Koning Filip en Koningin Mathilde hebben zojuist het Staatsbezoek aan Zuid-Korea afgesloten. In deze log blikken we terug op de 3e en 4e dag van het Staatsbezoek.

 

Dag 3:

Tijdens de 3e dag van het Staatsbezoek aan Zuid-Korea had Koningin Mathilde onder andere een ontmoeting met Ban Ki-Moon. Ook bracht ze een bezoek aan Unicef. Ze droeg tijdens het dagprogramma een bekende rood ensemble van Pierre Gauthier. De Koningin droeg deze outfit 4 keer eerder. Het hoedje is ontworpen door Fabienne Delvigne, en hoort speciaal bij deze outfit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⁣ ⁣ Visite d'UNICEF Corée et rencontre avec des jeunes coréens pour aborder les objectifs de développement durable (ODD), avec une attention particulière pour le changement climatique. Une discussion interactive portant sue leurs attentes et leurs contributions à l'accomplissement des ODD clôture cette visite.⁣ ————⁣ Bezoek aan UNICEF Korea voor een ontmoeting met koreaanse jongeren over de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling met speciale aandacht voor de klimaatverandering. Gesprek over hoe zij hun toekomst zien en op welke manier zij willen bijdragen aan het behalen van de SDG’s.⁣ ————⁣ Visit to UNICEF Korea for a meeting with Korean youth about sustainable development goals with a special focus on climate change. Conversation about how they see their future and how they want to contribute in achieving the SDGs.⁣ ⁣ @Unicef @unicef_kr #SDG @unitednations @theglobalgoals #Seoul #Korea #Bruxelles #Brussel #Brussels #Belgique #Belgie #Belgium #BELKOR2019 #BelgianRoyalPalace #MonarchieBe

Een bericht gedeeld door Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) op


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⁣ ⁣ Boeiend gesprek met dhr. Ban Ki-moon over duurzame ontwikkeling en de SDG’s ikv de opening van de seminarie ‘Innovative solutions for circular economy, sustainable mobility and climate change’. En ontmoeting met de studenten van de Universiteit van Gent op de Global Campus te Songdo Incheon.⁣ ————⁣ Discussion fascinante avec M. Ban Ki-moon sur le développement durable et les ODD (objectifs de développement durable), à l’occasion de l’ouverture du séminaire « Solutions innovantes pour une économie circulaire, mobilité durable et changement climatique ». Ensuite, rencontre avec des étudiants de l’Université de Gand au Global Campus de Songdo Incheon.⁣ ————⁣ Fascinating conversation with M. Ban Ki-moon about sustainable development and SDGs on the occasion of the opening of a seminar on ‘Innovative solutions for circular economy, sustainable mobility and climate change’. Meeting with students from the University of Ghent in the Global Campus in Songdo Incheon.⁣ ⁣ @ugent @theglobalgoals @unitednations #BanKimoon #Seoul #Korea #Bruxelles #Brussel #Brussels #Belgique #Belgie #Belgium #BELKOR2019 #BelgianRoyalPalace #MonarchieBe

Een bericht gedeeld door Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) op


Even een leuk filmpje van Koning Filip, die bij een bezoek aan de internationale taekwondo federatie een plankje in een keer door midden sloeg. Later bekende hij dat hij wel even vooraf geoefend had met zijn zoon, Prins Gabriel, die op taekwondo zit.

's Avonds werd de contraprestatie gehouden. Koning Filip en Koningin Mathilde waren gastheer en gastvrouw bij een concert in Seoel. Koningin Mathilde droeg een nieuwe japon van Dries van Noten.

 

Dag 4:

Tijdens de 4e dag, tegelijkertijd het slot van het Staatsbezoek, ging Koningin Mathilde gekleed in een bekender groene wollen japon van Natan, met daar over heen een nieuwe geruite mantel van Natan. Het bruine hoedje is een bekend exemplaar. Deze droeg ze eerder in 2014 bij de herdenking van overleden familieleden.
 

Wat vinden jullie van Koningin Mathildes outfits tijdens deze dagen, en van Koning Filips prestatie bij Tae Kwondo?

Foto's ©Wim DeHandschutter, info mede met dank aan Jelka/modekoninginmathilde.be

Noot: Ivm het zwangerschapsverlof van Josine is The World of Royals tijdelijk haar vervangster. U kunt contact met haar opnemen via theworldofroyals@hotmail.nl.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 01 apr 2019 - 13:26

Net gelezen op blauw bloed waarom Maxima graag groen draagt,is er ook uitleg mogelijk.
over andere kleuren die ze draagt TWOR?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 01 apr 2019 - 13:45

Ha Prinsesrita. Dank je wel voor je reactie. Dat lijkt me t.z.t. meer iets voor Josine om te doen, zij zoekt altijd diverse dingen uit en heeft veel op een rijtje staan. Ik neem alleen de modeblogs over qua activiteiten. Zou je haar een mailtje willen sturen?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 01 apr 2019 - 13:59

Ja hoor,dank voor je reaktie!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 01 apr 2019 - 14:09

Gestuurd!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 01 apr 2019 - 18:54

Duimpje omhoog ;).

afbeelding van Daan01

Daan01

vrijdag 29 mrt 2019 - 22:53

Ik word er niet warm van , vind het saai en als altijd nog al degelijk

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 29 mrt 2019 - 17:36

Mooi en klassiek. Typisch Mathilde!
Mooie jurk van Dries van Noten. Weer eens iets anders als de Natan outfits. Verbaast me nog steeds dat ze kleding kiest die Máxima ook in de kast heeft hangen.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 29 mrt 2019 - 17:59

