Vandaag vinden de jaarlijkse Nobelprijsuitreikingen plaats. In Oslo (Noorwegen) werd vanmiddag de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. Later vanmiddag werden in Stockholm (Zweden) de andere Nobelprijzen uitgereikt. Om 19:00 uur start de livestream voor het Nobelbanket.

LIVESTREAM: https://www.svtplay.se/video/20072006/nobel/nobel-2018-banketten-10-dec-...

Koningin Silvia gaat gekleed in een smaragdgroene japon met kanten top. Ze draagt de tiara van wijlen Koningin Sofia.

Kroonprinses Victoria draagt een galajapon die eerder is gedragen door haar moeder, Koningin Silvia! Koningin Silvia droeg deze japon, die is ontworpen door Nina Ricci, in 1995. Qua juwelen draagt ze o.a. de Connaught Tiara.

Prinses Sofia gaat gekleed in een nieuwe felrode japon, een ontwerp van Zetterberg Couture. Ze maakt haar outfit compleet met haar huwelijkstiara, maar zonder de smaragden, en met parels. Prinses Christina draagt een fuchsia kleurige japon met camel/oranje accenten. Qua juwelen draagt ze onder andere het Karl Johan diadeem.

In Noorwegen waren Koning Harald, Koningin Sonja, Kroonprins Haakon en Kroonprinses Mette-Marit aanwezig. Koningin Sonja ging gekleed in een zwart met paarse outfit, terwijl Mette-Marit een nieuwe camel met witte outfit van Fendi droeg, gecombineerd met een wit dopje.

 

screenshots ©SVT Nobel prize/NRK Nobel prize, foto instagram ©Kungahuset

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eva17

Eva17

woensdag 12 dec 2018 - 09:05

Victoria vind ik prachtig!! Ik vind het zo mooi hoe ze haar eigen stijl omarmd. Die jurk staat zo mooi. En zo koninklijk!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 11 dec 2018 - 22:33

Voor mij is Mette Marit echt de mooist geklede prinses. Wat een plaatje deze jurk. Die zou ik ook wel willen!

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 11 dec 2018 - 08:35

Ik vind Sylvia heel mooi , en voor mijn kleinere geldbeugel vind ik de blouse en rok apart een goed idee zo kan de blouse ook op een pantalon in diverse kleuren ,want ik herdraag zeer veel .

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 11 dec 2018 - 08:39

De outfit van Viktoria vind ik te zomers van kleur , ik hou echt van winterkleuren nu in deze tijd van het jaar .

afbeelding van Dahlia

Dahlia

maandag 10 dec 2018 - 21:29

Sylvia mooi zoals altijd
Wat een vreselijke jurk heeft Victoria aan!
Sofia is mooi maar de jurk is erg strak.
Mette-Marit vind ik heel mooi!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 10 dec 2018 - 21:20

Sylvia altijd stijlvol. Victoria in een soort princes Diana stijl. Staat haar wel. Sophia mooie schoudervullingen maar inderdaad erg strak....zo als wij/ik ook weleens denken dat we slanker zijn....maar ze straalt!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 10 dec 2018 - 20:09

Wat is Sofia mooi :-)
Dat is voor het eerst dat ik haar een rode galajapon zie dragen..
Prachtig met dat parel-collier, aparte mouwen en de schouderpartij..
Victoria s jurk is een leuk idee, maar ik verwacht dat Sylvia betere jurken in de kast heeft hangen..
Sylvia heeft vaak een outfit aan met kant.. daardoor beetje voorspelbaar, maar de kleur staat prachtig!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 10 dec 2018 - 20:12

Sofia heeft wel vaker een rode japon gedragen, deze van Ida Lanto: https://www.google.nl/url?sa=i&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahU....

Maar dat terzijde. Deze is echt geweldig mooi. Al heb ik een foto gezien waarop de japon wel heel strak zit rond haar middel en boven benen. Echt strak, ze heeft er echt een buikje in (uiteraard is er niets mis met een buikje hebben) en ik zie allemaal plooien doordat het zo strak zit bij haar boven benen. Dat had wat mij betreft beter gekund voor een couture japon. Maar het ontwerp is verder schitterend wat mij betreft. Leuk ook dat ze een collier uit de koninklijke kluis draagt.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 10 dec 2018 - 20:02

Wat een feestje altijd weer dit Nobel prijzen gala, al die mooe jurken en tiara’s. De outfit van konining Sylvia en Sophia zijn geweldig, maar de outfit van Victoria doet echt niets voor haar. De strik is echt to much. Ook de tiara vind ik haar niet heel bijzonder staan. Gelukkig komt er nog een gala event.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 10 dec 2018 - 20:09

Ben het met je eens, wat betreft de outfits. Helaas kleden ze zich nooit om voor het banket. Maar, morgen nog een nieuwe kans, dan is er nog een diner.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 11 dec 2018 - 22:35

Vandaag een meer dan mooie outfit voor Victoria vdaar word ik blij van!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?