Koningin Mathilde staat er bij juwelenliefhebbers bijna om bekend dat ze zo weinig echte juwelen heeft. Toch heeft ze een behoorlijke voorraad oorhangers, en de laatste jaren wordt Mathildes juwelencollectie toch langzamerhand wat uitgebreider. Dat wordt tijd, voor dezeKoningin! Overigens heeft de Koningin echte favorieten, maar daar over hopelijk een andere keer meer!

Koningin Fabiola heeft (een deel van) haar juwelen nagelaten aan Koningin Mathilde. Ook voor de dood van Koningin Fabiola kreeg Mathilde al juwelen, al dan niet in bruikleen. Zo zagen we Prinses Mathilde tijdens de huwelijksviering van William en Catherine met de waterval broche van Fabiola. Ze droeg deze in haar kapsel! Een klein stukje van de broche is te zien op onderstaande foto!

Mathilde draagt de broche bij voorkeur met heel bijzondere gelegenheden. Zo droeg ze de broche ook tijdens het huwelijk van Prins Albert met Charlene Wittstock.

 

Prinses Mathilde droeg de broche ook bij het huwelijk van Erfgroothertog Guillaume met Stephanie de Lannoy, in oktober 2012.

In 2013 zagen we haar met broche bij het dank diner voor Prinses Beatrix, op 29 april.

Ook op de nieuwe staatsieportretten die na de inhuldiging van Filip als Koning werden vrij gegeven, draagt Mathilde deze broche.

En ook in 2015 is Mathilde al gesignaleerd met de broche: bij het huwelijk van Prins Carl Philip met Sofia Hellqvist. 

Naar verluidt kocht Koning Boudewijn de broche in 1983 op een veiling als geschenk voor Koningin Fabiola. 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 19 nov 2015 - 22:00

Wat een mooie zwart/witte foto van Fabiola, jammer dat zij niet al haar juwelen nagelaten heeft aan Koningin Mathilde.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 19 nov 2015 - 22:27

Heeft ze dat niet gedaan dan? Ik dacht juist dat ze het overgrote deel wel aan Mathilde had nagelaten? Ik denk overigens dat Fabiola ook weer niet zoveel juwelen had. Op de oude foto's die ik her en der van haar zie, zie ik ook niet zoveel juwelen.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 19 nov 2015 - 22:41

TWOR@ Josine, schrijft het ook. Koningin Fabiola wilde dat haar eigen familie zoveel mogelijk kreeg maar daar hebben ze in Belgie een stokje voor kunnen steken.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 20 nov 2015 - 14:56

Ok, zou goed kunnen hoor, ik dacht persoonlijk dat ze het juist graag aan Mathilde wilde nalaten, omdat ze een goede band met Filip en Mathilde hadden. Maar dat zal ik vast mis hebben (dat Mathilde veel heeft gekregen).

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 19 nov 2015 - 11:56

Er is in België niet zo n stichting zoals in Nederland voor de koninklijke juwelen. Paola schijnt wel een en ander te hebben maar dat is aan haar om t door te geven. En de relatie met mathilde zou niet zo goed zijn dat daar op kan worden gerekend....las ik laatst

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 18 nov 2015 - 20:24

Wat een prachtige broche. België verdient meer kroonjuwelen!
Hopelijk is er met de collectie van Fabiola wat aangevuld. Ik snap dat Mathilde deze broche voor speciale gelegenheden draagt maar ik vind ook haar privé collectie met moderne juwelen erg mooi. Blijkbaar gunt ze zichzelf minder nieuwe aanwinsten dan Máxima.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 18 nov 2015 - 19:14

Merel@ Ik ben het helemaal met je eens! Wat Downton Abbey betreft, jammer dat dit het laatste seizoen is, ik geniet zo van deze serie!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 20 nov 2015 - 12:55

LG@ Schitterend, hier heb je me heel blij mee gemaakt, heel veel dank!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 19 nov 2015 - 08:01

Ja Eftichia, geweldige serie. Lady Mary zei: "Your lot buys it, my lot inherits it", over meubilair geloof ik. Hilarisch. Ik heb ooit een verjaardagskalender gekregen met allemaal Dowtonisms. Deze van Violet is mijn favoriet: "What is a weekend?"

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 20 nov 2015 - 01:10

Merel@ Heerlijk en dat accent, echt genieten!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 19 nov 2015 - 11:54

Haha wat geinig!
Ja wat moeten we zonder Downton Abbey?

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 18 nov 2015 - 17:25

Prachtig juweel en ze draagt het mooi. Het staatsieportret vind ik geweldig. Die kleurcombinatie van jurk en ordelint, geweldig. Met dat wazige landschap erachter net een renaissance schilderij.

Als Philippe exorbitante sommen uit zou geven aan juwelen zou dat denk ik tot storm in Belgie leiden. Niet meer echt van deze tijd voor vorstenhuizen die binnen een democratie opereren, om dat type aanschaffen te doen van, hoe je het ook wendt of keert, hun toelage uit publieke middelen. Bovendien erf je juwelen, die koop je niet (vrij naar Downton Abbey ;) ).

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 18 nov 2015 - 14:44

Wat een schitterende broche is dit! Wel leuk dat ze hem voor speciale gelegenheden ´gebruikt´. Ik hoop ook voor d´r dat haar collectie nog aangevuld wordt, want dan kan ze nog meer afwisselen en verrassen!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 18 nov 2015 - 13:35

De watervalbroche is grandioos ! En bij het jongste prinselijke huwelijk in Zweden droegen de beide jonge en mooie koninginnen, Mathilde en Maxima, niet enkel prachtige juwelen maar ook schitterende galajurken ! Ook de andere hier getoonde avondtoiletten van Mathilde vind ik oogstrelend mooi !

afbeelding van Els

Els

woensdag 18 nov 2015 - 12:43

Mooie klassieke broche. Maar als je hem bij iedere bijzondere gelegenheid draagt, gaat het speciale er een beetje van af.
Ik hoop dat Mathilde ook een wat beter gevulde juwelenkluis krijgt. Door de juwelen in de NL juwelenkluis, kan Maxima iedere keer weer verrassend voor de dag komen. Dit gun ik Mathilde ook.
Hoewel zij waarschijnlijk qua smaak toch meer voor de degelijkere stukken qua juwelen zou kiezen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?