Koning Filip en Koningin Mathilde hebben afgelopen zaterdag, samen met hun 4 kinderen - Elisabeth, Gabriel, Emmanuel en Eleonore - het restauratie-atelier van het Lam Gods retabel bezocht. Het atelier is gevestigd in het Museum voor Schone Kunsten in Gent.

Er is een foto vrij gegeven van het gezin, waarop ze poseren in het Museum. Op de foto is te zien dat Koningin Mathilde een groen jasje draagt op een groene top. Prinses Elisabeth draagt een rode trui op een beige broek.

Een vergelijkbaar jasje is op internet te vinden bij Liu Jo Jeans, maar het is niet te zeggen of het om hetzelfde jasje gaat.

Jelka van Modekoningin Mathilde meldt dat de grijze handtas van Koningin Mathilde van Giorgio Armani is! 

Afbeeldingen ©Koninklijk Paleis - Michel Burez, MSK, ©Liu Jo, ©Giorgio Armani

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

woensdag 20 jan 2016 - 09:32

Ziet er keurig uit. Gewoon casual chique. Zonder opsmuk. Deze kleur groen staat Mathilde geweldig.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 19 jan 2016 - 18:31

Grappig die verschillende meningen. Ik vind ze netjes maar niet overdreven stijf gekleed. maar net wat je gewend bent denk ik. Ik kan niet wennen aan pyjama broeken en Bieber haar ;)
Die kleur is geweldig voor Mathilde.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 19 jan 2016 - 17:53

Gezellig gezinnetje. Grote tas voor familie - uitje. Met veel snoep?
Mooie kleur van colbert van Mathilde. Is LUI-JO een Belgisch merk?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 19 jan 2016 - 18:33

Vermoedelijk is de colbert niet deze van Liu Jo, er staat bij dat dit een vergelijkbare is. De kleur vooral ook. Ik ken het merk Liu Jo verder niet.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 19 jan 2016 - 12:24

Kuifje@ Gelukkig maar, het zou een saaie boel zijn, als alle koninklijke gezinnen in dezelfde stijl gekleed zouden zijn , ik vind het juist leuk al die verschillen! Wij dragen toch ook allemaal niet dezelfde stijl kleding?

afbeelding van Kuifje

Kuifje

dinsdag 19 jan 2016 - 14:40

@Eftichia Volkomen mee eens. Ik vraag me soms af wat al de M'-en en L, V, C en S er van zouden denken, mochten ze al onze commentaren lezen. Of misschien hebben zij ook wel dgl sites maar dan waar enkel zij kunnen op inloggen, en waar zij commentaar leveren op ons. Ik zie het zo al voor mij. Mathilde die schrijft : Mais enfin, oeat men in Hollande durf te dragen, en dan Letizia die reageert : Bueno a mi no me gusta nada de los Paises Bajos , es decir Belgica, Hollanda y Luxemburgo. En Maxima die het uitschatert en de rest die leest en een Scandinavisch kransje organiseert . Of zouden zij allen met elkaar frans spreken ? Tja soms slaat mijn fantasie wat op hol. LOL

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 19 jan 2016 - 19:32

Kuifje@ Ha, ha, ha, wat een prachtige reactie, heerlijk om zo weg te fantaseren!! Ik zie het al helemaal voor me!

afbeelding van Kuifje

Kuifje

dinsdag 19 jan 2016 - 12:13

Dit is zoals een doordeweekse Belgische "bourgeois"familie op stap gaat. Mathilde staat heel mooi met deze groenblauwe kleur en de koning is ook heel casual gekleed. Elisabeth en Eléonore zijn sportiever gekleed dan hun broers. En tja de koninklijke gezinnen verschillen allemaal van elkaar; NL/B/DK/N/S/E/GB/MC

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 19 jan 2016 - 11:07

Eens met Gert en Jens. Ik heb 100 keer liever de wat rommelige foto's van WA en zijn gezin. Dat vind ik dan wel weer echt 'Hollands' niet te veel opsmuk en gewoon zoals je bent.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 20 jan 2016 - 01:24

Voor je het weet krijgt het gezin van Maxima en WA dan het verwijt dat ze te netjes zijn, is het óók weer niet goed ;)

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 20 jan 2016 - 09:36

Te netjes is weer niet goed en als het rommelig is dan is er ook weer niet goed. ;-)
Het valt niet mee om het goed te doen.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 19 jan 2016 - 09:34

Voor sprankeling moet je bij Maxima zijn Gert, dat vind ik persoonlijk veel leuker. Dan maar een keer geen dochters in matchende jurkjes of truitjes. Maar ieder zijn smaak en eigen mening natuurlijk.

afbeelding van Gert

Gert

dinsdag 19 jan 2016 - 08:34

Mathilde mooi in het groen, maar wat een stijf gebeuren zeg. Niet echt sprankelend zeg maar.

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 19 jan 2016 - 08:34

Gewoon een heel leuke - lieve foto !
En in tegenstelling tot wat Twor schrijft :complimenten voor de mama van de kinderen ,ontzettend verzorgd .
Heel leuk de jongens in casuel colbertjes ,heerlijk om te zien dat er ook nog meer is dan "pyamabroeken " en spijkerbroeken met gaten -;)
Van mij hoef je niet in je "zondagse" kleding naar een museum ,maar ook niet in je schooltrui....
Vind trouwens ook Philip goed gekleed ,staat hem heel goed ,coltrui ,colbert ,prima .
Leuk om te zien dat de kinderen groter worden ,je ziet hun gezichten goed ,oudste jongen heeft ook een leuke toet zeg !

