Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen woensdag 29 mei 2019 een streekbezoek aan de Betuwe in de provincie Gelderland. Belangrijke thema’s en ontwikkelingen in de regio staan daarbij centraal, met name op het gebied van vakonderwijs, arbeidsmigratie, jeugd en duurzaamheid. De Koning en Koningin bezoeken de plaatsen Opheusden, Tiel, Geldermalsen en Culemborg.

De Betuwe staat dankzij de vruchtbare grond bekend om de fruitteelt en de boomgaarden. Daarnaast heeft de regio een gunstige geografische ligging, waardoor wegen, water en spoor hier samenkomen in een logistieke hotspot. De bloeiende economie in de Betuwe heeft ook een keerzijde: ondernemers hebben moeite om voldoende en geschoolde werknemers te vinden. Daarom komen deze steeds vaker uit andere Europese landen, met name uit Oost-Europa. Om in de toekomst gemakkelijker geschoold personeel te vinden, werken ondernemers ook samen met onderwijsinstellingen aan gerichte opleidingen.

Neder-Betuwe

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima starten het streekbezoek in Opheusden, gemeente Neder-Betuwe, waar zij bij het gemeentehuis welkom worden geheten door de commissaris van de Koning, de heer J.C.G.M. Berends. Aansluitend bezoekt het Koninklijk Paar Tree Centre Opheusden (TCO) en laanboomkwekerij Volentis. TCO is een overkoepelende handelsvereniging van 150 laanboomkwekers die zich gezamenlijk inzetten voor handel, kennisvermeerdering, innovatie en verkenning van nieuwe markten. Familiebedrijf Volentis is één van deze kwekerijen. Tijdens een rondgang door de laanboomkwekerij krijgen de Koning en Koningin uitleg over innovaties op het gebied van enten, telen, rooien en bestrijden van boomziekten en spreken zij onder meer met studenten van VMBO Helicon.

Tiel

De Logistieke Hotspot Rivierenland in Tiel staat op de vijfde plaats van de ranglijst van beste logistieke hotspots in Nederland. Het Koninklijk Paar bezoekt op Bedrijvenpark Medel Transportbedrijf Vonk. Vonk is een familiebedrijf dat ooit is begonnen als vervoerder van fruit, maar zich heeft ontwikkeld tot specialist in het vervoer en de op- en overslag van witgoedproducten in Europa. De Koning en Koningin horen tijdens een rondleiding hoe het bedrijf moderniseert en verduurzaamt door efficiënte overslag en het recyclen van producten. Vervolgens spreekt het Koninklijk Paar met medewerkers, vertegenwoordigers van de Logistieke Hotspot Rivierenland en leerlingen van opleidingsinstituut ROC Rivor over ondernemen, innovatie, onderwijs en samenwerking.

West Betuwe

De eerste peren hangen al aan de bomen als Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vervolgens in Geldermalsen in de gemeente West Betuwe de proeftuin van Koninklijke FruitMasters aandoen. Deze fruitcoöperatie met ruim vierhonderd aangesloten fruittelers zorgt voor de verkoop van het fruit in binnen- en buitenland. In de proeftuin krijgt het Koninklijk Paar uitleg over initiatieven op het gebied van circulaire fruitteelt, arbeidsmigratie en beroepsonderwijs om de toekomst van de fruitteelt te waarborgen. In het nabijgelegen sorteer- en pakstation wordt dieper ingegaan op de ontwikkeling van handwerk naar machinaal sorteren en verpakken van fruit, en op de verduurzaming van het verpakkingsmateriaal.

Culemborg

Afsluitend bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het stadhuis van Culemborg. Jongeren zijn hier gespreksthema én gesprekspartner. Tijdens een ontmoeting met jongeren en hun begeleiders van gemeente, politie en jeugdzorg wordt stilgestaan bij jeugdproblematiek in Nederlandse steden en bij de op maat gemaakte aanpak waarmee Culemborg zijn jeugd weer op weg helpt. De jongeren spreken over hun reïntegratie, valkuilen en successen. Het streekbezoek eindigt op de Markt met een optreden van leerlingen van de twee plaatselijke middelbare scholen.

