Duchess Catherine was tijdens de lockdown in Engeland voornamelijk online actief. Maar nu ook in Engeland de corona maatregelen versoepelen, kunnen we de Duchess weer in actie zien. Vorige week donderdag bezocht ze een kinderhospice. Hier praatte ze met ouders en kindjes in het hospice, ook hielp ze de tuin opfleuren en plantte ze een zonnebloem voor de in januari overleden Fraser. Ze had zijn ouders eerder gesproken en aan hen beloofd dit te doen.

Hoewel kleding er natuurlijk helemaal niet toe doet bij zo'n bezoek, zorgde haar bloemetjesjurk wel voor mooie plaatjes tijdens het tuinieren. Hierbij viel er nog iets op. De Duchess wist op geraffineerde wijze mee te doen aan een schoenentrend: een metalen detail verwerkt in je schoen. De Russell and Bromley espadrilles die ze droeg, hadden niet alleen een metalen plaatje aan de achterzijde (waardoor het merk snel te achterhalen viel). Ze hadden ook een metalen detail bij de neus en dat is nu precies de schoenentrend van dit moment.

Op de catwalk zien we nu veel cowboylaarzen waarbij de neus is afgewerkt met metaal. Wellicht zijn stoere cowboyboots iets te weinig koninklijk, zeker tijdens een officieel bezoek, maar des te leuker dat Catherine de trend op eigen wijze weet toe te passen. Door het metalen neusje krijgen de espadrilles een hippe touch! Benieuwd of koningin Letizia deze trend binnenkort ook op deze manier overneemt, zij draagt eveneens graag espadrilles.

Met een andere schoenentrend werd Letizia begin juni wel als een van de eerste aan het hof gespot: de pump met lage blokhak. Deze trendy muiltjes worden door de rest van de jongere generatie royals nog niet gedragen. Ik ben benieuwd of ze nog gaan volgen, want dit lijkt me een stuk comfortabeler dan al die hoge hakken.


Foto: Casa Real

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 07 jul 2020 - 09:05

Wat een frisse jurk van Catherine maar icm deze schoenen slaat ze plank een beetje mis vind ik. Hier passen witte gympen onder of iets anders jongs.
Deze suede schoenen zijn best aardig maar dan niet onder dit frisse jurkje. Beter onder een zwarte of donkerblauwe effen jurk..

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 06 jul 2020 - 22:31

Wat ziet Catherine er mooi uit! Mooie jurk, prachtige schoenen.

De schenen van Letizia vind ik echt helemaal niks.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 06 jul 2020 - 22:28

Hopelijk komt er een fotosessie van een uitje in ergens in NL a la de Belgische koninklijke familie vorig weekend. De Nederlandse toeristische sector kan zulke promotie goed gebruiken!

afbeelding van sandy

sandy

maandag 06 jul 2020 - 20:28

Josine, kan je de dubbele post weghalen? Het leek of het niet geplaatst was, maar toch wel. Komt er nog een zomerfotosessie? Wanneer?

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 06 jul 2020 - 22:01

Ik heb er eentje weggehaald. In de agenda van het KH staat niks over de fotosessie, maar misschien weet Josine meer.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 07 jul 2020 - 14:01

Ja, hij komt wel. Maar over de datum mag nog niets losgelaten worden.

afbeelding van sandy

sandy

maandag 06 jul 2020 - 20:14

Letitzia vind ik erg somber in het zwart. Catherine ziet erg prachtig uit. De schoenen zien er vies uit, zie ik dat verkeerd?

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 06 jul 2020 - 21:53

Dat lijkt zo omdat het suède is denk ik.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 06 jul 2020 - 17:52

Wat een leuke kledingkeuze en fantastische schoenen dragen Kate & Letizia. De wedges draag ik zelf ook super graag en ik zou deze pumps graag proberen. Die met hoge hakken verlies ik altijd, dus wie weet hebben deze een beter pasvorm

afbeelding van Senna

Senna

maandag 06 jul 2020 - 17:38

De bloemetjes jurk is niet mijn ding, doet me denken aan de schortjurk van mijn oma. De schoenen vind ik wel leuk, lekker zomers. Schoenen van Letizia zijn een beetje grof voor haar.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 06 jul 2020 - 17:39

Ik vind. vooral de schoenen. van Letizia erg leuk !

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 06 jul 2020 - 15:57

Oh, ik heb eigenlijk niets toe te voegen aan alle onderstaande reacties, ben het wel eens met iedereen. Jurkje van Catherine, de stof, beeldschoon.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 06 jul 2020 - 15:56

Oh, ik heb eigenlijk niets toe te voegen aan alle onderstaande reacties, ben het wel eens met iedereen..Jurkje van Catherine, de stof, beeldschoon.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 06 jul 2020 - 13:47

Geen fan van de wedges (ook niet van bloemetjesjurken) en ook niet van de schoenkeuze van Letizia, helaas. Ook Letizia zie ik veel wedges dragen deze zomer. Zijn wat grof voor deze frêle ladiez.
Goede culotte van Spaanse Queen en mooie riem.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 06 jul 2020 - 13:01

Zelf ben ik dol op de blokhak, maar de vorm van deze schoen vind ik heel lelijk. De wedges van Kate zijn lekker eigentijds door de neus.

afbeelding van Marly

Marly

maandag 06 jul 2020 - 11:26

Enig die schoenen van Kate en ook de jurk staat haar, ze is soms wat stijfjes maar wel altijd heel verzorgd! Letizia ziet er vaak erg mooi uit maar dit zwart vind ik niks en de schoenen plomp. Ze heeft ook op de een of andere manier een wat koude uitstraling vaak maar misschien heb ik het mis.

afbeelding van Maria48

Maria48

maandag 06 jul 2020 - 10:29

Zelf kijk ik liever naar het leuke zomerse jurkje van Kate. Het staat haar lief, pofmouwen en smock-werk hoog boven te taille. Top!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 06 jul 2020 - 10:34

Ik vind het heel verstandig dat de hertogin een kleurrijke jurk heeft aangetrokken. In een kinderhospice worden hartverscheurende verliezen geleden, maar ik denk dat een sprankeltje vrolijkheid en afleiding veel goed kan doen.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 06 jul 2020 - 14:44

Dat weet ik wel zeker Josine, en wat kun je dan beter dragen dan een vrolijke bloemetjesjurk? Wat fijn dat ze deze bezoeken brengt , het zal iedereen zo goed doen.
Ik zou het fijn vinden als Maxima wat vaker het Maxima (oncologie)kinderziekenhuis bezoekt..
Ze heeft het geopend en is naar haar
vernoemd , ook al is ze misschien achter de schermen er bij betrokken, bezoekjes zullen zeker gewaardeerd worden .

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 06 jul 2020 - 16:38

Helemaal als het openbare bezoekjes zijn.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 06 jul 2020 - 09:48

De schoenen van Catherine zijn geweldig, die schoenen van Letizia ben ik niet zo weg van.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?