Eergisteren (6 juni) werd in Zweden de Nationale Feestdag gevierd. Deze log wilde ik gisteren plaatsen, maar omdat we toen hoorden van het overlijden van Koningin Maxima's zus, leek het me beter om deze log vol festiviteiten een dag later te plaatsen.

Traditiegetrouw geven Kroonprinses Victoria en Prins Daniel op deze dag een foto van hun kinderen vrij! Wat is het ook een heerlijk stel!

Foto

De foto's door de jaren heen!

2013 (Kate Gabor):

2014 (Kate Gabor):

Foto

Foto

2015 (©Kate Gabor):

Foto

2016 (Erika Gerdemark):

FotoFoto

Foto

Foto

 

2017 (Erika Gerdemark):

Foto

Foto

 

Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia openden 's ochtends de deuren van het Koninklijk Paleis voor het publiek. Later waren zij samen met Prins Carl Philip aanwezig bij de uitreiking van beurzen aan drie jongeren, die de beurs door middel van een wedstrijd wonnen.

Kroonprinses Victoria en Prins Daniel brachten een bezoek aan kasteel Strömsholm en waren aanwezig bij het 100-jarig jubileum van de Strömsholm-dagen, georganiseerd door Ridskolan Strömsholm. Victoria droeg haar witte jurk van By Malina, die ze eerder droeg tijdens de doop van Prins Oscar!

Foto

Foto

Later op de dag wordt er jaarlijks een concert gegeven, waar de koninklijke familie per rijtuigen naar toe gaat. Er stond dan ook heel wat publiek toe te kijken in Stockholm! Als grote verrassing zat Prins Oscar deze keer ook in de eerste koets, samen met het Koningspaar, Kroonprinses Victoria, Prins Daniel en Prinses Estelle. Prinses Estelle heeft al eerder in de koets gezeten, maar zij was dit jaar voor het eerst bij het concert zelf aanwezig!

Kungaparet och Kronprinsessfamiljen på Logården innan kortegen mot Skansen. Foto: Henrik Garlöv/Kungahuset.se

In de tweede koets zaten Prins Carl-Philip en Prinses Sofia, samen met Prinses Madeleine en Chris O'Neill. Alle dames droegen tijdens dit programma Nationale Klederdracht.

Prinsessparet och Prinsparet på väg till nationaldagsfirandet på Skansen. Foto: Henrik Garlöv/Kungahuset.se

Foto

Foto

 

Tot slot: de Zweedse Royals verwennen ons wel echt met foto's! Zo werden er in mei ook al vier foto's vrij gegeven van Prinses Estelle en Prins Oscar, gemaakt door Linda Brostrom (die ook de foto van de Nationale Feestdag van dit jaar maakte). Wat een plaatjes!

Foto

Foto

Foto

Foto

 

Overigens wordt vandaag het jongste kindje van Prinses Madeleine en Chris gedoopt. Dit wordt live uitgezonden, en we hopen hierover dan ook te bloggen!

Foto's ©Kungahuset (H. Garlov), screenshots SVTplay.se, ©Kungahuset - Anna Lena Ahlstrom, ©Kungahuset, Linda Brostrom e.a.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 24 jun 2018 - 23:42

Ik moet bekennen dat ik klederdrachten vaak heel erg mooi vind.... Dat meen ik, hoor!
Eerlijk gezegd, ben ik niet zo modebewust, d.w.z. ik weet wel wat "men" mooi vindt, op een gegeven moment, maar ik kleed me daar zelf niet naar.
Ik ben met pensioen, dat scheelt/maakt nogal wat uit!
Mode interesseert me alleen bij anderen, denk ik.
Ik bezoek dagelijks mijn moestuin, 100m2...spijkerbroek.
Verder lees en teken/schilder ik veel.....spijkerbroek.
Mijn man en ik, we passen jaarlijks op, op het huis van vrienden, op Skye, Schotland. Daar is echt alleen maar natuur....spijkerbroek..
Ik heb één jurkje (geloven jullie dit?). Dat staat me trouwens fantastisch want ik heb een goed jurkjesfiguur (maatje krap 38).
Klederdracht: waarschijnlijk erg oncomfortabel, bij iedereen maar mooi om te zien dat zoiets behouden blijft.
Royals in klederdracht?
Och, mits het geloofwaardig overkomt en als het staat? Waarom niet?
O, zo leuk: ik las net dat de labrador van ons koninklijk gezin zeven puppies heeft gekregen! Wat een perfecte (troost)timing!

afbeelding van Suus

Suus

zondag 24 jun 2018 - 22:11

Prachtige foto’s, met kunde gemaakt. Lieve kinderen ook zo op het oog. En wat de klederdracht betreft: ik denk dat wij het gewoon niet zo gewend zijn, is toch cultureel bepaald hoe je hier naar kijkt denk ik.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 09 jun 2018 - 06:58

Mooie foto's zeg!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 08 jun 2018 - 16:10

Wat een prachtige kinderfoto's!
Inderdaad, ze zijn best scheutig met het vrijgeven van foto's.

afbeelding van Rodin

Rodin

vrijdag 08 jun 2018 - 15:39

De heren gaan in een modern pak gekleed. De dames moeten weer eens het statement maken d.m.v. hun kleding. Schort voor en de keuken in meiden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 08 jun 2018 - 12:12

Wat een superleuke kindjes. Ja Estelle heeft de juiste uitstraling.
Ik vind die klederdracht ook niet leuk. Maar wie weet gaan we daar in NL nog een keer anders over denken..
Juliana is de laatste geweest die wel in klederdracht ging...

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 08 jun 2018 - 10:36

De kindjes zijn snoepjes om te zien. En zo'n kleine Estelle ziet er in die klederdracht ook beeldig uit.
Dat is anders bij de volwassen dames. Op de ene foto (met een witte beddesprei om de schouders) lijkt koning Sylia er ook niet zo'n schik in te hebben.
Nog grappiger wordt het als ze van die witte mutsen opzetten. Blij dat we zo'n traditie niet in Nederland hebben. Zien jullie Maxima en Laurentien al voor je? Met zo'n Volendammer puntmuts op? Moet er toch niet aan denken....

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 08 jun 2018 - 10:02

Wat een lief stel kinderen! Inderdaad, je ziet er zo hun paps en mams in terug! Mooi stel om trots op te zijn!

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 08 jun 2018 - 08:54

Echt een mini Victoria en een mini Daniël! Heel grappig om te zien.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 08 jun 2018 - 09:24

Helemaal met je eens, dat Oscar veel op Daniel lijkt. Door zijn donkere ogen en haar ben je in eerste instantie geneigd om te denken dat hij op Victoria lijkt, maar als je verder kijkt, bijvoorbeeld de vorm van zijn ogen enzo, dan zie je echt Daniel terug. Echt leuk! En ik denk qua karakter mogelijk ook. Estelle is heel spontaan, dat is Victoria zelf (lijkt mij) ook. Daniel lijkt me meer een achtergrond type, en dat lijkt Oscar ook, een beetje kat uit de boom kijken. Ik vind dat zo leuk om te zien! En het komt nog goed uit ook, want Estelle kan die spontaniteit goed gebruiken, en Oscar zal ook altijd wat meer op de achtergrond moeten blijven.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

vrijdag 08 jun 2018 - 08:18

Wat een schattige kinderen !!! Zij stralen zoveel vreugde uit...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?