Kort na de troonswissel werden de eerste nieuwe officiële portretten van het nieuwe koningspaar bekend gemaakt. Voor de portretten in dagkledij droeg Koningin Mathilde dezelfde witte outfit die ze overdag ook droeg. Voor de galaportretten trok ze echter een prachtige nieuwe blauwe jurk aan, en droeg ze ook voor de eerste maal de tiara die in België is weggelegd voor de Koningin: het Diadeem der Negen Provinciën.

Koningin Mathilde droeg een koningsblauwe jurk met bootnek en ietwat uitgesneden rug: een ontwerp dat duidelijk haar voorkeur wegdraagt. Mathilde heeft in deze jurk een erg koninklijke allure, en het model staat prachtig bij haar figuur. De jurk is een ontwerp van Edouard Vermeulen, die volgende foto op de blog van zijn gloednieuwe website plaatste:

De Koningin droeg dus ook voor de allereerste keer het Diadeem der Negen Provinciën, de tiara die voorheen in het bezit was van haar schoonmoeder, Koningin Paola. Sinds Koningin Astrid is deze tiara namelijk altijd gedragen geweest door de Koningin. Mathilde draagt hier enkel de basis van de tiara. Daarnaast draagt Mathilde ook nog de oorbellen van haar huwelijk en de waterval-broche van Koningin Fabiola, die ze eerder ook al droeg bij het huwelijk van Guillaume en Stéphanie, en bij de inhuldiging in Nederland.

Wat vinden jullie van de officiële portretten?

Foto's met dank aan de Kanselarij van de Eerste Minister/Marie-Jo Lafonaine & Marina Cox en Natan

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Philip

Philip

maandag 05 aug 2013 - 11:28

Prachtig staatsportret! Maar ik vind het dus heel erg zonde dat Koningin Mathilde voor blauw ging (ze had beter 1 kleur van België kunnen nemen) Net zoals Koningin Maxima deed met de Nederlandse driekleur. En de ontwerp tja...kopie vind ik en dat is nou zonde. Ik ben dus eens met hierboven met dat de jurk wel erg hetzelfde uitziet als die van Koningin Maxima.

afbeelding van caro50

caro50

maandag 29 jul 2013 - 09:17

Mathilde is overduidelijk een 'volger' van Maxima als het gaat om kleding. Er zijn zoveel ontwerpers, maar iedere keer verschijnen ze weer in een zelfde soort model. Dat Mathilde uiteindelijk kiest voor Nathan is begrijpelijk, is tenslotte een Belgisch merk. Laat Maxima dan kiezen voor Nederlandse ontwerpers

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

donderdag 25 jul 2013 - 23:58

Christa,ikvind dat je gelijk hebt met wat je daar zegt. Ik zeg altijd s,lands wijs s,lands eer. Zo zeggen ze dat toch hier. Maxima is nou eenmaal een feestbeest en Mathilde niet. Endat kan best komen doordat Mathilde van adel is en Maxima niet.

afbeelding van gretel

gretel

donderdag 25 jul 2013 - 07:21

Prachtig, een mooi totaalplaatje. Mathilde heeft tenminste begrepen dat eenvoud heel mooi en op zijn plaats is . Hele mooie tiara ook. Het lijkt misschien in zijn totaliteit heel veel op dat van Maxima, maar ik vindt dit 100 keer mooier. Max moet lijkt het wel altijd erg veel aandacht naar zichzelf trekken met veel tierelantijnen en grote sieraden, kronen. Dat siert Max totaal niet. Geef mij dan maar Mathilde, die is daar veel verfijnder in.

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 25 jul 2013 - 17:23

Maar dat is nu haar typisch Zuid-Amerikaanse inslag! Het zal met de tijd wel iets minder uitbundig worden, vooral ook omdat er hier zoveel minder tierelantijnen worden gebruikt! Je richt je uiteindelijk toch naar de gebruiken van het land. Heb in een ZA land gewoond en wat ik daar droeg zou hier helemaal niet passen! ;-)) Daarnaast is Mathilde van adelijke komaf, dat zal er ook mee te maken hebben dat ze niet zo uitbundig is en zich rustig en klassiek kleedt.
Ik vind iig dat ze er supervrouwelijk en helemaal fantastisch uit ziet, en dat vond ik van Max ook, maar de context en de gebruiken zijn bij ons heel anders!

