Koning Filip en Koningin Mathilde hebben het Staatsbezoek aan Canada er al weer op zitten, maar wij blikken nog even terug! Op de derde dag van het Staatsbezoek bezocht het Koningspaar onder andere de National Gallery.

Foto

Foto

Koningin Mathilde ging gekleed in een okergele midirok van Natan met bloemenprint, gecombineerd met een oranjerode top en oranjerode accessoires. Koningin Mathildes oorhangers komen van Percossi Papi!

Foto

Foto

Koningin Mathilde fascinator is gemaakt door Fabienne Delvigne. Tijdens het Staatsbezoek aan Japan droeg de Koningin de fascinator ook al bij deze outfit, en voor Canada is hij helemaal passend! In het persbericht van Maison Fabienne Delvigne wordt het exemplaar als volgt beschreven: Het « Feuille de Chêne »-model is een hoofdtooi waarvan de bladeren gemaakt zijn van rood-oker fluweelvilt en met licht oranje nerven.

Foto

's Avonds gaven Koning Filip en Koningin Mathilde een concert, gevolgd door een diner. Koningin Mathilde droeg hierbij een donkerblauwe japon van Natan. We hebben haar eerder in deze japon gezien tijdens de verjaardagsviering van Koning Harald en Koningin Sonja in 2017.

Foto

Foto

De Koningin draagt bekende diamanten oorhangers, haar ring van Juwelier Wolfers en een zilverkleurige clutch.

Foto

Tijdens de 4e dag van het Staatsbezoek vlogen Koning Filip en Koningin Mathilde eerst van Ottawa naar Toronto, de hoofdstad van Ontario. Ze werden daar ontvangen door de Luitenant-Gouverneur van Ontario.

Foto

Foto

Koningin Mathilde ging deze dag gekleed in een zeegroene met lichtgrijze outfit van Esmeralda Ammoun. Deze jurk en mantel hebben we al een paar keer eerder gezien. De hoed is een (ook eerder gezien) ontwerp van Fabienne Delvigne. De clutch van plexi-glas is een ontwerp van Giorgio Armani en de lichtgrijze handschoenen komen van JB Guanti.

Foto

Foto

Tijdens deze dag gaat het Staatsbezoek verder in Montreal. Daar werd een bedrijf bezocht dat werkzaam is in vliegtuigonderdelen. Koning Filip had een ontmoeting met de eerste minister en was aanwezig bij een seminar op de Universiteit van Montreal, terwijl Koningin Mathilde een bezoek bracht aan een chocolade academie.

Foto

Foto

Koningin Mathilde droeg een geruite japon met bijpassende mantel van Natan. Deze outfit hebben we ook al eerder gezien. De oranje/rode turban is nieuw. De turban, ontworpen door Fabienne Delvigne, is versierd met bladeren.

Foto

Foto

's Avonds werd er een receptie gehouden voor de Belgische gemeenschap in Quebec. Koningin Mathilde draagt hier een nieuwe japon van Erdem. Buiten draagt Koningin Mathilde nog laarzen, in verband met de sneeuw. Binnen wisselt ze deze om voor pumps.

Gisteren was de laatste dag van het Staatsbezoek van België aan Canada! Koning Filip en Koningin Mathilde hadden onder andere een ontmoeting met jongeren die een circusopleiding volgen. Ook bezochten ze een stichting voor kinderen. Ook leerde het Koningspaar van alles over ijshockey.

Foto

Foto

Koningin Mathilde droeg vandaag een nieuwe geruite mantel van Natan, gecombineerd met donkergroene accessoires. De hoed is een ontwerp van Fabienne Delvigne. Zij schrijft er het volgende over in een persbericht: "Het Selvia-model is een canotier hoed met een brede rand van groen vilt, een zeer trendy kleur in het weekend van Saint Patrick, en versierd met een dubbele vilten revers." Speciaal voor Saint Patricksday koos Koningin Mathilde dus voor groene accessoires!

