Voor haar negende verjaardag kreeg de jonge prinses Wihelmina een bijzonder cadeau van haar vader: een diamanten collier en bijpassende oorhangers van de Amsterdamse juwelier Vita Israel. In de loop der jaren is het collier gedragen als halssieraad en diadeem en ook de oorhangers hebben we al in veel verschillende uitvoeringen gezien bij koningin Juliana, koningin Máxima, prinses Beatrix en prinses Mabel. 

Close up: 

Koningin Juliana met de oorhangers: 

De eerste keer dat we Máxima met de oorhangers zagen was in 2005 bij het bezoek van de president van Canada aan Nederland. Ruim een week later kwamen ze opnieuw tevoorschijn bij het diner voor het Corps diplomatique op 11 mei.

In 2007 zagen we Máxima weer met de hangers, maar ditmaal waren de diamanten bevestigd aan Máxima's favoriete oorstekers van koningin Juliana.

-

Close up:

De oorspronkelijke versie zagen we weer tijdens het bezoek van het Zweedse koningspaar aan Nederland, april 2014:

Een nieuwe versie zagen we tijdens het bezoek aan het  Spaanse koningspaar. De diamanten hangers zijn gedemonteerd, zodat alleen de oorstekers (mét bevestigingshaakje) over bleven. Wat mij betreft gaat Máxima deze oorstekers vaker dragen, bijvoorbeeld in combinatie met de aquamarijnen of robijnen uit de koninklijke kluis! 

-

Máxima met de oorstekers op het nieuwe portret van Erwin Olaf:

 

Foto;s met dank aan:

GahetNa
www.royalpress.nl 
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Helena

Helena

donderdag 09 feb 2017 - 21:50

Mooie sieraden dienen vaak gedragen te worden, hoorde ik eens bij kunst en kitsch. En zo is het.
Mooi broekpak in een erg mooie kleur.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

zondag 19 okt 2014 - 21:40

Fijne blog! Ik was al benieuwd naar deze behoorlijk grote oorknoppen. Voor overdag zijn ze aan de forse kant en in combinatie met grote hoed en ketting vrij overdadig te noemen.... Maar zo is Maxima. Wel leuk dat zulke oude mooie stukken uit de kluis komen. En eerlijk is eerlijk Maxima kan dat hebben. Dat het haakje zo zichtbaar is vind ik minder mooi. Maxima zou wel een paar bescheiden diamanten oorknop(jes) kunnen gebruiken voor overdag en bij haar werk voor de VN.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 21 okt 2014 - 15:58

In 2001 droeg ze een paar keer van die diamanten oorknopjes, dus ze heeft ze sowieso gehad. Het zou kunnen dat ze ze inmiddels kwijt is, maar anders zou ik die idd ook graag zien overdag.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 19 okt 2014 - 18:11

Wat kunnen we toch blij zijn met zoveel koninklijke juwelen! En zo creatief dat Máxima er ieder keer weer een nieuwe variant van weet te maken. Voor een keer prima om de knoppen zonder pendant te dragen, maar wat vind ik ze mooi met!

afbeelding van sandy

sandy

zondag 19 okt 2014 - 16:21

Ik vind de diamanten oorbellen niet passen bij de grote, heel aparte en moderne halsketting. Ik begrijp de combinatie niet. Ik vind ze allebei mooi, maar niet bij elkaar.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 19 okt 2014 - 14:10

Tja, wel mee eens hoor. Vind zo'n gedemonteerde oorbel ook niet mooi, met zo'n zichtbaar haakje er aan (al is het subtiel). Laat Maxima straks maar lekker en uitbundig uitpakken met dure, historische juwelen tijdens de galadiners die ongetwijfeld worden gehouden in Japan etc. Dan hoort het wel vind ik. Overdag mag het voor mij wel wat subtieler.

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 20 okt 2014 - 09:05

De foto's met de oorbel zijn wel van heel dichtbij genomen.Van op een kleine afstand valt het haakje niet echt op.Heb geen probleem met de grote.Heb zelf al heel wat jaren dit model van Swarovski en draag die gewoon naar mijn werk.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 19 okt 2014 - 12:42

Dit zijn avondjuwelen: een steker met een multiple karaat diamant die, gezien het altijd zichtbare haakje, met een pendant hoort te worden gedragen. Gezien de grote van de diamant gaat het om zeer kostbare sieraden. Ter vergelijk, één 1 karaat diamant (ongeveer 6 mm doorsnede) kost zo'n 25.000 euro, en de prijs van een grotere steen loopt exponentieel op, gezien de toenemende schaarste. Ik vind het prachtig, maar bescheiden is anders... En zelf beetje maf om te denken dat ze gedemonteerd, maar met zichtbaar haakje, ineens wel bescheiden zouden zijn en geschikt om overdag te dragen. Ik hoop dat ze dit niet meer 'uithaalt' met de historische juwelen, is echt zonde. Ze heeft genoeg oorsieraden die geschikt zijn voor overdag.

