In deze log blikken we met jullie terug naar de Nationale Feestdag in Belgie, die ruim een maand geleden plaats vond! Wat ik persoonlijk vooral heel interessant vindt, is hoe Prinses Elisabeth haar kledingstijl ontwikkeld! Net als andere prinsessen van haar leeftijd kiest ze regelmatig voor bekende kledingmerken, zoals bijvoorbeeld Neadle & Thread, Zara en Maje, hoewel we haar ook geregeld zien in kleding van DVF! De eerste twee merken zagen we ook bij Prinses Amalia, die daarnaast ook voor Sandro koos. Maje is overigens ook een merk dat we al een aantal keren bij de Noorse Prinses Ingrid Alexandra gezien hebben, terwijl de Deense Prinses Isabella onlangs koos voor een rok van Maje. Zo zie je maar, de jonge prinsessen zoeken toch allemaal dezelfde soort Ready-to-Wear kledingmerken op. En waarom ook niet? 

Foto

Koningin Mathilde koos dit jaar voor rood. Ze droeg een rode japon van Natan met boothals en driekwartmouwen. De japon bestaat uit een stof van allemaal blaadjes op een witte ondergrond. Ook Mathildes accessoires waren rood: een rode clutch en rode pumps van Natan, met daarbij een eerder gedragen rode hoed van Fabienne Delvigne (2015).

Foto

Om de kleuren van de Belgische vlag compleet te maken bij de dames, droeg Prinses Eleonore een geel jurkje!

Foto

Foto

Bij het defilé waren ook Prinses Astrid en Prins Lorenz, evenals Prins Laurent en Prinses Claire aanwezig. Prinses Claire droeg een mantel van Natan en een hoed van Fabienne Delvigne.

Foto

Foto

's Middags waren Koning Filip en Koningin Mathilde aanwezig bij de vieringen in het Warandepark. De Koningin droeg daarbij een groen jurkje van LK Bennett. De Zweedse Prinses Sofia heeft dit jurkje ook, zij droeg het in juni 2018.

Foto

Foto

's Avonds waren ook Prinses Elisabeth en Prins Gabriel van de partij. Koningin Mathilde droeg een rode jumpsuit van Natan (Koningin Maxima heeft deze in het donkerblauw). Prinses Elisabeth koos voor een mouwloos rood jurkje, die vermoedelijk van Zara komt.

Foto

Foto

Foto

Op de dag voor Nationale Feestdag was er overigens ook al een concert in het Paleis voor Schone Kunsten. Ook Prinses Astrid en Prins Lorenz waren hierbij aanwezig. Koningin Mathilde droeg een rode japon met bloemen van Erdem.

Foto

Foto

Op dezelfde dag waren Koning Filip en Koningin Mathilde aanwezig bij het Bal National op het Vossenplein in Brussel. Koningin Mathilde ging hier gekleed in een gebloemde jumpsuit met kobaltblauw accent van DVF!

Foto

Op 18 juli werden er een aantal nieuwe familiefoto's vrij gegeven in verband met het 5-jarig regeringsjubileum van Koning Filip! Koningin Mathilde zien we op de foto's in twee verschillende jurken van Natan. Prinses Elisabeth draagt een blouse van Natan, die haar moeder eerder heeft gedragen in 2010! Haar gebloemde broek komt van Zara!

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

 

Wat vinden jullie van de outfits van de dames?

Info mede met dank aan Jelka van ModekoninginMathilde.be!

Foto's ©RoyalPhoto, Gert-Jan de Wit, screenshots Een en VTM, foto's ©Royalduo, ©Koninklijk Paleis

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Petra_68

Petra_68

vrijdag 31 aug 2018 - 13:30

Koningin Mathilde en prinses Elisabeth zien er op de eerste foto fantastisch uit! Elisabeth wordt al een mooie dame en ontwikkelt een goede kledingsmaak. Wat mij betreft een voorbeeld voor de Nederlandse prinsessen.

afbeelding van Jannie

Jannie

donderdag 30 aug 2018 - 15:52

Beide meisjes ontwikkelen een goede smaak. Het straalt een zekere klasse uit en dat vind ik toch passend voor een koninklijk gezin.

afbeelding van Bea

Bea

dinsdag 28 aug 2018 - 11:15

Word er blij van als je een gezin ziet waar iedereen er 'fit' en in goede vorm uitziet. Dit gezin is een mooi voorbeeld van een familie waar je je bij voor kunt stellen (we zitten niet bij ze aan tafel :)) dat ze allemaal gezond eten en er aandacht voor de gezondheid van alle gezinsleden is.

