Het programma van de Nationale Feestdag van België moest flink worden aangepast vanwege het coronavirus. Hartstikke jammer natuurlijk, maar gelukkig maken de looks van Mathilde en Elisabeth er toch een fleurige boel van. 

De ene keer gaan ze gekleed in de kleuren van de Belgische vlag, de andere keer in zachte rozetinten, maar hoe dan ook zijn de outfits van de Nationale Feestdag altijd perfect op elkaar afgestemd. Zo ook dit jaar. Het thema flowerpower werd in verschillende rozetinten uitgevoerd, met koningin Mathilde als fuchsia middelpunt. 

Koningin Mathilde zet de bloemetjes buiten in een japon van Dries van Noten:

De hoed komt van Fabienne Delvigne en is gemaakt van paarse bananenvezel. 

Eerder vandaag droeg ze een japon met kant van NATAN.


Foto: Wim dehandschutter 

Ook deze hoed komt uit het kleine, maar heel gezellige atelier van Delvigne: 

Prinses Elisabeth zette op haar beurt de bloemetjes buiten met een zwierige midi-jurk van NATAN: 

De haarband, een ontwerp van Delvigne, is naar mijn mening een schot in de roos. Met dank aan Kate is het model helemaal van nu, en in combinatie met het gestijlde haar oogt ze ook krachtig en vrouwelijk. Love it! 

PS. Smaken verschillen en dat is alleen maar leuk. Toch wil ik je vragen om geen kritische reacties over de jonge generatie te plaatsen. Juist in de tienerjaren zijn veel jongeren kwetsbaar en het zou meer dan jammer zijn als wij bij zouden dragen aan hun onzekerheid of verdriet. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 24 jul 2020 - 00:35

.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

donderdag 23 jul 2020 - 22:09

Wat een prachtige plaatjes.

afbeelding van Maura

Maura

donderdag 23 jul 2020 - 12:10

Zetten ze maar eens een keer de bloemetjes buiten.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 23 jul 2020 - 17:18

Kleur op elkaar afgestemd net als vorige week bij ons koningshuis maken de foto's mooier. Ook nu weer bij de Belgen. Goed gedaan.

Stof Dries mooi, maar hij had een vlotter model moeten maken. Ook Natan, mooie stof, had beter gekund. Ontwerpers zitten naast de deur en hadden beter hun best moeten doen.

Hoeden, haarbanden, tasjes en handschoentjes zijn mooi!

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 22 jul 2020 - 20:45

Wat een mooi gezin is dit toch. Mathilde en Philip mogen trots zijn op hun kinderen! Persoonlijk vind ik de eerste jurk van Mathilde met bloemen erg leuk maar niet voor haar, goeie kleuren maar model maakt haar onnodig dik.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 23 jul 2020 - 23:49

Ik ben blij dat het bij ons wat flamboyanter is. Dan hebben we wat om te zien en om van te genieten / over te verbazen en heeft het wat eigens. Niet snel saai. Joepie.

afbeelding van Anniek

Anniek

woensdag 22 jul 2020 - 17:08

Dat bedoel ik! Prachtig. zeker Elisabeth.
Hier kan ons koningshuis een voorbeeld aan nemen.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

donderdag 23 jul 2020 - 22:08

Huh, want bij ons koningshuis zag het er niet uut afgelopen week?

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 24 jul 2020 - 17:44

sorry, nee vond ik echt niet verzorgd

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 24 jul 2020 - 17:33

Het kon in ieder geval een stuk verzorgder allemaal.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 24 jul 2020 - 18:29

Eerlijkheidshalve mis ik ook wel het “wow”-effect bij de spaarzame gezamenlijke foto’s van Willem Alexander en zijn gezin.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 22 jul 2020 - 22:08

Hoe mooi ze er op bepaalde momenten ook uitzien, dat hoop ik toch niet. Later iedereen zichzelf zijn. Hoop ik ook voor de Belgische koninklijke familie! Je kunt best ideeën bij elkaar op doen, maar blijf vooral dicht bij jezelf.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 22 jul 2020 - 18:45

...geheel met U eens !

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 22 jul 2020 - 16:16

Wat ziet dit er toch allemaal verzorgd en mooi uit. Compliment voor de Belgische buren!

afbeelding van Senna

Senna

woensdag 22 jul 2020 - 10:57

Dé jurk die ze s'middags droeg naar een verzorgingshuis vind ik van de drie het mooist. Ook de dochters zagen er mooi uit.