Mode
Outfit: zijden blouse  met geplooide halslijn en een raffia rok met draperie bij de heup.
(Raffia is een materiaal dat gemaakt wordt van de bladere van een raphiapalm uit Afrika en Madagaskar.)
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Nieuw: Ja 


Foto: PPE

 

Outfit van Natan:

Máxima's relevé is nieuw en bezorgde mij een déjà vu:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Fina

Fina

maandag 03 jun 2019 - 12:31

Wederom mooi plaatje!
Deze oorbellen zijn schitterend.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 31 mei 2019 - 16:55

Het valt me altijd op dat de kleding die een model draagt altijd vlotter is dan als Maxima het draagt. Het is toch heg totaalplaatje :-)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 31 mei 2019 - 16:53

Mooi en fris qua kleurencombinatie.
De roklengte vind ik niet mooi, te ouwelijk, en de zoom eindigt op het breedste gedeelte van haar been.

Ze is nog te jong om ouwelijke kleding te gaan dragen. Kan ze nog altijd als ze 80 is.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 30 mei 2019 - 22:08

Prachtige rode hoed en leuke bijpassende oorbellen. Mooie blouse en rok. Goede combinatie.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 30 mei 2019 - 12:21

Stijlvol en weer verrassend!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 30 mei 2019 - 09:12

Mooie kleurencombinatie, ik hou hier wel van. Met een zandkleurige hoed was het duf geworden, deze bessenkleur geeft het wat pit. Alleen op de bovenste foto's oogt haar lipstick en tasje net wat te oranjerood en te warm voor deze toch wat koelere combinatie aan kleuren. Maar het licht kan dat vertekenen. De vaatdoek is leuk als je niets hoeft te dragen aan bloemen, tasjes, handschoenen (brrrr...waarom, het oogt zo zwaar bij deze luchtige stoffen) of andere speeltjes en knuffels. De stof, kleur en model van de rok vind ik wel mooi.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 30 mei 2019 - 00:07

Wat een geweldige outfit! Die wil ik ook wel in mijn garderobe!
Prachtige rok en blouse. Mooi in combinatie met het rood. Hoop dat we dit nog vaak gaan zien!
Alleen de handschoenen had ze thuis mogen laten...

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 29 mei 2019 - 22:10

Hele mooie kleuren combinatie. De strik op de rok vind ik niet zo mooi. Maar Maxima ziet er goed uit. Prima gedaan

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 29 mei 2019 - 22:05

Netjes. Kleurencombinatie goed. Geen top-outfit van de streekbezoeken. Mag wat meer wow hebben wat mij betreft. T wow ontbrak ook bij Koningsdag.
t filmpje BB toont t silhouet beter dan foto's. Goed silhouet.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 29 mei 2019 - 21:07

Wat een heerlijke frisse kleuren en een mooie uitdrukking waar ik helemaal blij van word. De strik is in bewegend beeld beter. Mooie blouse!

afbeelding van Meike

Meike

woensdag 29 mei 2019 - 21:07

Prachtig, prachtig! Echt heel mooi

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 29 mei 2019 - 20:20

Ontroerend lief, de bovenste foto. Prachtige kleur hoed , prachtige oorbellen, prachtige expressie en dan dat zoete boeketje erbij!
De blouse vind ik erg mooi; de rok zou veel beter zijn zonder die ridicule strik op de buik: die kan alleen als je niet ook een boeketje en tasje hoeft te dragen.
Zie ik het goed: draagt de Majesteit tegenwoordig wat rustiger combinaties richting vrouwen van tegen de 50?

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 29 mei 2019 - 22:21

Nou Stijl, dacht het niet......
Kijk maar eens naar de outfit van vanavond :)

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 29 mei 2019 - 22:43

Ja en nee, als ik dat zo zie.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

woensdag 29 mei 2019 - 19:44

Mm niet echt tevreden. De rok vind ik niet geweldig mooi. De kleuren combinatie is ook niet mijn smaak. Een grote, bruine, riete hoed was veel mooier geweest!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 29 mei 2019 - 19:21

Ik vind het erg leuk allemaal! Prachtige kleuren die goed matchen.
Blij ..... maar die handschoenen mogen in de auto blijven de volgende keer.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 29 mei 2019 - 19:20

Ik vind het erg leuk allemaal! Blij ..... maar die handschoenen mogen in de auto blijven de volgende keer.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 29 mei 2019 - 19:04

Maar toch als zo vaak is het een mooiere combinatie op t model dan in de eigen variant! Die kleur van die top in combinatie met deze hoed had ik ook meer Maxima gevonden.

afbeelding van JAusten

JAusten

woensdag 29 mei 2019 - 18:59

She looks great ! I love the earrings !

