Dat koningin Máxima van juwelen houdt, is geen geheim. Sinds de inhuldiging hebben we al tientallen mooie juwelen kunnen bewonderen. Juwelenkenner Gert-Jan de Wit houdt alles nauwlettend in de gaten en praat ons regelmatig bij via het reactieformulier  op deze site. Hoogste tijd om Gert-Jan eens aan het woord te laten, want over koninklijke juwelen is altijd wel wat leuks te vertellen. 

Gert-Jan: "Het begon gelijk al goed op de eerste dag van het staatsbezoek aan Australië: een gouden collier met diamanten, turquoise en parels. Het juweel is vooral bekend geworden dankzij koningin Juliana, die het vanaf de jaren veertig veel droeg. Gezien de commotie rondom de pas verschenen biografie van Jolande Withuis over koningin Juliana en prins Bernhard een mooi gebaar richting de grootmoeder van haar man. Bij het aanwezige collier droeg Máxima geen oorstekers. Een goede keus wat mij betreft, want het collier is al druk genoeg. Het juweel bestaat uit een lang gouden collier met parels, turquoise en diamantjes. Tussen de gouden schakels zitten kleine diamanten sterretjes die mij doen denken aan het lange collier met de aquamarijnen."

Gert-Jan: "Aan het collier hangt een gouden hart die ook bezet is met parels, turquoise en diamanten. Helaas is over de maker van het juweel niets bekend. Gezien de kleine diamanten sterren zou het zomaar kunnen dat dit juweel gemaakt is door juwelier Burnier & Zn. Koningin Juliana heeft het collier regelmatig gedragen. Daarvan zijn diverse foto’s te vinden via de website van het Nationaal Archief. Ze droeg de hanger ook als broche bij enkele gelegenheden. Niet alleen Juliana maar ook haar dochter prinses Christina heeft het collier gedragen bij de aankondiging van haar verloving met Jorge Guillermo."

Dag 2
Gert-Jan: "Op de tweede dag van het staatsbezoek zagen we wederom juwelen met een verwijzing richting Juliana: aquamarijnen. Zo droeg Máxima diamanten oorhangers met de prachtige aquamarijnen hangers. Het diamanten gedeelte van de oorbellen zijn aangekocht via de Nederlandse ontwerpster Mirian van Kampen. De aquamarijnen hangers komen uit de omvangrijke collectie van de Oranjes. De koningin droeg ook nog twee bekende armbanden uit haar privécollectie. Een met diamanten en saffieren en een met diamanten en robijnen. Ze heeft ook nog een versie met diamanten en smaragden."

Gert-Jan: "Verder droeg de koningin op de tweede dag van het bezoek haar ring met een aquamarijn en twee groene stenen. Helaas is de naam van de juwelier (nog) niet bekend." 

Dag 3
Gert-Jan: "Op de dag van de officiële ontvangst verraste koningin Máxima ons met een prachtige oranje jurk. En wat past daar nou beter bij dan haar prachtige citrien juwelen? Ze droeg onder meer haar nieuwe oorhangers en bijpassende ring die we voor het eerst zagen tijdens de ontvangst van de Olympische Sporters. Om haar arm droeg ze armband van citrien in diverse kleuren verbonden door kleine diamantjes. Máxima droeg deze armband in 2005 voor het eerst publiekelijk en sindsdien draagt ze het juweel regelmatig."

Gert-Jan: "Tijdens de contraprestatie pakte Máxima flink uit. Bij haar driekleurige robe droeg ze diamanten en smaragden, die prachtig kleurden bij haar smaragdgroene top. Ze koos de diamanten en smaragden oorhangers uit haar eigen collectie. Deze prachtige oorhangers zijn al sinds 2007 in beeld en worden regelmatig gedragen. Ze kunnen in diverse versies worden gedragen."

