Heeft koningin Mathilde een nieuwe stylist? Het zou Jelka, mijn collegablogger van ModekoninginMathilde.be, niet verbazen. 

Vertel, wat is jou opgevallen? Jelka: "Dat koningin Mathilde veel afwisselender gekleed gaat de laatste tijd. Vooral in haar keuze van nieuwe outfits valt dit op. Zo zien we plots een heel aantal nieuwe merken opduiken in haar kledingkast.


Mathilde in een capejurk van Essentiel Antwerp

Welke merken zijn dan nieuw? Jelka: "De voorbije drie maand debuteerde ze maar liefst zes verschillende merken: Johanna Ortiz, Oscar de la Renta, Costarellos, Essentiel Antwerp, Marie Méro en Odile Jacobs. Als je weet dat Mathilde voorheen vaak maar een of twee merken per jaar debuteerde, is dit nu al opvallend veel. Wanneer ze iets recycleert uit haar kledingkast, is dat voornamelijk Natan."


Mathilde in een outfit van Costarellos

Ben je er blij mee? Jelka: "Absoluut! Ik ben al langer aan het hopen dat ze wat meer varieert in de merken die ze draagt, omdat elk merk vaak zijn eigen uitgesproken stijl en kenmerken heeft, en na een tijdje geraak je daar wel wat op uitgekeken. Door met meerdere merken te gaan variëren zorgt ze automatisch voor meer aangename verrassingen in haar voorkomen."

Vind je het leuk dat ze verder kijkt dan België? Jelka: "Zeker wel, want ook niet-Belgische merken hebben pareltjes in hun collecties zitten, en uiteindelijk is het toch het belangrijkste dat ze zich mooi en prettig voelt in de outfit die ze aanheeft. Al zou ik het wel ook heel fijn vinden als ze toch wat vaker eens iets zou dragen van de kleinere Belgische talentvolle modeontwerpers (in plaats van enkel Natan, Dries Van Noten, etc.), iets waar bv. de Spaanse Koningin Letizia het laatste jaar opvallend aandacht voor heeft."


Mathilde in een jurk van Oscar de la Renta 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Tehya

Tehya

maandag 20 jun 2022 - 20:56

Helaas vind ik onze koningin niet staan met bloemerige jurken en pakken. Het broekpak is op zich mooi maar die bloes in de broek vond ik stylistisch niet geslaagd en het hoofddeksel past er echt niet bij. Ook de gebloemde jurk en de hoed daarbij vond ik echt niet geslaagd. De rode avondjurk daarintegeb is erg mooi en staat uitstekend.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zaterdag 11 jun 2022 - 22:10

Pk 20, het is jammer dat deze tweedeling zo gestuurd wordt... hoe vaak wordt niet verwoord dat ic mathilde maxima gewoon nadoet inzonderheid ivm de natan kledij daar waar mathilde gewoon belgische mode draagt en promoot ... en maxima de nederlandse ontwerpers door zoveel natan te kiezen gewoon negeert...
Van de jonge generatie zijnde mary, catherine, victoria, mathilde, letizia en zelfs mette marit heeft maxima mi de meeste durf maar de minste stijl of klasse. Zoals ze ook soms met overdadige juwelen voor de dag komt .. ik ben geneigd te zeggen dat dit niet meer van deze tijd .is maar dat is persoonlijk.

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 11 jun 2022 - 21:34

Het valt mij op dat als koningin Mathilde haar opwachting maakt hier op deze website, er bijna altijd een (natuurlijke?) selectie plaatsvindt van pro Mathilde en pro Maxima liefhebbers, opvallend m.i.
Daar gaat deze post niet over dames en een enkele heer; geen “mode battle ( overigens geweldig prikkelend woord Trixedo :-))) en ook niet of je al of niet van adel moet zijn om een “goede dan wel “echte” koningin te kunnen zijn.

Op de schaal van vooruitstrevende, gedurfde , sprankelende, mooi ontworpen en goed zittende outfits - en natuurlijk passend bij de persoon in kwestie - ‘are here the votes of PK020:

Essentiel Antwerp:
- Wow! Prachtige avondjurk en kleur.
- Mooi bijpassende oorbellen en het lijkt, ook qua make-up, dat Mathilde echt straalt. Dat ervaar ik helaas niet zo vaak…
- Opmerking: Avondjurken en (knullige) boeketjes, arghhhh: waar is de hofdame? Dit is btw geen Mathilde-feedback maar geldt voor iedere koningin.

