Gisteravond waren Prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij de 34e editie van het Peter Stuyvesantbal in New York. Het bal wordt georganiseerd door de Netherland-America Foundation, waar Pieter en Margriet beschermpaar van zijn. Telegraaf heeft een leuke video van het evenement. 

Prinses Margriet droeg een donkergroene galajapon met 'vleugelmouwen'. Op de jurk zijn zo te zien kraaltjes geborduurd. De jurk is aan de achterkant vrij laag uitgesneden. Ik ben benieuwd naar de ontwerper!

Qua juwelen draagt Prinses Margriet de smaragden parure uit de Koninklijke kluis: de tiara, oorhangers en het collier, die bestaan uit diamanten en smaragden. De parure is gemaakt door Juwelier Schurmann.

Foto's ©Leigh Beckett, screenshots video ©Telegraaf TV. Info juwelen: www.allthingsroyal.nl

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Adriaan Olijve

Adriaan Olijve

donderdag 10 dec 2015 - 17:16

Koningin Juliana heeft deze jurk niet alleen in september 1964 gedragen tijdens het regeringsdiner dat werd aangeboden in het Rijksmuseum tijdens het staatsbezoek van koning Olav uit Noorwegen maar ook tijdens het staatsbezoek dat koningin Margrethe en prins Henrik van Denemarken van 29 oktober tot 1 november 1975 aan ons land bracht. Zij droeg deze japon tijdens het contra-diner dat werd gehouden in het Amstelhotel in Amsterdam.
Het moet wel getuigen van een goede kwaliteit als een japon er na meer dan 50 jaar nog zo fantastisch uitziet!

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 10 dec 2015 - 17:31

Dank je wel voor de info.

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

dinsdag 08 dec 2015 - 08:37

Goed om te zien dat prinses Margriet ook het collier draagt. Dat is volgens mij de eerste keer.

Ben benieuwd wie dit over gaat nemen als Pieter en Margriet dit niet meer doen. Ik hoop Constantijn en Laurentien.... dan zien we Laurentien jaarlijks met een tiara :D

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 27 nov 2015 - 07:57

Wow een jurk van 50 jaar oud!
En die wordt herkend! Goed gewerkt ladies!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 26 nov 2015 - 15:48

Twee prachtige scherpe foto's toegevoegd van Pieter en Margriet op het Peter Stuyvesant Bal.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 27 nov 2015 - 00:12

Dank je wel voor het plaatsen van de mooie scherpe foto's. Koningin Juliana heeft deze jurk inderdaad in 1964 gedragen. Dat was op 10 september in Amsterdam. Een leuk detail: Koningin Juliana droeg de tiara uit de smaragd parure ondersteboven, dus met de punt naar beneden.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

dinsdag 24 nov 2015 - 16:44

@Josine - je vroeg me om meer te vertellen over het boek over Bernhard maar ik zie dat het onderwerp inmiddels al is uitgediept door Margreet o.a. - ik had het idd over het boek "Bernhard, een verborgen geschiedenis".
En ik moet toch echt nog vaker kijken op je site, want "het verhaal dat opeens verdwenen is" heb ik dus helemaal gemist!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 24 nov 2015 - 16:21

Jeffrey had hier een heel leuk nieuwtje geplaatst, maar om te voorkomen dat concurrenten ermee aan de haal gaan heb ik de reactie even offline gehaald. Ik heb al contact opgenomen met Jeffrey, maar dan weten jullie ook waarom het verhaal opeens verdwenen is ;)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 24 nov 2015 - 18:23

Hahaha you go girl...

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 24 nov 2015 - 14:28

Leuk Jeffrey, goed gedaan!

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 23 nov 2015 - 19:15

Josine,
Denk je dat een "soort van" leeskring over royalty levensvatbaar is/zou zijn? Ik bedoel dit: ik leid al meer dan twintig jaar een leeskring, hier, in Groningen. Daarnaast heb ik (als oud-docent Nederlands) veel ervaring met het maken (verzamelen) van informatie over literatuur.
Door jouw vraag, een paar uur geleden, naar meer info over het boek van Annejet van der Zijl, over prins Bernard, kwam ik op dit idee.
Ik zou dit idee moeten uitwerken maar het lijkt mij heel leuk om met alle Maxima-fans zo nu en dan een zijweg in te slaan. Niet over mode maar over geschiedkundige zaken. Zaken dus, die niet per se horen op jouw modesite maar die ons toch wel bezig houden.
Wat vind jij? Wat vindt men?

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 24 nov 2015 - 14:53

Goed idee en interessant, Margreet. :-)

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 24 nov 2015 - 16:15

Hallo Henny en Merel,
Ik heb dit idee via de mail verder met Josine besproken. Ze houdt het in gedachten voor als ze volgend jaar haar site uitbreidt met subsites. Lijkt mij erg leuk, als dat zou lukken!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 24 nov 2015 - 14:35

Lijkt me heel leuk Margreet!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 23 nov 2015 - 16:34

Heerlijke boeken, interessant en een hele mooie schrijfstijl.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 22 nov 2015 - 23:11

@ Margreet: Het boek over Prins Bernhard van Annejet van der Zijl was ook best onthullend. Na het lezen van dat boek heb ik mijn mening over hem wel bijgesteld ...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 23 nov 2015 - 08:23

Kun je hier meer over vertellen? :-)

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 23 nov 2015 - 16:29

Annejet van der Zijl kreeg het idee voor het boek over Allene Tew tijdens het schrijven van "Bernard, een verborgen geschiedenis". Deze Amerikaanse vrouw werd prinses door haar huwelijk met een Duitse prins. Ze (AT) leerde in Duitsland de jonge Bernard kennen, die een van haar protegés werd. Bernard leende van haar geld en een auto om naar Garmisch-Partenkirchen te reizen, waar hij Juliana ontmoette. AT begeleidde hem ook tijdens de onderhandelingen over een huwelijksovereenkomst met Juliana, haar moeder en Nederlandse ministers. Tijdens hun huwelijksreis onderging Juliana, dankzij AT, een metamorfose. Ze werd ook peetmoeder van Beatrix. In brieven van Allene schreef deze (over Bernard en Juliana): "Het is zo vermoeiend dat mensen niet wat aardiger tegen elkaar zijn".
Wil je ook meer weten over het Bernard-boek?

