De Zweedse Kroonprinses Victoria was eerder deze week aanwezig bij de World Water Week in het Folkets Hus in Stockholm. Victoria droeg een gele jurk met rode strepen. Voor deze jurk dook ze in de kledingkast van haar moeder, Koningin Silvia!

Foto

Koningin Silvia droeg deze outfit tijdens het Staatsbezoek aan Joegoslavië in 1978. Vermoedelijk heeft Victoria de decoratie van de hoed afgehaald, en deze nu als sjaal gebruikt.

Foto

Foto

Kroonprinses Victoria maakte haar outfit compleet met rode pumps van Rizzo en een rode clutch van, die eveneens van Rizzo is.

Foto

Foto

Daarnaast draagt Kroonprinses Victoria 3 armbanden van Sophie by Sophie. Twee van de armbanden draagt ze altijd. Op deze witgouden armbanden staan de initialen en de geboortedata van Prinses Estelle en Prins Oscar. De gekleurde armband is ontworpen voor de Child Hood Foundation, de stichting van Koningin Silvia. Ook Koningin Silvia heeft deze armband en haar bezit. Niet zo vreemd: 10% van de opbrengst gaat naar haar eigen stichting, waar ze zich altijd enorm voor inzet!

Foto

Foto

Foto

Het is overigens niet de eerste keer dat Victoria vintage kleding van haar moeder leent! In april bracht ze een officieel bezoek aan Japan. Tijdens 1 van deze dagen droeg ze een donkerblauwe jurk met roze stippen en een strik rond de hals. Deze jurk komt eveneens uit de kast van haar moeder, en is maar liefst 37 jaar oud!

De Zweedse koninklijke familie draagt al decennia lang vintage kleding. Koningin Silvia is ook weleens gezien met vintage en Prinses Estelle en Prinses Leonore op hun beurt ook weer. Ook in Nederland is het heel gebruikelijk om jaren oude kleding te herdragen: daarbij denk ik aan bijvoorbeeld Prinses Mabel in de verlovingsjurk van Prinses Beatrix, aan Maxima tijdens dodenherdenking met een hoedje van Koningin Juliana en aan de groene japon tijdens het bevrijdagsdagconcert, die Koningin Maxima leende van Prinses Beatrix. Erg leuk dat er zoveel bewaard is gebleven, en ik zou weleens willen weten hoe enorm groot de kledingkamers/kasten er uit zien in het Zweeds Koninklijk Paleis, op Haga Slot, op Paleis Noordeinde, villa Eikenhorst en op kasteel Drakensteyn ;).

Overigens was Kroonprinses Victoria afgelopen woensdag aanwezig bij de opening van het Sami Parlement. Daarbij droeg ze heel toepasselijke kleding. Victoria droeg deze speciaal voor haar gemaakte japon - door Lena Persson - al eerder in 2009, eveneens bij de opening van het Sami Parlement.

Ook was ze deze week aanwezig bij de uitreiking van de Junior Water Prize. Daarbij droeg ze een gebloemde jurk van Gestuz.

Wat vinden jullie van Victoria's vintagekleding en haar andere outfits?

Foto's en screenshots ©SIWI, ©SVT, ©Kungahuset

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van DEP

DEP

dinsdag 05 sep 2017 - 12:32

Leuk die vintage kleding. De donkerblauwe kan ze zo weer dragen en eigenlijk vind ik Victoria er bijna altijd mooi uitzien door haar klassieke eenvoud en prachtige uitstraling. Juist de Gestuz jurk vind ik wat somber en degelijk. De SAMI jurk vind ik haar beeldig staan. In het programma van Nick en Simon was laatst een SAMI-zangeres. Zo bijzonder.

afbeelding van Krielie

Krielie

dinsdag 05 sep 2017 - 12:05

Eigenlijk vind ik alles stijf en tuttig. Ze heeft zo veel betere meer flatterende kleding

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 05 sep 2017 - 10:59

De gele jurk zou nog kunnen maar dan zonder die biezen (zeg ik dat goed?). En de pasvorm wat nauwer aangesloten. Maar het zal nooit mijn favoriet worden, ik vind hem erg gedateerd. De blauwe noppenjurk vind ik een stuk sportiever en goed te doen. De blauwrode japon lijkt wel folklorekleding. Ik weet niet of dat zo bedoeld was, maar het kan mij niet bekoren. De bloemetjesjurk daarentegen staat haar erg goed al lijkt het wanneer ze op het podium staat, dat hij asymmetrisch is. Ook prima verder. En ook ik hoop dat ze vaker haar haar los gaat dragen, dus niet alleen in een staart zoals hierboven, maar ook bovenop haar hoofd.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 02 sep 2017 - 22:44

Leuk dat Victoria voor vintage kiest. Om eerlijk te zijn vind ik het niet de mooiste outfits, het maakt haar onnodig streng. Maar dat valt me wel vaker op bij haar. De Sami jurk vind ik erg leuk. De bloemetjesjurk staat haar ook erg goed.
De armbanden vind ik echt geweldig. Die zou ik ook wel willen hebben.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 02 sep 2017 - 21:59

Het staat haar prachtig! Ze heeft een mooi gezicht en figuur! Alleen denk ik dat ze ee nog charmanter uitziet met haar haar iets zachter gedragen

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 02 sep 2017 - 16:11

Leuke vorm van hergebruik door Victoria.
Staat haar goed.
Maar.... haar mummy was een echte klassieke schoonheid met een superfiguur. T stond haar wat beter.....

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?