De twee verschillende uitvoeren van de oorhangers: -

Gert-Jan: "En van de oorhangers gaan we door naar het collier. Niet zomaar een collier, maar een samenstelling van enkele kostbare topstukken uit de koninklijke collectie. Aan één van de broches van de smaragden parure had de koningin namelijk één van de waardevolste stenen uit de koninklijke collectie bevestigd: de smaragden cabochon. (cabohon betekent bol geslepen) In China droeg ze de broche met cabochon aan het collier uit de smaragden parure, maar ditmaal koos ze voor de diamanten riviere."

Afbeeldingsresultaat voor staatsbanket china site:www.modekoninginmaxima.nl

Gert-Jan: "Naast deze prachtige juwelen droeg  koningin Máxima ook nog de armband en de ring van de smaragden parure." 

Dag 4
Gert-Jan: "Het is niet al goud wat blinkt. Dat bleek ook wel op de vierde dag van het staatsbezoek. Máxima droeg een oranje collier met bijpassende oorstekers van modehuis Natan. Aan haar vinger droeg ze dan wel weer een prachtige diamanten ring met een zeer zeldzame oranje/roze padparadscha. Het juweel van juwelier Steltman kreeg ze cadeau van Willem-Alexander na de geboorte van prinses Alexia."

Afbeeldingsresultaat voor ring alexia site:www.modekoninginmaxima.nl

Een vergelijkbare bandring met padparadsha saffier is momenteel te koop op de website van Steltman voor 37.500 euro.

Dag 5
Gert-Jan: "Het staatsbezoek werd afgesloten met klassieke juwelen: parels en diamanten. Om haar pols droeg de konignin haar acht-rijige parelarmband met diamanten en de robijnen sluiting."

Afbeeldingsresultaat voor parelarmband site:www.modekoninginmaxima.nl

Gert-Jan: "Het parelcollier met de grote zuidzeeparel komt ook uit haar eigen collectie, evenals de parelring. Als oorhangers draagt de koningin de grote parelknoppen die we in 2014 voor het eerst zagen met een druppelvormige parel als hanger. Sindsdien hebben we de parelknoppen in drie verschillende samenstellingen gezien."

Afbeeldingsresultaat voor pareloorhangers site:www.modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 20 nov 2016 - 20:00

prachtig overzicht, daar is heel wat werk in gaan zitten, dankjewel!!

afbeelding van Marga

Marga

donderdag 10 nov 2016 - 22:00

Wat een mooi overzicht!! Leuk om weer wat extra informatie te krijgen zo over de herkomst van verschillende sieraden. En wat is de ring die maxima van WA gekregen heeft na de geboorte van Ariane prachtig!!

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

donderdag 10 nov 2016 - 12:37

Dank voor jullie reacties :) vond het erg leuk om te doen!

afbeelding van Els

Els

woensdag 09 nov 2016 - 14:31

Mooi overzicht, prachtige juwelen. Daar kan ik wel jaloers op zijn, dat Maxima dit onbeperkt uit de Koninklijke kluis mag halen. Maar ook haar eigen juwelencollectie, o.a. de ringen die WA voor haar uitgezocht heeft veelal met citrien, zijn om jaloers op te worden. Dat ze deze geweldige sets nog maar lang mag dragen als Koningin zijnde.

afbeelding van eva

eva

woensdag 09 nov 2016 - 04:00

heel erg leuk om dit te lezen, hoop dat we meer juwelen blogs krijgen!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 08 nov 2016 - 18:15

1. Padparadsha (alleen om de naam al...) ring (die kleur...) (die prijs ook...)
2. Smaragd drakenei (voor de heb, als anti-stressballetje in mijn zak. Geeft je vleugels)
3. De volledige citrienenset (voor altijd, oranje kan altijd en overal).