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

donderdag 30 aug 2018 - 12:20

fascinerend hoe een ieder een foto verschillend kan interpreteren!
Ik vind de foto's ook mooi en het gezin ziet er fantastisch uit maar
misschien eet de jongste wel alleen kipnuggets en heeft de oudste zoon
een gameverslaving en zijn ze allemaal depressief. Uiterlijk zegt niks over
het innerlijk. Overal is wat en thuis is
zat zei ooit een oom van mij en zo is het.

afbeelding van Bea

Bea

vrijdag 31 aug 2018 - 17:22

:) Love it. Eens. Daarom zei ik ook 'eruit ziet'. In ieder geval eet de kleinste niet zoveel kipnuggets dat hij obese is. Deed zorgvuldig mijn best om vergelijking met anderen te voorkomen, maar vooruit: als je vandaag onze koning in zijn te strakzittende uniform ziet en je ziet de foto van de koning van België dan ziet het er wel uit alsof de ene een gezondere BMI heeft dan de andere en ja gelijk dat dat niets zegt over het innerlijk! Michelle Obama vertelde eens dat terwijl ze zo haar best deed om fit en in vorm te zijn de kinderarts zei dat haar kinderen wat aan de dikke kant waren en haar eerste reactie 'shock' was, maar ze daarna haar verantwoordelijkheid nam.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 30 aug 2018 - 17:11

Wat een mooie wijsheid zei je oom. Ik koest wel een beetje glimlachen om je opmerking. Maar het is wel zo; de buitenkant zegt nog niks over de werkelijkheid.

afbeelding van Arianne

Arianne

maandag 27 aug 2018 - 20:34

Wat is prinses Elisabeth mooi en wat is ze mooi gekleed. Ik kan er naar blijven kijken. Haar haar zit ook zo mooi. Ik ben er enthousiast over en zal haar zeker blijven volgen. Ze kan ons nog heel veel moois voorschotelen!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 26 aug 2018 - 18:49

Wat een mooie prinses is Elsiatbeth en wat heeft ze een leuke kledingssmaak. Altijd leuk om te zien dat mooie kleding van hun moeder wordt gecombineerd met trendy outfits.
Over de kleding van Mathilde ben ik m8nder enthousiast. Het roze jurkje en de groen geborduurde jurk an de familie foto vind 8k erg mooi, maar de rest haalt niet het mooiste naar boven.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 26 aug 2018 - 11:54

Eleonore word ook een knap meisje.
gele jurkje staat goed!!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 26 aug 2018 - 11:49

Het belgische koningspaar volg ik sinds 1998/99. Vanaf hun verloving huwelijk.
De kledingstijl is altijd verzorgd,soms de laatste tijd bij Mathilde wat ouwelijk.
maar op de nationale feestdag was zij toch.
De blikvanger.!
elisabeth was ook erg verzorgd maar nog echt een meisje.
over het algemeen vind ik dit gezin het meest rust uitstralen.
outfit Claire vlot maar wat"gewoontjes"

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zaterdag 25 aug 2018 - 12:22

Mooi gezin en altijd goed gekleed en gekapt. De dames hebben natuurlijk meer keuzemogelijkheden dan de heren in hun standaard pakken. Daardoor kun je ook wat meer van hun persoonlijke smaak zien. Elizabeth heeft of een prima smaak en/of goede adviseurs waar ze dan verstandig naar luistert. Ze oogt fris en modern, maar tegelijkertijd ook representatief en klassiek. Knap! En ik vind het slim hoe Filip en Mathilde hun kinderen langzaam het bedrijf in laten rollen. Passend bij wat ze aankunnen qua leeftijd, karakter en toekomstige functie. Concerten zijn een prima manier. Er wordt behalve netjes gekleed en keurig gedrag niets anders van ze verwacht dan op een stoel zitten en klappen. Misschien moet Amalia ook maar eens mee naar het bevrijdingsconcert of zo.

afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 25 aug 2018 - 00:12

Wow ,wat een mooi meisje is Elisabeth .
Met een fantastische gevoel voor stijl ....
Kunnen ze in Nederland nog wat van leren wat mij betreft .
Het rode set van Mathilde is ook prachtig .

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

vrijdag 24 aug 2018 - 17:16

Mathilde en familie zien er altijd uit om door een ringetje te halen. Keurig, lief, verlegen en braaf.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 24 aug 2018 - 17:01

Persoonlijk ben ik altijd erg geïnteresseerd in de kinderkledingmerken. Weet iemand waar het gele jurkje van Eleonore is gekocht/wie het heeft gemaakt?

