In het Koninklijk Paleis Amsterdam vond donderdag 31 mei 2018 het Paleissymposium ‘Artificial intelligence’ plaats. Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren gastheer en gastvrouw van het symposium. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden was aanwezig.

Spreker bij dit paleissymposium was dr. Demis Hassabis, mede-oprichter en CEO van DeepMind, gevestigd in Londen en nu onderdeel van Google. Hij is één van de bekendste denkers over de ontwikkeling van de kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI). In zijn presentatie besprak hij ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en de manieren waarop AI nu al wordt gebruikt om complexe problemen uit de ‘echte’ wereld aan te pakken. Ook ging hij in op baanbrekend onderzoek naar de toepassing van AI bij het doen van wetenschappelijke ontdekkingen.

Door de toegenomen rekenkracht van computers en het beschikbaar komen van grote hoeveelheden ruwe data, nemen machines meer en meer taken over. De techniek van machine learning, in het bijzonder het gebruik van diepe neurale netwerken, stelt computers bijvoorbeeld in staat taken te leren zonder dat deze expliciet geprogrammeerd worden. Het is zelfs zo dat machines op hun beurt weer machines trainen. AI raakt iedere maatschappelijke sector, van de gezondheidszorg tot defensie.

De ontwikkelingen in AI zijn niet alleen spectaculair, maar roepen ook vragen op. Wat kunnen machines wel en niet? In hoeverre zijn algoritmes stabiel? Wat zijn de gevolgen voor de economie, voor het onderwijs, voor kunst en wetenschap? Kunnen machines ook creatief zijn en buiten kaders denken? Wat zijn de juridische gevolgen?

Na zijn presentatie ging dr. Hassabis voor de zaal in gesprek met prof. dr. Robbert Dijkgraaf, directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton, Verenigde Staten én lid van de Paleiscommissie. Tijdens de tweede helft van de avond ging dr. Hassabis in gesprek met het publiek, bestaande uit Nederlandse wetenschappers, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de culturele sector, en beleidsmakers. De Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam organiseert doorgaans twee symposia per jaar. Vooraanstaande sprekers bieden tijdens deze bijeenkomsten een verrassende kijk op maatschappelijke vraagstukken en actuele thema's.

Outfit: koningin Máxima droeg tijdens het symposium een blouse van Natan en een rok van Lady Africa. Hoewel de naam van het label anders doet vermoeden, is het kledingstuk 100 procent een ontwerp van eigen bodem. Zo is de stof gemaakt bij Vlisco in Helmond, waar sinds 1846 zogeheten imitatiebatik wordt gemaakt. Volgens Irene Agyeman Hin van Lady Africa wordt het patroon van de stof ook wel omschreven als ‘Peacock’, omdat het doet denken aan pauwenveren. ‘In tegenstelling tot wat men misschien denkt, is de maxirok gerimpeld en niet geplooid. In de zijnaden zijn onzichtbaar twee schuine steekzakken verwerkt. Vanuit esthetisch oogpunt is de rok niet gevoerd, waardoor hij slank naar beneden valt.’ 

Dankzij instagram-accout Maria_Sheleg konden we een glimp opvangen van Máxima:

Rok van Lady Africa: 

Máxima droeg de outfit eerder in 2016:

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Suus

Suus

zondag 03 jun 2018 - 07:19

Josine, Maxima droeg een paar maanden geleden een keer een blauwe rok met motief, waarvan we het merk niet konden vinden. Zou die soms ook van dit merk kunnen zijn? Ik kon de foto’s ervan zo gauw niet terugvinden dus hoop dat iemand weet welke rok ik bedoel.

Ik vind dit dus helemaal Maxima, het staat haar gewèldig!

afbeelding van Suus

Suus

zondag 03 jun 2018 - 16:41

Ja, die! Bedankt allebei! Ben benieuwd..

