Op zondag 30 juli waren Koning Filip en Koningin Mathilde aanwezig bij de Last Post in de Menenpoort in Ieper. Aansluitend volgde een bezoek aan het In Flanders Field Museum waar zij nabestaanden van soldaten van de Eerste Wereldoorlog ontmoeten. De avond werd afgesloten met een herdenkingsevenement op de Grote Markt. Deze plechtigheid werd ook bijgewoond door William en Catherine (de Hertog en de Hertogin van Cambridge). De plechtigheden werden georganiseerd door de Britse overheid in samenwerking met de Commonwealth War Graves Commission, de stad Ieper, de gemeente Zonnebeke en het Memorial Museum Passchendaele 1917.

Een dag later, op maandag 31 juli, waren Koning Filip en Koningin Mathilde samen met Prins Charles, William en Catherine aanwezig bij de herdenking van de slag bij Passendaele, de Derde Slag bij Ieper op de Tyne Cot Cemetery. Dit is de grootste militaire begraafplaats van de Commonwealth ter wereld. Vervolgens openden ze het loopgraf aan de Dugout Kerk van Zonnebeke en volgden ze de plechtige opening van de British Memorial Garden. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling Passchendaele Memorial Gardenm waar de royals nabestaanden van slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog ontmoeten. 

Kleding Koningin Mathilde 30 juli:

Koningin Mathilde draagt een grijze mouwloze satijnen japon met een kantel vest/mantel met lange mouwen er overheen, een ontwerp van Giorgio Armani. Mathilde draagt een grijze hoed, die een ontwerp is de Britse Philip Treacy (in opdracht van Giorgio Armani), waar we ook de Britse en Zweedse Royals regelmatig mee zien.

foto van Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy.

foto van Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy.

 

#Repost @queen.mathilde HM Queen Mathilde of Belgium yesterday in a hat by Philip Treacy for Giorgio Armani.

Een bericht gedeeld door Philip Treacy (@philiptreacy) op

Kleding Koningin Mathilde 31 juli:

Mathilde gaat gekleed in een bege/cremekleurige kanten japon, die is ontworpen door Natan Couture. Haar kleine bijpassende hoedje, een door Fabienne Delvigne ontworpen bibi, is vervaardigd uit bananenvezels. 

Kleding Hertogin van Cambridge 30 juli:

Catherine gaat gekleed in een witte robe manteau van Alexander McQueen, die ze eerder droeg bij de doop van haar dochter Charlotte, en een witte hoed van Lock & co (die ze eveneens eerder droeg, zij het niet bij de doop van Charlotte). 

Kleding Hertogin van Cambridge 31 juli:

Tijdens deze dag draagt Catherine een witte robe manteau met taupekleurig borduursel - een ontwerp van Catherine Walker - , gecombineerd met een zandkleurige hoed en beige pumps. Qua juwelen draagt ze parel oorhangers van wijlen Prinses Diana en een broche uit de kluis van Queen Elizabeth!

foto van Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy.

Wat vinden jullie van deze outfits?

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Kensington Palace (twitter), screenshots video ©VRT

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Helena

Helena

woensdag 16 aug 2017 - 17:31

Wat een laag make up heeft koningin Mathilde op haar gezicht, of komt dat door de fotoopname.

afbeelding van Heidi

Heidi

vrijdag 04 aug 2017 - 11:15

Graag gedaan. Missen is menselijk.

afbeelding van Heidi

Heidi

donderdag 03 aug 2017 - 21:56

Koningin Mathilde vind ik er op dag 1 heel koninklijk uitzien. Een gepast kleur, maar toch niet zo zwaar als bv zwart.
Op de tweede dag vind ik de kleur niets mooi en ziet ze er ook breder uit dan ze is.

Hertogin Catherine vind ik er beide dagen goed uitzien.

Ik wil wel even opmerken dat ze op de eerste dag haar eigen juwelen van Balenciaga draagt.
Op de tweede dag draagt ze oorhangers van prinses Diana en een geleende broche van queen Elizabeth

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 04 aug 2017 - 10:06

Je hebt gelijk! Ik heb deze info later toegevoegd en het per ongeluk bij de verkeerde dag geplaatst. Bedankt voor je tip!