Foto

's Avonds was het tijd voor een concert in Théâtre Rialto. Koningin Mathilde droeg hier een eenmaal eerder gedragen japon en mantel van Dries van Noten.


Vandaag zijn Koning Filip en Koningin Mathilde weer vertrokken naar België. Bij het vertrek vanaf Montreal droeg Koningin Mathilde een bordeaurode mantel met donkerblauwe ceintuur. Koningin Mathilde draagt hier opnieuw de gouden esdoorn broche. Koningin Mathilde heeft deze broche speciaal laten voor dit staatsbezoek door Tikli Jewelry.

Foto

 

 

Graag verwijs ik jullie nog naar de flickr pagina van Belgium MFA waar prachtige foto's staan van het Staatsbezoek!

Jelka van www.modekoninginmathilde.be, onze voormalige Koningin Mathilde blogster, had verschillende speciale info op haar blog staan: de speciaal ontworpen broche van Tikli, de oorhangers van Percossi Papi, japon van Erdem, handschoenen en de clutch van Giorgio Armani. Heel hartelijk dank!

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Wim DeHandschutter, screenshots video's ©VTM Nieuws en ©Wim DeHandschutter

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

maandag 19 mrt 2018 - 21:28

Wow, wat veel outfits! De oranje trek-top op de bloemenrok: vreselijk. De blauwe avondjurk: tikje te holiday on ice (alhoewel: Canada). Lichtblauw, XL pied de poule, Erdem: mooi. Ruitje + groene hoed: hoed heerlijke kleur, jas zeer forgettable. Gouden Dries van Noten: fantastisch.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

maandag 19 mrt 2018 - 12:21

Ik vraag me af of die bontcape uit de erfenis van Fabiola komt. Want zij had een hele collectie bontmantels.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

dinsdag 20 mrt 2018 - 12:10

Zojuist gezien op de site Modekoningin Mathilde dat de cape dus inderdaad uit de erfenis van Koningin Fabiola komt en meer dan 40 jaar oud is.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 19 mrt 2018 - 07:26

Is het wel bont? Kan ook nep zijn . Is vandaag texdag moeilijk te onderscheiden!!!!

afbeelding van Jens

Jens

zondag 18 mrt 2018 - 23:40

Een bontje op de (geinige) Erdem japon. Als
Máxima dat zou doen dan zou deze site ontploffen...

afbeelding van Suus

Suus

zondag 18 mrt 2018 - 19:58

Ik vind haar het mooist in donkerblauwe tinten. De prachtige mantel met “bont” manchetten staat haar fantastisch en ook de blauwe avondjurk vind ik mooi qua kleur en model. Less is more. Maxima kan wat fellere kleuren of drukke patronen hebben, bij Mathilde vind ik rustige outfits het mooist.
Haar make-up is inderdaad wat vreemd, maar kan ook aan de fotografie liggen. Ik vind ook dat de koning er moe en mager uitziet. Ze stralen altijd veel betrokkenheid uit trouwens en ook genegenheid naar elkaar, mooi om te zien.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 18 mrt 2018 - 19:35

Goed gedaan. Voor het eerst ben ik positief over de keuzes die ze heeft gemaakt. Niet te ouwelijk, mooie kleuren, verrassend. Grappig het hoedje van maple leafs, symbool van Canada.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 18 mrt 2018 - 15:48

Ze ziet er mooi uit, maar qua kleding blijft heel veel op Máxima’s outfits lijken. Ik snap niet dat Natan hen zo veel vergelijkbare kleding verkoopt. Het valt me wel op dat haar haar en make up heel raar zitten dit bezoek. Ze lijkt wel een pop af en toe. De avondkleding van Dries van Noten en de gebloemde japon van Erdem vind ik het meest geslaagd dit bezoek. Maar de rode outfit met gebloemde rok staat haar ook prachtig. De laatste outfit met geruite jas mag ze van mij voortaan in de kast laten. Doet helemaal niets voor haar.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 18 mrt 2018 - 15:41

