Veel leden van de Belgische Koninklijke familie waren op 8 september aanwezig bij de eucharisatieviering in verband met het overlijden van Koning Boudewijn, 25 jaar geleden. Koning Filip en Koningin Mathilde waren aanwezig met Prins Gabriel, Prins Emmanuel en Prinses Eleonore, Prins Laurent was aanwezig, Prinses Astrid en Prins Lorenz met Prins Amedeo en Prinses Lili, Prinses Maria Laura en Prinses Luisa Maria. Daarnaast waren Groothertog Henri (zoon van Boudewijns zus Josephine-Charlotte) en zijn zoon Prins Louis aanwezig, Prins Nikolaus en Prinses Margareta van Liechtenstein (zus van Groothertog Henri), Prinses Marie-Astrid van Luxemburg en Prinses Lea van Belgie. 

Foto

(Prinses Astrid en gezin zijn gekleed in blauw en zwart tinten. Astrids tasje is van Chanel).

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Koningin Mathilde ging gekleed in een zwart/cremekleurige rok en een cremekleurige blouse van Natan. Haar kapsel zat heel anders als gebruikelijk. Wat vinden jullie van haar kapsel?

Foto

Foto

Op 5 en 6 september, hadden Koning Filip en Koningin Mathilde een ontmoeting met staatshoofden van Duitstalige landen. De ontmoeting vond dit jaar plaats in Zwitserland. Naast het Belgisch Koningspaar waren ook Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg aanwezig, evenals Erfprins Alois en Erfprinses Sophie van Liechenstein. Daarnaast waren de presidenten van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk aanwezig. Koningin Mathilde droeg een al eens eerder gedragen mantel Giorgio Armani, gecombineerd met een witte pantalon en witte blouse.

Foto

Groothertogin Maria Teresa zagen we bij aankomst in Zwitserland in een wit jurkje met zilverkleurige accenten, gecombineerd met een bijpassende sjaal.

Tijdens het avondprogramma ging Koningin Mathilde gekleed in haar mouwloze zwarte japon met vlinders van Diane von Furstenberg. Groothertogin Maria Teresa en Erfprinses Sophie gingen beiden gekleed in het zwart.

Foto

Foto

Tijdens de tweede dag zagen we Koningin Mathilde in een nieuwe japon van Natan, Erfprinses Sophie droeg een roze mantel, gecombineerd met een lichtere blouse en een zwarte pantalon, terwijl Groothertogin Maria koos voor donkerblauw met zandkleur.


Foto

Foto

Op 4 september was Koningin Mathilde op bezoek in Oostduinkerke bij twee initiatieven: het Koningin Elisabeth Instituut en aansluitend een tweetalig vakantiekamp voor personen met een fysieke beperking dat door de Belgische vereniging voor verlamden. Koningin Mathilde droeg een bekende felgroene jurk met bijbehorend jasje van Natan.

Foto

Foto

Op 3 september ging Prins Gabriel, Prins Emmanuel en Prinses Eleonore weer naar school. Koningin Mathilde bracht Prins Gabriel en Prinses Eleonore weg, terwijl Koning Filip Prins Emmanuel naar zijn school bracht. Koningin Mathilde droeg een witte pantalon en witte blouse, gecombineerd met een nieuwe mantel van Armani!

Foto

Foto

Op 28 augustus werden er enkele foto's vrij gegeven van Prinses Elisabeth, die in Wales aan het UWV Atlantic College is gaan studeren. Op de foto droeg ze een joggingjasje van Zara, op een witte broek. 

Foto

Foto

 

Foto's ©Royalduo - Jannemieke, ©Koninklijk Paleis

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 14 sep 2018 - 10:48

Jannie die twee kledingstukken zijn ook bij mij favoriet.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 14 sep 2018 - 12:10

De kledingstukken die Mathilde kiest van Armani of laat ontwerpen door Armani, staan haar over het algemeen geweldig! Ik vond die lila plissé galajapon tgv verjaardag of jubileum van Carl Gustaf vooral top!

afbeelding van Jannie

Jannie

donderdag 13 sep 2018 - 19:43

Die lange mantel van Armani met de roze ginko biloba bladeren is geweldig! En de foto's van Elisabeth en haar broertjes en zusje vind ik erg leuk.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 13 sep 2018 - 12:00

Ik vind Mathilde op de herdenkingsmis voor Boudewijn stijlvol en die langere rok staat haar mooi. Dit in tegenstelling tot de jurk die ze droeg in CH. Te kort, er een sjaal bovenop en dan later nog eens daarover een mantel die ze op de schouders droeg. Ik vraag me trouwens af of er een dresscode was want het leek contant een allegaartje, zowel over dag als 's avonds. Astrid was heel elegant en chique op de herdenkingsmis voor Boudewijn net zoals haar dochters. Albert en Paola schitterden weer door afwezigheid net zoals Claire.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 13 sep 2018 - 14:06

Ik denk niet dat er een dresscode was in Zwitserland, het is gewoon een jaarlijkse ontmoeting, zonder al te veel chique poespas ed. Er wordt denk ik vooral veel bijgepraat (maar dat is mijn idee).

Albert en Paola waren op vakantie tijdens de mis.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zaterdag 15 sep 2018 - 11:55

Albert en Paola zijn altijd op reis daardoor dat ze ook bakken kritiek krijgen. Dus geenszins zoals jullie Prinses Beatrix die nog steeds acte de présence geeft.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 13 sep 2018 - 11:22

Volgens mij draagt Astrid La Dress couture. Ze ziet er echt leuk uit dit i.t.t. Mathilde met die theemuts rok en een eenvoudig bloesje.
Die 2 Armani jassen vind ik geweldig maar dat te korte Natan jurkje met de bloemetjes op de kop vreselijk. De ster bij dit bezoek vind ik MT.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 13 sep 2018 - 10:10

Gezin Prinses Astrid en zijzelf ook zien er goed uit. T Blousje van Mathilde een beetje simpel.
Die Armani jas is vlot!

afbeelding van Jet

Jet

donderdag 13 sep 2018 - 10:01

Overigens gaat Elisabeth niet naar Londen, maar naar Engeland, en specifiek Wales :)

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 13 sep 2018 - 13:42

Dan wel helemaal goed natuurlijk. Ze gaat niet naar Londen, ze gaat naar Groot Britannie, specifiek Wales. Engeland is een deel van GB en heeft dezelfde status als Wales en Schotland. (De rechten tussen deze gebieden verschillen wel)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 13 sep 2018 - 14:03

Klopt helemaal, bedankt! In de log stond het wel goed, maar ik was al een paar dagen even met deze log bezig, en ben uiteindelijk voor het plaatsen de titel vergeten aan te passen. Goed dat jullie het aangeven.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 13 sep 2018 - 00:31

Het groene pakje leek me prachtig!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 13 sep 2018 - 07:15

Fel kleurtje he? Maxima heeft ook zoiets, en volgens mij Claire ook. Dat kan maar van 1 ontwerper zijn ;).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 12 sep 2018 - 21:58

Wat vinden jullie van Mathildes outfits en van het kapsel bij de herdenking?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?