Koningin Máxima heeft meer dan honderd hoeden van de Belgische modiste Fabienne Delvigne, maar uiteraard kan ze ook bij andere hoedenmaaksters terecht. Zo werd zij in de afgelopen jaren meerdere keren gezien met ontwerpen van Eudia, Berry Rutjes en Laura Noetinger. En aan deze lijst kan ik nóg een naam toevoegen: Irene Bussemaker.

De Brabantse ontwerpster is bij het grote publiek vooral bekend vanwege haar ontwerpen voor Lady Gaga én de verschillende grote prijzen die zij de afgelopen jaren won. Het Britse tijdschrift The Hat Magazine bekroonde haar al eens tot Designer of the Year en ook de internationale hoedenwedstrijd Atelier Musée du Chapeau werd door Bussemaker gewonnen. Geen wonder dus, dat koningin Máxima de verleiding niet kon weerstaan om een hoed te laten maken bij de hoedenmaakster uit Eersel. Het resultaat is een zwarte cocktailhoed, die is gevormd op een hoedenmal naar eigen ontwerp. De hoed is vervaardigd van zwarte parasisal en overtrokken met een witte laag voile. Een vleugje zwarte voile omarmt het geheel en is een los onderdeel. 

We zagen de hoed van Irene Bussemaker voor het eerst tijdens Dodenherdenking op 4 mei 2010. Uiteraard gaat de aandacht tijdens de nationale herdenking voornamelijk uit naar de slachtoffers en nabestaanden van oorlogsgeweld en speelt kleding een zeer kleine bijrol. In 2010 vond tevens het incident plaats met de Damschreeuwer, waardoor de hoed destijds niet uitgebreid is besproken op Modekoningin Máxima. Gelukkig zagen we de hoed na de première nog tweemaal terug. Zo droeg Máxima de cocktailhoed met twee tinten voile tijdens de bruiloft van prins Carlos en prinses Annemarie in november 2010. Ditmaal gecombineerd met een jasje met rechte schouderlijn van Edouard Vermeulen en een pantalon met wijde pijpen. De laatste keer dat de hoed in beeld kwam, was in 2013. De koning en koningin bezochten kort na de inhuldiging ons buurland en daar horen natuurlijk hoeden bij. Het liefst van eigen bodem, als je het mij vraagt. De hoed van Máxima was dus een schot in de roos en wat mij betreft gaat Máxima nog veel vaker langs bij Irene Bussemaker. Nederlands talent moeten we omarmen, zeker als Nederlandse (mode)koningin! 

Máxima tijdens de Nationale Dodenherdenking in 2010:

 

Máxima tijdens de bruiloft van prins Carlos en prinses Annemarie. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Agnes

Agnes

vrijdag 01 sep 2017 - 11:15

Dit is echt mijn favoriete hoedje, ik vond haar zo stunning bij het huwelijk van Annemarie en Carlos! En bij het 3e jurkje vind ik het ook zo leuk passen. De broche van het huwelijk en de oorbellen van nummer 3 vind ik ook zoooo leuk, zou ze graag willen hebben :-).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 31 aug 2017 - 15:08

Wat een leuk hoedje is dit toch. En nog leuker dat het een Nederlands ontwerp is. Ik vind het in combinatie met de cape (dodenherdenking) t broekpak het mooist. Zeker in combinatie met het prachtig opgestoken haar. Deze mag ze vaker dragen!

afbeelding van Esther6

Esther6

donderdag 31 aug 2017 - 14:55

Een van de mooiere hoeden in Maxima haar hoedencollectie. Design geeft mooi statement en maakt hasr gezicht goed toegankelijk. Qua plaatsing op het hoofd vind de hoed het mooiste tot z'n recht komen, zoals deze droeg op de bruiloft van Carlos. Hopelijk gaan we meer hoeden terugzien van Irene Bussemaker.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 31 aug 2017 - 14:04

Leuk geprobeerd, maar resultaat niet zo!!
Ik vind het een grappig hoedje, daardoor het leukst bij de laatste activiteit en zeker niet voor een huwelijk of dodenherdenking.
Ik vind het net grootvaders pet die een beetje scheef op het hoofd staat (maar dan in de moderne variant ;-))

afbeelding van zara

zara

donderdag 31 aug 2017 - 13:52

Het 'design' van het hoedje (rasterwerkje, zwart en wit) vind ik zo overheersend, dat ik de combinatie met een eenvoudige outfit zonder 'toeters en bellen' het mooist vind. Dat is dus de combinatie met de geheel zwarte outfit!

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

donderdag 31 aug 2017 - 13:40

Grappig! Ik vind de combinatie met het broekpak juist heel geslaagd;)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 31 aug 2017 - 10:37

Ik vind dit geen geslaagde keuze voor Maxima. Zeker icm de lange broek. Het silhouet loopt nu van heel klein op het hoofd naar -in verhouding!!- breed vanaf de heupen. Het totaalbeeld is dan niet in balans dat is jammer.
Daarbij vind ik dit model meer iets voor vrouwelijke soldaten ofoziets. Nee doe maar niet meer

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 31 aug 2017 - 12:57

De combinatie met het broekpak vind ik ook niet de meest flatteuze. Maar dat ligt mijns inziens aan de pantalon. Als ze daar een kokerrok had gedragen, was het een heel ander totaalplaatje geworden. Het hoedje vind ik namelijk wel leuk. Het houdt haar gezicht vrij, is vrij neutraal en daarmee erg geschikt voor een royal. Daarnaast vind ik een broek voor een bruiloft meestal niet zo leuk, maar dat ligt vast aan mij.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 31 aug 2017 - 13:45

Eens, zie ook liever een jurk of rok! Hoewel een prachtig broekpak in 1 kleur ook heel feestelijk kan staan alleen dan zie ik neer een een grote hoed erbij voor een beetje vrouwelijke schwung

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 31 aug 2017 - 10:02

Ik vind het haar heel charmant staan! Maxima heeft een rustige opstart zo naar haar vakantie mbt publieke gelegenheden. 5 september pas weer. Nog even wachten dus!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?