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 04 jun 2018 - 13:47

Die rok is niet van Lady Africa. Ik heb dat zaterdag al nagevraagd, had nl hetzelfde idee als jij ;). Ik kreeg zojuist antwoord dat deze niet van Lady Africa is, en de gele van vorige week ook niet (dat verwachten we ook niet direct, maar had evt gekund).

afbeelding van Suus

Suus

maandag 04 jun 2018 - 20:59

Dank je wel voor je reactie! Ik kan niet uitstaan dat we de maker van de rok niet gevonden hebben ;-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 03 jun 2018 - 09:16

Ik ga het navragen!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 jun 2018 - 22:58

Geweldige rok, en heel passend!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 02 jun 2018 - 22:18

Wat een vreselijke rok. Blouse is leuk. Schoenen en tas goed en passend.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 02 jun 2018 - 12:14

Fantastisch. Ben gek op de Vlisco stoffen en heb er ‘vroeger’ ook rokken van gemaakt, zowel lang als koker, en zomerjurken, laatste tijd kom ik niet verder dan een tafellaken voor buiten (een zoom en klaar), ook aan te raden. Ook als een origineel cadeautje. Deze combinatie van simpele top met lange rok en stevige riem staat haar ook super: nonchalant gekleed, niet standaard, en accent op haar taille en lengte. Ik had er alleen donkerbruine sandalen bij gedragen, en een blauw tasje.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 02 jun 2018 - 11:12

Leuk en fris...

afbeelding van zara

zara

zaterdag 02 jun 2018 - 09:52

Ik ben sowieso al fan van de Vlisco stoffen uit Helmond, maar wat origineel ook van Máxima om deze Vlisco rok van Lady Africa naar dit AI symposium aan te trekken, met een 'crisp and clean' witte blouse erboven! Ik vind de riem wat aan de grote kant, maar verder een super-leuke outfit.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 02 jun 2018 - 06:53

Ik ben niet zo weg van de rok. Ik vind de kleuren niet mooi en sowieso hou ik niet van grote, drukke motieven. Maar apart is ie wel.

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 01 jun 2018 - 20:51

Prachtige rok en mooie blouse. Het staat haar mooi. Wat een energie en uithoudingsvermogen , net uit India en dan alweer een afspraak.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 01 jun 2018 - 20:24

Wat is dit toch een leuk outfit. Internationaal met een Nederlands tintje, net als Máxima. Dit soort kleding mag ze vaker dragen!

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 01 jun 2018 - 20:18

Ik vind het leuk dat zij deze mooie rok weer eens draagt. De stof is (ook in werkelijkheid) mooi en comfortabel. Voor wie het nog niet weet: Lady Africa heeft een winkel aan de Denneweg 12A in Den Haag. Als je deze rok van Máxima mooi vindt, is het de moeite waard er eens langs te gaan. Heel mooi dat Máxima dit kledingmerk promoot. Ook mooie tassen/clutches, ik zie op de website ook een tas van de stof van de rok die Máxima hier draagt. http://www.lady-africa.com/nl/content/4-over-ons

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 02 jun 2018 - 12:17

Die tassen! Met een bamboe hengsel ook nog. Oh, oh, echt in verleiding nu!

afbeelding van Nova

Nova

vrijdag 01 jun 2018 - 19:28

Dit bedoel nou, past toch veel beter bij haar uitstraling dan zo’n stijf jurkje! Geweldig. Op de schoenen na.

afbeelding van Els

Els

vrijdag 01 jun 2018 - 15:41

Outfit is precies hetzelfde als in 2016. Volgens mij trekt ze vaak precies dezelfde combinaties uit de kast. Een wit bloesje met korte mouw had ik passender gevonden in combinatie met deze overigens ontzettend leuke rok bij deze temperatuur.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 01 jun 2018 - 14:04

Leuke outfit, heel leuk!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 01 jun 2018 - 13:45

