Op 5 november vertrok het Belgische Koningspaar vanaf het vliegveld in België voor het Staatsbezoek aan India! Koningin Mathilde droeg bij vertrek haar grijze jurk met geborduurde roze bloemen van Esmeralda Ammoun, gecombineerd met pumps en een clutch in dezelfde roze/rode kleur.

In het vliegtuig kleedde de Koningin zich om, en droeg ze een lichtgrijs broekpak van Giorgio Armani.

Voor aankomst in New Delhi - India - kleedde ze zich nogmaals om, dit keer in een nieuwe cremekleurige jurk van Natan!


Foto

Tijdens de eerste dag van het Staatsbezoek was er nog geen officiële ontvangst. Koning Filip en Koningin Mathilde brachten tijdens deze dag een bezoek aan de beroemde Taj Mahal. Zeg je India, dan zeg je een bezoek aan de Taj Mahal! Koningin Mathilde droeg hier een eenmaal eerder gedragen koraalrode japon van Natan.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

 

Gisteren was de officiële welkomstceremonie. Koningin Mathilde droeg een nieuwe poederroze kanten japon, die vermoedelijk van Natan is. Haar hoedje komt van Fabienne Delvigne, een bibi die is vervaardigd uit een duet van stro, namelijk opengewerkte sisal en een contrasterende andere soort in bananenvezels.

 

Foto

Foto

Foto

Foto

Koningin Mathilde bracht ook een bezoek aan het Child Line Call Center, een call center voor kwetsbare kinderen. Ze droeg hier een maxi jurk van Anita Dongre, een Indiase ontwerper. Mocht de naam van deze ontwerpster je bekend voorkomen: Ook de Hertogin van Cambridge droeg een japon van deze ontwerpster tijdens het officiële bezoek van William en Catherine aan India.

Foto

Foto


Tijdens het Staatsbanket droeg Koningin Mathilde een nieuwe roze japon met zilverkleurige borduursels. Mogelijk is deze japon van Dries van Noten, maar dat is nog niet bevestigd.

Foto

Foto

Foto


Vandaag droeg Koningin Mathilde overdag een gele midirok met lichtgrijze bloemen, gecombineerd met een lichtgrijze top. Deze nieuwe outfit is een ontwerp van Natan!

Foto

Foto

Foto

Foto

De Belgische ontwerper Bernard DePoorter had de eer om de jurk voor de contraprestatie te ontwerpen. De jurk is volledig met de hand geborduurd! Daar zijn heel wat uren werk in gaan zitten!

Foto

Wat vinden jullie van deze outfits? En welke springt er voor jullie het meest uit?

Foto's ©Koning Filip/Koninklijk Paleis, screenshots video's ©VTM Nieuws, screenshots video's ©President India, foto's en screenshots ©Wim DeHandschutter.
Informatie met dank aan Jelka van www.modekoninginmathilde.be 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 11 nov 2017 - 19:27

Ben het ook met iedereen eens hierboven ,behalve de kanten rose is alles mooi met uitschieter de DvN. Prachtig !
Kijk ik op de site van Natan zie je werkelijk prachtige combinaties ,waarom dragen de koninginnen deze niet ? Ze laten er kennelijk net iets anders van maken ,begrijp dat niet ....

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

zaterdag 11 nov 2017 - 18:41

Leuk hoor al die foto’s en filmpjes. Ik vind alles mooi behalve de roze jurk die maakt Mathilde onnodig breed. Een heel mooi gekleed koningspaar en een visitekaartje voor België.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 10 nov 2017 - 17:45

Vandaag (dag 6) koos Mathilde voor rode kleuren. De indische jurk in rood en goud bij het bezoek aan Zuster Jeanne Devos staat haar prachtig. Felle kleuren staan haar prachtig. De jurk die ze droeg op de contraprestatie stond haar ook beeldig. De roze jurk en hoed bij de officiële ontvangst zijn een misser van formaat. Daar doe ze mij denken aan een bonbonnière...

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 10 nov 2017 - 13:52

Ben het eens met de meeste reacties. De roze avondjurk van Dries van Noten is geweldig, de poederroze outfit van Natan een suikerzoete afknapper en de rest is gewoon prima.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 09 nov 2017 - 21:20

Voor het eerst ben ik enthousiast over de garderobe van Mathilde tijdens een staatsbezoek! Geen onnodig tuttige outfits. Alleen de pasvorm van de poederroze jurk vind ik inderdaad ook een misser. De jurk en stof op zichzelf zijn een plaatje. En de lichtgrijze top bij de geel/grijze rok vind ik Mathilde niet flatteren. Wel een hele leuke outfit op zich. Dit keer genoten!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 09 nov 2017 - 18:00

