In Noorwegen droeg prinses Amalia een samengesteld diadeem uit de koninklijke collectie. Het frame stamt uit de jaren zestig, de sterren uit de tijd van koningin Emma. Maar inmiddels ziet het juweel er weer heel anders uit. 

In Nederland zijn de historische juwelen ondergebracht in een stichting. Zo is de monarchie ook in de toekomst verzekerd van pracht en praal, want de tiara's, diademen, etc. mogen niet verkocht worden en blijven onderdeel van de stichting. Het diadeem dat Amalia vrijdag droeg, is dus niet van haarzelf, maar geleend van de koninklijke stichting. (Helaas paste deze nuancering niet in de titel, maar bij dezen.) Net zoals Máxima op 02-02-2002 ook deed. 

Bij thuiskomst werd het juweel gelijk onder handen genomen. Je wilt niet hebben dat er haarlak op blijft zitten en er een dof diadeem overblijft, maar er was nog een reden voor onderhoud. Prinses Beatrix had de basis van het diadeem namelijk nodig voor het diplomatendiner van woensdagavond. Op het frame werden dit keer boutons (knopen van parel en diamant) bevestigd. Dankzij een systeem met haakjes en schroefjes is dat allemaal mogelijk.

Wil je meer weten over de oorspronkelijke versie van het juweel? Klik dan hier. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maribrune

Maribrune

vrijdag 24 jun 2022 - 14:21

Doro, deel uw mening. Nav kroningsdiadeem koningin beatrix heb ik gisteren haar kroningsceremonie eens opgezocht en bekeken. In haar toespraak legt koningin beatrix in alle bescheidenheid uit waar het ( vlg mij nog steeds) om gaat. Ik zie bij maxima vooral de verandering op het ogenblik dat zij zelf koningin is geworden. . Sedert komt zij bij mij over als iemand die, nu zij de ultieme promotie heeft gehaald geen belangstelling schuwt bescheidenheid is haar compleet vreemd geworden en wat mezelf betreft verkies ik duidelijk de ingetogener - maar tegelijk degelijke stijl van prinses beatrix. Ik vind dat zowel letizia als mathilde minder veranderd zijn door hun promotie tot koningin. Zij doen uiteindelijk hetzelfde werk als maxima . Hun stijl kan saaier overkomen maar uiteindelijk zijn de echtgenotes van de koningen niet de belangrijkste personen in de monarchie, of dat nu graag gehoord wordt of niet.
Bijgevolg : Ik kan maxima ondanks haar nobele doelen en inspanningen door alle poeha en inconsequenties niet au serieux nemen, maar dat is uiteraard persoonlijk.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 24 jun 2022 - 08:01

Zo’n schattige foto van Máxima als bruid. Wat is ze toch ontzettend veranderd door de jaren heen. Niet in de zin van ouder geworden maar haar hele uitstraling .
Haar mond met haar oorspronkelijke gebit zoveel charmanter dan de wat hardere mond die ze nu heeft, kan het niet goed “vangen” wat het is.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

vrijdag 24 jun 2022 - 09:59

2001 vs 2022, begin deze week:
https://zilver.nl/img/cms/Koningin%20Maxima/Prinses%20Maxima%20Zilver.nl...
https://www.instagram.com/p/CfEzjHENmdw/
Uiteraard, we zijn 21 jaar verder, wie veranderd er niet in zo'n periode, onze Koningin zet zich toch met Hart en Ziel voor van alles in, van Geestelijke gezondheidszorg, Meer muziek in de klas in Nederland tot het VN werk wereldwijd, een Koningin om trots op te zijn! Ik zie veel, veel liever onze eigen Maxima dan bijv Letizia of Mathilde, maar dat is uiteraard persoonlijk!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 24 jun 2022 - 04:18

Oh wat stond ie mooi bij Maxima met die sluier. Dat is de mooiste uitvoering.

Leuk zo de koninklijke familielijn volgend! Binnen een paar dagen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 23 jun 2022 - 21:42

Allebei op hun eigen manier geweldig mooi. Amalia gaat vast net zo’n iconische koningin worden als haar oma. En leuk om te zien dat beide uitvoeringen van de tiara’s helemaal bij de persoon passen.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

vrijdag 24 jun 2022 - 05:06

Dat zal gezien de traditie, n jaar of dertig in amt, nog wel n jaar of 20 duren, realistisch is denk ik zo'n beetje rond 2045, misschien iets eerder, laten we hopen dat ze vooral wat flair van haar moeder leert!

afbeelding van PK020

PK020

donderdag 23 jun 2022 - 20:29

Kleindochter kan nog wat van haar oma leren, gelukkig heeft onze kroonprinses nog een heel leven voor zich.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 23 jun 2022 - 15:09

Inderdaad heeft dit diadeem een hoger kapsel nodig. Daarom vind ik het bij prinses Beatrix mooier staan dan bij Amalia. Een mooi opgestoken kapsel bij haar, hoeveel mooier had dat gestaan! Zo jammer van het losse haar, kan altijd nog.

afbeelding van frankvc

frankvc

donderdag 23 jun 2022 - 12:39

Hoe zou dat dan gaan in de praktijk; moeten ze de tiara’s reserveren?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 23 jun 2022 - 12:56

Ja, waarbij de koningin het belangrijkste is.

afbeelding van sanne010

sanne010

donderdag 23 jun 2022 - 10:56

Dit diadeem heeft een hoog kapsel nodig. Vind ik overigens bij veel diadeems. Staat mooi bij de oude koningin.

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 23 jun 2022 - 08:41

,Bij klik dan hier, kom je foto's tegen van jaren geleden. Wat was prinses Margriet een prachtige bruid. Het haar kunstig opgestoken en met hat schitterende diadeem was het plaatje compleet. Klik dan hier, niet vergeten lieve lezers!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 23 jun 2022 - 09:18

Ja, Margriet was prachtig!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 23 jun 2022 - 08:05

Dit mooie diadeem oogt precies ook breder of is dit gezichtsbedrog . Wel erg mooi !

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 23 jun 2022 - 09:19

Het frame is te stellen inderdaad. Zo past hij op ieders hoofd en in ieder kapsel.

afbeelding van Tony

Tony

donderdag 23 jun 2022 - 07:25

Multifunctioneel!!! Zo heerlijk praktisch en je kunt eindeloos variëren met al dat ‘snoepgoed’ uit de koninklijke juwelenkluis!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 23 jun 2022 - 07:48

Nou, zeg dat wel ja! Fantastisch dat dat kan.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?