Koningin Máxima heeft door de jaren heen heel wat ringen gedragen. Van moderne ontwerpen met kleurrijke edelstenen tot klassiekers van meer dan honderd jaar oud. Jaarlijks duiken er wel weer nieuwe exemplaren op aan de ringvingers van de koningin, maar er zijn ook ringen bij die door de jaren heen helaas een beetje uit beeld verdwenen zijn. Neem bijvoorbeelden de gouden ring met gekleurde edelstenen, die Máxima in 2001 met regelmaat droeg. Onze superspeurder JAusten heeft het juweel onder de loep genomen en de maker ontdekt!  

In eerste instantie valt de ring helemaal niet zo op. Bij het inzoomen van de foto's wordt pas duidelijk om wat voor ring het gaat: een gouden ring met gekleurde edelstenen in kastzetting ofwel bezel-setting. Bij gekleurde edelstenen wordt deze zetting wel vaker gebruikt omdat de edelsteen door de relatief brede en opstaande rand optisch wordt verbreed. De naam achter het juweel is weleens vaker ter sprake gekomen op deze website: H. Stern. De Braziliaanse juweliersconcern ontwierp de ring in de jaren vijftig. Met opzet is gekozen voor een breed scala aan edelstenen, om zo de Braziliaanse mijnen onder de aandacht te brengen. Tien jaar na de lancering werd de lijn echter met iets heel anders geassocieerd: Spoetnik 1. Voor wie nu zijn wenkbrauwen optrekt: Spoetnik 1 was een Russische kunstmaan, die als eerste kunstmatige satelliet in de baan om de aarde werd gebracht. Qua belijning heeft het er inderdaad wel iets van weg. 

Sputnik-ringen worden tegenwoordig bij de betere juweliers met een vintage collectie aangeboden. Prijzen liggen rond de 1000 dollar, maar afhankelijk van de gebruikte steensoorten en grootte kan dit bedrag ook wat lager of hoger zijn. 

Close-up van Máxima's ring met roze en groene toermalijn, granaat, citrien, amethist, peridot en aquamarijnen: 

Máxima met de ring in 2009 bij een bezoek aan Venlo:

Update, net dank aan Nadia: Máxima droeg de ring deze zomer nog bij een bezoek het Kansfonds! 

Foto's Máxima: RVD 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 25 jan 2018 - 13:03

Ik vind het knap dat iemand een ring na zo lange tijd nog vindt! Super gedaan, JAusten!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 12 jan 2018 - 08:14

Update: Máxima droeg de ring deze zomer nog bij een bezoek het Kansfonds!

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 11 jan 2018 - 16:34

Wanneer zij hem niet wil dragen dan wil ik dat wel:)

afbeelding van Els

Els

donderdag 11 jan 2018 - 10:42

Maxima heeft zoveel ringen, er raakt er wel eens één in de vergetelheid. In dit geval niet erg, ze heeft wel mooiere. Bovendien verandert met de jaren ook je smaak, geldt ook voor sieraden, en dan passen sommige ringen niet meer bij je leeftijd en stijl van het moment. Uit de erfenis van mijn moeder, 30 jaar geleden, heb ik ook enkele ringen gedragen, maar nu past dit niet meer bij mij. De ringen houd ik nu enkel uit emotionele waarde, maar dragen is passé.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 11 jan 2018 - 09:39

Ik vind het een afschuwelijk lelijke ring.
Leuk dat na al die tijd meer informatie erover bekend is!

afbeelding van Tina

Tina

donderdag 11 jan 2018 - 19:10

Ik ook.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 10 jan 2018 - 16:28

ik vind m erg mooi. Mogelijk wel wat kwetsbaar maar bij een receptie heb je daar geen last van. Ik hoop m weer te zien.
Goed gevonden!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 10 jan 2018 - 13:49

Wat een leuk verhaal. Goed gevonden. Te mooi om niet meer te dragen. En Máxima weet ons wel vaker te verrassen, dus wie weet zien we deze ineens weer onverwacht ergens terug.

Ik zie dat nieuwjaarsbijeenkomsten voor volgende week dinsdag en woensdag gepland zijn. Dat betekent dat we Máxima as vrijdag weer voor het eerst gaan zien dit jaar.

afbeelding van Molly

Molly

woensdag 10 jan 2018 - 13:10

Hopelijk zien we Maxima deze ring nog een keer dragen. Of misschien 1 van haar dochters. Vindt hem zelf wel mooi.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?