Ben het eens met mevrouw Duck. Ik vind dat er sowieso erg weinig aandacht wordt besteed aan hun activiteiten. Dit is een bijzonder thema, waar het ook leuk was geweest om in het journaal wat aandacht te besteden aan hetgeen is gezegd.
Ik denk dat deze outfit nog in de (hang)koffer zat en dus snel aan te trekken.
Niet mijn favoriet, geef mij maar een Natan jumpsuit!
Ik wens haar, oh ik zie nog een activiteit van vandaag, een familieweekend toe!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 01 jun 2018 - 13:29

Toch jammer dat dit soort initiatieven weinig aandacht krijgen in de pers. Je hoeft het echt niet rechtstreeks uit te zenden maar een nieuwsitem of een zelfde thema in de vorm van DWDD university of een reportage zou wel leuk zijn.

Deze rok had in India niet misstaan. Ik zou het liever met een donkere top/blouse zien zoals bij het model. Deze witte blouse vind ik er te grof bij. En haar haar heeft ook even rust nodig en een goede knipbeurt.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

vrijdag 01 jun 2018 - 15:09

Ik vind het wit juist iets fris geven en de klassieke blouse maakt het weer wat tijdlozer.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 01 jun 2018 - 13:02

Hendrika, welke schoenen draagt ze?
Of bedoel je de schoenen uit 2016, die vind ik te grof onder deze rok, maar niet ordinair.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 02 jun 2018 - 11:41

Merel123 De schoenen met open teen ja ik vind dat brrrr...

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 01 jun 2018 - 12:41

heerlijk dragen dit. Leuke lange
rok met witte blouse.
Misschien is het haar van Maxima te dun om het kort te dragen. Ze kan er dan ook minder mee varieren.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 01 jun 2018 - 12:29

Heel mooi. Het dessin in de stof heeft inderdaad wat weg van een pauwenstaart (peacock).
De ceintuur vind ik minder geslaagd. Lijkt me ook niet comfortabel dragen, tenzij het van een heel soepele en zachte kwaliteit leder is. Persoonlijk vind ik de band van het model mooier. :-)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 01 jun 2018 - 11:58

Wat een leuke outfit. Super gave rok! Zo gaaf zo'n lange soepel vallende rok. Ik gun haar de rust met man en dochters dit weekend. Er komen nog wel wat afspraakjes aan, zag ik in de agenda van het koninklijk huis.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 01 jun 2018 - 12:05

Leuk hoor, witte blouse vlotte rok , alleen die schoenen ik blijf ze wat ordinair vinden en ja ik hoop ook dat de kapper langskomt het weekend het is de hoogste tijd, heel flink stuk eraf.Kom op Maxima.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

vrijdag 01 jun 2018 - 15:07

Waar zie jij welke schoenen ze gisteravond droeg?

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

vrijdag 01 jun 2018 - 10:39

Erg leuke combi!
Na deze drukke weken hoop ik inderdaad dat zij dit weekend een lekker rustmomentje heeft met haar gezin. En misschien heeft de kapper nog een paar uurtjes tijd voor haar....

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 01 jun 2018 - 10:17

wat zal ze blij zijn dat het weekend is!! heerlijk even rust met het gezin. Hockeywedstrijdje her en der, beetje aanrommelen in de tuin en het huis! en wasjes draaien na al die bezoeken en reizen.

en ze zag er top uit!! echt heel cool die rok en die witte blouse erbij, I like

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 01 jun 2018 - 10:37

Wasjes draaien en aanrommelen in huis en tuin, daar heeft ze personeel voor. Maar lekker ontspannen dit weekend met haar gezin is haar van harte gegund.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 01 jun 2018 - 11:32

ja, ja, het is meer als grapje bedoeld natuurlijk

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 01 jun 2018 - 11:45

Begreep ik hoor.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 01 jun 2018 - 10:08

Alweer zo’n leuke outfit. Vooral de rok vind ik heel mooi.
Door haar slanke figuur en haar lengte staat dit soort kleding haar goed.

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 01 jun 2018 - 10:00

Wat knap Josine dat je zo snel informatie hebt wanneer een kledingstuk is gedragen of waar het vandaan komt. Leuke rok trouwens.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?