30 november 2017: Morgen wordt de Zweedse Prins Gabriel gedoopt. De doop is te volgen via deze livestream: https://www.svtplay.se/video/15911734/prins-gabriels-dop/prins-gabriels-...

[​IMG]

De peetouders:

Prinses Madeleine

Sara Hellqvist (zus van Sofia)

Oscar Kylberg (zakenpartner en vriend van Carl Philip)

Carolina Pihl

Thomas de Toledo Sommerlath (neef van Carl Philip)

Foto

Foto

Het programma:

11.00–11.40 uur Aankomst gasten bij Paleis Drottningholm 

12.00 uur Doopdienst in de paleiskapel van het Paleis Drottningholm 

13.00 uur De koning en koningin geven een receptie in Paleis Drottningholm 

 

De officiele pagina over de doop is onder deze link te vinden.

 

1 december 2017:

De Zweedse Prins Gabriel, zoontje van Prins Carl Philip en Prinses Sofia, is aan het begin van de middag gedoopt in de kapel van Paleis Drottningholm.

Foto

Foto

Prins Carl Philip sprak aan het begin een gebed uit.

Foto

Sara Hellqvist en Prinses Madeleine lezen de schriftlezingen.

Foto

Foto

Kroonprinses Victoria en Prins Daniel hebben hun kinderen mee genomen. Prinses Estelle giet het water in het doopvont, en zegent het, samen met Prinses Madeleine en een predikant.

Foto

Foto

Foto

Chris O'Neill is ook aanwezig, maar de kinderen van Prinses Madeleine en hem zijn er niet. Prins Alexander is wel aanwezig. Het stil zitten is uiteraard nog erg moeilijk voor hem, maar er is een kindermeisje bij. Desondanks grijpt hij toch de kans aan om even door te kerk te lopen en met een vooraanstaand regeringspersoon te gaan kletsen. Die kan er gelukkig om lachen ;).

Foto

Foto

Op schoot bij zijn nanny:

Foto

De grootouders, oma Hellqvist en zus Lina:

Foto

Foto

De doop:

Foto

Foto

Vanavond hoop ik de log bij te werken voor wat betreft de kleding van de gasten! 

Prinses Sofia draagt klederdracht uit Alvdalen, Dalarna. Haar zoontje Gabriel heeft het hertogdom gekregen waar zij opgegroeid is, daarom ging ze gekleed in de klederdracht van die regio. Leuk gebaar!

Foto

Foto

Koningin Silvia draagt een ensemble van Georg et Arend, een Duits merk, waar ze al heel waren kleding van heeft gedragen. Haar fascinator komt van Philip Treacy.

Foto

Foto

Koningin Silvia droeg het ensemble eerder tijdens de opening van de tentoonstelling over bruidsjurken in het Koninklijk Paleis. 

Foto

Foto ©Kungahuset

Foto

Kroonprinses Victoria draagt een (mijns inziens) geweldige warme rode outfit. Vermoedelijk een maxi/midi-rok met een jasje, maar het zou ook een japon kunnen zijn. Haar rode leren strik, in een iets donkerder tint, komt van Corinna World. Ook haar verdere accessoires houdt ze in donkerrood. Het gezinsplaatje is qua kleuren perfect op elkaar afgetemd! Ik wil heel graag weten wie dit ensemble heeft ontworpen!

Foto

Foto

Foto

Leren strik van Corinna World:

Foto

Prinses Madeleine gaat gekleed in een lichtroze gebloemde japon met koraalrode accenten van Valentino. Ook haar poederroze mantel is van Valentino. Vermoedelijk is haar haaraccessoire van Philip Treacy, en haar clutch komt van Bottega Veneta!