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 03 aug 2017 - 18:49

Dag 1 van Mathilde: heel mooi gedaan; dag 2: nee, te klein allemaal en popperig naar mijn idee.
Dag 1 en 2 Catherine: heel erg mooi; verfijnd, eenvoudig model met heel goede pasvorm.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 03 aug 2017 - 18:23

Wat zien ze er mooi uit. De grijze outfit van Mathilde staat haar het mooist. Alhoewel ik het ontwerp en de kleur van de Natan jurk erg mooi vindt, maakt hij Mathilde heel erg plomp. Hoedje is wel geweldig.
Catherine ziet er beide dagen stunning uit. Wat een mooie vrouw is het toch en wat een prachtige keuzes maakt zij qua kleding!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 03 aug 2017 - 17:42

De doopoutfit is zo n mooi ontwerp. Is goed om weer te zien. En die Catherine Walker jasjurken (dag 2) zijn mijn favoriete outfits.
Mathilde de eerste dag perfect, de 2e dag veel te kreukelig.

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 03 aug 2017 - 16:02

Ik vind beide dames er op beide dagen erg mooi uitzien. De outfit van de eerste dag van Mathilde vind ik haar echt prachtige staan. Leuk om ook bij haar weer eens wat anders dat Natan te zien. De hoed staat haar ook erg goed.

Jammer dat de outfits van Kate uit de verte heel erg op elkaar lijken. De zachte kleuren kan ze goed hebben, maar ik had op een van beide dagen toch een andere kleur aangetrokken.
Wel leuk dat de kleding van dag 1 niet nieuw is, wat bij haar vaak wel het geval is. Ze heeft zo veel moois in haar kledingkast, van mij mag ze wel wat meer gaan herdragen en daarmee nieuwe combinaties maken.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 03 aug 2017 - 20:18

Catherine herdraagt behoorlijk vaak haar kleding. En bij een dergelijke gelegenheid vind ik het eigenlijk heel gepast dat ze niet met iets nieuws aan komt zetten. Het is geen feestelijke gelegenheid.

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

donderdag 03 aug 2017 - 13:10

PRACHTIG. Vooral de kleding van Catherine op 31 juli. Het kant is zo mooi.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

donderdag 03 aug 2017 - 13:00

Ben eigenlijk niet heel enthousiast deze keer.
Begin maar bij Mathilde: De eerste dag vond ik de kleur van haar outfit heel mooi! Hij liep alleen heel raar uit aan de onderkant.
Kapsel, sieraden en hoed zijn prachtig! De tweede dag was ze eenvoudig maar mooi.
De outfits van Catherine lijken veel op elkaar. Het oogt saai. Niet geslaagd deze keer..

afbeelding van zara

zara

donderdag 03 aug 2017 - 12:29

Pfoe, inderdaad, wat een verschil tussen de japonnen van Armani en Natan. Armani kleedt mooi slank af en staat heel elegant. Maar de Natan-japon is veel te ouwelijk en te 'meisjes' achtig, de kleur is te flets, de halslijn en de mouwlengte onflatteus (je krijgt bij deze lengte altijd zo'n 'rimpelige' moeke-elleboog), en het bovenlijf heeft maar weinig vorm en zit te strak in verhouding tot de uitstaande, net iets te korte, rok. In het algemeen vind ik de Dries van Noten japonnen Mathilde nog altijd het leukste staan: fris, leuke kleuren, en met een goede pasvorm.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

zaterdag 05 aug 2017 - 23:21

Helemaal met je eens!!
Ik vind de taille hoogte absoluut de verkeerde hoogte hebben.. Het lijkt juist breed ipv smal. En de kleur is veel te flets.
De eerste dag is Mathilde zoveel mooier als de 2e dag.
Ik dacht even een seconde dat de eerste dag ook een Natan was. Omdat Maxima ook een jurk met een kanten overjurk heeft gedragen in Canada was dat geloof ik.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 03 aug 2017 - 11:42

Zie het verschil in pasvorm en silhouet tussen Armani en Nathan... Van elegante Koningin tot Moeke van de bruid. Al vind ik dat er in de Armani wat te veel gebeurd rond haar gezicht, grote schuine hoed van stug materiaal en het kant/roezeltjes in de hals en schouders. Maar duizend maal liever dan het ietwat korte, strakke Nathannetje met verkeerde taillelijn voor haar figuur.