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 23 nov 2015 - 16:50

Margreet@ Ik meen me te herinneren dat Jeroen Snel het over deze Amerikaanse dame had in de uitzending van Blauw Bloed zaterdag j.l. maar misschien ook wel bij NPO Doc waar ik het ook dit weekende heb gezien, het was heel interessant! https://www.google.gr/search?q=Allene+Tew&rls=com.microsoft:en-US:IE-Sea...
De Duitse prins was arm en besloot zo een rijke vrouw aan de haak te slaan, Bernhard die ook arm was vond dat een goed idee om zelf ook uit de misere te komen, al gauw kwam Juliana in de picture.
Het is een boek om te hebben!

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 23 nov 2015 - 16:53

Hallo Eftichia,
O jammer, dat heb ik gemist! Een interessante vrouw, deze Allene: beeldschoon, vijf keer getrouwd, drie kinderen verloren, "buurvrouw en vermeende rijke Amerikaanse tante van Bernard", geblutst en gekrast door het leven, zo Annejet van der Zijl.

afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 22 nov 2015 - 22:10

Inderdaad, Margriet was wat forser, voordat ze trouwde. Meestal is dat andersom, toch? Ze lijkt ook wel wat op haar moeder, hier. Eigenlijk lijken alle vier de dochters van Juliana meer op hun moeder, vind ik, nu ze ouder zijn zeker.
Las net een stuk uit het laatste boek van Annejet van der Zijl over Allene Tew, peetmoeder van (toen nog) prinses Beatrix. Heel boeiend, verrassend en nogal heftig, qua berichtgeving, vooral wat prins Bernhard betreft. Een aanrader, voor eenieder die van lezen en van geschiedenis houdt.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 22 nov 2015 - 19:32

De smaragdenparure is schitterend, leuk dat ze die draagt. En ze gaat inderdaad steeds meer op Juliana lijken, terwijl ze toen ze een jonge vrouw was heel veel op Emma leek. Maar toen was ze ook wat dikker en had ze het haar vaak in een hoge knot.
Voor zover ik het kan zien, doet het model van de japon niet veel voor haar. Wel mooi gemaakt trouwens.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 22 nov 2015 - 13:53

Eens met Paula, de halslijn zowel voor als achter is wat wijd en daardoor niet heel flatteus. Het model doet niet veel voor deze mooie prinses. Op zich een mooie japon, maar niet voor Margriet. De kleur vind ik haar wel mooi staan trouwens. De sieraden zijn ook prachtig.

afbeelding van Imke

Imke

zondag 22 nov 2015 - 13:52

Het doet mij ook wat denken aan Juliana, wie weet komt de japon uit haar collectie. Ik vind hem Margriet absoluut niet misstaan. Het rugdecolleté is elegant, net als de halslijn, en ook al heeft ze niet meer het figuur van een jonge nimf, de rest mag er ook zijn. Als ik de entourage bekijk dan past ze perfect in deze klassieke, zo je wilt tikje ouderwetsige balsfeer.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

zondag 22 nov 2015 - 12:35

Prachtig! Zou het een jurk van Juliana ofzo zijn?

afbeelding van Gert01

Gert01

donderdag 26 nov 2015 - 14:05

koningin Juliana heeft de jurk onder andere gedragen in 1964 bij het staatsbezoek uit Noorwegen.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zondag 22 nov 2015 - 13:18

Die gedachte kwam ook bij mij op.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 22 nov 2015 - 10:42

Jammer dat de japon mouwloos is. Ook de kleur vind ik minder bij Margriet.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 22 nov 2015 - 07:39

Ik ben niet zo heel erg weg van de jurk: ik vind dat hij haar breed en ouder maakt. Margriet heeft een mooi figuur maar het valt helemaal weg nu. Ik denk dat pastelkleuren haar mooier staan.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 22 nov 2015 - 00:04

Mooie jurk. Stijlvol Margriet!
Jammer ook voor de gasten dat er deze keer geen zonen bij waren met hun prinsessen.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 21 nov 2015 - 23:09

Leuke beelden hiervan gezien bij Blauw Bloed vanavond, je zag Margriet en Pieter volop genieten, wat een prachtige japon en zo mooi gecombineerd met de schitterende smaragden. Naarmate Margriet ouder wordt gaat ze meer en meer op Juliana lijken..
Inderdaad een leuk filmpje, bedankt weer TWOR!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 21 nov 2015 - 21:45

Margriet ziet er inderdaad erg mooi uit, helemaal gecombineerd met de juwelen. Ik heb het eerlijk gezegd niet nagevraagd, maar het zou goed kunnen. Het model van de 'vleugelmouwen' heeft ook wel wat weg van Laurentiens prinsjesdagjurk (2015), die is ontworpen door Hardies. Maar Margriet draagt wel vaker kleding van Addy, en ik heb geen idee of ze wel eens wat van Hardies Couture heeft gedragen.

Het filmpje is overigens ook leuk, zie onder in de log voor de link.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 21 nov 2015 - 21:24

W A U W wat mooi! Geweldige jurk en die smaragden parure is echt een van mijn favorieten. Zou de jurk door Addy van den Krommenacker gemaakt zijn?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?