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 29 mei 2019 - 18:53

Mooi mooi mooi, en de handschoenen? Wel toen ik jong was, 16...18...20 jaar was het mode om met handschoentjes naar de kerk te gaan. Linker handschoentje aan, rechter handschoentje droeg in de linker hand., tasje over de linker arm. Zomer en winter. Heb tal van bijpassende handschoentjes gedragen., in alle kleuren..Ik vind handschoentjes heel mooi en elegant. ......maar draag ze niet meer in de zomer.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 29 mei 2019 - 18:58

Heb voor de winter ook leren handschoenen in allerlei kleuren en ontwerpen passend bij mijn jassen. Maar ik vind het zo zwaar staan dat leer bij een zomerse outfit.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

woensdag 29 mei 2019 - 18:49

Hahaha, die reacties hier... ik zie er dus echt geen vaatdoek in ;-) ;-) ;-) Ik weet niet maar zo ziet mijn vaatdoek er echt niet uit xD Vind het meer een soort omslag in de rok zelf.

Prachtige combi zeg!! Deze kleuren staan haar goed. Wat mij betreft doet ze vaker combineren van deze kleur rood met beige en wit. O en die handschoenen zijn echt wauw erbij !!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 29 mei 2019 - 18:45

Vind er niets aan, de lengte vd rok, die handschoenen zoo overdreven, die bellen, die grote hoed . Kortom volgende keer beter , voor mij dan

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 29 mei 2019 - 18:47

PS , op de een of andere manier klopt het plaatje niet

afbeelding van Dahlia

Dahlia

woensdag 29 mei 2019 - 19:42

Nee inderdaad Luisje61! Er klopt iets niet

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 29 mei 2019 - 18:41

Prachtige lengte van de rok; ik vind dit een leuk setje wat ik ook goed bij de leeftijd van de koningin vind passen; mooie kleuren, lengte en niet te vergeten: een hoed.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 29 mei 2019 - 18:24

Een heerlijke hoed in een heerlijke kleur. Datzelfde geldt voor de schoenen. Mooie bellen ook. En een fijne, simpele outfit. Alleen die rara flap op de rok voegt weinig toe. Net als de handschoenen. Niet meer van deze tijd. En als je ze dan toch wilt dragen kies dan voor exemplaren die mooi aansluiten. Zo lijkt het net alsof je nog moet afwassen.

afbeelding van Anne

Anne

woensdag 29 mei 2019 - 18:39

Ik snap de handschoenen wel met vele honderden handen om te schudden. Ze wordt vast liever niet ziek. Rok is prachtig, bloes vind ik mwah. Had wat aansluitender gemogen. Kleuren zijn wel prachtig!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 29 mei 2019 - 18:01

Eenvoudig, maar zo mooi qua kleuren en materialen. Top! Op naar vanavond... ik ben benieuwd!

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 29 mei 2019 - 17:45

Zand, ivoor en bessensap: prachtige kleurcombinatie. Raffia en dunne soepele zijde: mooi contrast in structuur. Mooie, alhoewel overbodige, hoed die hier door kleur en grootte de outfit optilt naar ‘koningin’. Qua details: Van mij mag de origami in de taille weg, dat is leuk als je superskinny bent, en anders vooral bulk. Ook vereist het een strak ingestopte blouse, bvk een body-blouse, als je tenminste die dag nog van plan bent te bewegen. En de rok had van mij ook een handje korter en smaller bij de zoom gemogen.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 29 mei 2019 - 18:25

Bessensap,... hoe toepasselijk in de Betuwe.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 29 mei 2019 - 17:09

Mooie set heeft ze aan! Het kleurt haar goed; fris én warm. De oorbellen vind ik erg leuk en de franje op de rok ook.

