Het vierde deel over de ringen van koningin Máxima gaat over een vrij onopvallende ring met een grote symboliek: de trouwring. Máxima's trouwring is een heel eenvoudige ring van witgoud, zonder diamanten of andere edelstenen. De reden waarom Willem-Alexander en Máxima hiervoor kozen is onbekend, maar ik vermoed dat hiervoor is gekozen vanwege de opvallende verlovingsring van de koningin. Vrijwel altijd draagt Máxima beide ringen aan haar linker ringvinger en bij twee grote ringen zou dit toch wat lastiger gaan. Ook is de keuze voor een eenvoudige (maar nog steeds kostbare) trouwring een gewoonte die je veel terug ziet bij de adel en momenteel zelfs bij veel pasgetrouwde stelletjes. Máxima's keuze om haar ring links te dragen is vanwege haar katholieke geloof, maar daarnaast is het ook de meest praktische keuze: als koningin schud je dagelijks behoorlijk wat handen en een ring kan dan al snel voor pijnlijkheden zorgen. 

Het moment dat Willem-Alexander en Máxima de ringen omdeden, was een grappig moment. Vanwege de spanning waren de handen iets dikker dan normaal en de ring lukte dan ook met moeite om. 

Foto's met dank aan: 

Nieboer via PPE 
RVD 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

woensdag 17 jul 2013 - 23:07

Ik vind het mooie ringen die Maxima hier draagt. En van mij hoeven het helemaal geen dure ringen te zijn,als de ring maar mooi is.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 17 jul 2013 - 22:14

@Josine: Ik heb ergens gelezen dat het goud (of platina) voor de trouwringen van WA en Max uit Argentinië komt! Weet jij daar iets van?

afbeelding van annalie

annalie

woensdag 17 jul 2013 - 20:34

Ik vind het een mooie combinatie,

Sinds juni 2013 draagt Máxima haar trouw- en verlovingsring rechts.
Willem-Alexander draagt zijn trouwring links.

afbeelding van Sanne

Sanne

woensdag 17 jul 2013 - 22:45

Volgens mij draagt Máxima haar trouw- en verlovingsringen nog steeds wisselend links en rechts en dragt ze ze sinds juni 2013 niet consequent aan één hand!!! Ik zag namelijk dat ze bij de opening van het Máximapark in Leidsche Rijn in Utrecht (5 juli) haar trouw- en verlovingsring links droeg. Een week ervoor, op 28 juni in Amsterdam en Eindhoven, droeg ze de ringen namelijk wel rechts.
Ik snap wel dat ze haar ringen meestal links draagt, niet alleen als katholiek, maar inderdaad vooral omdat ringen bijzonder lastig kunnen zijn met het handenschudden! :)
De trouwring vind ik overigens erg mooi!! :) De ring staat erg mooi bij de eveneens schitterende verlovingsring!

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 17 jul 2013 - 22:12

Willem-Alexander draagt zijn trouwring wisselend links of rechts! Is het officieel dan draagt hij de ring rechts, en moet hij veel handen schudden dan zit ie ineens links, let maar eens goed op!! Viel me op tijdens de feestelijkheden van 30 april en daarna!

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 17 jul 2013 - 18:32

Wat een eenvoudige, maar mooie trouwring is dit! Hij lijkt uit de verte net zilver. Ik vind het een mooie keuze dat de verlovingsring vrolijker is dan de trouwring. Zo kun je ze mooi bij elkaar dragen.
Draagt Willem-Alexander zijn trouwring ook links? Hij is toch protestants, dus zou hij hem eigenlijk rechts moeten dragen...

afbeelding van Eleonore

Eleonore

woensdag 17 jul 2013 - 13:19

Het lijkt mij dat de ringen uit de centrale schatkist soms te strak of te los kunnen zitten. De ringen zullen toch een gemiddelde vingermaat moeten hebben om door alle prinsessen te kunnen worden gedragen. Dus misschien zal Max soms haar verlovings- en trouwring aan de andere hand dragen om voor een gelegenheid nog meer ringen te kunnen dragen. En dan hebben we uiteraard soms dikkere vingers door het (momenteel hete) weer etc. Ik kom in de office aan alwaar lekkere airco en mijn ringen zitten al snel weer losser.

In Nederland zijn we niet zo van de verlovingsringen naast het uitwisselen van trouwringen (misschien is het al wat veranderd door de jaren heen) maar in Engeland en Amerika is dit veel sterker. Ligt uiteraard aan je portemonnaie en familie-traditie in de periode van de verloving en of je je verloving 'viert' en kenbaar maakt of juist niet. Bij een verlovingsring zit doorgaans een eenvoudige trouwring. Vind ik trouwens ook heel juist. Vind ook dat de twee trouwringen bijna identiek moeten zijn, zo van 'wij horen bij elkaar'.

afbeelding van Emmy

Emmy

woensdag 17 jul 2013 - 11:01

Ik vind de trouwring ook eenvoudig. Zelf heb ik er ook zo eentje (zelfde vorm, geel goud). Daarvoor gekozen zodat je goed andere ringen erbij kan combineren en de ringen niet met elkaar concurreren. En nu, zoveel jaar na dato ben ik daar ontzettend blij mee. Zo'n ring blijft ook mooi. Als ik er aan denk wat voor een andere opvallende ring wij ook op het oog hadden, dan prijs ik me gelukkig dat we dat toch maar niet gedaan hebben.
De combi met de verlovingsring vind ik ook heel mooi, juist omdat de trouwring eenvoudig is. Goede keus!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 17 jul 2013 - 10:59

Ik vind het zo'n mooie combi. Die heeft inderdaad geen diamanten nodig om met de verlovingsring te dragen. Ik vind het wel wat de ringen links dragen: zit het dichtste bij je hart. Misschien draagt ze ze nu rechts om de verjaardagsarmband ook goed uit te laten komen.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 17 jul 2013 - 10:01

Eenvoudige ring, maar de verlovingsring komt zo heel goed tot zijn recht!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 17 jul 2013 - 09:45

Even gecheckt: tijdens de boottocht nog steeds rechts :D

afbeelding van Mb

Mb

woensdag 17 jul 2013 - 09:29

Nog een leuk weetje, maxima droeg bij de inhuldiging haar verlovingsring en trouwring om haar rechterringvinger. De hand waarmee ze koning w-a vasthield richting de kerk. Vraag me af of ze hierna weer naar links zijn gegaan.

afbeelding van Mb

Mb

woensdag 17 jul 2013 - 09:26

Denk dat de ringen onderandere lastig omgingen omdat ze om de rechterringvinger werden gedaan en waarsch op maat gemaakt zijn voor de linker...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?