Dat koningin Máxima het Stuartdiadeem heeft ontdekt, kan niemand zijn ontgaan. Wat minder opvalt zijn de oorhangers die van dit diadeem komen. Ook tijdens het kerstgala in Zwolle doken ze weer op. 

Een groot deel van de historische Oranjecollectie is voorzien van een systeem met schroefjes en haakjes. Goed nieuws voor Máxima, want dankzij dit systeem kan ze vrijwel elk juweel naar wens laten aanpassen. Tijdens het staatsbezoek aan Luxemburg droeg ze bijvoorbeeld de vereenvoudigde versie van het Stuartdiadeem (links) en in het Verenigd Koninkrijk de uitgebreide versie (rechts). 

Op bovenstaande fotocollage is goed te zien dat de koningin bij beide gelegenheden andere oorbellen draagt en dat heeft een reden. De diamanten die Máxima links in haar oren draagt, staan op de foto rechts óp het diadeem. De diamanten van het Stuart-diadeem kan ze dus gebruiken als oorstekers of oorclips. 

Inmiddels hebben we haar met verschillende varianten van de Stuart-oorhangers gezien. Het begon in Luxemburg met deze enorme diamanten stekers: 

Vervolgens deed ze er nog een schepje bovenop door bovenstaande stenen als hangers aan "kleinere" diamanten van het Stuart-diadeem te laten monteren. Loop je daar rond met 60 karaat in je oren. Hoe zou dat voelen, naast heel pijnlijk door het gewicht? 

In Zwolle kregen we vorige week de derde versie te zien. 

Ik ben heel benieuwd of we in de toekomst nog een vierde of zelfs vijfde versie te zien krijgen. Diamanten te over bij dit diadeem, maar de aanpassing moet natuurlijk wel opwegen tegen al het werk dat moet worden verzet. 

Foto's: PPE Agency/Nieboer

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mario1974

Mario1974

donderdag 30 apr 2020 - 14:48

Je bent koningin of je bent het niet.... dus uitpakken maar!! Hoe meer hoe beter!
Koningin Margrethe van Denemarken ben ik ook zo fan van! Avondtoilet met 35 meter zwaar satijn in verwerkt een complete parure om, 35 vossen om d'r nek, een pakje sigaretten in d'r tasje en een goed glas wijn binnen handbereik. Geweldig! aan de andere kant zie je die ook weer in een ouwe rok en met piekhaar aan het werk bij het ontwerpen voor het ballet en dat vind ik dan ook weer te gek.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 07 jan 2020 - 12:37

Het blijft een bijzonder diadeem en super leuk dat Máxima zo veel varieert met de Koninklijke juwelen. Diamanten zij gewoon altijd mooi, maar mijn favoriet is de combinatie van kleinen diamanten met de grote hangers.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 31 dec 2019 - 13:17

Heel mooi dat zij zo varieert met de Oranje juwelen. Ik hoop wel dat alles goed verzekerd is. Zeker als zij met zulke dure diamanten oorknoppen overdag op pad gaat.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 28 dec 2019 - 19:07

Wat mooi om te zien wat de mogelijkheden van dit diadeem zijn. En leuk Josine dat je dit met ons deelt! Bedankt.
De grote bellen lijken mij behoorlijk zwaar en dus lastig dragen. Ik ben meer van de oorknoppen en de kleinere hangers, maar het is prachtig om te zien.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 28 dec 2019 - 17:01

Zo leuk al die variaties! En natuurlijk in de UK maximaal uitpakken. Dat wil ook weer niet zeggen dat dat t allermooist is. De combinatie haar, de tiara en de oorbellen in Luxemburg vind ik t mooist. Kapsel is toch ook erg bepalend. Moet naar mijn idee toch wat zijn opgestoken bij een tiara?