Foto

Foto

Foto

Wat vinden jullie: wie springt er van deze dames het meest uit qua outfit?

screenshots livestream SVT

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

zondag 03 dec 2017 - 17:55

Ben niet zo van de klederdracht maar het gebaar is aardig. Sofia ziet er lief uit.
Ik vind Victoria mooi en de koningin ook. Wel jammer van al die botox en dat lossere haar. Ze lijkt een beetje een oud meisje zo. Maar ja.....
Madeleine ziet er wonderlijk en rommelig uit. Wat een toeters en bellen. Heeft zo'n mooie vrouw toch niet nodig zou je zeggen. Keep it simple.....

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zaterdag 02 dec 2017 - 13:27

De klederdracht zal een persoonlijke keuze van Sofia zijn, bij eerdere dopen heb ik dat niet zo gezien. Ze wil blijkbaar haar verbondenheid met haar geboortegrond en de titel van de dopeling benadrukken. Voor mij hoeft dat niet, maar passend is het wel. Madeleine blijft mooi, al trekt ze een vuilniszak aan. Het is wel erg roze in verschillende tinten, een hint wellicht, maar ook een beetje een gezochte combinatie. Die hele glanzende jas met dat liefelijke jurkje met sportiever polokraagje er onder. Tikje over de top is het wel. Ze overpowerd de andere meters, de moeder en eigenlijk iedereen. De zus van Sofia draagt een leuk jurkje, ik hoop voor haar dat de kerk warm genoeg was, want ik vind het wat bloot en kaal zo. Waarschijnlijk draagt ze het met kerst nog eens. De rest van de dames zijn prima, niets bijzonders wel netjes.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

zaterdag 02 dec 2017 - 12:57

Mooi gebaar van Sofia. Haar kapsel en make-up zijn mooi gedaan!
Madeleine vind ik net iets te roze. Victoria is mooi, maar de lengte van de rok had iets korter gemogen. Sylvia ziet er zoals altijd verzorgd uit.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 dec 2017 - 21:22

Info over kleding is toegevoegd aan de log. Ik hoop dat we er nog achter komen wie de kleding van Victoria heeft ontworpen. Ik heb me suf gezocht, vandaar dat het o.a. een tijdje duurde voor ik de log bij kon werken!

afbeelding van zita

zita

vrijdag 01 dec 2017 - 21:05

Tja, die klederdracht... Best aardig, maar traditionele kleding vraagt om een traditionele setting. Ik vind het wat raar om bij een officiele gelegenheid als een doop opeens te bedenken dat je klederdracht gaat dragen, terwijl dat verder niet de gewoonte is. De dracht vind ik afschuwelijk afgestyled, wat haar en make-up betreft. Kapsel is een zootje, terwijl naar mijn idee klederdracht vraagt om een klassiek of een eenvoudig kapsel. Make-up veel te fel bij de dracht. Viktoria ziet er prachtig uit; rok wel wat lang, maar het past heel mooi en staat haar geweldig. Madeleine draagt Valentino, maar het oogt als een badjas. Jammer.

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 01 dec 2017 - 19:56

Een mooie doopdienst. Leuke foto's erbij Josine! Ik vindt de klederdracht niet zo passend bij de gelegenheid, maar het stond Sofia wel leuk. (een lieve uitstraling heeft ze). Het was voor Madeleine en Chris relaxter zonder de kinderen denk ik. Victoria zag er prachtig uit in het rood. Wat een leuke kinderen heeft ze. Ik vond Madeleine en koningin Silvia er ook mooi uit zien.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 dec 2017 - 21:24

Bedankt 29novmode (ik voel me maar even vrij om te bedanken, want ik heb deze log geschreven ;) ). Volgens mij ben je nog niet zo lang lid, ik zie tenminste nog niet zo heel erg lang reacties van je. Leuk dat je de moeite neemt om uitgebreid te reageren, ik wil je graag even welkom heten!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 01 dec 2017 - 19:43

Wow wat zien ze er allemaal prachtig uit! De klederdracht vind ik erg mooi!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 01 dec 2017 - 17:09

Victoria.mooi en harmonisch met haar cute kids. Madeleine in mooie jas.
Ik ben niet weg van klederdracht, maar wordt door de koninklijke familie in Zweden vaker gedragen. Maar alleen door de vrouwen?