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 19 okt 2014 - 13:33

even google-en : een diamant van 1 karaat kost nog geen 8500 euro. Jou prijsstelling is dus wel wat overdreven

afbeelding van Merel

Merel

zondag 19 okt 2014 - 13:59

Prijs is naast karaat (gewicht) afhankelijk van de kwaliteit, uitgedrukt in de kleur (kleurloos (D) is duurder dan een zweem van kleur, omdat kleurloze steen het meeste licht reflecteert en dus het mooist schittert) en de helderheid (geen (F) of minimale inclusies (IF) tot zichtbare 'vervuilingen' (SI2)). Ik ga ervan uit dat deze diamanten topkwaliteit zijn, en dan is dat zo'n beetje het prijskaartje voor 1 karaat. Zo te zien zijn deze stenen ca 1 cm, dus ook ruim meer dan 1 karaat. Prijs die ik noemde lijkt me daarom een minimum schatting.

Het is prachtig dat deze juwelen bestaan, blijven bestaan, en gedragen worden. Alleen, ik vind dit niet iets voor overdag, ook niet 'gesloopt'.

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 19 okt 2014 - 14:35

Ben ik blij dat ik bij jou geen diamanten hoef te kopen. Ik heb zelf een goudsmid in mijn naaste familie, waar de prijzen heel wat lager liggen.
Dat deze diamant in de oorspronkelijke zetting met het hangoog er zichtbaar ongebruikt aan zo niet mooi is, ben ik met je eens.
Diamanten komen het best tot hun recht in kaarslicht, en bij de speciale gefacetteerde lampen, maar om ze alleen 's-avonds te dragen is ook jammer.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 19 okt 2014 - 15:35

Alle waar zijn prijs...

Ik wil niet zeggen dat je overdag geen diamanten mag dragen, natuurlijk wel, kan prachtig zijn om het zonlicht er doorheen te zien 'spelen'. Alleen, dit formaat, dat hoort met een pendant, vind ik gewoon niet iets voor overdag. Maar goed, Maxima heeft naar mijn smaak regelmatig overdag kleding aan en juwelen om die ik voor dat moment van de dag niet zo geschikt vind. Verschil van smaak zullen we maar zeggen...

afbeelding van Magda

Magda

zondag 19 okt 2014 - 22:43

Oeps 2 keer

afbeelding van Magda

Magda

zondag 19 okt 2014 - 22:44

Zaterdagavond ging het in BB o.a. ook over overdressed zijn. Ik denk dat dat ook voor sieraden geldt, die Maxima vaak draagt. Zij kan in dat opzicht ook vaak teveel van het goede dragen. De diamantenoorknoppen zijn echt te groot voor overdag. Kleintjes prima voor overdag, maar dit is echt te veel van het goede. Jammer, maar idd...... deze combinatie, grote diamanten oorknoppen met een erg opzichtige ketting , is niet passend. Dus ik deel je mening Merel.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

zaterdag 18 okt 2014 - 18:13

Mooie oorbellen. Maar wel als ze helemaal zijn. Niet zoals ze ze afgelopen week droeg.. Voor herhaling vatbaar als ze dus niet gedemonteerd zijn, ook icm andere edelstenen!

afbeelding van karpathos

karpathos

zondag 19 okt 2014 - 02:25

De oude versie vind ik het mooist. Nu kun je van dichtbij het bevestigingshaakje zien, hetgeen ik niet mooi vind

afbeelding van hanneke

hanneke

zaterdag 18 okt 2014 - 15:12

Wat een mooie oorbellen, ik vind de historische Oranje-juwelen altijd heel erg mooi!

afbeelding van Agnes

Agnes

zaterdag 18 okt 2014 - 15:02

Je hebt gelijk Annelie. Ik vind de oorbellen heel erg mooi en ook bescheiden.

afbeelding van Annelie

Annelie

zaterdag 18 okt 2014 - 14:54

Leuke log!
Erg interessant om te lezen hoe de sieraden in de familie zijn gekomen.

Er staat ook een foutje in, Josine. In het laatste stukje tekst staat 'Een nieuwe versie zagen we tijdens het bezoek aan het Zweedse koningspaar.' Dit moet toch zijn 'tijdens het bezoek van het Spaanse koningspaar'?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?