Costarellos:
- Gedurfd voor Mathilde, een compliment voor dit experiment, helaas minder passend bij de persoon Mathilde.
- Het pak an sich vind ik wel aardig, maar komt denk ik meer tot z’n recht aan het lijf van de koninginnen Letizia, Mary, Rania en Maxima.
- Ik hoop dan wel op een minder truttig hoofddeksel, echt een mismatch met dit kostuum.

En dan nu de Oscar de la Renta, aiiiii….
- Model + stof: blèh ~> Gordijnstof van een zgn opgepimpte B&B uit het Zwarte Woud?
- Associaties met een bonbon, propperig en niet flatterend.
- Een hoog ‘moeke gehalte’: een woord dat ik hier soms tegenkom.
- De zak van Max? Ajb niet in die van onze Max :-))))
- Brrrr niet meer dragen koningin Mathilde!

Verder:
- In de afgelopen week kwam ik 2x de omschrijving ‘bloedmooie vrouw’ tegen, leuk op te merken dat dames onderling deze taal ook bezigen :-) ~> Prinses Madeline en koningin Mathilde.
- Madeleine ervaar ik ook als een mooie vrouw, soms zo mooi dat het niet in haar voordeel werkt wat ze aantrekt, zie afgelopen week.
- Mathilde ervaar ik totaal niet als een erg mooie vrouw, ze ziet er prima en verzorgd uit maar da’s ook alles; daar kan een adelijke titel echt niets extra’s aan bijdragen dames.
Misschien wel haar familieverhaal incl alle emoties die daaraan verbonden kunnen zijn, maar er is een lezeres die mode, smaak + emoties geen goede combi vindt ;-)

Verder 2:
Ik behoor tot het “kamp Maxima”, een koningin die regelmatig laat zien dat niet alleen mode of een achtergrond ervoor kan zorgen om er ‘stunning’ uit te zien, en soms is dat ‘bloedmooi’.

Mooi weekend allen, de zon is zo fijn weer!
Ps: Nieuwe rubriek Josine? ~> Modebattles :-)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 13 jun 2022 - 12:58

Leuk alvast te lezen, PK 020, dat je 'mijn' woord 'elegantieduel' zo "geweldig [zinnen]prikkelend" vindt - maar ik dacht het toch al wel ergens (elders) te hebben gelezen.... !

afbeelding van Tantie

Tantie

zondag 12 jun 2022 - 09:46

Wat jammer dat u dat zo ervaart PK 020. Ik ben niet van kamp Maxima of Mathilde. Het gaat op deze site/blog idd over kleding en stijl maar deze kleding wordt gedragen door een persoon en deze persoon heeft invloed op de uitstraling van de kleding. Tja en de een vindt "dit" mooi en de ander "dat", dat moet toch gezegd kunnen worden? Laten we elkaar niet bevechten welke koningin beter, mooier is.

afbeelding van PK020

PK020

zondag 12 jun 2022 - 13:50

Dank U Tantie, ik ben het helemaal met U eens. Ik zal mijn “Kamp Maxima” opbreken, en me proberen niets meer aan te trekken van dergelijke reacties zoals bij deze post. Smaken, inzichten, kennis en gevoelens mogen zeker verschillen, dat maakt deze website van Josine boeiend, leerzaam en natuurlijk ook vermakelijk; fijne zondag!

afbeelding van Tantie

Tantie

zondag 12 jun 2022 - 15:29

Oh maar het is zeer zeker niet mijn bedoeling geweest om uw mening te beinvloeden, verre van dat. Ik respecteer uw reacties en uitleg op deze site ten zeerste! Fijne zondag en geniet van het mooie weer.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 11 jun 2022 - 19:44

Ja, allereerst : Mathilde is een bloedmooie vrouw én een uitstekende Koningin (de enige van adel ook bij de jonge 'queens' en kroonprinsessen) ! Ik vind het prima dat ze nu wat gaat variëren ! De creaties die ze hier 'showt' vind ik haar allemaal bijzonder fraai en ongemeen chic staan - het hele ensemble met die gebloemde witte lange broek vind ik schitterend, van top tot teen ! - Mooi zijn ook de vele foto's van ware elegantieduels met haar vriendin Máxima !!

afbeelding van Jrn

Jrn

zaterdag 11 jun 2022 - 18:14

Mathilde is wat mij betreft meer mode koningin dan Máxima. Beeldige outfits.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 11 jun 2022 - 18:14

Wat leuk dat ze steeds meer varieert qua merken. Ook tijdens het staatsbezoek aan Congo zag ze er gewelidg uit en droeg verassende ontwerpen. De rode jurk en het gebloemde broekpak vind ik echt top!