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 24 aug 2018 - 15:50

ja ik vind ze doen het goed met de opvoeding daar is Mathilde en Filip goed in maar de kledingkeuze van Elisabeth heeft ze van haar oma Paola die was toen ze jong was echt een bella dona Mathilde is in de kleding veel stijver en simpeler

afbeelding van WA

WA

vrijdag 24 aug 2018 - 14:09

De foto van Elisabeth met haar vader vind ik echt een topper!
Elisabeth heeft een vriendelijke, lieve uitstraling (net als haar moeder). Als vader kan het toch niet anders: je bent gewoon súpertrots.
Ik vind daarom ook altijd de zachte kleuren bij zowel bij Mathilde als bij Elisabeth het mooist. Het past bij hun uitstraling.
Niet dat andere harde kleuren niet kunnen. Dat bewijst hun kledingkeuze op de Nartionale Feestdag: ook mooi.
Ik hou alleen niet van die hoeden/hoedjes die aan de zijkant aan het hoofd geplakt zijn, dat staat op 1 of andere manier 'onnatuurlijk'.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 24 aug 2018 - 16:59

Geen probleem! Ik denk zelf wel dat ze de mouwen dicht heeft laten maken, bij Mathilde vallen ze open, bij Elisabeth niet.

afbeelding van AnneR

AnneR

vrijdag 24 aug 2018 - 18:12

Als je goed kijkt, TWOR, zie je op de foto van Elisabeth met haar vader dat de mouwen gewoon open vallen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 24 aug 2018 - 18:43

Volgens mij heb je gelijk! Was me niet opgevallen, goed gekeken!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 24 aug 2018 - 09:08

Een leuke tiener is Elisabeth en met een goede smaak.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 24 aug 2018 - 08:51

ik was gistermiddag in Antwerpen in de nieuwe winkel van Princess.... en daar was prinses Claire met Laurent en kinderen. Was een gewoon gezinnetje om te zien, een vrolijke pa, eens wat anders dan zijn soms mopperige publieke optreden.
Ik vind de rode jurk en hoed super staan bij Mathilde. De andere outfits beetje gewoontjes. Elisabeth ziet er leuk uit en heeft een open houding net als haar moeder.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 24 aug 2018 - 10:05

Wat leuk zeg!

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 24 aug 2018 - 08:40

Wat zien Elizabeth en Mathilde er fantastisch uit op de eerste 2 foto's!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 23 aug 2018 - 23:46

Ik volg het Belgische koningshuis al redelijk lang zo sinds prinses Elisabeth als jong meisje van ca 10/12 in 3 talen een speech hield. Ik bewonder het koningspaar hoe ze met hun kinderen en publiciteit omgaan. De jongste zoon heeft een taalontwikkelingsstoornis en bezoekt speciaal onderwijs. Maar 1 van de persmomentjes is dus het brengen van de kinderen op de 1e schooldag, Koning en koningin gaan om en om naar zijn school en naar de school van de andere kinderen. Ook het bezoeken van een museum of een toren of het strand worden als uitje gedeeld. Alle kinderen worden voorts eens per jaar afzonderlijk meegenomen naar concerten van het st. Elizabethconcours.
Koningin Mathilde vond ik er leuk (rode combi) fantastisch in de D.v.F. jumpsuit en minder in de Erdem en de groene jurk uitzien. Prinses Elizabeth was een plaatje in Maje inclusief schoenen en ceintuur. Leuk Twor dat je het jurkje hebt gevonden. Overigens dacht ik dat Mathilde in Canada ook al Erdem droeg met laarzen dat had door die laarzen dan een iets minder kimono gehalte.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 24 aug 2018 - 00:02

De credits voor het vinden van de kleding gaan dit keer allemaal naar Jelka (ModekoninginMathilde), onze voormalig blogger over Koningin Mathilde. De kids worden inderdaad geregeld bloot gesteld aan media en mensen, heel verstandig. Al begrijp ik andere keuzes in een bepaald opzicht ook wel (denkend aan onze eigen koninklijke familie).

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 23 aug 2018 - 22:50

Met het Belgische koningshuis heb ik zelf niets....maar...wát een leuke, mooie foto's!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 23 aug 2018 - 23:34

Ik vind de foto van Elisabeth met haar vader een plaatje! Wat een dame wordt Elisabeth al, en ze is behoorlijk modebewust. Erg leuk om te zien hoe ze zich ontwikkeld.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?