Koning Filip en Koningin Mathilde waren gisteren aanwezig bij de Ommegang van de Kroningsprocessie in Tongeren. En, ze hadden hun oudste dochter, Prinses Elisabeth, meegenomen!

Koningin Mathilde droeg de koraalrode met blauwe japon van Natan, waarin we haar eerder zagen in Nederland, toen ze een activiteit had samen met Koningin Maxima. Ze draagt dezelfde turban van Fabienne Delvigne.

Prinses Elisabeth draagt een kort koraalrood broderiejurkje. Met dank aan Jelka kan ik melden dat deze van Diane von Furstenberg komt!

Het schoot me te binnen dat we de ontwerper van Elisabeths jurk tijdens de finalesessie van het Koningin Elisabeth Concours ook nog niet wisten. Daarom maar eens verder gespeurd bij Diane von Furstenberg. En ja hoor, ook dit koraalrode jurkje is van Diane von Furstenberg! Prinses Elisabeth droeg daar overigens dezelfde ballerina's die ze gisteren ook droeg.

 

Overigens ontvingen Koning Filip en Koningin Mathilde vandaag de president van Argentinie en zijn echtgenote in audientie. Koningin Mathilde droeg een zachtroze met oranje japon van Natan.

Een soortgelijke japon hangt op de foto hieronder in het rek, in creme met felroze.

Wat vinden jullie van de beide outfits van Koningin Mathilde en Prinses Elisabeth?

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Royalduo

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 05 jul 2016 - 20:00

Wat een mooie outfits draagt Mathilde. Dat roos staat haar echt leuk. De kleding van Elisabeth vind ik wel weer wat tuttig...
De nieuwe outfit van Natan bij het bezoek van het Argentijnse presidents paar staat haar erg leuk. Wat jammer dat Nederlenad niet met een bezoek werd vereerd door het Argentijnse presidentspaar... Hopelijk kunnen we nog een keer een staatsbezoek aan of van Argentinië verwachten.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 05 jul 2016 - 17:36

Elisabeth wordt echt al een dametje. Heel leuk dat we haar regelmatig zien! Ze lijkt erg op haar vader, maar heeft wel het klassieke van Mathilde. Een leuk meisje, en altijd netjes en fris gekleed.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 05 jul 2016 - 10:16

De koraalrood-blauwe Natan-jurk en de Delvigne-turban van Koningin Mathilde, die ze ook al in Den Haag (bij haar al even schitterend uitgedoste vriendin Koningin Maxima) droeg, vind ik prachtig ! Beide Majesteiten straalden !
Ook Mathildes zachtroze-oranje (voor mij wat Japans uitziende) jurk van gisteravond vind ik heel mooi, net trouwens als het zomerse jurkje van de mooie Argentijnse (!) presidentsvrouwe !

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 05 jul 2016 - 09:25

Wanneer Maxima de roze/oranje jurk gedragen zou hebben, kreeg ze een waterval van kritiek over zich heen.
Want laten we eerlijk zijn: het is weer echt Natan.
Rare coupe verwerking, het trekt aan alle kanten, vooral bij de buste, op de buik zit het veel te wijd, het kreukt verschrikkelijk, weer het ceintuurtje en toch roept iedereen hoe mooi het is.
De roze: zoals ze staat lijkt het wel of ze een "hobbezak" draagt, zoals mijn moeder dat altijd noemde.
Is dat niet met twee maten meten??
Ik vind Mathilde een koninklijke uitstraling hebben, maar ook zij moest eens een andere couturier zoeken,

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 06 jul 2016 - 22:35

Toch vind ik de pasvorm bij Mathilde over het algemeen beter dan bij Maxima .
En eigenlijk vind het heel logisch dat Mathilde bij hem koopt .
Zijn atelier zit ook in Brussel ,bij wijze van spreken om de hoek en is echt Belgisch !
Vreemder vind ik het dat Maxima daar de eerste helft van 2016 bijna alles daar gehaald heeft .

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 05 jul 2016 - 09:39

Ik ben het niet met je eens Orchidee, ik vind dat er niet zoveel mis is met Natan. Zowel voor Mathilde als voor Maxima. Ik vind de roze/oranje jurk prachtig en de roze ook heel mooi. Niets mis ook met een ceintuurtje. Zowel de kleuren als het model van de jurkjes vind ik geslaagd. En ik vind Mathilde zeker niet hobbezakkerig staan op de foto die jij bedoelt.
Ik vraag me wel eens af hoe de meningen zouden zijn als de ontwerper niet zou worden genoemd. De pasvorm van de zussen Spijkers en van (zeer waarschijnlijk) online gekochte japonnen zoals die met vakantie-print van gisteren of de avondjapon gedragen in Parijs zitten verre van onberispelijk. Edwin Oudshoorn maakt mooie dingen, die zou ik wel eens willen zien op Maxima, Jan Taminiau is erg prijzig. Dus ik vind je vanmorgen erg negatief, maar dat mag hoor.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 04 jul 2016 - 23:27

1e outfit mathilde is mijn favoriet.
De knalrode is ook een topper.
De 3e outfit is wat lastiger te zien...maar gedurfde kleurencombinatie!

Lieve jurkjes van Elisabeth: die met mouwtjes vind ik t leukst!

afbeelding van Paula

Paula

maandag 04 jul 2016 - 23:24

De zachtroze met oranje japon vind ik beeldig. De oranje met blauwe japon die ken ik nu wel: één van de talloze Natan-varianten.
Op zich best wel leuk maar ik had er een lichtere hoed bij opgezet. Dit is een beetje winters zowel de vorm als de kleur van de hoed. Dochter ziet er snoezig uit. Wat wordt zij groot!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 04 jul 2016 - 22:31

Zachtroze met rode japon vind ik geweldig, de rode staat op nr 2 en de bovenste vind ik stukken minder.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 04 jul 2016 - 22:18

Leuke jurkje heeft prinses Elisabeth aan. Trouwens de koningin ook. Mooi gekleed.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 04 jul 2016 - 22:17

Nog even snel de activiteit van vandaag toegevoegd. Nogal gewaagde kleurencombi: zachtroze met feloranje. Niet mijn kleurencombinatie ;).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 04 jul 2016 - 21:55

Mooie outfit van Mathilde, 2 leuke jurkjes van Elisabeth! Elisabeth draagt overigens heel vaak iets in een roodtint. Is natuurlijk ook 1 van de Belgische kleuren, maar of dat bewust is? Geen idee. Rood staat haar in ieder geval goed, vind ik.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?