbeeld, super leuk!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 09 mei 2018 - 09:03

Eerlijk gezegd doen deze tulpentasjes me een beetje bloemenmarkt meets keukenhof aan. Daar staan ze ook allemaal in de vitrines.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 08 mei 2018 - 15:16

Zo word ik overstelpt met schoenen advertenties van Sacha, sinds ik één keer naar de schoenen van Josine heb gekeken...

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 08 mei 2018 - 16:24

Ha, ha, heb ik ook.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 08 mei 2018 - 13:02

Het is een mooi tasje, prachtig afgewerkt (wat ook wel mag voor de prijs van mijn 1e autootje), en die knop-knoop is geinig. Maar je koopt natuurlijk nooit drie dezelfde tasjes, of wat dan ook, voor welke prijs dan ook, come on... De oranje vind ik het mooist, want oranje. Het staat inderdaad niet bij de outfit, da's weer jammer, maar voor oranje avondtasjes komen ongetwijfeld nog gelegenheden en anders kunnen de 3Atjes er wel weg mee. Ik twijfel al jaren over de aanschaf van zo'n type tasje, zo'n veredelde harde brillenkoker waar je bril dan nìet inpast, zodat ik als een echte mevrouw uit eten kan met mijn echtgenoot, en elke keer houden de prijs (ook al is die in de verste verte niet in de buurt van dit Bottega V. dinkytoytje) in combinatie met de onbegrijpelijke onpraktische XXXS-erigheid (het rekt ook nog eens niet mee...) ervan mij tegen. Ik denk dat ik er nu van genezen ben. Oh, en het is natuurlijk wel om mee te pronken: een iconisch tasje (iedereen ziet dat het BV is ook al staat het logo er niet op) voor anderhalf mille, dat is pronken. Maxima, koop iets origineels, bv van Elza Wandler. NL ontwerpster maakt hebberigmakende tassen waar je echt iets aan hebt (er kan iets in). Van deze tas word ik blij: https://www.matchesfashion.com/intl/products/Wandler-Hortensia-leather-c... (ok, geen avondtasje, maar wel mooi!). En inderdaad, Meghan is voor mij ook bron van tassen inspiratie op het moment.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 09 mei 2018 - 12:55

Waarom heb je inspiratie nodig?
Als ik ga winkelen dan kijk ik wat er is en wat mijn smaak is en bij me past en wat ik goed kan gebruiken. Ik ga me niet laten leiden door wat 1 of andere bekende persoon draagt of heeft.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 09 mei 2018 - 14:19

Heerlijk juist dat ik geraakt kan worden, mijn ideeën en voorkeuren kan aanpassen, door de wereld om me heen (zelfs als het over iets zo banaal als een tas gaat). Als ik me niet zou laten inspireren door de mensen en dingen om mee heen zou mijn leven heel veel armoediger zijn (figuurlijk, dus). Alleen al omdat ik me dan niet meer zou ontwikkelen. Dus ik heb nu heel veel medelijden met je, Lina :)

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 09 mei 2018 - 14:39

Ik dank dat het wordt inspireren” ietwat verwarring brengt in deze. Ik laat me ook zeker niet inspireren (lees: bezielen ! , aanmoedigen, aansporen ) door een tas of jurk van een beroemdheid, maar ... ik kan wel op een idee ( die anders uitgewerkt wordt) gebracht worden.
En ik denk dat daar jullie verwarring zit. Maar het woord inspireren op deze site zou ik never nooit gebruiken! Het is m.i. veel te zweverig
voor deze blog,

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 09 mei 2018 - 14:49

Precies Hendrika, dat was dan ook wat ik vroeg en zei, ik snap niet wat er in dit geval met “inspireren” wordt bedoeld.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 09 mei 2018 - 14:34

Haha je hoeft geen medelijden met me te hebben hoor ;) Ik heb niemand anders nodig om mezelf verder te ontwikkelen, doe ik allemaal zelf ;)
Vind het een heel vreemde opmerking trouwens.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 09 mei 2018 - 15:10

Iedereen heeft anderen nodig om zich te ontwikkelen... dus ik ga gewoon door met medelijden hebben ;)

En ik word hier wel zeker geïnspireerd, Josine! :)

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 09 mei 2018 - 15:41

Haha dus jij vind dat ik een armoedig leven heb omdat ik me niet laat inspireren door de tas van een ander? Dat vind ik nou zielig als je dat soort ideeen hebt.
En ik stop met dit onzinnige gesprek, hou jij je maar lekker aan je vreemde ideeen vast maar hou op met mij te beledigen en lastig te vallen

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 09 mei 2018 - 16:01

Sorry?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 09 mei 2018 - 13:29

Wat een scherpe insteek. Of lees ik het verkeerd?