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 22 jul 2020 - 09:35

Wat een leuk gezin. en wat een mooie meid is prinses Elisabeth. Een schitterende jurk die zo zwierig wappert als ze loopt. De jongens mogen er ook zijn, de oudste zoon komt mij heel stabiel en vastberaden over. Prachtig. En wat ik ook heel aardig vind dat Mathilde het mondkapje van de zelfde stof als van de jurk draagt. Heel goed bedacht. De Belgen mogen met recht "fier"zijn op hun koninklijk gezin!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 22 jul 2020 - 08:36

Elisabeth prachtig! Het jongste meisje ook mooi. Mathilde: ze verdwijnt in de eerste jurk vind ik. Haar relatief kleine gezichtje en zachte uitstraling worden niet gesteund maar overheerst. Jammer. De jurk van Natan vind ik qua kleur en dessin weee beter voor haar. Het model echt niet. Dat had beter andersom kunnen zijn.
Ooo qua hoed: de roze bloem bij de blauwe jurk en de naturel kleurige bij de bloemen jurk.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 21 jul 2020 - 23:16

Prinses Elizabeth ziet er erg mooi uit! Die jurk zou ik ook wel willen hebben. En met de oorbellen en de haarband oogt het toch jeugdig. Ze heeft een leuke stijl. En kan ook alles hebben met haar figuur.
Mathilde mooi en fleurig in de jurk van Dries van Noten. De Natan jurk doet idd niets voor haar figuur. Wel jammer want hoed/oorbellen/kapsel vind ik juist mooi.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 21 jul 2020 - 22:51

Elisabeth steelt de show! Leuke jurk die haar prachtig staat. Sowieso een prachtige dame.
De jurk van Dries van Noten vind ik Mathilde mooi staan, de Natan mag ze heel ver weg in haar kledingkast hangen. Kleuren en model doen niets voor haar.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 21 jul 2020 - 22:37

Eens met de opmerkingen over de twee japonnen van Mathilde. Beeldig bananen hoedje.
Wat een mooie dame is Elisabeth, ik hoop zo dat ze een innige band met Amalia heeft. Vriendinnen kun je nooit genoeg hebben, zeker niet in hun relatief eenzame positie.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 22 jul 2020 - 00:17

Mathilde (in Van Noten) en Elisabeth zijn echt prachtig - zo fleurig !! Ja, 'Mathi en Máxi' (zo noem ik ze voor mezelf) zijn al bevriend, ik hoop net als jij dat dit tussen de twee jongedames-kroonprinsessen ook zo wordt !

afbeelding van Kuifje

Kuifje

dinsdag 21 jul 2020 - 20:31

Mondmasker (zoals we in België zeggen) zijn verplicht bij openbare bijeenkomsten, in gebedshuizen, etc. Daarenboven moeten Filip en Mathilde het voorbeeld geven. Dus lijkt het maar meer dan logisch, gezien de stijgende curve, dat iedereen deze mondkapjes draagt.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 21 jul 2020 - 20:52

Dank voor de toelichting!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 21 jul 2020 - 19:14

Wat leuk die kleurige outfits! Elisabeth steelt de show qua outfit, maar de Dries van Noten outfit van Mathilde is ook leuk. Die van Natan vergeten we maar heeel snel... Doet niet voor haar, maakt haar veel te veel een moeke.. Heel leuk hoe het Belgische koningshuis de mondkapjes als fashion statement bij hun outfits combineert.

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 21 jul 2020 - 17:58

De Dries van Noten jurk vind ik harstikke mooi bij Mathilde! Erg mooie kleuren. De andere jurk doet niet zoveel voor haar figuur de donkere kleuren i.c.m. het model maken het wat stijfjes vind ik. Wat ik vooral leuk vind bij prinses Elisabeth is dat ze goed haar best heeft gedaan. En de oorbellen en haarband zijn harstikke hip en staan haar goed! Ze maken het plaatje wat jeugdiger.
Ook leuk dat dit Koninklijk gezin de kleuren op elkaar heeft afgestemd.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 21 jul 2020 - 17:57

Prachtige plaatjes. Maar de jurken van Mathilde vind ik erg ouwelijk; model en lengte.
De donkere jurk doet helemaal niets voor haar figuur.
Waarom de mondkapjes als ze toch al afstand houden van de pers? Misschien om het goede voorbeeld te geven? Wel jammer van de foto’s.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 21 jul 2020 - 18:11

Binnen in de kerk zaten ze met meer mensen en daar droeg iedereen een mondkapje. Volgens mij moet je in België in publieke ruimtes een mondkapje dragen, het is geen gezellig gezicht:( maar natuurlijk wel goed dat ze het goede voorbeeld geven.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 21 jul 2020 - 18:02

Mooi geheel en wat is prinses Elisabeth charmant en krachtig tegelijk. Leuk om te zien. Wat betreft haar outfit: staat haar mooi, sjiek en ingetogen. Wel snap ik de streep op de heup niet helemaal? Is dat het onderhemd waarvan je de rand ziet? Of een naad? Iemand een goeie kijk hierop?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 21 jul 2020 - 18:05

