Een wat mij betreft verrassende kledingkeuze voor Koningin Mathilde gisteravond! Samen met Koning Filip was ze aanwezig bij de eerste finale sessie van de Koningin Elisabeth wedstrijd voor Piano 2016. 

Koningin Mathilde ging gekleed in een nieuwe maxi-jurk van Diane von Furstenberg. De ontwerper is op zich niet heel verrassend, daar heeft ze vaker kleding van gedragen. Maar het soort japon verrast mij wel! 

Koningin Mathilde draagt een bekende armband (cuff) van Tikli Jewelry en een bekende clutch van A Bag With a Story. Haar oorhangers zijn nieuwe exemplaren van Herve van der Straeten!

Wat vinden jullie van deze outfit?

Info mede met dank aan Jelka van www.modekoninginmathilde.be!

Foto ©Koninklijk Paleis, afbeeldingen ©DVF, ©Herve van der Straeten, ©Tikli Jewelry, ©A Bag With a Story

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

woensdag 25 mei 2016 - 11:13

Ik vind de accessoires prachtig, maar van de jurk vind ik alleen de print en de link met de muziek mooi. Wat een nachthemd. Kapsel ook geen succes, het lijkt op die lijzige maxima kapsels, en die lijnen naar beneden maken droopy. Haar haarkleur lijkt ook heel vaal icm met het zwart. Dan staat donkerblauw haar zoveel beter, of een kleurtje.

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 25 mei 2016 - 09:15

Mijn eerste reactie: ze heeft haar nachtpon nog aan.
Het is allemaal mooi bij elkaar gecombineerd met de clutch en oorbellen, de armband vind ik erg mooi maar het geheel klopt niet.

afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 24 mei 2016 - 23:16

Wel een mooie jurk idd.! Zou trouwens ook zeer geschikt zijn voor de eventueel volgende zwangerschap van Sofia in Zweden ;-).

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 24 mei 2016 - 22:15

Ongelooflijk schitterend ! Haar hele outfit, het kapsel en de prachtige juwelen (die armband !!) passen perfect bij het kader waarin dit alles zich afspeelt ! Een superperfecte, uiterst geslaagde keuze !

afbeelding van Evita

Evita

dinsdag 24 mei 2016 - 20:50

Ik vind het enorm verassend en prachtig! Stijlvol en passend bij de avond.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 24 mei 2016 - 19:29

Super leuk deze outfit! Wat fijn als Mathilde buiten haar comfort zone gaat en kleding kiest die veel modischer is. Haar sieraden vind ik nl altijd heel verrassend en die komen zo veel mooier uit. Leuk om Máxima morgen ook bij dit event te zien.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 24 mei 2016 - 19:17

Elke keer als ik iets van D. von Furstenberg voorbij zie komen denk ik: wat vreselijk tuttig. Dit is mode voor 70-plussers, niet voor lieve Mathilde. En zwart flatteert haar niet. Kapsel is leuk omdat het weer eens wat anders is, maar haar gewone kapsel vind ik het allermooist.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 24 mei 2016 - 19:41

Ik zie een 70-plusser eerlijk gezegd nog niet met een maxi-jurk met een zo laag uitgesneden decolleté lopen ;). Mathilde heeft het aan laten passen, maar de oorspronkelijke versie is erg laag uitgesneden.

afbeelding van Sofia

Sofia

dinsdag 24 mei 2016 - 19:47

Jurk ,oorbellen en armband helemaal leuk. Jammer dat het decolleté zover is dichtgenaaid. Iets minder was mooier geweest. Zie er nu niet direct 1800 euro aan af. Het kapsel is te tuttig voor woorden.Staat haar gewoon niet.

afbeelding van Huubke

Huubke

dinsdag 24 mei 2016 - 15:47

Ik sluit me aan bij Sjanine: Chapeau.
Prachtige jurk. Op de site van DvF kun je op de laatste foto goed zien hoe prachtig het valt en beweegt als het model of Mathilde loopt. Ook geweldige keuze bij de gelegenheid, gestyled met mooie, aparte sieraden. Zelfs het kapsel vind ik erbij passen.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 24 mei 2016 - 15:03

Haar kapsel vind ik zoooo ouwelijk. Dat kan toch vele malen vlotter. Oorbellen en clutch zijn erg mooi.
Zwart is niet haar kleur; maakt hard. Jammer, maar de volgende keer beter.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

dinsdag 24 mei 2016 - 14:56

Ik vind het heel verrassend en mooi, leuk dat ze er eens héél anders uitziet. De jurk staat haar, hij zit goed, decolleté bepaald niet te laag en de keuze bij het muziekstuk vind ik fantastisch. Kapsel kun je over twisten, ze kan het hebben maar ik vind haar normale kapsel eigenlijk mooier. Al met al een koninklijke verschijning!

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 24 mei 2016 - 14:07

Haha hier staat een andere Mathilde ,juist het kapsel met de middenscheiding is nieuw ,vlot .
Wennen maar hier heeft ze over nagedacht ,misschien krijgt ze wel advies van een styliste ,zou me niet verbazen ...
Het is nieuw ,jurk en kapsel en toch blijft ze bij zichzelf ,knap gedaan !
Maar eigenlijk vond ik de afgelopen week al dat ze verrassend voor de dag kwam ,ze bleef een koningin en kwam niet in de schaduw van Rania . Is ook al een compliment waard wat mij betreft .