Ik laat me juist graag inspireren. Mijns inziens is inspiratie opdoen iets heel anders dan kopiëren. Bij inspireren voeg je er ook een hele scheut eigen inbreng aan toe.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 09 mei 2018 - 14:12

Ik weet niet wat je met scherpe insteek bedoeld.
Ik vind het woord “inspireren” ook eigenlijk zo vreemd in dit geval. Een schilder bijvoorbeeld kan zich laten inspireren door de natuur om een schilderij te maken.
Een tas of kleding kopen met als inspiratie de tas of kleding van een ander kan ik me niks bij voorstellen. Moet je dan als je bijvoorbeeld een rode jurk van een beroemdheid mooi vind op zoek gaan naar een rode jurk? Misschien staat rood je wel helemaal niet.
Daarom schreef ik, je moet kijken naar wat bij jou past, niet wat bij een ander leuk staat.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 09 mei 2018 - 15:33

Lina, je hoeft het niet zo letterlijk te nemen: inspireren kan ook gewoon zijn: ideeën opdoen, en dat doe jij waarschijnlijk toch een beetje als je gaat winkelen en iets kiest wat aansluit bij je smaak, die, helaas, vaak meer beïnvloed is door je omgeving dan je denkt. Ik zie dat bijv. aan een vriendin die al jaren in de VS woont: vroeger vond ik haar er erg leuk uit zien en nu...uh...minder.
Dat je trouw blijft aan je eigen stijl begrijp ik uit wat je schrijft, daar houd ik erg van: voor mij ook géén inspiratie door wat “ in de mode” is.
Inspireren komt van Latijn “ inspirare”, letterlijk: inblazen, dus bezielen, mooi hè.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 09 mei 2018 - 15:59

Stijl, natuurlijk volg ik de mode wel wel een beetje, je zal wel moeten omdat er niks anders in de winkels te vinden is dan wat er nu in de mode is (alhoewel ik ook vaak in kringloopwinkels koop en daar vaak meer naar mijn smaak vind dan het aanbod wat er op dat moment in de winkels is) maar ik kies daar uit wat er bij mijn figuur past en bij mijn leeftijd.
Een aantal jaar terug bijvoorbeeld kon je een hele tijd alleen minirokjes vinden, toen heb ik dus een paar jaar niks gekocht omdat minirokken niet meer bij mijn leeftijd en figuur passen.
In feite laat ik me dus niet “inspireren” door wat anderen dragen omdat die dan niet mijn figuur en/of leeftijd hebben en ik er belachelijk uit zou zien, ik laat mijn figuur beslissen wat ik draag :)

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 08 mei 2018 - 12:33

Adeline, wat een ontzettend grappig tasje, ik ga hem voor mijn kleindochter kopen! Overigens is er naast Stella Mccartney nog veel meer leuks te koop zonder metalen ketting en van prachtig leer met bijpassende schoenen. Zelf draag ik veel Fred de la Bretonniere, leuke kleurtjes, mooie werktassen en comfortabele hoge hakken (en een prachtig Nederlands merk). Ook draag ik wel Ecco, ook in leuke kleurtjes en met bijpassende schoenen. Alle tassen ook de clutches hebben een schouderriempje en/of polsbandje en je I-phone kan er met gemak in, in een speciaal vak.

afbeelding van Adeline

Adeline

dinsdag 08 mei 2018 - 13:19

Ha Margot, doen! Ik heb t tasje al enige tijd in gebruik en hier in Frankrijk vinden de dames het tasje 'sublime' haha.
Ook Fred de la B heeft idd veel goeds te bieden.

afbeelding van Adeline

Adeline

dinsdag 08 mei 2018 - 09:47

Tsja, ik raad Maxima de red drumbag van Stella Mccartney aan. Daar kun je je smartphone rechtop inzetten en is er ook nog ruimte voor de oplader.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 08 mei 2018 - 09:24

Ik heb niets met clutches, onhandig dat je ze vast moet houden en er past gewoon veel te weinig is. Bovendien vind ik deze echt overdreven duur en eigenlijk vind ik het dus niet kunnen dat ze er zoveel heeft. Iemand schrijft dat Maxima eigenlijk niet erg sterk is met tassen en dat vind ik dus ook. Er zijn prachtige tassen te koop die veel beter bij haar en haar kleding passen dan die duffe Chaneltassen en andere veel te dure dingen waar ze vaak mee in haar handen loopt.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 08 mei 2018 - 11:09

Meghan heeft tot nu toe veel leuke en hippe tassen laten zien!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 08 mei 2018 - 08:03

Oh at een prachtige clutches. Die oranje en beigekleurig van zaterdag vind ik helemaal top. De blauwe en de gevlochten tas vind ik minder mooi. Ik dacht dat ze er veel meer had, maar datkomt waarschijnlijk doordat ook veel andere royals deze clutches hebben.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 08 mei 2018 - 06:59

Op zich vind ik die ronde tasjes best aardig. Maar als de telefoon er niet in past, laat ze dan thuis. Ik zou zelf ook niet zoveel geld uitgeven aan allemaal verschillende clutches of avondtasjes. Koop vijf prachtige in verschillende kleuren, dan kom je ook een heel eind.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 08 mei 2018 - 01:34

Ik ging eens online kijken naar dat merk
https://www.debijenkorf.nl/tassen/bottega-veneta
Dat tasje wat Maxima heeft, 1400 euro.......
Nou al zou ik mégarijk zijn, dan nog zou ik het vertikken om dat te betalen voor een tasje waar net een zakdoek en een lipstick in kan. Echt schandálig wat ze daar voor vragen. Kan dan nog zo mooi en handgemaakt zijn, je hébt er gewoon niks aan.
Hoogte: 10 cm
Breedte: 17 cm
Diepte: 4 cm

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 08 mei 2018 - 09:06

En al de krokodillen en slangen die hiervoor hun huid moeten missen; brrrrrrrrrrrrr...om hiermee dan te lopen. Is er echt niets anders te vinden zou ik zeggen. Ik had me niet gerealiseerd dat er dierenhuid voor gebruikt wordt.

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 08 mei 2018 - 20:00

Helemaal mee eens, Gambetta. Zelfs als ik er eentje zou kunnen betalen zou ik er nog niet mee gezien willen worden.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?