afbeelding van Sanne

Sanne

woensdag 24 jul 2013 - 22:22

Ik vind deze jurk én het totaalplaatje super mooi! En echte koningin staat hier! :)
Mooi dat ze de tiara van de vorige koningin (van alle vorige koninginnen) droeg samen met de super mooie watervalbroche van koningin Fabiola! Vind 't een mooi koninklijk plaatje!

afbeelding van Willie

Willie

woensdag 24 jul 2013 - 16:51

Wat een gezeur weer allemaal over het feit dat jurken op elkaar lijken, zelfde kleur, bij wie ze kleren moeten kopen enz. Ik snap werkelijk niet waarom daar zoveel over gezeurd moet worden.
Dat is toch hun zaak! Ze weten dat best van elkaar en ook Vermeulen zal ze daar evt op wijzen (anders zouden ze daar niet meer kopen) Blijkbaar hebben zij er geen probleem mee, waarom wij dan wel? En ze mogen toch zelf bepalen waar ze kleding kopen? Hoeven wij toch niet te zeggen naar welke ontwerper ze maar moeten gaan. Zeg gewoon of je iets mooi vindt of niet en klaar.
En dat de kleding bij Max niet altijd even mooi zit zal best aan haar zelf liggen. Kleding van Vermeulen zit bij andere royals wel goed. Blijkbaar heeft ze er moeite mee dat ze een maatje meer heeft, net als met haar schoenen. Maar ook dat is haar keuze en dus haar zaak. Vind dit een mooie site en kijk er graag maar dit gezeur word ik een beetje zat!

afbeelding van Nelleke

Nelleke

woensdag 24 jul 2013 - 20:18

Ik vind het niet als zeuren overkomen. We mogen hier mode bekritiseren. Er wordt naar de mening van bezoekers gevraagd. Niets mis mee ;-)

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 24 jul 2013 - 15:11

Ik ben het met de meeste dames eens ,dat de jurk veel weg heeft van de jurk van Maxima. Heel erg jammer dat er niet iets originelers te voorschijn is gekomen, ook wat de kleur betreft. De 1e foto is heel erg mooi, maar de blik van Mathilde vind ik niet mooi.Ik weet niet goed hoe ik die moet omschrijven, maar op de 2e foto is dat beter.Ik denk idd dat Maxima maar moet kiezen voor Nederlandse ontwerpers(Jan Terminiau, Addy vd Krommeacker, Marc Jacobs) We hebben zoveel talent in huis, toch....

afbeelding van Germaine

Germaine

woensdag 24 jul 2013 - 17:23

Marc Jacobs is (helaas) geen Nederlandse ontwerper.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 25 jul 2013 - 13:06

Sorry.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

woensdag 24 jul 2013 - 14:14

Het lijkt haast alsof wat Maxima bij de inhuldiging droeg Mathilde, hetzij in iets andere stijl, draagt op haar staatsieportret. Wat me vooral opvalt is dat haar kapsel en hoe de tiara erin is verwerkt veel lijkt op het kapsel wat Maxima had bij de inhuldiging.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

woensdag 24 jul 2013 - 11:10

Op zich een hele mooie jurk, maar echt jammer hij bijna hetzelfde is als de jurk van Máxima, plus dat de foto erg gephotoshopt lijkt.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 24 jul 2013 - 10:49

De foto`s zijn heel mooi, zeker de eerste. De jurk staat haar geweldig maar jammer dat Vermeulen geen rekening houdt met het feit dat beide dames een totaal andere uitstraling hebben. Ik zou echt niet willen als ontwerper dat zulke bekende klanten in dezelfde modellen en stoffen rondlopen. Ik vind het geen reclame voor hem en zeker niet dat Máxima kleding van hem draagt waarvan de pasvorm niet goed is. Ik zou ervoor bedanken nog iets te verkopen aan een klant als die steeds een maat te klein wil dragen.

