Tijdens de festiviteiten rondom de inhuldiging heeft koningin Máxima meerdere malen een diamanten armband gedragen. Een van deze armbanden is de diamanten armband die vaak gedragen wordt bij het collier dat het huwelijksgeschenk van Emma aan Wilhelmina was. Het motief van beide juwelen is verschillend, maar in dezelfde stijl. Wie de armband goed bekijkt ziet dat het opgebouwd is uit drie rijen van diamanten in verschillende formaten, terwijl het collier verticaal gezien rijen heeft van 2 of 3 diamanten. Ook het materiaal verschilt. Naast een prachtige structuur heeft de armband overigens ook een hele mooie sluiting met krulmotief. Begrijpelijk dat koningin Máxima, die het sieraad overigens ervoor weinig droeg, ervoor koos om het zowel 29 als 30 april te dragen.

 

De armband kwam in ongeveer dezelfde periode als het collier in bezit van Wilhelmina. Opvallend genoeg droeg de jonge koningin niet de armband met het krulmotief, maar met een enorme parel.

Zowel Beatrix als Juliana hebben de armband regelmatig gedragen in de afgelopen decennia.

Opvallend genoeg heeft koningin Máxima de armband tot nu toe slechts enkele malen gedragen. De eerste keer was tijdens de verjaardag van prins Charles in 2008. De tweede keer was tijdens de reis naar Willemstad in 2010.

De derde keer was op 29 april, de dag voor de grote dag.

En ook 30 april zagen we de armband terug.

Wat vinden jullie van de armband? Ik moet eerlijk zeggen dat ik de andere diamanten armbanden uit de Oranjecollectie mooier vind, maar het is zeker een mooi sieraad.

Foto's met dank aan:

www.royalpress.nl via PPE 
DPP

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?