Hare Majesteit Koningin Máxima bracht vrijdagochtend 10 juni een werkbezoek aan stichting Taal aan Zee in Den Haag. Deze organisatie biedt Nederlandse les aan vluchtelingen, asielzoekers en anderstalige vrouwen.
De lessen worden gegeven door vrijwilligers.
Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met bestuurders en medewerkers over de activiteiten voor nieuwkomers. Aansluitend woonde zij twee groepslessen bij. Tenslotte ging zij in gesprek met taalmaatjes: koppels die bestaan uit een asielzoeker of vluchteling en een vrijwilliger, die helpt de Nederlandse taal in praktijk te brengen.
Taal aan Zee biedt een educatief aanbod voor geïsoleerde anderstalige vrouwen, vluchtelingen, asielzoekers en andere migranten en/of laaggeletterden. Volgens de organisatie is taal de sleutel tot participatie in de samenleving. Wekelijks zetten meer dan 275 vrijwilligers zich in voor Taal aan Zee, een groot deel van hen als taalcoach of docent. Zij worden daarbij ondersteund door een klein team van professionals.
Koningin Máxima heeft eerder taallessen bezocht in het kader van het Oranje Fonds. Zij was ook meerdere malen te gast bij één van de voorgangers van Taal aan Zee, stichting Ontmoeting Buitenlandse Vrouwen (OBV).
Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende witte blouse en een maxi-rok met bruin/witte print van het merk Lady Africa. Lady Africa importeert kwalitatief hoogstaande mode- en accessoirelabels uit Afrika van gevestigde en veelbelovende ontwerpers. Het wordt hoog tijd dat Nederland kennismaakt met de originele ontwerpen die Afrikaanse mode te bieden heeft. Door culturen te verbinden en te inspireren met etnische mode brengt Lady Africa kleur op de Nederlandse straat. De items die Lady Africa verkoopt zijn uniek en met liefde en kunde gemaakt. Door het verhaal achter ieder product te kennen wordt het een feest om een Lady Africa-item te dragen. De collectie van verschillende labels uit alle windstreken is met zorg samengesteld. Stuk voor stuk hebben ze vakmanschap, duurzaamheid en empowerment hoog in het vaandel staan. Van Quazi Design in Swaziland die sieraden en home-accessiores maakt van gerecyclede magazines, tot aan Shanga River House in Tanzania die zo'n zestig vrouwen met een beperking een beter bestaan biedt door ze op te leiden tot sieradenmaker.
Foto: Taal aan Zee
Rok van Lady Africa:
De blouse zagen we eerder kort na de ramp met de MH17.
Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door Josine en TWOR, de beheerder van The World of Royals en Royal Fashion Blog.