Als Máxima als zakenvrouw op pad is blijven ze thuis, maar staat er een gelegenheid vol pracht en praal in haar agenda, dan weet je één ding zeker: dat ze die dag handschoenen tevoorschijn haalt. In deze blog laat ik je zien welke paren ze gedragen heeft in 2019 en 2020. 

Laten we beginnen met de knalkleuren, want die zijn natuurlijk helemaal à la Máxima. De oranje exemplaren in het bijzonder. Ze kwamen oa in beeld tijdens het staatsbezoek aan India. Nieuw zijn ze niet, want in 2017 blogde ik ook al over ze. 

Op Prinsjesdag 2019 droeg de koningin bij haar robijnrode jurk handschoenen in dezelfde kleur. 

Ik heb vorig jaar zwarte handschoenen à la Máxima aangeschaft, die ik af en toe draag naar de kerk. In de winter is het daar echt ijskoud. Het is een gebouw uit de zestiende eeuw, geloof ik. Op internet kwam ik nu auberginekleurige exemplaren tegen van Ted Baker, dus wie weet breid ik mijn collectie nog wel uit. Het strikje vind ik wel een geinig element. 

Voor felrood zal ik zelf niet zo snel kiezen, maar Máxima laat op onderstaande foto zien dat zij een handschoen met pit wél aandurft. 

Van rood gaan we door naar blauw, want tijdens het staatsbezoek aan India doken er ook denimkleurige exemplaren op. Ik ben benieuwd of ze al haar handschoenen zelf koopt, of dat ze ook weleens een paar leent van haar schoonmoeder. Wie vraagt het haar even? 

Grijs is zo'n kleur die overal bij staat. Tijdens de intronisatie van de Japanse keizer droeg Máxima een korte handschoen in deze kleur. Ze heeft ook wat langere handschoenen van grijs leer, die op deze site ook wel de poetshandschoenen worden genoemd. 

Bij de Nationale Dodenherdenking zijn zwarte handschoenen een must, maar ook tijdens andere gelegenheden duiken ze wel op. Zowel in het kort (links) als in het lang (rechts). 

Bij een heel fleurige outfit dook het iets langere paar ook op: 

Bruintinten bleken in 2019 en 2020 absoluut favoriet te zijn. Naast een donkerbruin paar, kregen we ook cognackleurige handschoenen van suède te zien. 

Máxima's handschoenen van cognackleurig leer kwamen eveneens in beeld. Je koopt ze bij Madova in Italië voor een paar tientjes. 

Een iets langer, caramelkleurig paar kwam ook in beeld. Ik vind dit qua materiaal een heel mooi paar. Het leer is zo zacht en glad dat ik steeds aan fudge moet denken. En geloof mij, dat is echt geen vervelende gedachte. 

Een vergelijkbaar paar van beige leer zien we hieronder. 

Omdat handschoenen signaalaccessoires zijn en Máxima's koninklijke functie onderstrepen, zie ik haar het liefst met hele elegante en verfijnde exemplaren. Onderstaand paar, met wijde pasvorm en zigzagnaden, vallen helaas niet in deze categorie. Zonde, want kant is juist zo'n delicate stof. En door de ophoping leer rond haar pols, wordt het toch al onrustige totaalplaatje alleen maar drukker. 

Door naar een beter paar. In Indonesië droeg de koningin handschoenen met perforaties en een geschulpte rand. Love it! 

Als ik naar het totaalplaatje kijk, twijfel ik wel over de kleurkeuze. Met groene handschoenen zouden haar handen alle aandacht naar zich toetrekken, maar nu oogt de stof van de jurk een beetje grauw en vies. Eigenlijk heeft zo'n jurk ook helemaal geen handschoenen nodig, maar ze droeg ze natuurlijk met een reden. Het corona-virus. 

Korte, beige exemplaren heeft ze ook. 

En last but not least droeg ze ook nog leren handschoenen met een vleugje groen. 

Als Máxima met haar handschoenen op een braderie zou staan, zou ik wel weten welke ik zou kiezen. Het fudge-paar. Kleur combineert makelijk, materiaal is mooi, pasvorm is net wat slanker dan de rest. Ja, ik zou het wel weten. Welk paar zou jij wel willen hebben?