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 01 dec 2017 - 14:35

Juist een eerbetoon aan het graafschap waar zij in geboren is en waar haar kind graaf van is geworden bij geboorte. Ik vind het een mooie geste. By the way: zelfs in zo’n folklore outfit ziet ze er bloedmooi uit.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 dec 2017 - 15:33

Hertogdom ;). Ik vind het ook erg leuk! Lekker fleurig en het past perfect bij de mooie bloemen in de kerk.

Alexander draagt oude kleding van CP. Ook erg leuk!

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 01 dec 2017 - 14:06

Het verbaast me dat Madeleine haar kinderen niet bij zich heeft. Of is het beter : ik vind het verstandig dat zij ze niet mee heeft. Wat de reden is voor de folklorelook van Sofia, het is me een raadsel.
Het lijkt Maxima wel, ze blijft verrassen.

afbeelding van Lizette

Lizette

vrijdag 01 dec 2017 - 14:46

Volgens een Zweedse nieuwssite zijn ze net terug uit Amerika, zou dus te maken hebben met een jetlag.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 dec 2017 - 15:32

Madeleine heeft volgens mij nogal pittige kids, althans Leonore. Misschien ziet ze het simpelweg niet zitten, en ik heb soms de indruk dat Chris ook niet altijd even blij wordt van weglopende en wiebelende kids ;).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 01 dec 2017 - 14:55

Altijd leuk zo'n koninklijke doop. Victoria ziet er geweldig uit, net als haar gezin. Ookkoningin Sylvia en ziet er moi uit en Madeleine lijkt een prachtige outfit te dragen.
Maar Sofia.... Wat is dit? Ze lijkt Roodkapje wel... Ook al begrijp ik dat de traditionele kleding verwijst naar regio waar Gabriel prins van wordt en Sofia geboren is. En dan hebben wij het over een niet passende outfit van onze koningin...

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 01 dec 2017 - 14:23

Als de kleding van Sofia een verwijzing is naar het graafschap van prins Gabriel vind ik het een mooi gebaar.
En er zijn daar natuurlijk wel vaker gelegenheden waar de koninklijke familie traditionele kleding draagt.
Dus men zal er in Zweden anders naar kijken dan wij.

afbeelding van JoJo

JoJo

vrijdag 01 dec 2017 - 13:13

Huh? Waarom klederdracht?

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 01 dec 2017 - 13:25

Ik begrijp het ook niet helemaal.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 dec 2017 - 15:31

Dat is de klederdracht van Dalarna, het hertogdom van Prins Gabriel. Prinses Sofia is daar zelf opgegroeid, ze zal het leuk gevonden hebben. Het staat haar goed vind ik.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 01 dec 2017 - 13:09

dankjewel om het plaatsen van de livestream ,heel mooie plechtigheid en die bloemen prachtig.de kleding van Madeleine en Viktoria zijn heel mooi aangepast aan de gelegenheid en de periode van het jaar.Ook de kleine Estelle was heel mooi
Koningin Sylvia vind ik wat sobertjes.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 dec 2017 - 11:25

De livestream begint over 5 minuten!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 30 nov 2017 - 18:10

Dat wordt vast weer een mooi familiefeest met koninklijke gasten en mooie kleding. Heel benieuwd wie er namens ons koningshuis aanwezig is.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 30 nov 2017 - 21:47

Ik denk niemand eerlijk gezegd.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 dec 2017 - 00:06

Niemand inderdaad. Dit is geen buitenlands feestje, maar een doop in familie- en vriendenkring, met daarnaast wat regerings- en hofhoudingsmensen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 dec 2017 - 00:07

Wat wel leuk is, is het feit dat we waarschijnlijk alle kids gaan zien. Dat vind ik altijd erg mooi bij de Zweedse speciale gelegenheden.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?