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 19 jan 2016 - 09:00

@Kate - 100% met je eens. Zo vind ik ook de kinderen in Engeland altijd leuk om te zien, de hele school in dezelfde uniformen. Tegenwoordig ook veel fleuriger dan vroeger toen het alleen maar grijs, grijs, grijs was.....

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 19 jan 2016 - 11:05

Janna@ Lijkt me heel gemakkelijk die school uniformen, s' morgens vroeg geen gezeur van wat de kinderen wel of niet aan willen trekken en op school kunnen de kinderen niet jaloers zijn op elkaars kleding..

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 19 jan 2016 - 12:57

@Eftichia - Inderdaad! En als kinderen er uit groeien organiseert de school eens per jaar een verkoopdag voor nog goed te dragen kleding. Zo kunnen kinderen van ouders die het niet zo best hebben toch hetzelfde gekleedt gaan als hun rijkere klasgenootjes.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 19 jan 2016 - 13:23

En die schoolkleding, inclusief jassen, schoenen, zwemkleding, enz. kost ook haast niks! Ik neem elke keer dat wij naar Schotland gaan voor mijn kleinzoon zwarte broeken en schoenen mee. Die broeken zijn hier immers buiten de kersttijd haast nergens te koop. Hij moet naar kooroptredens (Roder jongenskoor) altijd een zwarte broek aan en zwarte schoenen. En die 10-jarigen groeien als kool en hun schoenen slijten ook verbazend snel!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 18 jan 2016 - 21:50

Wat een mooie kleur groen, staat Mathilde heel goed. Gezellige gezins foto, heerlijk zonder enige poespas, genieten met z'n allen, wat zullen ze het fijn gehad hebben zo met elkaar!!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 19 jan 2016 - 08:56

Eftichia, ik deel helemaal jouw mening !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 18 jan 2016 - 23:17

Alleen mogen die stijve colbertjes van de heren/jongens nog uit.

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 19 jan 2016 - 13:01

@TWoR - waar moeten die jongens dan hun dode muis of hanenpoot verstoppen ☺ ?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 19 jan 2016 - 13:02

In de broekzak? Of bij de schoen in proppen ;) Bleeehhhh

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 19 jan 2016 - 22:09

Men zegt dat wel vaker over Belgie maar ik woon al 10 jaar in Antwerpen en omliggende dorpen en daar merk ik dat helemaal niet, daar gaat men over het algemeen miserabel gekleed. Waarschijnlijk ligt het ook aan de regio.
In het algemeen hou ik niet zo van het kleedgedrag van de Belgen, het is wat kitscherig (veel goud, zonnebankbruin, getoupeerd haar, erg nep blond vaak....)

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 19 jan 2016 - 22:42

Hallo Iris,
Ik woon in Groningen sinds 1966. Geen gedoe, gewoon doen, dat zijn toch wel de modetermen van deze stad. Verder is het hier trouwens geweldig, op alle gebieden: theater, film, uitgaan, alles is hier super!
Mijn broer daarentegen woont sinds zo'n 20 jaar in Antwerpen en werkt in de muziek/theaterwereld. Hij woont aan de Meir (schrijf ik dat nu correct?) dus als ik hem bezoek, stap ik zó een voor mij onbekende wereld in. Wat een uiterlijk verschil met Groningen! Toch zou ik voor geen geld willen ruilen omdat het relatief arme sociale leven (mijn beleving) aldaar echt niet past bij mijn karakter.
Maar om op het onderwerp "mode" terug te keren: Antwerpen heeft inderdaad erg veel dure, prachtige modezaken en er is heel veel blingbling, poepiebruin en heel blond op straat te zien. Niet mijn smaak. Mathilde wijkt daarvan erg af, gelukkig. Misschien te veel, zelfs...

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 19 jan 2016 - 23:28

Margreet, even een snelle reactie want ik lig al op bed: ik woon in een zijstraat van de Meir...,dus als je weer eens in de buurt bent dan kom je maar langs! ;-)

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 20 jan 2016 - 10:56

Ha, misschien doe ik dat wel!
Ik was met mijn leeskring ook in Antwerpen. De dames waren zwaar onder de indruk. Het is echt een heel mooie stad!

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 19 jan 2016 - 20:00

Hallo Kareltje,
Eigenlijk zijn je laatste drie zinnen ietwat tegenstrijdig....
Als je je mag kleden volgens gebruiken in je "eigen" land ('s lands wijs, 's lands eer), dan zijn gatenspijkerbroeken toch ook okay? Dan hoeven de Nederlanders niets te leren, dus...
Dit zegt niets over wat ik mooier vind, trouwens.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 19 jan 2016 - 19:50

Kareltje@ Het is een algemene trend dat men zich niet meer leuk of chique aankleedt om ergens naar toe te gaan of het nu een museum, concert, theater etc. etc. is, ik vind dat bijzonder jammer. Voor een bezoek bijvoorbeeld aan de dokter trok men vroeger iets netjes aan maar tegenwoordig, laat de kleding bij veel mensen, echt te wensen over

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 18 jan 2016 - 19:23

Leuk groen kleurtje, staat Mathilde prima!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?