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 24 jul 2013 - 10:31

Prachtige foto's. Mooie achtergrond.De jurk en de kleur staan haar geweldig. Zo ondertussen weten we wel dat het Edouard Vermeulen aan de nodige fantasie ontbreekt.Hij is dan ook afgestudeerd als binnenhuisarchitect en dat is een compleet andere discipline dan modeontwerper.Dat zie je ook omdat zijn ontwerpen vaak niet loepzuiver zitten. Heb wel het idee dat hij tegenwoordig een betere coupeuse in dienst heeft.
Wat mij opvalt is dat Mathilde op verschillende van deze foto's een erg harde uitstraling heeft.Vooral de ogen op de bovenste foto Het lijkt wel de blik van een kat op jacht.

afbeelding van Eleonore

Eleonore

woensdag 24 jul 2013 - 09:56

Vind de achtergrond (diepe tuin) erg goed gekozen. Bij Willem en Max vond ik de keuze van achtergrond vreemd (foto binnen met magentajurk, kwam rommelig en gehaast over, zonder flair en te transactional.)

Ben het eens met voorgenoemde vergelijkingen. Mathilde ziet er goed uit. Ze lijkt me afgevallen met twee maanden geleden. Crash diet perhaps. Inderdaad een gemiste kans voor de ontwerper.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 24 jul 2013 - 09:54

Ik vind de portretten helemaal geweldig. Prachtige kleur jurk en heel erg leuk dat ze eindelijk een andere tiara draagt!

Het valt wel erg op dat ze hetzelfde ontwerp jurk als Maxima draagt (Maxima droeg soortgelijke jurk in het roze op statieportret). Zowiezo vind ik dat ze wel wat minder (ook tijdens de 21 juli zelf) hadden mogen kopieren van 30 april....

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 24 jul 2013 - 09:47

Mathilde heeft een schitterende jurk aan. Mijn complimenten voor Edouard Vermeulen. Heeft iemand van jullie een link waarbij de broche groter te zien is? Het is een prachtig sieraad.

afbeelding van Emmy

Emmy

woensdag 24 jul 2013 - 09:46

Prachtige foto - ik vraag me wel af hoeveel er geshopt is. Ze ziet er toch best anders uit dan anders. Maar wel werkelijk prachtig. Ook ik dacht aan de jurk van Maxima. Ze zal er zelf best ook aan gedacht hebben en ergens toch de afweging hebben gemaakt het zo te doen. Vermeulen zal dit ook hebben geweten. Misschien heeft het een achtergrond die verband houdt met traditie, ...?
De tweede foto vind ik minder. De verhouding tussen haar onderdeel en bovendeel van haar romp ziet er niet optimaal uit. De eerste foto!!!

afbeelding van Lies

Lies

woensdag 24 jul 2013 - 09:45

Als je deze foto vergelijkt met het staatsieportret van Maxima kun je nog heel andere conclusies trekken. Daar is de kleur anders, maar komt het model weer meer inde buurt van elkaar.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

woensdag 24 jul 2013 - 09:07

Prachtig vooral die eerste foto!
Op de andere foto hangt haar arm een beetje vreemd/vreemde lichaamshouding. Die had ik niet gekozen..
Het blauw is nou eenmaal koningsblauw dus op zich een "logische" keuze maar idd veel overeenkomsten met maxima. Qua stijl idd veel ingetogener, ik vind (maar puur mijn mening) dat maxima edouard Vermeulen beter kan overlaten aan de Belgische Mathilde en zelf kan gaan voor ontwerpers van eigen bodem met een Valentino en Marc Jacobs, Dior etc ter afwisseling..

afbeelding van Babine

Babine

woensdag 24 jul 2013 - 08:38

De meeste mensen weten gewoon niet dat Maxima en Mathilde zo veel dezelfde outfits dragen. Waarom dus niet? Ook voor prinsessen is een ontwerper of een stijl waar ze zich goed bij voelen een houvast. Ze zijn allebei stijlvol en mooi, en dragen de outfits op hun eigen manier: Maxima uitbundiger, Mathilde ingetogener. Maar beiden prachtige vrouwen!

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 24 jul 2013 - 08:34

Mathilde ziet er prachtig uit, maar ook ik dacht meteen: kopie van onze Koningin Maxima. Jammer en heel onbegrijpelijk. Het is zo'n eer voor een ontwerper om koninklijke klanten te hebben en de dames zien er meer dan eens uit als een mode-tweeling. En bij deze jurk kan ik het al helemaal niet begrijpen. Het is toch logisch dat iedereen meteen aan Maxima denkt aangezien de Nederlandse troonswisseling nog zo vers in het geheugen ligt. Gemiste kans voor Edouard Vermeulen om te knallen en aan te tonen dat hij zijn klanten waardig is vind ik.