Op zoek naar meer modenieuws? Volg dan de Instagrampagina van ModekoninginMáxima.nl 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anouk

Anouk

donderdag 21 mei 2020 - 10:10

Voor de winter heb ik heel wat paren handschoenen. Ook divers in kleur en ze horen bij een bepaalde winterjas (heb ik voor mezelf bepaald haha) Mijn tante heeft een heel.mooi paar uit Italië, ik geloof van kalfsleer. Zo mooi em zo zacht en strak aan de hand. Dat heb ik ook liever, door het dragen wijden ze een klein beetje uit.

Wat bovenstaande collectie betreft: love it! Alleen draagt ze soms stoere handschoenen bij een delicate outfit, dat matcht niet zo.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 21 mei 2020 - 07:55

Lelijk: de witte exemplaren. En bij de (te) blote spijkerjurk passen geen leren handschoenen. De rode exemplaren bij de blauwe jurk hadden van mij ook niet gehoeven.
Eigenlijk vind ik handschoenen alleen mooi als de weersomstandigheden er om vragen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 20 mei 2020 - 22:44

Wat een leuk blog!
Ik vind het vaak een mooi accessoire, de strakke pasvorm is mijn favoriet. Soms zou ik een andere kleur kiezen, maar ook wat dat betreft blijft Máxima ons verrassen.

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 20 mei 2020 - 18:57

leuk die handschoenen, maar ze lijken mij zo dik,,,grof...en dus warm. Waar zijn de snoezige ragfijne handschoentjes gebleven. Wij droegen in de jaren 1960 van dun-kanten handschoentjes, vaak nog met bijpassende sjaaltjes.Die vind ik veel mooier en chique dan deze dikke exemplaren, die niet mooi aan de hand passen-sluiten. Het doet ze winters aan.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 20 mei 2020 - 17:53

Ik vind met name de korte handschoenen erg leuk. En dan als detail zo.n grappig strikje of knoopje, en dan in een mooie warme kleur.
De langere handschoenen zijn heerlijk op de fiets, maar niet bij een jurkje .
Zelf heb ik nog hè oude gehaakte handschoentjes liggen , zoooooo leuk bij een zomeroutfit .
Ik heb wel eens gelezen dat vroeger handschoenen op maat werden gemaakt ..
Maar of dat nog mogelijk is ?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 20 mei 2020 - 18:50

Een heerlijke collectie (op die grove na). Mooie kleuren. Staat sjiek. In Antwerpen zit een mooi (lederen) handschoenenzaakje. Met ook veel kleuren. Ze persen me dan altijd in de handschoen. En zeggen dat dat hoort. Maar ik heb toch liever een half maatje groter. De afgelopen weken veel gedragen in winkels en bij afrekenen. Volgens mij houdt t virus niet van leer.

afbeelding van JAusten

JAusten

woensdag 20 mei 2020 - 17:26

I like her gloves very much ! They are classy items.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 20 mei 2020 - 16:03

Wat een geweldige collectie! Ik word altijd heel blij van een bezoekje aan een handschoenen winkel in Madrid. Om te kijken dan, want ze zijn ook daar inmiddels niet meer te betalen. Dus een heel klein beetje jaloers ben ik wel op deze geweldige collectie. De cognac en fudgekleurige zijn super, maar doe mij ook maar een paar feloranje!
En wat zou het geweldig zijn als Máxima ook eens kiest voor lange satijnen handschoenen tot over de elleboog bij een gala outfit.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 20 mei 2020 - 14:59

Ik zou die van Indonesië uitkiezen, neutrale kleur en zo'n mooi randje!
Soms lijken handschoenen niet te passen bij de outfits, ik bedoel dan een zomerse outfit met winterse accesoires, maar het zal dan wel protocol zijn.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 20 mei 2020 - 13:17

,.,.prachtige kollektie. Jammer, dat vele dames het dragen van handschoenen hebben opgegeven.
Voor een Koningin in funktie echter een 'must', zeker samen met een hoed en op officieel bezoek.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?