Koning Filip en Koningin Mathilde hebben de afgelopen week een 3-daags Staatsbezoek gebracht aan Portugal! Het bezoek startte op maandag 22 oktober. Ze werden bij het Praca de Imperio in Lissabon ontvangen door de Portugese President. Tijdens de eerste dag droeg Koningin Mathilde een in 2017 eerder gedragen deux pieces van Giorgio Armani. Ze droeg er dezelfde hoed bij als destijds, een ontwerp van de Britse hoedenontwerper Philip Treacy.

Foto

Foto

Foto

Foto

Tijdens het Staatsbanket, dat dezelfde avond gehouden werd, droeg Koningin Mathilde een nieuwe champagnekleurige japon. De ontwerper van de japon is niet bekend, maar het zou me niet verbazen als de japon een ontwerp is van Giorgio Armani.

Foto

Foto

Foto

Koning Filip en koningin Mathilde startten de tweede dag van hun staatsbezoek aan Portugal met een trip naar het Oceanário de Lisboa. Dit is een groot aquarium in het oosten van Lissabon, in het Parque das Nações. Het is één van de grootste aquariums van Europa. Het gebouw is ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Peter Chermayeff en lijkt op een vliegdekschip. Het ligt op een pier in de rivier Taag, en werd gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling van 1998 in Lissabon. Leuk weetje: Prinses Laurentien zit in de Raad van Toezicht!

Foto

Koningin Mathilde bezocht in Lissabon ook een privéziekenhuis en onderzoekscentrum voor kanker: Champalimaud Centre for the Unknown. Mathilde droeg een japon van Natan, die ze al eerder heeft gedragen. Ook toen combineerde ze de japon met dit rode hoedje van Natan.

Foto

Foto

Foto

Een buitenwijk in Lissabon, Alto da Cova da Moura, werd door Koningin Mathilde met een bezoek vereerd. Ze was hier bij een Creoolse gemeenschap. Voor deze gelegenheid koos Koningin Mathilde voor een broekpak van Natan met een bladermotief. Ook dit broekpak is niet nieuw. Mathilde droeg overigens wel nieuwe oorhangers. Deze kreeg ze van de Portugese President als geschenk. De oorhangers zijn van dezelfde juwelier als de oorhangers die Koningin Maxima kreeg tijdens het Staatsbezoek van Nederland aan Portugal. En, ze zijn niet alleen van dezelfde juwelier, het zijn ook nog eens exact dezelfde oorbellen... Met een prijskaartje van 805 euro geen goedkoop cadeautje. Ook Kroonprinses Mary heeft oorhangers van deze ontwerpster, al heeft zij wel andere oorhangers. Ze heeft ze al verschillende keren gedragen. Ik ben heel benieuwd of zij ze zelf heeft gekocht, of ook een keer gekregen bij een bepaalde gelegenheid.

Foto


Foto: PPE

Tijdens de contraprestatie werd er een concert gehouden. Koningin Mathilde droeg een nieuwe groen gebloemde japon van Natan.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Tijdens de laatste dag van het Staatsbezoek gingen Koning Filip en Koningin Mathilde verder naar Porto. Ze werden ontvangen door de burgemeester en brachten onder andere een bezoek aan Serralves: een enorm grote tuin van 18 hectare en een art-decovilla, een rozentuin en een museum met moderne kunst. Verder werd er geluncht met Portugese ondernemers, en bezochten Filip en Mathilde een Universiteit. Tot slot volgden er twee seminars.

Koningin Mathilde koos voor de complete outfit die ze eerder droeg bij een herdenking in Londen. Een japon van Esmeralda Ammoun, een klein zwart hoedje (een bibi) en accessoires in zwart en zwart/wit.

Foto

Foto

Foto

Foto

Beelden: screenshots video's ©Presidensia Portuguesa en ©Wim DeHandschutter, Foto ©Koninklijk Paleis op twitter

Info met dank aan: Jelka van www.modekoninginmathilde.be

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zita

zita

dinsdag 30 okt 2018 - 20:14

Mathilde kies vaak voor kleding die niet bij haar figuur past. Ze is slank en fijn gebouwd, maar heeft brede heupen en een buikje. Een aansluitende japon benadrukt dat, zoals te zien is bij de champagnekleurige jurk. Ik denk dat empire-lijn haar het beste zou staan. Wijduitstaande rokken zorgen ervoor dat haar heupen niet haar breedste deel zijn. Wie haar die champagne-jurk heeft geadviseerd, mag per direct de laan uit.

afbeelding van Els

Els

maandag 29 okt 2018 - 15:31

De zwart/witte japon staat haar geweldig. De groene jurk van Natan tijdens de contraprestatie toont erg zwaar en plomp. Doet haar figuur geen recht. De avondjapon van Armani heeft te weinig kleur. Maakt haar flets.

afbeelding van zara

zara

maandag 29 okt 2018 - 14:51

Vooral de prachtige grijze japon met groen bloempatroon vind ik perfect bij Mathilde passen. Het verbaast me dat het een Natan is, want hij heeft de allure van een Dries van Noten: een tikje folkloristisch, maar super-vrouwelijk, met een prachtig bovenlijfje met 3/4 mouwtje.en een rokgedeelte met perfecte lengte! Zwart-witte outfit is ook érg geschikt voor haar figuur. Leuk opstaand kraagje, ook.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 29 okt 2018 - 10:06

