Koning Filip en Koningin Mathilde hebben op uitnodiging van Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg een 3-daags Staatsbezoek gebracht aan Luxemburg. Ivm een operatie aan de meniscus kon Groothertogin Maria Teresa voor het grootste gedeelte niet aanwezig zijn. Wel werd ze bij een activiteit vervangen door Erfgroothertogin Stephanie, die ook - samen met haar echtgenoot Guillaume - aanwezig was het Staatsbanket en de Contraprestatie.

Het bezoek ging op dinsdag 15 oktober van start. Koning Filip en Koningin Mathilde reisden met een gezelschap van 200 deelnemers per trein naar Luxemburg. Bij vertrek droeg Koningin Mathilde een lichtroze mantel van Armani.

Foto

 

Foto

Koningin Mathilde is goed in verkleden in het vliegtuig. Dat hebben we al meerdere malen gemerkt. Maar het lukt haar ook prima om in een reizende trein om te kleden. Zo verscheen ze bij aankomst in Luxemburg in een compleet andere outfit. Een gebloemde japon van Natan Couture, gecombineerd met een nieuwe donkergroene mantel van Natan Couture. Haar hoed en clutch zijn een ontwerp van Fabienne Delvigne.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

's Avonds vond er een Staatsbanket plaats in het Groothertogelijk Paleis. Koningin Mathilde ging gekleed in een nieuwe japon van Armani Privé. Qua juwelen draagt ze het Diadeem der Negen Provinciën en haar lange parel/diamanten oorbellen, afkomstig uit de collectie van wijlen Koningin Fabiola. Groothertogin Maria Teresa draagt een groene japon van Carolina Herrera. Qua juwelen zien we haar met de Belgische Scroll Tiara, de tiara van wijlen Groothertogin Josephine-Charlotte. Erfgroothertogin Stephanie draagt een witte japon met goudkleurig borduursel. Stephanie koos de Topaas Parure, met de variant met parels en citrienen.

Foto

Foto

Tijdens de 2e dag van het Staatsbezoek gaat Koningin Mathilde op stap met Erfgroothertogin Stephanie. Koningin Mathilde draagt een nieuwe japon van Dries van Noten. Daarbij draagt ze een nieuw oranje-okergeel hoedje en clutch van Fabienne Delvigne. Haar nieuwe oorhangers komen van Christine Bekaert. Erfgroothertogin Stephanie draagt een lichte jurk van Paule Ka, gecombineerd met een nieuw paars hoedje van Sylvia Martinez couture. Haar clutch komt van Sergio Rossi.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Tijdens de contraprestatie, een galaconcert, waren ook Erfgroothertog Guillaume en Erfgroothertogin Stephanie aanwezig, naast Groothertog Henri. Koningin Mathilde ging gekleed in een nieuwe galajapon van Natan Couture. Erfgroothertogin Stephanie draagt een roze maxi jurk van Oscar de la Renta. Ook haar oorhangers komen van Oscar de la Renta!


Foto

Foto

 

Foto

Vandaag was de laatste dag van het Staatsbezoek. Tijdens de eerste dag droeg Koningin Mathilde een groen gebloemde japon, die gemaakt is van dezelfde stof in een andere kleur dan Koningin Maxima's japon tijdens het Staatsbezoek van Singapore aan Nederland. Opvallend genoeg droeg Koningin Mathilde vandaag een gele jurk. Hetzelfde model waarvan Koningin Maxima vorige week een geruite rok droeg. 1 keer raden om welke ontwerper het gaat ;). Juist ja, Natan Couture! Koningin Mathilde droeg een gele jurk (of rok) gecombineerd met een geruite top. De nieuwe hoed is opnieuw een ontwerp van Fabienne Delvigne.


Foto

Foto

Foto

Foto

Wat vinden jullie van alle outfits van Koningin Mathilde? En van Erfgroothertogin Stephanie?

Foto's ©Royalduo - Jannemieke, ©Wim DeHandschutter, screenshots video ©RTL.lu

Info met dank aan www.modekoninginmathilde.be en Ufo no More!

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 18 okt 2019 - 15:19

Mathilde is altijd stijlvol maar ik vind het allemaal veel te stijfjes.
Inderdaad dan liever soms iets te uitbundig zoals bij onze Maxima.
Maxima oogt ook veel jonger en slanker dan Mathilde. Wat zou haar geheim zijn?

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 18 okt 2019 - 11:41

Mooie outfits van Mathilda, vooral die gele jurk. Erg mooi.

