Koningin Máxima heeft het afgelopen jaar enkele nieuwe hoeden aangeschaft, maar toch kwamen er vooral bekende hoeden in beeld. In deze blog zie je een overzicht van haar eerder gedragen hoeden. Volgende week is het de beurt aan de nieuwe exemplaren. 

Laat ik maar beginnen met de meest onpraktische hoed EVER. Flaphoeden kunnen natuurlijk heel geschikt zijn voor een koningin, maar in dit geval sloeg Máxima mijns inziens de plank echt mis. Ik heb gehoord dat de fotografen  meer hoed dan hoofd in beeld hadden, al is dat met een breedgerande hoed natuurlijk ook niet zo'n hele grote uitdaging ;) Neemt niet weg dat ik het vilt en de kleur van het vilt wel erg mooi vind. 

2. Deze hoed en look zag ik met eigen ogen en ik moet zeggen: in het echt kwam de kleur van de hoed beter overeen met de kleur van de japon. Lang leve het effect van fotografie. Qua model hoef ik weinig te vertellen, toch? Of zal ik dat doen bij numer 3, 6, 8, 11, 14 en 15? Update: Oeps, deze hoed was wél nieuw. Foutje. 
3. De relevé is inmiddels uitgegroeid tot Máxima's handelsmerk, maar laten we een ander handelsmerk vooral niet over het hoofd zien: Máxima's bijzondere kleurencombinaties. Rood en paars klonk voor mij altijd als water en vuur, maar nu zie ik dat de kleuren prima samen kunnen gaan. Hartelijk bedank, koningin! 
4. Een calotte (of kalot, net wat u wenst) is een ideaal hoofddeksel voor een koningin. Klein, randloos en bescheiden. Mooi hoe de stof en kristallen van de japon zijn doorgevoerd in het hoofddeksel. 


Foto's: PPE

5. Sinds hoedenmaakster Fabienne Devigne dit hoofddeksel heeft omschreven als een bibi, ben ik er verliefd op ;) In feite is het een kleine hoed, die in dit geval is gemaakt van fluweel en voile. De kleur is wellicht een beetje lastig te combineren, maar van mij mag Máxima deze bibi nog veel vaker dragen. 
6. Inderdaad. Een relevé. Sorry, maar ik ga niet elke keer de hele riedel over Máxima's handelsmerk afdraaien ;) Zie voor meer informatie deze speciale blog over de hoed met opgeslagen rand aan de voorzijde. 
7. De een noemt het een turban, de ander kiest voor de term 'muts'. Ik kies liever voor het eerste, alleen al omdat het hoofddeksel is gemaakt van prachtig fluweel. 


Foto's: PPE

8. Zie nummer 6. 
9. Voor Koningsdag 2018 liet Máxima haar baret van Koninginnedag 2004 vermaken. Beide feestdagen werden namelijk gevierd in Groningen. Ik hou van dergelijke knipogen. En ook van de baret an sich. Het is lekker wat anders en het staat haar goed. Maar laten we eerlijk wezen: is er uberhaupt een hoedenmodel dat haar níet staat? 
10. Voor de Nationale Dodenherdenking haalde Máxima een vintage hoed van stal. Ze droeg het hoofddeksel voor het eerst in 2004 met witte bloemcorsage. Driemaal zou zomaar scheepsrecht kunnen zijn, want in 2006 kregen we ook nog een versie met zwarte veertjes te zien. 


Foto's: PPE

11. Zie nummer 6. 
12. Natuurlijk werden we in het afgelopen seizoen ook verwend met een donut: een turban met open bovenzijde. Omdat het model is geinspireerd op de hoed die Máxima droeg tijdens de doop van prinses Ariane, heeft Fabienne Delvigne de hoed de naam 'New Ariane' meegegeven. 
13. Met cocktailhoeden zien we Máxima de laatste tijd niet meer zo vaak. Of dat een reden is om de vlag uit te hangen, mogen jullie bepalen;-) 


Foto's: PPE

14. Zie nummer 6. 
15. Zie nummer 6. 
16. We hebben al heel wat oudjes voorbij zien komen in deze blog, maar in vergelijking met de rest is deze hoed écht bejaard. We kregen hem voor het eerst te zien in 2003. Gelukkig bewijst Máxima dat bejaard echt wat anders is dan verjaard. 


