Vanavond is er een galadiner op het Christiansborg Slot t.g.v. de 75ste verjaardag van koningin Margrethe die groots gevierd wordt in Denemarken. Onder de vele genodigden zijn ook koning Felipe en koningin Letizia. Ze draagt een witte tule jurk met daarop zwarte bloemen geborduurd. Letizia combineert het met zwarte plateau peeptoes van Magrit, zwarte clutch en zwarte Manilla shawl. Deze zagen we voor het eerst in oktober 2004 en twee jaar later in september 2006.

Bijzonder is dat koningin Letizia verschijnt met haar Ansorena Fleur de Lyse, ofwel lelie, tiara die ze nog niet eerder in het openbaar heeft gedragen. Het verhaal is dat haar man, Felipe, deze tiara zou hebben laten maken als cadeau voor hun vijfjarig huwelijksjubileum. Alleen de lelie uit het midden van de tiara droeg ze al bij bijv. staatsbanketten als broche op een ordelint. De tiara bestaat uit tien Australische parels, 450 diamanten en 3000 edelstenen.

Naast deze blikvanger droeg Letizia sinds lange tijd weer een ring en wel die van Bvlgari met pavé diamanten. De Cartier armband heeft ze al heel veel keren gedragen tijdens gala's en kwam nu ook weer uit de kast. Daarnaast droeg ze nog een diamanten broche, die ik nog niet nader heb kunnen identificeren (tips welkom!), en de Australische diamant en parel oorhangers.

Grote foto van Felipe & Letizia - Close-up van Letizia - Nogmaals Letizia

Letizia, 75ste verjaardag, koningin Margrethe, 15 april 2015

Letizia, verjaardag, Denemarken, 15 april 2015

Bron: DR1/DK.tv

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 17 apr 2015 - 08:11

Is dat een nieuw diadeem ? En wat is het verschil tussen een diadeem en een tiara ? Mathilde zou ook eens mogen investeren in juwelen. En daarenboven zouden ze alle juwelen moeten onderbrengen in een fonds (zoals in de andere monarchieën) zodat die niet meer kunnen "verdwijnen" bij erfenissen. De eerste 2 koninginnen van België en Keizerin Charlotte van Mexico hadden een juuwelenkoffer zoals de andere koningshuizen. Alles is verdwenen door erfenissen. Lilian heeft het zelfs gerealiseerd om een diadeem van Koningin Elisabeth terug te verkopen aan Cartier. Il faut le faire.

afbeelding van Hofdame

Hofdame

vrijdag 17 apr 2015 - 17:15

Deze tiara is inderdaad 'nieuw'. Men zegt dat Felipe hem heeft laten maken voor hun vijfjarig huwelijksjubileum in 2009, dus hij bestaat al weer een aantal jaar. Alleen heeft ze hem nog nooit eerder gedragen, op de lelie uit het midden na, die ze al als broche droeg.

Het verschil tussen een diadeem en tiara is niet helemaal duidelijk, maar van oudsher uitgaand kan het als volgt uitgelegd worden. Als het juweel helemaal rond het hoofd ging was het officieel een diadeem en men noemde het een tiara als je de gekroonde accesoire op je hoofd zette.
Tegenwoordig is de stelling dat alles wat een kroontje heeft een tiara heet en alle overige varianten een diadeem.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 16 apr 2015 - 08:21

Prachtig en wat een mooi diadeem!

afbeelding van zara

zara

donderdag 16 apr 2015 - 08:16

Leuk! eenvoudig maar toch heel feestelijk! De tiara past goed bij haar.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

donderdag 16 apr 2015 - 06:11

Een prachtige jurk en ze ziet er perfect uit qua make-up en haar ,maar toch had ze beter voor een mouwtje kunnen kiezen. Ik moet steeds naar die dunne armpjes van haar zien.

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 15 apr 2015 - 22:30

De tiara staat heel koninklijk, de jurk vind ik minder geweldig. Met het model is weinig mis, maar het dessin doet me teveel aan een zomerjurk in fifties-stijl denken. Vooral door de combinatie van lichte stof met donker patroon en dan ook nog bloemen. Een bloemenpatroon in dezelfde kleur (zwart op zwart of wit op wit), vind ik feestelijker en chiquer. Dan lijkt het van een afstandje effen en zie je van dichterbij pas subtiel het dessin door het contrast in materiaal en glans. Ondanks deze aanmerking kan ik moeilijk beweren dat Letizia er niet goed uitziet in deze jurk: zoals meestal is het smaakvol en elegant, daar is niets op af te dingen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 15 apr 2015 - 20:48

W A U W wat ziet ze er geweldig mooi uit! Die tiara is echt prachtig.
Ik ben heeeel benieuwd wat onze Máxima draagt en natuurlijk ook naar de outfit van prinses Mary...

Zag net de eerste foto's: Máxima kiest voor een nieuwe zwarte jurk. Geen topper op het eerste gezicht. Mathilde ziet er ook erg mooi uit!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 15 apr 2015 - 21:19

Wat leuk dat Mary de prachtige jurk herdraagt die ze droeg voor het afscheidsdiner van koninging Beatrix en wat zit haar haar mooi!

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 15 apr 2015 - 20:19

Voor zover ik op deze beelden kan zien: Mooi, netjes kapsel, en leuke jurk..

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?