De Armani Prive avondjurk vind ik echt een te hoog 'bonbongehalte' hebben op de een of andere manier. Is het de stof, het model, de kleur of een combinatie van dit alles? Ik weet het niet, maar ik ben er niet weg van.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 18 okt 2019 - 11:36

Ja, prachtig vooral beide avondjurken, echt bijzonder mooi! Zelfs de avondjurk van Natan!! hoewel hij ietsiepietsie aan de korte kant is aan de voorkant.
De sari vsn Maxima van JT was écht maatwerk en dat mis ik telkens weer bij Natan.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 18 okt 2019 - 10:18

Mooi blog, dank je wel!
Ik heb gemengde gevoelens bij de diverse outfits van Mathilde. De groene jurk is een verkeerd model voor haar (zie foto’s elders), maar van de rest word ik ook niet heel erg enthousiast.
Bij het staatsbanket vind ik Maria Theresa er met kop en schouders bovenuit steken. Jammer dat ze niet het volledige programma kon volgen.
Stephanie kan, mijn inziens, vlotter gekleed gaan. Het is een prachtige vrouw, maar ik vind haar kledingstijl ouwelijk. Daarom verraste ze me in de roze midi jurk. Dit vind ik heel geslaagd.
Al met al word ik eerlijk gezegd blijer van het onvoorspelbare van “onze” Máxima.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 17 okt 2019 - 23:22

Mathilde kleedt zich altijd heel klassiek. Dat past ook bij haar. Roze jas en roze avondjurk en groene jurk vind ik haar mooi staan. Grijze japon met bloemen lijkt wat strak op de heupen. Oker gele japon vind ik redelijk maar dat rare geruite geval erop vind ik lelijk. De andere avondjapon vind ik ook erg mooi.
Stephanie in dat witte jurkje vind ik niet mooi. Past op een of andere manier niet bij haar. Roze jurk van haar vind ik niet zo mooi.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 17 okt 2019 - 22:40

De grijs-oranje outfit van Mathilde vind ik haar mooi staan.
Bij Stefanie staat het creme jurkje met plooien een beetje kinderlijk. Dacht eerst dat het een top op een rok was, vond ik al raar want toch niet flatterend als een top eindigt op het breedste deel van je lichaam. Dus ik snap dat model jurk niet.
En die hoge hakken bij Mathilde (bij haar groene outfit), sjonge, ik vind het zo knap als iemand daarop kan lopen. Vind het echt super vrouwelijk staan, maar ik zou het niet kunnen op die naaldhakken. Pas wel pumps gekocht, met iets dikkere en iets minder hoge hak (8cm) maar het blijft lastig. Naar mijn idee schiet je steeds uit je schoen dus weinig steun bij je enkel. Iemand anders daar ook last van? Maar het zal wel schelen als het dure schoenen zijn, want dan passen ze perfect lijkt me.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 17 okt 2019 - 22:18

De prachtigste jurk van Mathilde was toch die 'klassieke', echt majesteitelijk-luxueuze paarse met de heel lange en wijde plooirok ( nieuw, van "Armani privé"), waarbij ze dat schitterende, echt koninklijke diadeem droeg (hier te zien terwijl ze gezeten is tussen de beide Luxemburgse dames) ! Maar ook de 'modernere' jurk (eveneens nieuw, van Natan) van de contraprestatie is heel erg mooi ! En wat heeft ze toch steeds zo'n zachte uitstraling !

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 17 okt 2019 - 21:52

Het geplooide jurkje van Stéphanie zou ik zelf heel graag willen hebben, de rest vind ik wel erg klassiek allemaal.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 17 okt 2019 - 22:25

Hmmm, ik zie nu de onderkleding en ben nu een stuk minder enthousiast. Op een jurk die enorm tekent zit ik niet te wachten.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 17 okt 2019 - 22:02

Wat een super leuk overzicht! Mathilde ziet er als altijd perfect uit. De outfit van Dries van Noten en de avondjurk van de contraprestatie vind ik het mooist. De andere kleding niet echt bijzonder en bijna stijf...

Stephanie... wat een triestigheid qua kleding. Zo’n mooie vrouw en dan zo tuttig voor de dag komen... Dit kan ze over twintig jaar ook nog aan. Wel een prachtig paars hoedje. Positieve uitzondering: de roze kaftan jurk. Zo zie ik haar heel graag.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 17 okt 2019 - 21:50

Ze heeft denk ik baat bij kleur. Die witte galajapon, hm, echt niet mijn ding. Je zou bijna denken dat het weer eens een oudje van Maria Teresa is. En ze kan er echt zo leuk uit zien.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 17 okt 2019 - 22:03

Dat denk ik ook. En niet van die jurkjes waarin ze net een klein meisje lijkt...

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 17 okt 2019 - 21:37

Leuk dat t allemaal nieuwe outfits waren van Mathilde. Roze jas had ik wat beter willen zien. Groene set was zeer mooi en Dries zn jurk ook. De 2e avondjurk vond ik het mooist.
Stephanie zoekt nog wat naar een eigen stijl. De roze kaftan stond haar goed.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 17 okt 2019 - 21:36

Wat vinden jullie van de outfits van Koningin Mathilde en Erfgroothertogin Stephanie?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?