Foto's: PPE

Rest mij jullie nog een fijn weekend te wensen. Geniet van de rust en het lekkere weer! 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Els

Els

maandag 23 jul 2018 - 10:44

Ik vind een hoed echt bij haar gezicht passen. Omdat het publiek haar graag vol in het gezicht wil aanzien, vind ik de dopjes, bandeaus, turban etc. het meest geschikt.
In het overzicht is daarom de Bibi mijn favoriet, daarna ook nog nr 12.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 23 jul 2018 - 10:09

Ik blijf de hoed met de releve toch met mooist vinden bij onze koningin.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 22 jul 2018 - 23:17

Eeuwig zonde dat ze die baret vermaakt heeft. Het is echt net een kardinaal zo. Heel jammer

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

zondag 22 jul 2018 - 19:52

Wat een mooie foto's komen er weer voorbij. Ik heb juist een voorkeur voor
grote hoeden.Nummer 6 is een topper in alle varianten! Staat Maxima geweldig!

afbeelding van karpathos

karpathos

zondag 22 jul 2018 - 18:44

Die hele grote flaphoeden hoeft Máxima van mij niet meer te dragen. Persoonlijk vind ik het een beetje overdreven. Aan de hoeden 4, 5, 9, 12, en 13 geef ik de voorkeur, maar dan wel met opgestoken haar.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 22 jul 2018 - 17:43

Een super overzicht. Met hoed, en wat bijzonder dat het haar zo goed staat, is ze echt de queen.
Nr 1 vind ik ook heel goed bij haar staan, alle releves natuurlijk, de bibi ook. Waar ik niet zo enthousiast van word is nr 4 en 13. En nr 6 had denk ik beter in een andere kleur gekund.
Mooie outfits/combinaties die nr 2 en 3!

Heeft ze recent 12 herdragen ivm de rol van haar zusje tijdens de doop van Ariane?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 22 jul 2018 - 16:42

Wat een fijn overzicht.
6 is mijn absolute favoriet, maar 1, 8, 11, 12 en 16 staan haar ook geweldig. Ik vind nummer 1 echt super, mag dan misschien een ramp voor de fotografen zijn, het maakt het plaatje helemaal compleet. Hoop dat we deze combinatie nog eens terug zien dit najaar.

afbeelding van car

car

zondag 22 jul 2018 - 15:10

Ik vind die vermaakt alpino i.c.m die outfit echt zo leuk ..vlot en jong staan! Loveee ittt

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 22 jul 2018 - 17:34

dank je voor de link! Is t een interview met haar ?

afbeelding van Lina

Lina

zondag 22 jul 2018 - 19:57

Nee, dit staat er:
Koningin Máxima siert de cover van het augustusnummer van de Spaanse editie van Vanity Fair. De glossy heeft ook een achtergrondverhaal over de koningin gepubliceerd.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 23 jul 2018 - 19:35

Ik spreek en lees wel Spaans, maar dit artikel is typisch komkommer tijd Spaans: geen nieuws maar vooral een opsomming van Máxima’s geschiedenis en een verhaal over mensen die een selfie met het koninklijk paar wilden maken in Lech en waar zij spontaan op reageerden. In Spanje is dit soort nieuws ook nieuws, want zoveel wordt er niet over haar geschreven. De Spanjaarden zijn net als de Argentijnen fan van Máxima en zien haar liever dan Letizia.

afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 22 jul 2018 - 23:30

Gek eigenlijk dat sommige namen vertaald (veranderd) worden. Willem Alexander heet helemaal niet Guillaume Alejandro. Wij noemen Charles toch ook niet Karel? Bij plaatsnamen vind ik dat ook altijd zo vreemd. Taal, okay, dat is wat anders, maar namen, waarom toch?

afbeelding van Els

Els

maandag 23 jul 2018 - 10:50

Toch klinkt Guillaume Alejandro een stuk sexier dan Willem Alexander, vind je niet?
Wij zijn vaak meertalig en kunnen buitenlandse namen wel vertalen als we dit willen, een Spaanstalig iemand die W.A. niet kent weet echt niet wie ermee bedoelt wordt.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 23 jul 2018 - 12:53

Haha, sexier!
Maar de vraag is: waaróm zou je een persoonsnaam willen vertalen?

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

maandag 23 jul 2018 - 16:34

Dat doen ze altijd hier in Spanje, namen vertalen in het Spaans. Het is overigens Guillermo Alejandro en niet Guillaume zoals ik in de reacties lees. En zo hebben het hier over Guillermo y Catalina (William en Catherine), Enrique (Harry), Reina Isabel (Elizabeth)....
Maar George Clooney noemen ze dan weer niet Jorge Clooney. Het is een beetje raar allemaal

afbeelding van Suus

Suus

maandag 23 jul 2018 - 10:54

Ha Ha Ha, ik moet erg lachen om sexie (en je hebt nog gelijk ook).

afbeelding van Suus

Suus

zondag 22 jul 2018 - 09:22

Ik vind de bibi ook leuk! Maar de releve staat haar wel het meest geweldig en koninklijk. En ja dames en heren, zelfs de ‘badmuts’ vind ik gaaf ;-)
Maxima heeft een echt ‘hoedenhoofd’.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 22 jul 2018 - 07:48

Voor mij scoort de "bibi" het best voor maxima. . Is all round en vereist geen grote " kunstwerken " wat het haar betreft.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?