Bij Catherine dacht ik even dat ze hetzelfde droeg. Beide staan haar mooi, maar het is wat veel van hetzelfde en daardoor is ze gewoon saai. Haar hoeden zijn wel apart maar mijn smaak is het niet. De hoeden trekken de aandacht weg van haar gezicht. Met name de witte trekt de aandacht als een vliegende schotel. En die beige lijkt mij mooier met een lage knot zodat ze wat haar in de nek heeft IPV alleen die zwabber op het hoofd. Ook haar make-up vind ik hard. In het algemeen vind ik haar ouder kijken dan ze is. Ik mis wat frissigheid en pit, ondanks de opvallende hoeden, bij haar.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 03 aug 2017 - 14:21

De pasvorm van de Armani is perfect bij het bovenlijfje, maar rond de taille ook niet subliem. Ambacht sterft uit en anderzijds kunnen foto's enorm vertekenen. Ik zou daar eens een log over moeten schrijven met voorbeelden.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 03 aug 2017 - 11:13

Mathilde was zondagavond in Ieper inderdaad superprachtig !! Kate moest toen evenwel voor haar nauwelijks onderdoen. Op die eerste foto staan (lopen eigenlijk) de beide lieve charmante dames ongelooflijk verfijnd; niet het minst ook hun schoentjes zijn verrukkelijk ! Dit is pas echt chic !!
Hun beider kleding was de tweede dag iets ingetogener, maar ze stonden dan ook op een (indrukwekkende !) begraafplaats.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 03 aug 2017 - 11:12

Ik vind beide dames er beeldschoon en onberispelijk uitzien. Dat kant staat zo mooi bij Mathilde en een grote hoed blijft voor mij altijd beter dan zo'n plat ding. Kate is wel voorspelbaar in haar kleding maar eerlijk is eerlijk: het is altijd goed, het staat altijd goed en kennelijk voelt ze zich er altijd goed in. Het merendeel van haar hoedjes is een fascinator, althans een model wat nogal voorop wordt opgezet. Voor mij hoeft dat niet, ik zie liever een grote hoed ouderwets opgezet, zoals Mathilde dat doet.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 03 aug 2017 - 10:48

Die kleding van Giorgio Armani met de Philip Treacy hoed van Mathilde. Prachtig! Zoiets staat haar zo koninklijk! Mag ze van mij nog veel vaker dragen! De mantel met kant van Catherine vind ik ook prachtig, maar ik vind de kleur van het hoedje en de pumps net te afwijkend. Het model draagt ook een dergelijke kleur, maar het lijkt net een andere kleur te zijn helaas.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 03 aug 2017 - 10:14

Ik vond beide dames heel elegant, alleen jammer dat Kate voor twee outfits had gekozen die ik (vooral van een afstand)behoorlijk op elkaar vind lijken.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 03 aug 2017 - 08:24

Mathilde vind ik er prachtig uitzien op de eerste dag. Wat een verschil met de Natan kleding. Ook de hoed van Treacy is een plaatje. Klasse!
Tweede dag ook mooi, maar niets bijzonders.
Catherine ziet er, zoals zo vaak, heel mooi uit. Alleen de hoedjes vind ik wat minder. Ik zou bij haar ook graag eens wat anders willen zien , dan dit soort modellen. Hoeden op zich zijn mooi hoor, maar een grote hoed à la Mathilde zou haar ook wel staan, denk ik.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 02 aug 2017 - 23:23

De heel elegant geklede dames kijken vriendelijk glimlachend en zijn tegelijk ingetogen !

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?