Dat Máxima qua hoeden goed kan slagen bij Fabienne Delvigne weten we allemaal, maar de Zuid-Afrikaanse modiste Bettina Thomas valt ook goed in de smaak. Dat ontdekte moderator Twor deze week. 

In 2015 droeg Máxima bij de opening van een kunsttentoonstelling een uitbundige verenhoed. Ik kan me de zoektocht naar de ontwerper nog goed herinneren. Uren en uren heb ik het web afgestruind en de ene na de andere verenexplosie bekeken. Helaas bleek er geen match te zijn, dus je zult vast wel begrijpen dat ik een gat in de lucht sprong toen vorig jaar een bezoeker van deze website met de naam Bettina Thomas op de proppen kwam. Daar was hij dan. Match, bingo, hoera. 

Tijdens het ontwerpproces liet Bettina zich inspireren door het Zuid-Afrikaanse vogelrijk. 

Moderator Twor, die ook op haar eigen website blogt over koninklijke mode, besloot onlangs de ontwerpster een mailtje te sturen. Een gouden zet, want Bettina vertelde ons dat koningin Máxima nog meer hoeden bij haar had besteld, oa tijdens een ontmoeting in Rome. Een donkerblauwe pillbox bijvoorbeeld. Je kent hem vast wel, want onze modekoningin droeg hem bij een onvergetelijke strikjurk van Jan Taminiau. 

Afbeeldingsresultaat voor belgie taminiau site:modekoninginmaxima.nl

De zwarte pillbox die regelmatig in beeld komt bij herdenkingen en andere plechtige gebeurtenissen, komt eveneens uit de koker van Bettina Thomas.

 

Op haar eerste officiële verplichting als koningin, de Nationale Dodenherdenking van 2013, droeg Máxima eveneens een zwarte hoed van Bettina. 

De roze fascinator die in beeld kwam tijdens de Antillentrip in 2013, komt ook uit een van de kleurrijke collecties van Thomas. 

De kans is groot dat deze blog in de toekomst nog wordt uitgebreid, want naar verluidt heeft de koningin destijds nog meer hoeden gekocht. Ik hou je op de hoogte! 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 07 jul 2020 - 22:26

Leuk dat dit raadsel opgelost is ;-)
Het zijn leuke hoeden, vooral de pillboxen. Ik houd daar van.

afbeelding van Maria48

Maria48

maandag 06 jul 2020 - 09:58

Prachtige hoedjes die op zich ware kunststukjes zijn .De pillbox maken haar outfit op bescheiden wijze tot een geheel.Ook eenvoud kan verrassend zijn .Ik hou daar erg van. Enkele jaren terug heb ik het donkerblauwe jurkje plus bijpassende pillbox nagemaakt voor mijn koningin Máxima-pop....... Zie klein fotootje.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 05 jul 2020 - 13:38

Not my cup of tea. Behalve de pillbox exemplaren, die zijn altijd goed.

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

woensdag 08 jul 2020 - 08:25

De hoeden zijn ware kunstwerken, dus complimenten voor de ontwerpster!

afbeelding van Senna

Senna

zondag 05 jul 2020 - 12:30

Hier mag ze vaker shoppen, wat een leuke hoeden. Het totaal plaatje van de JT is geweldig en mij storen de armbanden niet, het is typisch iets dat bij Maxima hoort.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 05 jul 2020 - 11:49

Schitterend! En super goed gevonden! En deze ontwerpster loopt er dus minder mee te koop dan Fabienne. Wat mij betreft gaan we nog meer zien van haar.
Ik was erbij in 2015 waar ook Mathilde was. Alle 2 in superoutfit. Was top!

afbeelding van AdrianavD

AdrianavD

zondag 05 jul 2020 - 10:54

Ben helemaal fan van de pillboxjes, zo elegant! En vooral met half losse, gekapte haren erg mooi. De strikjurk van JT is iconisch. Armbanden hadden inderdaad beter achterwege gelaten kunnen worden dan was de look nog geraffineerder geweest. Overdaad schaadt (meestal:). De felgekleurde hoeden stonden prachtig bij de gedragen outfits, wordt je toch vrolijk van? Fijne zondag!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 05 jul 2020 - 08:44

Hoeveel armbanden heeft de koningin wel niet om op de eerste foto waar zij in het blauw is gekleed? Ik vind dat niet chique sowieso twee armbanden bij dat horloge. Het zijn trouwens armbanden die niet passen naast elkaar qua stijl, goud en vrij grof, witgoud vol met briljanten, nee niet stijlvol. En aan die andere arm? Een soort van zelfgemaakte kralenarmband van de kinderen? Het matchet echt niet bijelkaar, te veel, veel te veel.
De pillboxen zijn overigens prachtig!

afbeelding van Babs74

Babs74

zondag 05 jul 2020 - 00:10

Die eerste hoed: fantastisch! En de donkerblauwe JT in Rome! Een plaatje!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 04 jul 2020 - 23:23

Wat goed dat de naam van de ontwerpster gevonden is! Nou, een goede ontwerpster idd. Ik vind de pillbox ook heel erg leuk staan, voordeel: zit ook nooit in de weg! Die blauwe jurk van Taminiau: prachtig, met alle accesoires erbij.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 04 jul 2020 - 22:21

Wat leuk dat de ontwerpster van deze mooie hoeden gevonden is! Prachtige ontwerpen, vooral de veren hoed en de twee pillboxes. Ook de hoed die Máxima tijdens de dode herdenking in 2013 droeg vind ik erg mooi. Hier mag ze vaker shoppen!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?