De Zweedse prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist zijn gisteren in ondertrouw gegaan. Zoals gebruikelijk is bij de Zweedse royals gebeurt dat tijdens een speciale dienst in de Koninklijke Kapel.

De hele naaste familie van Prins Carl Philip was aanwezig: Koning Carl Gustaf, Koningin Silvia, kroonprinses Victoria, prins Daniel, prinses Estelle, prinses Madeleine, Chris O'Neill en prinses Leonore. Daarnaast was er ook nog wat verdere familie aanwezig. Natuurlijk was ook de familie van Sofia aanwezig: Eric en Marie Hellqvist en haar beide zussen Lina en Sara Hellqvist met hun partners.

Foto ©Kungahuset

Gisteren werd ook bekend gemaakt dat Sofia Hellqvist na haar huwelijk met Carl Philip, prinses Sofia van Zweden wordt. Sofia droeg een cremekleurige jurk met zwarte accenten en een bijbehorend jasje van nog MaxMara (dank TheRoyalSandi!)

Sofia's hoed is ontworpen door Malinda Damgaard, een hoedenontwerpster uit Stockholm, zo meldt Kungliga Modebloggen (Svenskdam). Verder droeg ze een cremekleurige clutch van Bottega Veneta en schoenen van Kurt Geiger.

Kroonprinses Victoria droeg een lichtgrijze jurk van Filippa K. Haar hoed is ontworpen door Philip Treacy.

De ontwerper van de kleding van Prinses Madeleine, een beige jurk met een bijbehorende mantel. Dankzij The Royal Sandi kan ik melden dat deze van Seraphine zijn. Ook Madeleine droeg een hoed die is ontworpen door Philip Treacy.

Prinses Estelle en Prinses Leonore droegen een verschillende jurk van Marie-Chantal, met een bijna identieke mantel van hetzelfde merk. Voor meer info en beelden, zie de bijgevoegde links.

Koningin Silvia ging gekleed in het wit. Daarbij droeg ze een lichtroze sjaal, die tegelijkertijd diende als mitella. De Koningin draagt momenteel steeds sjaals die ze als mitella gebruikt. Dit in verband met letsel door een val tijdens het skieen.

De gebruikte screenshots komen uit deze video van ©Expressen. De overige beelden zijn van ©Philip Treacy, ©Filippa K., ©Bottega Veneta, ©MaxMara, ©Seraphine en ©Kurt Geiger.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Magda

Magda

woensdag 20 mei 2015 - 08:40

Wow, wat zien Madeleine en Victoria er prachtig uit. En idd allemaal goed op elkaar afgestemd.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 20 mei 2015 - 08:30

Madeleines kleding is opnieuw van Seraphine!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

maandag 18 mei 2015 - 23:45

Waar waren de haardecoraties dames schoonfamilie????

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 19 mei 2015 - 16:35

Geen idee! Vonden ze misschien niet nodig?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 19 mei 2015 - 16:35

Geen idee! Vonden ze misschien niet nodig?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 18 mei 2015 - 19:55

Wat zien Madeleine en Victoria er super mooi uit. Prachtige kleuren en mooie hoeden. Sofia vind ik wat minder sprankelend en dat komt vooral door de zwarte hoed en zwarte accenten in haar kleding. Voor een ondertrouw vind ik het zwart echt te somber. En ik begin me steeds meer af te vragen of Victoria weer zwanger is....

afbeelding van JoJo

JoJo

maandag 18 mei 2015 - 20:42

Ik ook Anneke!
Ze draagt heel veel blouses enz. om haar buik te verdoezelen denk ik!
Zou leuk zijn.. :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 18 mei 2015 - 21:12

Dat zie ik ook Ergens heb ik foto's gezien van het vrijgezellenfeestje van Sofia. Daar zag je echt al een buikje... Maar ze wachten vast tot na het huwelijk en misschien wel na de bevalling van Madeleine om niet alle aandacht op te eisen... Zou inderdaad heeel leuk nieuws zijn...

afbeelding van Kate

Kate

maandag 18 mei 2015 - 19:14

Leuk hoor ,de ouders van Sofia stralen ook !!
De outfit van Victoria staat beeldig ,ik zag foto's gisteren dat ze loopt ,heel mooi .
De outfit van Max Mara is mooi ,had wat spannender gekund ,maar ik denk dat ze voor veilig kiest ,gezien haar verleden ( wat ik overigens geen probleem vind ,goede tweede kans -;!)

afbeelding van JoJo

JoJo

maandag 18 mei 2015 - 19:13

Leuk hoe alle kleuren op elkaar afgestemd zijn! Niet te schreeuwerig, gewoon basis!

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 18 mei 2015 - 19:00

Nou, een gezellig familieplaatje, toch?
Wat zitten mannen er eigenlijk raar bij, op foto's, soms. De fotograaf had Carl Gustaf, Carl Philip en vader (en moeder) Hellqvist beter neer moeten zetten, vind ik.
Ik wens hun veel huwelijksgeluk!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 18 mei 2015 - 18:42

Beelden van Sofia's kleding worden straks toegevoegd. Ik moet nu nl eerst weg.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?