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 28 dec 2019 - 15:01

Dat is een goed idee om juwelen op verschillende manieren te kunnen gebruiken.

afbeelding van Daan01

Daan01

zaterdag 28 dec 2019 - 14:17

Leuk overzicht Josiene! Dankjewel!
Erg leuk dat Máxima zo met de juwelen speelt.
Ik zat laats te denken dat als ze een groene jurk draagt ze altijd voor de diadeem met de smarachten kiest , is ook voor de hand liggend maar zou je niet ook wat smarachten op deze diadeem kunnen zetten !? Lijkt mij erg mooi

afbeelding van Maria04

Maria04

zaterdag 28 dec 2019 - 13:38

Aha dat raadsel is mooi opgelost. Het is alsof de koningin op de onderste foto-links ons uitlacht.....heel grappig overigens.
Héél goed Josine dat je daar achter bent gekomen. Een kundig oog ziet scherp,. Mooi diadeem een kunst om hem te dragen.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 28 dec 2019 - 12:51

Ik ben het eens met JF, Assepoester en een beetje met Maura. De tiara in L’bourg met wat kleinere diamanten oorknoppen ware m.i. het mooist. Heur haar zit daar ook zo leuk. Hoewel Maxima zeker geen petit vrouwtje is, kan iets ook voor haar te groot of te hoog zijn. Volg. mij zie je om deze reden Letitzia bijna nooit met een diadeem en draagt Kate altijd wat bescheidener versies uit hun kluis. Wel leuk dat Maxima alles showt wat er in de kluis ligt.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 28 dec 2019 - 00:05

...inderdaad, werkt het diadeem, zoals gedragen in Luxemburg, enigszins minder pompeus en eigentijdser.
Geweldig, dat de huidige Koningin ermee 'speelt' en niet in een kluis laat liggen. Ingenieus ook, hoe een dergelijk
juweel in elkaar is gezet. Het urenlang dragen kan wellicht hoofdpijn veroorzaken. Hoe wordt een dergelijk zwaar
diadeem eigelijk in een kapsel verwerkt, zonder te verschuiven ?!

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 27 dec 2019 - 23:53

Knap hoe je dit allemaal uitgezocht en gevisualiseerd hebt Josine.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

vrijdag 27 dec 2019 - 20:50

Wat een speurwerk Josine, heel interessant om te weten. Maxima is gegroeid in haar rol als koningin. Deze set is echt om mee te pronken en de status mee uit te drukken. Doe mij maar de bescheiden oorknoppen van de Mellerio set waarmee Maxima in haar begin jaren mij betoverde. Zo elegant en subtiel.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 27 dec 2019 - 18:22

Prachtig en uiterst scherpzinnig logje, Josine, en heel mooi visueel geïllustreerd - gefeliciteerd ! Je steekt onze juwelenspecialist naar de ...(juist ) kroon ! Overigens, dat Stuart-diadeem is, net als dat van Mellerio, onvoorstelbaar schitterend - wat een ongelofelijke luxe !! Koningin Juliana pronkte al met beide !

afbeelding van Maura

Maura

vrijdag 27 dec 2019 - 18:12

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vind dit een erg lelijk diadeem. Vooral met de grote knoppen bovenop, oogt het gevaarte erg lomp. De ‘knoppen’ als oorbellen zijn ook weinig subtiel. Beetje saai ook.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 28 dec 2019 - 12:50

...beste Mevrouw Maura,

onzin, natuurlijk mag U Uw mening openbaar maken. Niemand verwacht van U, alles ook maar
mooi te vinden. Het is een pompeus diadeem, evenals enkele enorme colliers, zoals gedragen in
Skandinavien of Groot-Brittanie. Passen niet werkelijk meer in deze tijd. Goed juist, dat de Koningin
er mee experimenteert en ook durft te demonteren en anders samen te stellen., wat verrassende
effekten oplevert.

afbeelding van Molly

Molly

vrijdag 27 dec 2019 - 17:33

Mooi om te zien hoe de koningin kan variëren met het Stuart diadeem. Het lijkt me wel veel werk om het allemaal in elkaar te zetten en weer uit elkaar te halen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?