Koningin Máxima bracht vanmiddag een werkbezoek aan Regio Zwolle om te praten over het behoud en herstel van de economie. Dat deed ze in stijl. Lees: Dutch Design. 

Koningin Máxima nam samen met de SER en MKB-NL bij vakantiepark en familiecamping Beerze Bulten deel aan drie gesprekken. Het eerste gesprek was met de eigenaar van het vakantiepark en ondernemers uit de touringcar- en bouw sector. De drie ondernemers vertelden over de impact van de coronacrisis op hun bedrijven en hun personeel. Bij het tweede gesprek sloten regionale partners aan die ondernemers op diverse terreinen bijstaan, bijvoorbeeld bij financiële en personele problemen. De wethouder Econonomie, Onderwijs en Werk (Human Capital Agenda) gemeente Zwolle, tevens bestuurlijk projectleider van de ‘crisis- en herstelaanpak’ zat ook aan tafel.

Het werkbezoek werd afgesloten met een gesprek met bestuurders van partnerorganisaties van Regio Zwolle; gedeputeerde Arbeidsmarkt van de provincie Overijssel, voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle, Zwolse8-onderwijs (regionale samenwerking MBO- en HBO-onderwijs) en de directeur MVO Randstad over de samenwerking en de ontwikkelingen op de korte en lange termijn.

Mode 
Voor het uitstapje naar de mooiste provincie van Nederland (nee, ik ben niet bevooroordeeld) haalde Máxima een bekende jurk van Jan Taminiau tevoorschijn. Het ontwerp met lange mouwen (waarom vandaag?) en een rokgedeelte met verschillende banen en kleuren komt uit de prêt-a-porter collectie van de Nederlandse ontwerper. Het kledingstuk kwam eerder in beeld tijdens een fotosessie en staatsbezoek. 

Ontwerp van Taminiau: 

Máxima met de jurk tijdens de fotosessie van 2019: 

In India, najaar 2019. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 10 jun 2021 - 16:37

Prinses Amalia geslaagd en draagt een leuke jas/jurk!
Proficiat!

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 10 jun 2021 - 17:16

Wat een mooi nieuws! Spannende weken voor alle eindexamen leerlingen!

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 10 jun 2021 - 11:49

Niet mijn smaak qua kleuren/motief. Maar dat hoeft ook niet altijd. Met paarse riem inderdaad mooier. En verder vind ik de mouwen wat te kort.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 09 jun 2021 - 23:21

Mooie jurk maar wel met de paarse riem zoals bij het ontwerp!
Ze kreeg vandaag een award uitgereikt voor haar werk bij de VN.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 09 jun 2021 - 21:45

Toch leuk om nog even te delen; het ontwerp van deze jurk en het kleurverloop is geïnspireerd op één van de schilderijen van Rothko: http://www.markrothko.org/prints/
Ook de andere kleursamenstellingen uit deze lijn zijn gebaseerd op schilderijen van zijn hand.

afbeelding van Luna

Luna

donderdag 10 jun 2021 - 11:52

Wat een leuk weetje! Ik heb eens wat schilderijen van Rothko in het echt gezien. Zo gek was dat. Die schilderijen waren een kleur, tenminste dat leek zo van een afstandje. Dichterbij zag je echt zoveel details en lagen en vanuit een andere hoek leek het weer heel anders soms qua kleur.

Leuke jurk vind ik dit! Ik vind bruin juist een hele mooie kleur en absoluut niet gedateerd. Het is net als zwart een basic kleur die altijd kan. Ik vind het juist zelf ook heerlijk om langere kleding te dragen in de hitte. Nu is het nog wel lekker korte mouwen en benen, maar als het straks 10 graden warmer is, draag ik liever lange luchtige linnen kleding!

afbeelding van Luna

Luna

donderdag 10 jun 2021 - 11:53

Wat een leuk weetje! Ik heb eens wat schilderijen van Rothko in het echt gezien. Zo gek was dat. Die schilderijen waren een kleur, tenminste dat leek zo van een afstandje. Dichterbij zag je echt zoveel details en lagen en vanuit een andere hoek leek het weer heel anders soms qua kleur.

Leuke jurk vind ik dit! Ik vind bruin juist een hele mooie kleur en absoluut niet gedateerd. Het is net als zwart een basic kleur die altijd kan. Ik vind het juist zelf ook heerlijk om langere kleding te dragen in de hitte. Nu is het nog wel lekker korte mouwen en blote benen, maar als het straks 10 graden warmer is, draag ik liever lange luchtige linnen kleding!

afbeelding van Ella

Ella

woensdag 09 jun 2021 - 19:41

Prachtige jurk en wat leuk dat ze echt elke dag haar dierbare armbanden met een verhaal draagt!
Ik snap niets van Maxima's thermoregulatie. Blote armen in de winter, lange mouwen, ook al is het zijde bij heerlijk zomerse temperaturen. Maar misschien schijnt bij Maxima sowieso altijd de zon........

