Zoals in de log van gisteren beschreven staat, werden afgelopen zondag de Nobelprijzen uitgereikt. Dat is altijd een groots gebeuren in Zweden. De Nobelprijs voor de Vrede, die in Noorwegen wordt uitgereikt, wordt iets minder groots aangepakt, maar ook daar vind een banket plaats en zijn er meerdere activiteiten.

Gisteravond waren de Noorse Kroonprins Haakon, Kroonprinses Mette-Marit, Prinses Ingrid-Alexandra en Prins Sverre Magnus aanwezig bij het Nobelprijsconcert. Kroonprinses Mette-Marit ging hierbij gekleed in een zwarte japon van Erdem voor H&M! Kroonprinses Victoria heeft ook een groot deel van deze collectie, en Mette-Marit koos nu ook voor Erdem via H&M!

Foto

Koningin Silvia koos voor een lila kanten japon, geborduurd met parels en pailletten. Deze japon droeg ze voor het eerst tijdens de Nobelprijsuitreiking in 2012! Qua juwelen droeg ze de Leuchtenberg parure, net als in 2012.

Foto

Foto

Foto

De Zweedse Kroonprinses Victoria droeg gisteravond tijdens het Nobelprijs Diner een nieuwe galajapon, die is ontworpen door Camilla Thulin (thanks to The Royals and I)! De laatste tijd draagt Victoria geregeld kleding van deze Zweedse ontwerper, en ik ben groot fan! Wat een prachtige stoffen en mooie ontwerpen! Victoria droeg qua juwelen onder andere wijlen Prinses Lilians tiara.

Foto

Foto

Prinses Madeleine droeg de positiejapon van Elie Saab, die ze eerder droeg tijdens het huwelijk van Prins Carl Philip en Prinses Sofia. Een goede keuze om die speciale japon bij deze eveneens speciale gelegenheid nogmaals te dragen! ​ Madeleine draagt de Modern Fringe Tiara.

Foto

Prinses Sofia koos voor een mintgroene japon, waarvan de ontwerper nog niet bekend is. Daarbij liet ze de parels op haar huwelijkstiara weer vervangen voor de smaragden, de oorspronkelijke tiara-vorm zoals ze die tijdens haar huwelijk met Prins Carl Philip droeg. De tiara kan op 3 manieren gedragen worden: Met smaragden, zonder smaragden en met parels, zonder smaragden en zonder parels.

De versie met parels, zoals Prinses Sofia die op 10 december droeg:

Info met dank aan verschillende personen via twitter.

Foto's ©Kungahuset

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

woensdag 13 dec 2017 - 10:49

Het is toch elke keer weer een genoegen om de Drie Dames (Victoria, Madeleine en Sofia) in avondtoilet te zien. Ook nu weer. De dames zijn beeldschoon en de jurken schitterend. Madeleine altijd zo mooi in Elie Saab. Ik heb er niets op aan te merken. Het Zweedse Koningshuis kleedt zich perfect wat mij betreft.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 12 dec 2017 - 16:19

het eerste wat mij opvalt is de jurk van Victoria. Wat pompeus, niet mijn smaak. Rest van de dames mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 12 dec 2017 - 16:14

ik vind de outfits van gisteren meer bijzonder.
Deze allemaal niets op aan te merken maar weinig wow.
leuk zo twee gala events acbter elkaar!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 12 dec 2017 - 22:12

Dat van zondag is dan ook de uitreiking en het banket, het belangrijkste moment. Daarvoor laten ze altijd maatjaponnen maken. Op de tweede dag, het diner in het Paleis, wordt er vaak kleding herdragen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 13 dec 2017 - 10:11

dank je! dat verklaart

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 12 dec 2017 - 16:13

Alweer een feestje van Tiaras en prachtige avondjurken. De Zweedse prinsessen zien er super mooi uit. Leuk dat Sofia weer voor de smaragden kiest op haar tiara. Volgens mij heeft ze deze tiara ook al eens met diamanten op de plekken van de parels / smaragden gedragen. Blijft een geweldige tiara.
Mette Marit ziet er deze keer ook heel mooi uit. Goede keuze!

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 12 dec 2017 - 14:30

Rechts op de foto, bij de tiara van Sofia op 10 december, is een foutje te zien. De twee laatste parels hadden omgekeerd geplaatst moeten worden. De stof van de jurk van Victoria is prachtig. Persoonlijk vind ik de jurk te wijd. Prima dat Silvia en Madeleine hun "oude" jurken weer eens uit de kast halen. Bij de jurk van Sofia mis ik een mooie tailleband.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 12 dec 2017 - 22:10

He ja dat komt ongelijk uit, met de tiara.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?