Als je naar de kleding kijkt is het net alsof je
Maxima ziet. Hoeveel ik Natan veel beter en mooier vindt staan bij Mathilde dan bij Maxima.
Msthilde staat het zeer sjiek en stijlvol.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 18 mrt 2018 - 14:17

Ik vind Mathilde er mooi uitzien. Behalve die okergele gebloemde rok, vreselijk
Verder niet veel op aan te merken

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 18 mrt 2018 - 13:37

Mathilde ziet er inderdaad altijd verzorgd, stijlvol, gevarieerd en modern uit. Heel vriendelijk en echt ook. Geen overdreven blingbling en keurig haar. Leuk dat ze wat vaker hoeden draagt.

afbeelding van Tina

Tina

zondag 18 mrt 2018 - 10:39

Ze ziet er prachtig en verzorgd uit. Het meeste wat ze draagt vind ik wel mooi. De Erdem jurk ben ik niet kapot van. En eigenlijk met de laarzen mooier dan met pumps. En het zeegroene stel vind ik het mooist met mantel. De jurk alleen oogt wat ouwelijk.

afbeelding van car

car

zondag 18 mrt 2018 - 10:18

Trouwenssss josine, wat zag jij er mooi uit in blauw bloed! Geweldige jurk oorbellen en hakken...en je haar en make up zo mooi gedaan! Wauwww!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 18 mrt 2018 - 08:16

Bij alle bezoeken komt mathilde verzorgd stijlvol, gevarieerd en modern voor de dag. Geen onverwachte kreuken, overdreven juwelen of flodder haren maar bescheiden, vriendelijk en degelijk.
Minste jurk vind ik de aangepaste taminiau avondjapon . Voor mij is de outfit met midirok en oranje top de mooiste. Er zouden heel wat contracten afgesloten zijn. Vandaar mss dat bezoek hier langer duurt .

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 17 mrt 2018 - 23:30

Een lang staatsbezoek. Had ons koningspaar ook zoveel tijd uitgetrokken voor Canada?
De rode outfit van de eerste dag blijft de topper na deze reeks te zien. De blauwe avondjurk blijft een goede ook de wollen ruitcombinatie. De blauwgroene set is op zn mooist met de mantel aan. (jurk zit niet goed). De gouden Dries is een goede keuze. De rest is ok maar geen topper. Wat opvalt is haar stralende lach. Elke dag.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 17 mrt 2018 - 23:39

Nee, WA en Maxima proppen altijd zoveel mogelijk programma onderdelen in een paar dagen. Filip en Mathilde doen het anders. Hun staatsbezoeken duren volgens mij allemaal langer, en zij hebben een stuk minder programma onderdelen in 1 dag. Waarom ze dat zo doen, geen idee eigenlijk.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 18 mrt 2018 - 15:37

Wellicht wil het Belgisch koningspaar meer aandacht schenken aan het gastland, daarnaast is Alexander veel meer economisch gericht bezig op staatsbezoeken want kijk maar eens hoeveel zaken mensen en bedrijven er altijd mee gaan en ook meestal 2 ministers nl. Buitenlsndse zaken en economische zaken

afbeelding van Tina

Tina

zondag 18 mrt 2018 - 17:15

Dat is bij dit staatsbezoek niet anders hoor. Er zijn verschillende ministers mee. Economische belangen nemen hier ook een grote plaats in. Ze doen het alleen anders, in meer dagen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 18 mrt 2018 - 14:34

heeft mogelijk met hun energie te maken? ik herinner mij nog dat Filip heel moe was van 2,5 dag staatsbezoek aan Nederland dat volgens Hollands gebruik. vol zat.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 17 mrt 2018 - 21:40

Wat vinden jullie van de outfits van Koningin Mathilde?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?