afbeelding van RoyalJuus

RoyalJuus

woensdag 24 jul 2013 - 01:10

Prachtige foto's maar niet alleen de ontwerper maar ook Mathilde had die kleur niet moeten nemen : zo niet leuk voor Maxima! Ze moeten daarmee stoppen: Mathilde voor belgische en Maxima voor nederlandse ontwerpers en verder kleurcode afspreken: wie het eerst kmt, het eerst maalt!

afbeelding van Hutsefluts

Hutsefluts

woensdag 24 jul 2013 - 18:05

Ach mischien was het een leuke aanbieding blauwe stof per baal

afbeelding van RoyalJuus

RoyalJuus

woensdag 24 jul 2013 - 20:18

Haha solden shoppen noemen ze dat in Belgie: alleen in januari en juli, dus kan best kloppen!

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

dinsdag 23 jul 2013 - 23:22

Mathilde draagt hier een hele mooie jurk en hij staat haar ook heel goed. Alleen vind ik het jammer dat ze voor dezelfde kleur blauw heeft gekozen wat Maxima aanhad op 30 april. En ik vind dat het op de laatste foto net lijkt alsof ze een buikje heeft,maar ik kan me vergissen. En kan je onder overige niet wat aandacht besteden aan de baby van William en kate? Ik wil William en kate,Charles en Camilla en Elizabeth en Phillip van harte feliciteren met de geboorte van hun zoon klein-en stiefkleinzoon en hun achterkleinzoon. Na iets meer dan 120 jaar weer vier generaties op of troonopvolger(s) in Groot Brittannië nl. Elizabeth,Charles,William en de baby.

afbeelding van Christel

Christel

dinsdag 23 jul 2013 - 23:20

Het zijn prachtige foto's! Echt heel mooi, mooie belichting en alles. Ik zag ze gisteren en eerlijk gezegd dacht ik toen dat het een practical joke met photoshop was. Overeenkomsten zijn jammer: het blauw van Maxima's inhuldigingsjurk, de boothals van Maxima's magenta galajurk op de staatsiefoto's (http://www.koninklijkhuis.nl/foto-en-video/portretfotos/staatsiefotos/zi...) en het kapsel zo bij vooraanzicht ook hetzelfde idee! Modetweeling op en top.....

afbeelding van Manon74

Manon74

dinsdag 23 jul 2013 - 23:51

Die magneta jurk van Maxima op het staatsieportret is toch ook een ontwerp van Natan? Halslijn lijken erg op elkaar.
Teveel copycat allemaal naar mijn smaak. Terwijl ansich het er allemaal mooi en verzorgd uitziet hoor bij Mathilde, maar denk Eduard Vermeulen hier dan echt weg mee te komen?
Twee koningen nagenoeg hetzelfde kleden.... Hij zou daar als ontwerper toch anders invulling aan moeten geven.

afbeelding van Germaine

Germaine

dinsdag 23 jul 2013 - 22:41

De bovenste foto vind ik echt prachtig.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 23 jul 2013 - 22:30

Ik vind het helemaal geweldig! Zo elegant! En behalve de kleur is het toch een hele andere jurk dan die van Maxima hoor! Echt heel mooi!

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 23 jul 2013 - 22:22

Ik vind dit echt een super mooi portret. Ook de kleding vind ik fantastisch.
Jelka, weet jij ook iets van de lichttechniek die ze gebruikt hebben? Het lijkt namelijk of Mathilde in een foto is geplakt, maar op de tegelvloer zie je toch een schaduw. Hoe zit dat?

afbeelding van Jelka

Jelka

donderdag 25 jul 2013 - 02:07

Ik ken helaas niets van belichting van foto's! Ik weet wel dat de foto genomen is aan de achterzijde van het Kasteel van Laken, de woning van Filip en Mathilde (je herkent de balustrade).

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

dinsdag 23 jul 2013 - 22:14

Met recht KONINKLIJK!!!

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 23 jul 2013 - 22:08

De jurk ansich staat haar erg mooi, maar ik vind 'm wat saai. En ik vind de kleur niet zo goed gekozen zo vlak na de nieuwe statieportretten van ons koningspaar.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 23 jul 2013 - 22:06

Super mooi deze portretten! Maar... hoe mooi de jurk ook is, ik vind dat Natan wel heel erg geïnspireerd lijkt door de geweldige jurk van Taminiau die onze koningin Máxima droeg. Er zijn zoveel mooie kleuren, waarom nou voor koningsblauw kiezen?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?