Zo te zien draagt Elisabeth hier een blouse met een rok, die “streep” is het heup-stuk die passend om de heup zit en waaraan ietwat gerimpeld het onderstuk, de rest van de rok, is gemaakt. Dat is mooi gedaan, omdat het een uiterst dunne soepele stof betreft. Zou je het niet doen, krijg je een nogal bollend effect vanuit de taille en is tevens het zwierigheidseffect minder omdat de rok dan niet zo wijd kan laten vallen cq. zwieren. Deze stof heeft ruimte nodig en dat hier is heel goed gedaan.
Ze ziet er erg mooi en chique uit, zeker ook met die haarband en die leuke rok, echt passend bij de leeftijd. ook de koningin fris die kleuren! Allemaal trouwens hoor chique, chique hier houd ik van.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 22 jul 2020 - 19:25

Dank je wel voor je uitleg! Wel jammer dan dat het patroon niet doorloopt, maar misschien is dat technisch onmogelijk. Best kans dat het door de foto’s ook extra opvalt die rand. Meer dan in werkelijkheid.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 23 jul 2020 - 14:24

Het is vrijwel nooit onmogelijk om een patroon aansluitend door te laten lopen tegen verschillende panden aan. Stoffen zijn namelijk vaak hetzelfde geweven. Het kost alleen extra stof en is best even een rekenwerkje. . In dit geval idd vele malen moeilijker daar het heuppand aansluitend is gemaakt en de rok die eraan gerimmepeld is vele malen wijder en meer stof omvat en, nu komt het, uit één stuk is gemaakt. . Aan de voorkant had het idd gekund, dat is namelijk een eerste aanblik maar dan als de onderrok één wijde lap bestaat is het bijna niet meer te doen. Wel als de rok ook meerdere banen had gehad, maar volgens mij is deze aangerimpelde rok uit één geheel. Máxima had eens een rok aan met zeer duidelijk patroon, en de rok bestond uit voor en achterkant, en het patroon sloot helemaal niet aan. Dat is uitermate lelijk, slordig en getuigd van zekere mate van onkunde aan de kant van de couturier als dit niet even netjes aansluit aanelkaar. Één van de eerste dingen die je leert op een (echte!) naaiatelier, goed kijken. Zie hier de jurk van Mathilde van Natan, rokgedeelte bestaat uit 4 panden of 2, ik denk 4 daarom loopt de naad in het midden voor en zie, het patroon sluit niet aan links en rechts. Of... het is een plooi en een vervelende hoek voor een foto voor het modeljurk. Daarom en dat is twee: bij zulke geplooide “zware” stoffen, nooit motiefjes nemen.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 23 jul 2020 - 20:15

Dank je wel Hennie voor de uitgebreide uitleg.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 23 jul 2020 - 21:22

Graag gedaan, ik vind het leuk om over mijn “oude” vak wat te kunnen vertellen :-) je komt het bijna niet meer tegen helaas, komt nu uit China en andere goedkope landen en is massaproductie geworden, zo ontzettend jammer! Het is zo fantastisch om iets moois te creëren, met naald en draad, je ziet het gewoon ontstaan vanaf het patroonpapier.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 21 jul 2020 - 17:26

De eerste japon van Mathilde is prachtig, wat een kleuren! Maar die 2e japon...oi.....doet niets voor haar figuur. Integendeel.

De japon van Elisabeth vind ik prachtig, maar niet voor een 18-jarige.

En die mondkapjes..... waarom op de 1e foto's geen mondkapje en op de laatste wel? Het zal wellicht zo moeten in België, maar komt raar over.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 21 jul 2020 - 18:00

Ben ik het mee eens,mathilde lijkt wat forser.
op de heupen in de 2e japon ,de kleur van Elisabeth haar jurk vind ik te flets en het model is te ouwelijk.
Iets in de kleur rose van haar zusje zou misschien beter zijn geweest

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 21 jul 2020 - 18:02

Ben ik het mee eens,mathilde lijkt wat forser.
op de heupen in de 2e japon ,de kleur van Elisabeth haar jurk vind ik te flets,oeps dubbel,sorrie

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 21 jul 2020 - 17:22

Prinses Elisabeth kleed zich voor officiële gelegenheden altijd beeldig! Haar broers en zusje zien er ook tiptop uit. Koningin Mathilde vind ik de japon met fuchsia bloemen veel mooier staan dan de andere outfit.

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 21 jul 2020 - 16:59

Prachtig die rose/oranje jurk met paarse hoed van koningin Mathilde. Prinses
Elisabeth's jurk is een topper. Ze ziet er al zo volwassenen en vrouwelijk in uit. De andere jurk met lichte kleur hoed van Mathilde vindt ik niet zo mooi.
Aan die mondkapjes raak ik niet gewend. Ik vraag mij af of dat verplicht is in België.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?