Het is maar de vraag of het goedkoper is, maar het is in ieder geval wel leuk dat prinses Mary met grote regelmaat haar kleding laat vermaken.
Een roomwitte laagjesjapon, een ontwerp van Ole Yde, had eerst een bloem op de schouder.
Mary liet de japon vermaken door middel van de bloem weg te halen en een zwart striklint toe te voegen.
Tijdens het huwelijk van de Zweedse prinses Madeleine met Christopher O’Neill in 2013 droeg kroonprinses Mary een koraalrode kanten japon, een ontwerp van Collette Dinnigan.
Onlangs zagen we dat de japon wat korter is gemaakt, en nu zonder de stola. De jurk kan nu overdag gedragen worden als een midi jurk.
Kroonprinses Mary droeg in 2010 een zeegroene japon van Jesper Hovring tijdens het huwelijk van kroonprinses Victoria en Daniel Westling.
Het kanten bovenstuk werd verwijderd, en de zeegroene japon van Jesper Hovring werd in 2011 zo gedragen.
Mary heeft meerdere keren deze prachtige donkerblauwe japon gedragen.
In 2016 verscheen Mary tijdens 1 van de nieuwjaarsrecepties met deze vermaakte versie.
Echter, onlangs was er een tentoonstelling voor Mary’s 50e verjaardag. Mijn verbazing was dan ook groot toen de japon daar gewoon tentoongesteld werd. De japon bestaat dus uit een rok met een losse top, maar kan ook met de fluwelen top met lange cape aan de achterzijde gedragen worden. Welke versie vinden jullie het mooist?
Over variatie gesproken: persoonlijk vond ik het erg mooi dat Mary bij de doop van haar 4 kinderen allemaal dezelfde haaraccessoire droeg. Bij de doop van oudste zoontje prins Christian droeg Mary een lichtblauw jasje op een gebloemde rok.
Bij de doop van haar dochtertje prinses Isabella, droeg kroonprinses Mary een roze jurk, gecombineerd met de fascinator met bloemen.
En toen kwam de tweeling. Een jongen en een meisje. Kies je dan voor blauw of voor roze? Mary koos voor felblauw, terwijl Frederik een roze stropdas droeg. Een plaatje toch?
Deze blog hoort bij de serie Royal van de Maand. Benieuwd naar eerdere blogs over Mary of de andere royals van de maand? Klik dan hier of op de afbeelding hieronder.
De blauwe jurk voor mij graag zonder de fluwelen cape, niet mooi.
Van de vermaakte / aangepaste jurken vind ik de groene het mooist geworden. De rest vind ik net perse mooier geworden.
Wat goed goed gedaan, alhoewel ik het wel een beetje jammer vind van de bloemen op de créme kleurige jurk.Volgens mij is de cape van de roze jurk ook nog een paar keer herdragen op een lichte jurk.
De witte en groene japon zijn beter, alleen had het zwarte lint weer niet gehoeven. Van de andere japonnen vind ik beide versies mooi. De haarband is ook mooi, maar vind ik het beste passen bij de eerste doopoutfit.
Deze had ik overigens ook nog toe kunnen voegen. Ik vermoed dat dit een rok met losse band om de taille is, waar ze een nieuwe top bij draagt. https://i.pinimg.com/originals/2a/c2/c9/2ac2c99dd4cc4b1d3406b2ffee1083cd.jpg
Mooier, alleen vind ik de tailleband iets te breed.
En te hoog. Van mij mag deze japon onderhand foetsie ;).
Niet elke verandering g is een verbetering en je ziet maar weer eens wat een foto kan doen. Waar wij allemaal ik katzwijm vielen voor de witte, dansende strokenjurk is hij op foto twee vervallen tot een leuke witte jurk met een rare zwarte strik.
De koraalrode versie twee vind ik net iets pittiger.
De zeegroene met de ongelukkige bovenkant is beeldschoon vermaakt.
Het donkerblauwe fluweel was een grote misser, zonder de fluwelen winterjas is het een beauty.
En die drie keer gedragen haarband vind ik geinig, alhoewel ik hem niet bij elke outfit even goed gematcht vind.
De zeegroene avondjapon is de topper uit de vermaakserie van deze blog voor mij. Wat een mooie oplossing en wat staat haar dit vele malen beter. Voor de andere japonnen is t soms een verbetering en soms ook niet.
Ik ben voorstander voor het vermaken van kleding als je t niet meer mooi vindt of niet meer draagt. Koninklijke kleding is van hoogwaardige kwaliteit en kan een 2e of 3e leven makkelijk aan. Well done Mary.
Mooie doopjurken, en zo’n schattig kanten mutsje!
Aardig idee om bij de doop van alle kinderen voor dezelfde bloemenhaarband te kiezen, maar de kleding daarbij gedragen vind ik niet zo bijzonder. Ze heeft veel mooiere ensembles in de kast hangen.
De tweede versie van de zeegroene japon (de asymmetrische) vind ik wondermooi en staat de Kroonprinses heel goed !
Wat mij betreft : knap geknipt !! De zeegroene japon geniet vind ik super mooi en elegant en mi veel beyer dan de oorspronkelijke versie. !!! de andere aanpassingen kan ik zeker smaken. Qua duurzaamheid kan het vermaken wel tellen, want het gebeurt zo te zien wel vaak .. kan ik alleen maar toejuichen.
De witte jurk is in beide varianten mooi, de rode jurk is chiquer en origineler in de oorspronkelijke versie. De lichtblauwe jurk is echt veel mooier na het vermaken, moderner en minder tuttig. De schaar in de donkerblauwe avondjapon is echt heel jammer, die was zo mooi, de fluwelen bovenkant vind ik niet passen bij de kanten rok. Wel leuk dat ze bij de doop van haar kinderen hetzelfde haar accessoire droeg, soort bijgeloof misschien.
Gelukkig is de donkerblauwe toch niet vermaakt. Ik dacht het eerst ook, maar op de tentoonstelling dat jaar was de oorspronkelijke versie te zien. Dus blijkbaar heeft ze twee opties bij de rok. De oorspronkelijke heeft ook mijn voorkeur.