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 24 mei 2016 - 13:52

Hèhè wat een verademing!!!
Eindelijk eens wat anders dan die klassieke outfits van Natan....
Ik vind de kleur- combi prachtig.. Heel sjiek dat zwart met goud.. En zo doordacht om je kleding aan een muziekstuk te koppelen!!!
Ik zie hier een jonge koningin staan. En de jurk onderstreept haar ingetogen uitstraling ipv dat hij de boventoon voert!!! Chapeau Mathilde!!!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 24 mei 2016 - 13:46

Hele eigentijdse en mooie avondjurk, het kapsel vind ik er goed bij passen, wellicht had het haar iets hoger opgenomen kunnen worden, nu is het een beetje lijzig. Ik hou erg van een middenscheiding (als afwisseling), vind het bij Maxima ook altijd leuk. De oorbellen en armband passen goed bij het geheel. Het mooist vind ik haar clutch, elke keer als ze die draagt zoek ik m via de website op maar hij is en blijft voor mij te duur. De outfit vind ik inderdaad niet zo passen bij Mathilde.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 24 mei 2016 - 13:36

Ik vind het een heel geslaagde outfit, heel gedurfd en een tikje exotisch.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 24 mei 2016 - 13:35

Erg leuke jurk en hij staat haar erg goed, leuk! Haar haar, tja, ik vind het zeker niet misstaan en het is wat mij betreft een stuk moderner dan het toch wat ouderwetse kapsel wat ze gewoonlijk heeft en wat de laatste tijd inderdaad soms wat piekerig is.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 24 mei 2016 - 13:15

Zie de log voor het originele ontwerp. Jij bedoelde op een andere manier aangepast, snap ik nu. Meer op de manier van: speciaal erbij gezocht.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 24 mei 2016 - 18:40

TWOR@ Bij het zien van de originele japon op deze blog zonder mannequin had ik niet in de gaten dat dit een halve borsten decollete was en omdat jij het over een aangepaste japon had ben ik op zoek gegaan en zag bij de mannequin dat deze japon inderdaad voor Koninklijk gebruik aangepast moest worden!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 24 mei 2016 - 12:40

De enige aanpassing die ik zie is het bovenstuk van de jurk, eerlijk gezegd, hij is een stuk dicht gemaakt bij het decolleté. De vlinders zitten er bij de jurk zoals ie online te koop is ook al op. Maar in die zin is het wel goed gekozen.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 24 mei 2016 - 11:58

Leuk dat ze een keer iets heel anders probeert, maar ik vind het haar niet goed staan. Al helemaal het kapsel niet.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 24 mei 2016 - 11:41

Wat leuk, dit staat haar naar mijn mening geweldig!!! Ook het haar (houdt er normaal helemaal niet van) maar vind het enorm goed passen bij de jurk. Het LIJKT alleen net of ze naar een 'thema-feest' gaat en dat de Koning de dresscode niet begrepen heeft....

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 24 mei 2016 - 11:16

Wow superleuk! Jurk is fantastisch met deze sieraden en experiment met haar haar ook!
Well done !!
Ze mag van mij meer experimenteren op deze manier.

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 24 mei 2016 - 11:00

Zonde, zonde.
Zo'n mooi gezicht verpesten met een middenscheiding en haar over de oren!
De jurk is prachtig en inderdaad verrassend.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

dinsdag 24 mei 2016 - 10:58

Mooie jurk, zou ik zo willen hebben. Eindelijk eens iets anders dan die stijve klassieke kleding die zij zo vaak draagt. En ik vind het decoleté helemaal niet te laag voor een avondjurk.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 24 mei 2016 - 10:56

Zo'n leuke jurk, prachtige sieraden, en dan dat kapsel.
Een midden scheiding in haar haar. Vre-se-lijk!
Ik vind dat zo verschrikkelijk antiek en lelijk. Er zijn maar heel weinig dames ( maar ook heren) waarbij ik het mooi vindt.
Ik vind haar haar de laatste tijd toch wat minder mooi zitten, vaak losse pieken. Ze gaat Maxima achterna.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

dinsdag 24 mei 2016 - 18:19

Ik denk dat Koningin Maxima uitgenodigd is om morgen samen met Koningin Mathilde aanwezig te zijn op de Koningin Elisabethwedstrijd. Dan zullen we een België-Nederland kunnen betwisten.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 24 mei 2016 - 19:13

Klopt! Mathilde heeft Maxima dit jaar uitgenodigd. Morgenavond hoop ik daarover te bloggen. Vorig jaar bij het concours voor viool nodigde ze Erfgroothertogin Stephanie van Luxemburg uit. Blijkbaar is ze van plan om ieder jaar voor een finale sessie een buitenlandse koninklijke gast uit te nodigen. Natuurlijk gelijk goed om het concours even flink te promoten in het buitenland. En wat is er leuker dan op deze manier samen een avondje te genieten! Er komen heel wat mooie werken voorbij! k Zal morgenavond ook even een livestream plaatsen!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 24 mei 2016 - 12:39

Hihi, hier moet ik echt om lachen. Pas maar op Mathilde! ;)

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 24 mei 2016 - 10:53

Inderdaad heel verrassend, vind het eerlijk gezegd niet zo bij Mathilde passen, zwart is niet haar kleur, geeft haar een wat hardere uitstraling, en ook de middenscheiding vind ik minder.
Leuk dat ze eens iets anders dan anders probeert maar voor mij mag ze zichzelf blijven, klassiek en eenvoudig ,dat is echt haar stijl !

afbeelding van Gerdien

Gerdien

dinsdag 24 mei 2016 - 10:38

Hm ze lijkt wel op maxima in die jurk! Ik vind het meer een jurk voor maxima gezien de stijl. Alleen vind ik haar hals te laag. Voor de rest wel mooi.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?