Maar ik ben het wel met Siobhan eens, sommige kledingstukken zouden net iets anders moeten vallen. Ze leggen niet altijd accent op de beste punten van Mathilde.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zaterdag 11 jun 2022 - 17:11

Mathilde droeg verschillende mooie jurken tijdens het staatsbezoek aan Congo. Tijdens het staatsbanket had ze een creatie aan gebaseerd op de pagnes. Ook de First Lady van Congo droeg mooie jurken.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 11 jun 2022 - 22:04

Ja, ik heb echt zitten genieten. Helaas heeft de beeldbank waar ik foto's koop weinig van deze reis in de collectie :-(

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 11 jun 2022 - 16:01

Ze mag nog een stylist/kleermaker er bij nemen die ook scherp kijkt wat bij haar figuur past. Zo is de rode jurk een plaatje maar de overgang van boven naar onderstuk had wat anders gemoeten/gekund. En de stof bij de laatste jurk is super maar t model flatteert niet.
Ik heb t gevoel dat ze er zelf geen kijk op heeft. En dat is jammer want ze kan er zeer stijlvol en mooi uitzien.
Heel leuk dat ze breder koopt en dat er in t Belgische land meerdere goede ontwerpers zijn.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zaterdag 11 jun 2022 - 14:25

6 nieuwe ontwerpers waarvan 3 belgische !!! Mooi gebaar . De rode japon staat haar beeldig, de bloemenjurk van de la renta is op zich mooi, maar zit niet goed.
Geniet telkens van de bescheidenheid van mathilde, zij is aanwezig zonder zich op te dringen of de aandacht op te eisen. Een klasse vrouw !!!

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 11 jun 2022 - 14:25

Die rode japon! Wauw!

Die roze japon. Oi....doet niks voor haar figuur.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 11 jun 2022 - 13:02

De outfit van Costarellos springt er voor mij uit, prachtig. De rode jurk is ook heel mooi en de stof van de jurk van Oscar de la Renta is ook mooi, maar het model is het niet helemaal. Haar kapsel zit ook altijd picobello.

afbeelding van Julia23

Julia23

zaterdag 11 jun 2022 - 12:43

De jurk van Essentiel Antwerp is echt heel mooi.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 11 jun 2022 - 11:40

Wauw, die rode jurk is geweldig. Staat haar echt mooi. Ook de outfit van costarellos vind ik prachtig. Het gebloemde jurkje minder. Maar ik vind andere merken echt wel van toegevoegde waarde. Natan maakt haar snel tuttig.

afbeelding van Tony

Tony

zaterdag 11 jun 2022 - 11:21

Mathilde is een geweldige koningin die er altijd keurig uitziet, wat mij betreft hoeft ze niet los te gaan met haar kleding maar de rode jurk staat haar prachtig, het pak is leuk en speels maar de roze jurk staat haar niet goed en maakt haar onnodig dik.

afbeelding van Tantie

Tantie

zaterdag 11 jun 2022 - 15:57

Dat is helemaal waar Tony, maar ik kan me voorstellen dat Mathilde ook wel eens wat nieuws wil uitproberen.. Soms vomd ik t ook weleens te keurig, te braaf. Wie weet waar ze ons nog mee gaat verrassen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 11 jun 2022 - 11:06

De rode jurk erg mooi maar de rest niet mijn smaak. Jammer want ze is een mooie vrouw. Ze kan alles kopen en dan neem je dit.

afbeelding van Tantie

Tantie

zaterdag 11 jun 2022 - 15:46

Verrassend! De capejurk staat haar prachtig, mooie kleur ook. Wel even wennen hoor koningin Mathilde in een andere stijl. Het witte broekpak vind ik hartstikke tof maar niet voor Mathilde.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

zaterdag 11 jun 2022 - 09:07

Zonder bedoeling iets verkeerds te zeggen of zo, maar om een of andere reden ben ik niet gechameerd van Mathilde of welke andere Koningin gemaal dan ook, wat mij betreft kan niemand tippen aan onze eigen Maxima! Wat een geluk haar als onze Koningin te mogen hebben!

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 11 jun 2022 - 08:28

Wat leuk dit gevarieerde beeld. Echtr ik vind de foto’s hierboven een beetje jonge meisjes meets prinses Laurentien(die broek)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?