Lest best!! Wat een prachtige jurk met al dat borduurwerk. Ook de roze avondjurk voor het staatsbanket vind ik super. Verder ben ik niet onder de indruk: veel roze, veel Natan... braaf en saai. Het misstaat Mathilde niet, maar is wel heel veel van hetzelfde. En de gele rok vind ik gewoon lelijk. Hoop dat we die nooit meer zien.

afbeelding van Tina

Tina

donderdag 09 nov 2017 - 16:38

Prachtig allemaal behalve de poederroze kanten jurk. Die flatteert haar niet echt.

afbeelding van zara

zara

donderdag 09 nov 2017 - 13:58

Wat mij betreft laat Mathilde die zoete Natan jurkjes met kort strak lijfje en verhoogde taille (met of zonder stolpplooien) voortaan in de kast hangen, want ze doen haar figuur bepaald geen recht. De gele rok met crème top staan dan weer wel goed. Maar de roze avondjurk van 'Dries van Noten' dat is nou echt een jurk die Mathilde laat stralen. Geldt ook voor de lange A. Dongre jurk, heel mooi! Het accent op de hals, schouders en de armen, en vooral niet op de taille, dat werkt voor haar kennelijk het beste!

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 09 nov 2017 - 11:34

Bijne alles leuk, behalve die roze kanten jurk,die vind ik haar moekeachtig staan.Die laatste prachtig.
Als je van een korte bruidsjurk houdt is dit er een van voor mij.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 09 nov 2017 - 11:32

De japon van roze kant werkt niet in haar voordeel. Hij accentueert haar buikje en door de klokkende rok komt haar slanke figuur niet goed uit de verf.

Wel mooi: de avondjurk en geborduurde cocktailjurk. Wat mij betreft dragen royals in de avond altijd kleding met broderie d'art. Zo mooi als het licht daar op valt <3

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 09 nov 2017 - 13:59

Inderdaad, ze lijkt behoorlijk gezet rond haar middel, en dat komt met name door het model van de jurk denk ik. In de koraalrode/roze Natan jurk bij de Taj Mahal lijkt ze gewoon slank. Ze zou het model van de zachtroze kanten jurk eigenlijk niet meer moeten dragen. Dat valt me de laatste tijd wel vaker op. Een buikje hebben is niet erg (dat hebben zoveel mensen), ze wordt wat ouder (en ook als je jonger bent kun je een buikje hebben). Dat is geen probleem, maar met de juiste kleding kun je dat prima verdoezelen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 nov 2017 - 10:13

De foto's bij de Taj moeten wat bewerkt zijn.
De luchtvervuiling is daar enorm nu.
Maar als ik er ooit kom ga ik ook op t bankje zitten net als Diana Kate en Mathilde.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 09 nov 2017 - 11:14

Ik heb er gezeten! Heel bijzonder om daar geweest te zijn in dat mooie land.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 09 nov 2017 - 08:26

Mooi dat de japon van Bernard DePoorter volledig met de hand is geborduurd! Dat zijn heel wat uren werk. Er staan dan ook verschillende filmpjes van het proces op het instagram account van de ontwerper.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 08 nov 2017 - 23:25

Prachtig zijn de drie nieuwe (!) jurken die de bloedmooie, charmante en elegante Mathilde draagt !!
De nieuwe roze avondjapon met zilverkleurige borduursels bevat een knipoog naar de Indiase jurken, met daarbij een heel mooi kapsel en fijne oorbellen.
De geborduurde Depoorter-jurk is ontzettend verfijnd.
Heel teder ook de poederroze kanten japon met 'strapless-effect' op haar mooie buste ; dat effect lijkt ze graag te showen, zoals bij het Jordaanse staatsbezoek aan België in 2016 (dag 3, in Brugge), op een eveneens zachtroze jurk : zie http://www.modekoninginmaxima.nl/koninginnenmode-ontwerpers/staatsbezoek... !

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 08 nov 2017 - 22:58

Alles mooi maar jurk van Anita Dongre is geweldig!!!!!!

afbeelding van Corine

Corine

woensdag 08 nov 2017 - 22:31

De avondjurk is fantastisch!
De blauwe jurk ook heel mooi!
Het grijze/gele setje ook schitterend!
De laatste jurk ook prachtig!
Kortom, altijd perfect gekleed en zo heerlijk samen met de koning: je ziet ook hoe ze er samen van genieten!

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 08 nov 2017 - 22:25

Oei....de poederroze japon....niet geschikt voor haar figuur vind ik.
De avondjapon is voor haar wonderschoon.

afbeelding van JAusten

JAusten

woensdag 08 nov 2017 - 21:47

I like very much Anita Dongre's dress and Bernard DePoorter's as well.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 08 nov 2017 - 21:24

Mooi overzicht! De roze avondjurk vind ik heel mooi. En die van de contraprestatie.
De Indiase lange jurk is attente keuze maar ze staat beter met fellere kleuren.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?