We blijven in de Juliana-sferen vandaag. In deze log blikken we terug op de donkerblauwe japon die Juliana droeg op Prinsjesdag 1963. 

De japon is een ontwerp van Maison Linette en bestaat uit een mouwloze japon en een bijbehorend jasje. 


Foto: RVD

Na Prinsjesdag heeft koningin Juliana de japon nog minimaal twee keer gedragen. Met en zonder jasje. 

Staatsbezoek Iran, 1963. 

Met het jasje tijdens een feest in Rotterdam, 1964. 

Klik hier voor een foto 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 11 mrt 2017 - 10:25

een koningin en vier princessen waar is toch al die mooie avondkleding naartoe word zenog ergens bewaard da moeten toch heel wat ensenbles zijn wat een pracht

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 09 mrt 2017 - 18:09

Jeanine ik dacht precies hetzelfde: ook Juliana droeg vaak een mix van verschillende glimmers.
Wat een leuke beelden, Irene een beeldschone jonge vrouw, de hoed/shawl maakt het prachtig af. De japon van Juliana vind ik heel mooi, iets smaller vermaakt volgens mij heel goed te recyclen.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 09 mrt 2017 - 16:20

Wat een prachtige japon en die schitterende juwelen die Juliana draagt waar zij op de foto naast de Sjah van Perzie staat! Die korte bontjasjes die Juliana en Beatrix op het feest in 1964 droegen gaven toch een stijlvol cachet aan de prachtige avondjaponnen!
Mooie nostalgische foto van de gehele familie, het is weer genieten, Josine! Bedankt hoor!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 10 mrt 2017 - 13:07

O Eftichia, wat ben ik het nog maar eens helemaal met je eens ! Al die mooie zwart-witfoto's wekken toch zo'n nostalgie op, en hoe intens geniet ook ik ervan - zoals jij en mét jou !!
Op het feest in 1964 verscheen, zie ik, de jonge Beatrix weer eens in haar favoriete outfit : een oogstrelend schitterend strapless avondtoilet, prachtige juwelen, chique witte lange handschoenen, en (ik weet het, het is omstreden) een stijlvol kort wit bontjasje ! Die foto's had ik nog nooit gezien, wél die van het staatsbezoek in Iran, waarop je attendeerde (dank je !) - hoe heerlijk die terug te zien, ze zijn ook zo fantastisch, vooral dan met heel die sprookjesachtige luxe op het galadiner : Farah en Juliana heerlijk strapless, Beatrix een keertje niet maar niettemin weer echt verrukkelijk !!!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 10 mrt 2017 - 15:27

Trixedo@ Wat schrijf je toch heerlijk, leuk hoor dat wij samen zo kunnen genieten van het e.e.a!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 09 mrt 2017 - 16:20

@Jeanine68 op deze laatste foto is ook de shah van Perzië, schatrijk olieland, te zien. Was Farah Diba ook aanwezig maar niet in beeld? Misschien dat Juliana daarom alles uit de kast haalde om te laten zien wat een klein landje als Nederland in huis heeft...

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 10 mrt 2017 - 17:10

Trixedo@ Zo'n schitterende foto vol luister zullen wij niet meer te zien krijgen, de entourage en de uitstraling van de Royals, Sjah en Farah Diba op de foto is geweldig!
Het Zweedse koningshuis pakt (nog) wel enorm uit bij de Nobel uitreiking en hoop dat zij dit nog lang zullen doen maar deze pracht en praal is verleden tijd! Heel hartelijk bedankt, Trixedo, het was weer smullen!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 11 mrt 2017 - 12:32

Trixedo@ WOW....wat een schitterende nostalgische foto's, je doet me daar weer heel veel plezier mee. Toen Juliana koningin was werd er goed uitgepakt bij alle feestelijkheden en ontvangsten, dat waren nog eens koninklijke jaren!
Heel veel dank voor al dit moois!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 11 mrt 2017 - 20:03

Zoals steeds heel graag gedaan, Eftichia ! Ja, het is ongelooflijk genieten, steeds weer, van deze stuk voor stuk prachtige foto's ! De allermooiste is wellicht toch die van het vierende en gevierde paar Juliana en Bernhard met hun vier dochters op een rij in het Concertgebouw te Amsterdam : de vijf dames baden er echt in opperste, oogverblindende rijkdom en luxe met hun verrukkelijk fraaie avondtoiletten (Beatrix en Irene nog maar eens strapless), hun schitterende juwelen, hun elegante lange witte handschoenen, hun mooie kapsels !! En dan die bijna bovenaardse groepsfoto van het hele gezelschap in het Amstel Hotel... !!

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 11 mrt 2017 - 08:15

Wat een heerlijke foto's! De korte ,witte, kanten jurk met plissérok van Juliana vind ik prachtig. Juliana draagt net als Máxima meerdere armbanden tegelijk en Juliana en Bernard zie je naast Elisabeth met omgeslagen mantel. Zo leuk om te zien allemaal, dank je Trixedo.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 11 mrt 2017 - 12:23

Mooi dat jij er ook zo van geniet, Jens ! En altijd graag gedaan !

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 mrt 2017 - 16:58

Heel mooie foto's van dit staatsbezoek!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 09 mrt 2017 - 16:07

Mooi hoor.
Maar wat draagt Juliana hier op die laatste foto ook prachtige juwelen! Juliana droeg trouwens ook veel juwelen tegelijk! (Armband, tiara, oorbellen, ketting, broche (misschien zelfs 2 of 3) tiara...)
Hebben we die ook al eens bij Maxima gezien?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?