Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima blogt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes. Met deze keer: de nieuwe pumps van hertogin Catherine. 

Sinds de corona crisis alle landen in zijn greep houdt, zien we de royals een stuk minder. En als ze activiteiten hebben is het vaak via zoom en zien we niet veel van hun outfit. Nu er in de meeste landen gevaccineerd wordt en het heel langzaam iets rustiger wordt in de ziekenhuizen, durven de royals er meer op uit te trekken.

Gisteren bezocht hertogin Catherine het London Museum, dat vandaag na lange tijd weer open ging. De hertogin die kunstgeschiedenis studeerde, bekeek twee nieuwe tentoonstellingen in het London Museum en droeg een opvallend rode midi jurk met ruiten in pied-de-poule motief van Alessandra Rich.

Hieronder droeg de hertogin nieuwe pumps van Jennifer Chamandi, een Engelse schoenontwerpster met Libanese roots. Hoewel Jennifer eigenlijk econome was en een succesvolle carrière had als bankier, volgde ze haar hart. Ze is nu sinds enkele jaren een succesvol schoenontwerpster en gefascineerd door de naaldhak. Haar schoenen zijn eenvoudig te herkennen aan het oog van de naald: bij elke schoen wordt het oog van de naald in verguld goud aan de bovenzijde van de hak ingelegd. De schoenen van Catherine, de zogenaamde ‘Lorenzo 105’ pumps, hebben ook aan de voorzijde een elegant gouden detail, eveneens geïnspireerd op het oog van de naald. Persoonlijk kan ik het ontwerp waarderen, wat vind jij van de pumps?

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 25 mei 2021 - 18:58

Prachtige chique pumps, met net een iets andere twist in de hak en de jurk ook fantastische inelkaar gezet! Een ruit is zo ontzettend moeilijk maar kijk naar de knopen, precies op lijn en de mouwen met het schouderpand. Heel knap gedaan, tja deze vrouw staat alles, chique verschijning.

afbeelding van Senna

Senna

zondag 23 mei 2021 - 10:44

Mooie schoenen, maar de jurk is niet geschikt voor haar maakt haar lijzig.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

zaterdag 22 mei 2021 - 23:48

Mooie schoenen, maar de jurk vind ik haar vreselijk lijzig staan. Ze heeft leukere!

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 22 mei 2021 - 23:43

Prachtig schoentje. Afschuwelijke jurk.

afbeelding van 29novmode

29novmode

zaterdag 22 mei 2021 - 08:47

Naaldhakken vindt ik vreselijk . Ik snap ook niet dat mensen daarmee prettig lopen. De jurk met verlaagde taille in de jaren 20 stijl vindt ik heel mooi, alleen niet zo geschikt voor Catherine. Het maakt haar bovenlichaam té recht en te smal.

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 25 mei 2021 - 12:59

Een goed passende naaldhak zit alsof je een paar sneakers of sloffen aan hebt. Veel mensen lopen op te hoge naaldhakken voor de lengte van hun voet of de vorm van de zool past niet bij de buiging van de voet. En dat is niet iets wat je gelijk ziet aan de vorm van de schoen, maar alleen als je 'm aantrekt en er ook echt even op loopt. En het heeft ook te maken met je eigen lichaamsbouw, de een is flexibeler in de gewrichten en pezen als een ander. Ik denk dat een zekere mate van flexibiliteit wel helpt.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 26 mei 2021 - 10:43

Ik zou het graag geloven, maar feit blijft dat met naaldhakken de natuurlijke stand van de voet en de natuurlijke drukverdeling in de voet enorm geweld aan worden gedaan. Vraag het aan welke willekeurige orthopeed of podotherapeut dan ook. Bovendien wordt de achillespees steeds korter.
U zegt dat veel mensen op hakken lopen die te hoog zijn voor de lengte van hun voet, maar hoe lang moeten de voeten van Maxima en Catherine dan wel zijn? Iedere hak hoger dan 3-5 cm is te hoog.

Pumps zijn voor de mooi, maar niet goed voor je voeten, zelfs niet als je er goed op kunt lopen.

De jurk is vreselijk, ze is al zo smalletjes en de jurk benadrukt dat alleen maar (op een té manier).

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 28 mei 2021 - 13:54

Maxima heeft een behoorlijk lange voet, met volgens mij maat 41 of misschien wel 42, daar valt veel meer mee te overbruggen dan met een maat 37/38. Een goed passende pump loopt net zo makkelijk als een sneaker.

Of het gezond is om op dergelijke hoge hakken te lopen is een ander verhaal. Het gaat mij om het aspect er niet op kunnen lopen, en dat komt meestal door de pasvorm.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 26 mei 2021 - 11:05

Volgende keer Ecco’s eronder? ;-) Grapje hoor.
Je hebt vast gelijk. Maar ja, het staat zo moooooi en vrouwelijk met pumps

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 25 mei 2021 - 17:46

Wat verhelderend om dit te lezen! Hier had ik nooit echt bij stilgestaan terwijl het tegelijkertijd toch zo logisch klinkt.

afbeelding van Ella

Ella

vrijdag 21 mei 2021 - 14:38

Een jurk die haar alleen maar nog langer een rechter maakt. Zo’n verlaagde taille vind ik geen goede keuze voor haar. Pumps een kwestie van smaak. Ik houd er niet van.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 20 mei 2021 - 21:23

O Hemel die jurk! Het is net olive van Popeye. Zo’n model staat niemand mooi

afbeelding van Krielie

Krielie

donderdag 27 mei 2021 - 17:58

Spijker op de kop! Vergeten in de spiegel te kijken of niet geluisterd naar advies.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 20 mei 2021 - 20:12

Bijzonder chic en verfijnd !!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 20 mei 2021 - 17:53

Schitterende pump, ijzingwekkend hoge en dunne hak. Mooie jurk!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 20 mei 2021 - 19:42

Geheel mijn mening ook.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 20 mei 2021 - 17:28

Prachtige pumps! Ik ben vóór! Erg leuke jurk ook!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 20 mei 2021 - 17:28

Prachtige pumps! Ik ben vóór!

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 20 mei 2021 - 13:11

Mooie pumps. Mag ze van mij wel vaker dragen. Misschien in een andere kleur (als die er zijn.)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?