Het is geen geheim dat koningin Máxima dol is op juwelen. Of beter gezegd: kleurrijke en demontabele juwelen. Haar bloemoorbellen van robijn en diamant kunnen bijvoorbeeld op drie verschillende manieren gedragen worden. 

Máxima gaf gelijk vol gas toen zij tijdens een Antillenreis in 2013 de oorbellen introduceerde in de meest uitgebreide vorm. Voor zover ik nu kan zien, omvat deze versie maar liefst 55 diamanten en 3 grote robijnen. Vermenigvuldig je dit getal met twee (één oorbel staat ook zo gek), dan kom je uit op meer dan 100 diamanten en 6 grote robijnen. Katsjing! 

Tijdens het staatsbezoek aan Polen kregen we naast de meest uitgebreide variant ook een vereenvoudigde versie met twee bloemen te zien.

------Advertentie-----

-----Einde advertentie------

Máxima en ingetogen zijn niet bepaald synoniemen, maar gelukkig valt de korte variant met één bloem ook in de smaak. Deze week dook hij nog op tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs. 

En nu is het natuurlijk de vraag naar welke versie jouw voorkeur uitgaat. Is het een kwestie van mooi, mooier, mooist? 

Naar mijn mening, ik weet het: heel calvinistisch, is dit blingbling voor een feestelijke gelegenheid in de avonduren. Een staatsbanket, een chic concert of iets in die trant. Voor een zakenreis of werkbezoek is de uitgebreide variant mijns inziens way too much. Voor de verkorte versie met één bloem geldt dat natuurlijk niet. In die verschijningsvorm oogt de set wellicht een beetje als dertien in een dozijn, maar dat hoeft -zeker voor een koningin- helemaal niet slecht te zijn. In tegendeel zelfs. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

maandag 09 dec 2019 - 16:19

Supermooi! Ik zou willen dat ik zo'n mooie "kerstversiering" had en zou ze dan ook zeker als oorbellen dragen.

afbeelding van PK020

PK020

maandag 09 dec 2019 - 17:37

De leukste reactie, dank Anniek! :-))
Ik heb overigens echt een dergelijke mooie boomversiering; oude kristallen van kroonluchters > Fonkelende 'kristallen' :-)

afbeelding van PK020

PK020

maandag 09 dec 2019 - 14:19

Ik kan me een beetje vinden in de opmerking van Hennie64; ze hebben gedrieën een erg hoog kerstboomgehalte.
Stel dat ze het geschenk zijn van één of andere 'royale collega' , tsja, dan horen ze gedragen te worden!
Robijnen staan onze koningin overigens erg goed, dus daar heeft ze vast geen moeite mee.

Het is net alsof de blaadjes vd bloemen niet in balans zijn, ze hangen er wat onsamenhangend aan/bij, net alsof ze tijdens les 4 van edelsmid cursus 2 eraan zijn gesoldeerd. Het is geen strak ontwerp, en oogt daarom wat te grof?

Top: In een set van twee ogen ze het meest prachtig > Foto 3.
Tip: Alleen nog maar in een set van twee dragen : 3 = 1 teveel, 1 = 1 te weinig, te simpel, schriel bijna en dàt voor robijnen en diamanten.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 08 dec 2019 - 09:58

Nee ik vind ze niet mooi, veel te opzichtig. Ze kunnen zo in de kerstboom. Té grof, niet echt een verfijnd juweel.
Tweede is dat ik niets heb met robijnen, ik houd niet van de kleur rood in een juweel. Maar ook al waren ze in saffier, dan nog zijn ze verre van verfijning. Ik vind dan het enkele bloemetje mooi maar zeker niet 3 bloemen ziet eruit als kerstboomornament.

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 06 dec 2019 - 21:46

Mooi.....mooier......het mooist.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 06 dec 2019 - 21:27

Wat een prachtige oorbellen en wat leuk dat Máxima “speelt” met de demontabele juwelen. Zo zien wij ook iedere keer wat anders.
De versie van deze week vind ik mooi bij de jurk en voor overdag. De langere versies vind ik geschikter bij avondkleding.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 06 dec 2019 - 21:24

Prachtige oorbellen en ik vind het zo leuk dat Máxima veel “speelt” met de mogelijkheden van de demontabele juwelen.
De lange varianten vind ik inderdaad bij avondkleding passen, maar de ene bloem van eerder deze week vond ik heel goed passen bij de jurk.

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 06 dec 2019 - 17:32

Ik vind ze prachtig. Maar het is wel meer van hetzelfde. Bij de Mellerio-parure horen toch ook robijnen/diamanten oorbellen die op verschillende manieren zijn te dragen?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 07 dec 2019 - 07:16

Ja, klopt. Die hebben er zeker wat van weg. Maar ik vraag me af of Máxima deze oorbellen zelf heeft gekocht. Bij de inhuldiging is ze naar verluidt goed in de watten gelegd door de gasten. In die tijd kwamen er ook heel veel nieuwe juwelen in beeld. Dus wellicht is dit ook een geschenk.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 06 dec 2019 - 18:46

Wat een beauty's en wat leuk dat Máxima zo met haar sieraden varieert. In de langere vorm (2-3 delen) vind ik ze het mooist. Deze week droeg ze ze heel subtiel maar van mij mag ze uitpakken en voor de langere versies kiezen.
En ik zou het heel leuke vinden als ze die prachtige jurk van Gianbatista Valli (Antillen) ook weer eens heel snel herdraagt..

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 06 dec 2019 - 17:07

Wat een droomoorbellen, en wat staan ze onze queen goed! Wel goed kijken inderdaad waarbij, geen opstaande kraag bij de langste versie. De enkelvoudige vind ik mooi voor overdag. 2 en 3 horen meer bij feestelijke events. Zeer mooi.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 06 dec 2019 - 16:59

Heb niets met deze set

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 06 dec 2019 - 16:56

Deze oorbellen zijn een aanwinst voor de juwelenkist van Máxima. De lange versie tijdens de Antillenreis had van mij 1 bloem korter gemogen, want de oorbel hangt in de strik.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?