De rest mag ze houden ;)

Vraag: heeft iemand een creatief idee om een parelketting moderner en hipper te maken? Ik heb een snoer van mijn oma geërfd maar draag het nooit, vind het te tuttig. Ik draag graag gekleurde sieraden/edelstenen en geel/rosé goud.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 10 nov 2016 - 14:04

Ga naar een goede goudsmid, laat het daar opnieuw rijgen en zet er wat zilveren/gouden kralen tussen.
Wanneer je dat te duur vind, ga dan naar een goede sieradenmaker en overleg wat je er mee zou kunnen doen.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 08 nov 2016 - 19:10

@ Merel: Ik vind dat zo'n grote druppelvormige parel. zoals bij de oorknoppen van de middelste foto, enorm 'ont-tut'. Zoiets kun je misschien ook aan het erfstuk-snoer hangen? Maar zo'n smaragden draken-ei is wellicht ook een ideetje? Haha, maar dan niet steeds aan je ketting zitten, Merel! Nee, alle gekheid op een stokje: ik vind een korte parelketting die 'onder' de kleding wordt gedragen altijd veel leuker staan dan een 'onbestemde' lange parelketting op een trui of jurk. Misschien inkorten, of opnieuw laten rijgen met leuke padparadsha-achtige (met de nadruk op 'achtige') steentjes of groene steentjes ertussen? Ik krijg opeens wel ontzettend veel zin om mijn eigen parelkettingen weer eens uit de 'mottenballen' te halen!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 10 nov 2016 - 07:49

@zara dank voor je reactie! Idee van een hanger met gekleurde steen vind ik erg leuk! Ik ga eens informeren bij juwelier, is wel leuk kerstcadeau voor mezelf ;)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 08 nov 2016 - 17:56

Wat een super leuk overzicht!!
Wat een prachtige sieraden drieg Máxima. Super leuk dat ze de ketting van Juliana herdragen heeft. Mooi sieraad en mooi gebaar dus ik hoop dat we deze vaker gaan zien. Mijn favorieten: de ring met de padparadsha, de citriemen en de prachtige smaragden. De enige sieraden die ik niet mooi vind zijn de parel oorbellen waar Máxima blijkbaar een voorliefde voor heeft.

afbeelding van Sandramaartje

Sandramaartje

dinsdag 08 nov 2016 - 17:01

Wat ontzettend leuk om te lezen, goed geschreven, heerlijk om eens zoveel achtergrondinformatie te lezen over een juweel. Stiekem hoop ik een vervolg na het Staatsbezoek Nieuw-Zeeland ;)

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 08 nov 2016 - 13:45

Wauw, wat een mooie log Gert-Jan! Dank je wel voor je overzicht en uitleg! :)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 08 nov 2016 - 12:10

Wat een mooi overzicht, Gert Jan! Wat bevat de koninklijke kluis toch schitterende juwelen!
Wat een voorrecht als je dat mag dragen....;-)
De aquamarijnen vind ik schitterend, maar ook de citrienen! Maar ook de parels blijven altijd mooi!

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 08 nov 2016 - 11:38

Prachtig overzicht. En heel mooie juwelen. Wat mij betreft mag het overdag overigens wel wat minder met al die bling bling. Vaak too much.
Maar ik geniet er wel van als ze bij haar avondkleding lekker uitpakt. Dat kan het wel wat mij betreft. Maxima is heel creatief als het gaat om het gebruik van al die mooie spulletjes uit de koninklijke kluis. Leuk!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 08 nov 2016 - 11:24

Wow Dank je Gert-Jan voor dit mooie overzicht. Heerlijk om uit zoveel sieraden te kunnen kiezen en dat jij ze voor ons kunt duiden!
Ik vond de aquamarijnen oorbellen van dag 2 heel mooi.

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 08 nov 2016 - 11:11

Wat een leuke blogpost is dit! Gert-Jan, bedankt voor deze informatie. Ik vond het heel interessant en goed geschreven. Ben benieuwd of we nog meer van je gaan lezen :)

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 08 nov 2016 - 10:45

Interessant allemaal, leuk!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 08 nov 2016 - 10:34

Test

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 08 nov 2016 - 10:35

Oké, de reactiemogelijkheid doet het weer ;)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 08 nov 2016 - 10:16

Schitterend overzicht - wat een juwelen ! ! Ik houd enorm (beide gedragen op dag 5) van de parelarmband en van de oorhanger met parelknop en afhangende druppelvormige parel : beide uiterst verfijnd !!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?