Een wisselend beeld. Ik denk dat het beter had gekund. De streepjesjurk en het broekpak eruit. De avondjurk (hoewel stijlvol) in ander materiaal. De jurk van de tegenprestatie is supermooi. Lijkt beter te passen bij haar figuur van vandaag. Altijd mooi is haar lach!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 28 okt 2018 - 19:04

Wat leuk dat Mathilde en Máxima deze,fde oorbellen hebben gekregen. Mooi gebaar dat Mathilde ze meteen gedragen heeft.
De outfit van de tegenprestatie en de zwart witte zijn wel de toppers van dit bezoek. Het groene pak zou ik zelf ook graag hebben. Ook de blauw rode jurk is leuk, maar de hoed vind ik niet zo mooi.
Het valt me op dat gladde glanzende stoffen niet heel mooi staan en tekenen op plekken waar het niet flatteert. Daardoor vind ik de jurk van het staatsbanket ook niet zo mooi, terwijl het wel een gerafineerd ontwerp is.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 28 okt 2018 - 17:37

Mathilde is altijd heel verzorgd. Tikkeltje stijf jammer genoeg, want ze is wel iemand naar wie je kijkt. Ook bij haar denk ik vaak dat de kleuren het net niet zijn en dat dat voor haar juist heel belangrijk is om goed uit te komen. Het rode hoedje vind ik geinig, leuk met hoe het haar eronder uit komt. De zwart wit combinatie vind ik ook erg leuk, maar Mathilde is niet iemand voor zwart-wit, bovendien klopt het model natuurlijk van geen kanten met haar figuur. De groene, gebloemde jurk lijkt me eigenlijk nog het mooist! En het grijs van de eerste outfit, van dichtbij gezien, vind ik ook mooi staan.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 28 okt 2018 - 16:28

Het ziet er allemaal erg verzorgd uit maar het is het nèt niet. De eerste outfit grijs en saai, de gala-outfit zo mogelijk nog saaier en kleurlozer.
De outfit met het hoedje is mwah met een raar hoedje dat te ver over haar ogen zit.
De nieuwe groen gebloemde jurk lijkt me wel erg mooi maar ik kan het aan de hand van bovenstaande foto's niet echt goed beoordelen.
De zwart-wit outfit is niet flatteus en maakt haar onnodig zwaar van boven. En dan zo'n hoedje...alleen de naam al: bibi! Brrrrrrr

afbeelding van Doro

Doro

zondag 28 okt 2018 - 14:53

Het figuur van koningin Mathilde is afgelopen jaar nogal verandert. Daar kan ze natuurlijk niets aan doen wat komt met de leeftijd. maar het is dat wel -naar mijn mening- beter om de bovenkant wat minder nadrukkelijk te hebben in de ontwerpen. De wit met zwarte jurk bijvoorbeeld, daar ligt het accent helemaal op de bovenkant. en met het verticale dessin van de rok en de enorme uitstaande mouwen is dat nou net geen lekkere verhouding. Ze krijgt er een heel kort bovenlichaam door en dat is niet zo fraai.

Ook de jurk met het rode hoedje, is gewoon qua dessin niet zo geschikt voor haar. het smalle riempje maakt het een beetje en oma-jurkje. als er geen riem was, of wat breder dan wat het wellicht al mooier. het hoedje heeft ook te smalle rand en lijkt bijna een regenhoedje zo ipv een elegante hoed

de grijze jurk met hoed van dag 1 vind ik fantastisch, het model is enorm flatteus en alles klopt daar.
de groene gebloemde natan vind ik -voor zover ik het kan zien op de foto - ook mooi staan. het verbergt haar wat mindere punten.

afbeelding van Stijl

Stijl

zondag 28 okt 2018 - 10:55

Hier zie ik wat ik bij Maxima niet heb gezien, en ik kan er helaas geen ander woord voor vinden dan klasse en verfijning. Inderdaad, de lichte kleur van de avondjurk is niet gunstig voor de heupen, maar dat is voor mij het enige minpuntje.
Zo jammer dat het bij onze koningin steeds nèt niet goed gaat:
Dag 1: prachtige grove linnen, maar jammer van de ceintuur.
( ik denk dan: er ontbreekt iets aan de snit)
Avondjurk: waarschijnlijk mooi, niet goed te zien door de “ sluier”( hoe heet zo iets?), maar erg donker van kleur en daardoor wat ouwelijk. Wat mij erg stoorde waren de enorm zwart omrande ogen, goedkoop, doet het effect van de prachtige tiara totaal teniet.
Dag 3: fuchsia jurk, opzich mooi, combinatie met zwart altijd wat hard, maar ala, maar de zwarte oorhangers waren nu net het te véél. Een kleine zwarte parel of klein diamantjes was genoeg geweest.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 28 okt 2018 - 07:44

De zwart/witte outfit vind ik prachtig. De japon die ze droeg tijdens het staatsbanket vind ik niet mooi. Hij tekent erg en ze lijkt er veel zwaarder in.
De japon met de rode hoed vind ik niet bijzonder.
Eigenlijk vind ik de oorbellen wat 'goedkoop' om te geven als cadeau tijdens een staatsbezoek.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 27 okt 2018 - 20:05

Wat vinden jullie van het feit dat Maxima en Mathilde exact dezelfde oorhangers kregen tijdens hun bezoek aan Portugal?

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

zaterdag 27 okt 2018 - 20:35

Voorkomt scheve gezichten;)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 27 okt 2018 - 20:05

Helemaal met je eens! Esmeralda Ammoun maakt over het algemeen mooie outfits voor haar!

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 27 okt 2018 - 20:03

Ik vind de zwart-witte outfit erg mooi.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?