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 29 mei 2019 - 16:46

Eenvoudig sjiek! Mooie rok qua stof, lengte, snit en kleur. De paarse accessoires zijn prachtig erbij. De handschoenen past dan voor mij weer niet. Net alsof ze haar jas is vergeten. Zonder handschoenen was het helemaal af.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 29 mei 2019 - 16:31

Prachtig, wat een mooie, rustige outfit. Prima, van hoed tot pumps. Dit ziet er weer heel mooi uit! Hier wordt ik blij van!

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 29 mei 2019 - 16:30

Hele mooie kleurencombinatie ! Het speelse accent op de rok (mooie lengte ook) vind ik juist leuk. Ik hou niet van grote hoeden, omdat ze vaak haar gezicht te weinig zichtbaar maken, maar dat is bij deze “kersenrode” hoed niet het geval. Prachtige oorbellen. De handschoenen echter vind ik bij deze redelijk zomerse outfit en het mooie weer wat minder geslaagd.

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 29 mei 2019 - 15:56

Jaaahhh blij mee !! Dit maakt dat gedoe van gisteren weer goed ! Heel mooi en wat een fijne en stijlvolle kleure combie

afbeelding van car

car

woensdag 29 mei 2019 - 15:45

Iets meer mix and match...af en toe dus veel leuker dan al die bedachte kant en klare setjes! :) like it

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 29 mei 2019 - 15:17

Heel charmant! Kleuren prachtig! De flap van hoed vind ik t groot/hoog maar goed

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 29 mei 2019 - 14:44

Ze ziet er mooi en naturel uit. Ik vind zo’n draperietje met vaatdoek wel leuk op buik en heupen anders tekent zo’n strakke rok vaak te veel. Volgens mij heeft ze niet eens de nep staart vast gemaakt. Dat min of meer kersenrood kleurt er prachtig bij. Bellen idem.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 29 mei 2019 - 14:37

Wat een plaatje en die handschoenen maken het helemaal af. Mooie kleuren en mooi detail op de rok (ik weiger het een vaatdoek te noemen, doet afbreuk aan het geheel).

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

woensdag 29 mei 2019 - 14:31

Prachtig dit! Wat een mooie combinatie van kleuren, zeer passend idd bij fruit in de Betuwe.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 29 mei 2019 - 14:27

Ja hoor,prima deze keer,alles is goed op elkaar afgestemd.
Deze kleur past ook echt bij de "betuwe"!
10 en een griffel

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

woensdag 29 mei 2019 - 14:32

...en een zoen van de juffrouw :-) (en dat ben ik ook...)

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 29 mei 2019 - 14:22

Van top tot teen heel mooi en chique! Wow, en dat camel en wit met bordeaux gecombineerd staat fris en is weer eens wat anders. Ik vind deze roklengte echt super staan bij Maxima.

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 29 mei 2019 - 14:21

Erg mooi en elegant ziet ze eruit, ook de rok vind ik leuk! Kleurencombinatie is chique en hoed ook mooi met paardenstaart, prima!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 29 mei 2019 - 14:17

Nog snel even het aanrecht schoongemaakt. Vaatdoek zit nog in haar rok. En een groot deel van het bezoek heeft ze haar handschoenen aan. Wel handschoenen en geen jas, voor mij hoeft dat niet. De kleurencombinatie en de blouse op zich vind ik heel mooi.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 29 mei 2019 - 14:24

hahaha, ja die vaatdoek! Ik vind de kleurencombinatie ook mooi. Vreemd die handschoenen en ze houdt ze aan als ze een hand geeft, dat is toch niet de bedoeling...

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 29 mei 2019 - 14:32

Josine,wat weet jij over de handsschoen etiquette in dit geval ?

afbeelding van Bea

Bea

woensdag 29 mei 2019 - 15:02

Amy Groskamp ten Have "Wanneer een heer, die handschoenen draagt een dame begroet, trekt hij de rechterhandschoen uit alvorens de dame de hand te reiken. Dames doen dit niet."

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?