Of misschien kiest Maxima wat Mathilde al aangekocht heeft ? Je kunt moeilijk Mathilde "verwijten" dat ze Belgisch koopt. Er keert tenminste toch nog iets van de jaarlijkes dotatie terug naar Belgische economie. LOL

afbeelding van zara

zara

vrijdag 29 mrt 2019 - 16:03

Deze prachtige DvNoten Jurk is naar mijn mening geknípt voor Mathilde's figuur, het brengt het helemaal in proportie. Het spetterend blauwe bovenstuk met simpele halslijn zorgt voor een elegante optische verlenging van het bovenlichaam, heeft een mooie taille, en kleedt de heuppartij slank af. Het licht-donker patroon van de rok neemt de aandacht weg van haar tamelijk dunne benen. De jurk maakt wat Mathilde 'is', op en top een moderne Belgische lady.
Dit in tegenstelling tot het -op zich mooie- rode pakje van Gauthier. Hoewel ik dit een leuke vrolijke kleur vind voor Mathilde, lijkt haar bovenlichaam breed en opgeproffeld, en de rok valt naar mijn smaak ook niet echt mooi (statische panty?).
De Koreaanse mevrouw heeft inderdaad een práchtige robe-manteau aan, maar die gereedschapskoffer in haar hand had zij beter achter de coulissen kunnen laten.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 30 mrt 2019 - 17:02

Wat een mooi woord 'opgeproffeld'. Is het een Belgisch woord soms?

afbeelding van zara

zara

maandag 01 apr 2019 - 14:33

Hallo Gambetta, ik vind 'opgeproffeld' zelf ook een prachtig, beeldend woord. Ik was van plan om hier even snel een linkje te plaatsen over het woord 'proffelen', maar kan tot mijn verbazing nergens een (gratis) link in Internet-woordenboeken vinden! Het woord betekent ongeveer hetzelfde als 'proppen', 'opfrommelen'. Het woord 'opgeproffeld' gebruik ik zelf al zolang ik me kan herinneren (het is misschien ook een beetje een ouderwets woord), maar ik heb verder geen bindingen met België!

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 01 apr 2019 - 15:58

Dank je voor de informatie. Ik vind het een prachtig woord; het spreekt voor zich.. Het is nog sterker dan 'opfrommelen' vind ik.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 29 mrt 2019 - 11:36

Alsof ik onze koningin Maxima zie. Jas niet aan maar over de schouders wat een raar gezicht is dat toch. Vind trouwens onze Koningin en Mathilde soms net een tweeling met de kleding.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 29 mrt 2019 - 08:24

Nou, dat is de eerste DvN die ik hartgrondig niet mooi vind. De robe manteau van mw Zuid Korea daarentegen is een van de allermooiste kledingstukken die ik de laatste tijd heb gezien in de categorie 'understated elegance'.
Het rode Dior pakje is rood en werkelijk prachtig gemaakt, daar geniet ik wel van, maar oeioeioei, wat een Kate-achtige tuttigheid. Gewoon niet mijn smaak.

(Wat dan weer voor Kate pleit is dat ze dit type pakjes meest bij McQueen besteld die er dan weer stiekem een Adams Family achtige griezelig randje inbouwt zoals een overdreven scherpe schouder of iets dergelijks, dat maakt het wel weer lollig).

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 28 mrt 2019 - 11:35

Het rode pakje staat haar super! Mooie snit ook. De Dries van Noten vind ik minder mooi, meer voor oudere dames.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 28 mrt 2019 - 11:06

Het rode pakje vind ik erg mooi. Dat groen vind ik redelijk. Zij en Maxima kijken veel naar elkaar want zij heeft ook haar jas om geslagen. Ik houd daar niet zo van.
Dat pakje van Dries van Noten vind ik echt lelijk.
Mathilde vind ik wel altijd netjes en correct gekleed.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 28 mrt 2019 - 10:52

Zie ik nu weer bloesem maar dit keer in de Dries van Noten ?????? Dat zou echt absurd zijn zoveel bloesem afbeeldingen. Ik verwacht bij een contraprestatie een manneke pis op alle kimono's hahahaha. Nee zonder dollen, mooie jurk..Mathilde blijft een prachtige bescheiden vrouw. Haar outfits vind ik haar bescheiden karakter onderstrepen. Ze kent goed haar stijl en draagt zich daar ook naar..

afbeelding van Krielie

Krielie

donderdag 28 mrt 2019 - 11:48

Ik ben het helemaal eens met je opmerking over de bloesemkleding. Eén outfit zou wat mij betreft voldoende zijn geweest. Ik weet dat er rekening mee wordt gehouden bij koninklijke bezoeken maar het doet mij soms wat gekunsteld aan zoals bijv. kleding in de kleuren van de vlag. Vind het ook niets te maken hebben met respect voor je gastheer/gastvrouw. Dat kun je op zoveel andere manieren laten blijken.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 28 mrt 2019 - 10:01

Het rode pakje staat haar altijd erg goed. Haar haar met pillbox zeer charmant.
De Dries van Nootenjurk stelt wat teleur. De stof is mooi. Het model braaf...daar had wat meer van zn creativiteit in gemogen. De jas van de laatste dag is zeer geschikt zo met dat groen. Hoop ik nog vaker te zien. Ze had m ook aan kunnen doen...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?