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 09 jun 2021 - 15:26

Het is een leuke jurk en vast ook heerlijk luchtig, zoals eerder opgemerkt. Maar ik zou er andere oorbellen bij hebben gedaan voor het evenwicht. Die groene oorbellen van tijdens de fotosessie halen het geheel aan de bovenkant flink op. Het bruin is wat donker en eentonig en vraagt eigenlijk om een goede ketting of broche of een paar oorbellen in een lichtere kleur.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 09 jun 2021 - 11:31

De stof van de jurk is vrij dun, ik denk dat het heerlijk luchtig is. Ik vind het prima gecombineerd met de tas, schoenen.
En wat een gave oorbellen! Ik zou er nog zo'n kleur ketting bij hebben gedaan, of is dat too much? Om het bruine vlak een beetje te "breken". Ik vind de kleur ceintuur van Maxima juist het mooist.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 09 jun 2021 - 10:16

Leuke jurk. Bij het model vind ik de aubergine ceinture nog geraffineerder. Zou Maxima ook goed staan.

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

woensdag 09 jun 2021 - 09:00

Een fijne stof lijkt het me toe. Zeer nieuwsgierig is mijn creatieve oog hoe de creatie eruit zou zien als rokgedeelte bruin zou zijn en top/ mouwen juist in de kleuren van de onderkant? Voor mijn gevoel krijgt de dress dan meer ‘summervibes’. Het is nu redelijk zwaar. Ik sluit me daarin aan bij de andere reacties.

Tot slot, prachtige oorbellen en een leuke clutch. Altijd inspirerend! Het haar ziet er droog uit. Misschien verzorgen met een lekkere olie en de puntjes weer lekker bij laten knippen?! Heb daar zelf goede ervaringen mee.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 09 jun 2021 - 07:47

Wat is dit toch een top ontwerp. Staat haar echt fantastisch! En leuk met die bloemen oorbellen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 09 jun 2021 - 06:59

Leuke (en volgens mij heerlijk zittende) jurk. Ik vind het een mooi plaatje.

afbeelding van Jacolien

Jacolien

dinsdag 08 jun 2021 - 22:04

Ligt aan mij misschien.. maar ik vind donkerbruin inmiddels een gedateerde kleur.
Vind het niet fris ofzo.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 09 jun 2021 - 20:04

:-) komt doordat men doorgaans bruine en oranje tinten associeert met de herfst, buiten koud en guur, dan warme tinten dragen , nu heerlijk warm prachtig voorjaars/zomersweer, dan “verwacht” je eigenlijk frisse lichte kleuren. Ik vind het wel zo discreet dat de koningin lange mouwen draagt.er wordt veel geschreven over die armbanden maar nee, ik kan ze echt niet mooi en fijntjes vinden. En een beetje herhaling steeds met de namen en initialen.

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 09 jun 2021 - 10:02

Ben het met je eens; ik heb deze jurk ook nooit mooi gevonden. In de blog na de fotosessie in 2019 stond een foto van deze jurk in een andere kleurstelling (ik weet helaas niet meer welke kleuren), maar die vond ik eindeloos veel mooier.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 08 jun 2021 - 21:44

Is zeker een leuke jurk, zou graag een keer de ceintuur minder strak maar breder en ietsje losser zien net als bij t model.

afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 08 jun 2021 - 20:43

zal best lekker koel zijn als het zijde is. Ze draagt hem ook in India dus dat zal wel kloppen. Ik vind persoonlijk luchtige, losvallende, lange mouwen als het warm is eigenlijk fijner dragen dan mouwloos. Mooie jurk!

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 08 jun 2021 - 19:50

Leuk gekleed, maar met 24 graden, een korte mouw had ook gekund.

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 08 jun 2021 - 20:01

Het blijft een interessante kwestie hoe wij vanuit cultureel oogpunt naar mannen- en vrouwenkleding kijken in dezelfde weersomstandigheden & temperaturen. Denk aan gala's tijdens de herfst of winter of zoals nu, met lekker zomers weer. Mannen zijn meestal in (een warm?) pak gekleed of in een blouse met lange mouwen tijdens dit soort temperaturen.

afbeelding van Anne1974

Anne1974

dinsdag 08 jun 2021 - 19:45

De jurk vind ik mooi maar met dit weer had ze vast wel iets luchtigers in de kast hangen wat ook had gekund

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 08 jun 2021 - 19:14

Wat een gave jurk!! Ik vond hem toen al heel mooi en nu nog steeds. Waarschijnlijk luchtig materiaal zodat de lange mouwen draagbaar zijn met dit weer maar oogt daardoor juist netjes en gekleed: mooie verschijning zo!

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 08 jun 2021 - 19:57

Ja super mooi is ie he! Zelf heb ik de rode kimono uit dezelfde dessert lijn. Hij is van zijde en draagt echt heerlijk met dit weer.! Denk zelfs dat ik hem morgen ga dragen nu ik Maxima weer met een van deze ontwerpen heb gezien ;) Snap helemaal dat ze hem uit de kast haalt met dit zonnige weer!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?