1 juni is het de Grote Dag voor prins Hussein van Jordanië en zijn aanstaande, Rajwa. Inmiddels heeft Rajwa afgelopend weekend haar henna party gevierd. Dit met een aantal Jordaanse koninklijke dames en veel andere vrouwelijke gasten.
We hebben geluk dat koningin Rania zoveel op haar instagram account deelt. Wat zag de aanstaande bruid er mooi uit! Tijdens haar hennafeest droeg ze een witte japon, versierd met goudkleurig borduursel. Het ontwerp is geinspireerd op de traditionele Najdi japon uit Saoedi Arabië en is ontworpen door Honayda. Honayda is opgericht in Saoedi-Arabië in 2016 door Honayda Serafi en is een internationaal luxe ready-to-wear merk dat tijdloze, eigentijdse en elegant comfortabele ontwerpen creëert voor de moderne vrouw. Gezien Rajwa’s Saoedi Arabische roots, een perfecte keus!
De jurk is speciaal voor Rajwa ontworpen en bestaat uit zijde, 3D ornamenten en traditionele rieten touwtjes. Deze prachtige ontworpen jurk heeft een hoge ronde hals, wijde mouwen en een omgekeerd driehoekig lijfje, geïnspireerd op het ontwerp van Najdi. Daarnaast loopt de jurk wijd uit om een zeemeerminachtige vorm te creëren en is versierd met borduursels met zachte organza bloemen, geometrische vormen en Arabische motieven. Op de sluier is borduursel te zien met betekenisvolle ontwerpen, zoals zeven Jordaanse sterren die de zeven verzen symboliseren in het eerste hoofdstuk van de Koran en de zeven bergen van Amman. Daarnaast bevat de sluier ook palmbomen die Saoedi-Arabië vertegenwoordigen en bevat een poëtisch borduurwerk. Een enorme werk, deze henna-outfit van Rajwa Alseif, waarbij de sluier alleen al 760 uur in beslag nam. Het kostte 340 uur om de jurk zelf te maken.
Koningin Rania, prinses Iman en prinses Salma
De Jordaanse koningin Rania droeg een prachtige lichtblauwe japon van Saiid Kobeisy.
Ook de zussen van prins Hussein, de pas getrouwde prinses Iman en haar zusje prinses Salma waren aanwezig. Prinses Iman droeg een lila jurk, afgezet met wit kant. Prinses Salma droeg een wijnrode capejurk.
Kom op 1 juni vooral terug om te kijken naar beelden van deze koninklijke bruiloft van het jaar. Ook ‘onze eigen’ prinses Amalia reist samen met haar ouders af naar Jordanië, voor dit koninklijke huwelijk. Wij hopen er uitgebreid verslag van te doen en kijken er nu al naar uit.
Prachtig! Benieuwd naar de plaatjes van morgen, is er een kledingvoorschrift voor de gasten? Leuk dat ook Amalia mee is, misschien een voorbode dat ze straks ook mee gaat op Staatsbezoek naar Belgie……, let’s hope 🙏
Wauw de jurk van Koningin Rania is echt prachtig!
Beeldschoon en wat een detaillering. Ik vind de aanstaande bruid erg veel weg hebben van de beeldschone Koningin Noor!
Zooo, wat mooi! En dan volgt de bruiloft nog. En ook erg benieuwd naar onze royals en met name naar Amalia.
Prachtig allemaal! Wat ik zo hoop is dat Amalia een kleding met bijbehoren nu eens helemaal van haar zelf mag zijn en niet weer verschijnt met geleende sierraden of aderszins van haar moeder. Dat vind ik altijd zo jammer. Ze is een jonge vrouw van 19 en ik denk: heb je nu niets eigens aan sierraden, of een mooie tiara van jezelf? Zoek je eigen stijl en kleding wat jouw staat en bij je past. Ik gun haar in ieder geval een mooie tijd en goede adviseurs om op dit prachtige feest te kunnen verschijnen.
Zou het kunnen zijn dat Amalia vindt dat wat ze gebruikt van haat moeder heel goed bij haar past?
Volledig mee eens!!!
Wat een prachtige kleding. Jurken zou ik ze niet willen noemen maar eerder gewaden. Zo ontzettend elegant. Het zijn ook allemaal prachtige dames. Ik ben heel benieuwd naar de bruiloft
Je hebt gelijk, dit soort jurken zijn eigenlijk meer japonnen en gewaden vind ik ook een heel passende benaming ;).
Ik heb bij het woord ‘gewaad’ een beetje een negatieve associatie. Als iemand een lelijke, vormeloze jurk draagt, noem ik dat een gewaad. Ik weet dat het woord in de realiteit neutraler is hoor, maar daarom vermijd ik het woord zo veel mogelijk.
Wat zijn gevoelens en daarbij behorende associaties persoonlijk hè!
Een lelijke, vormeloze jurk benoem ik in stilte altijd als een ” hobbezak”, maar dat staat voor mij in flagrante tegenstelling tot ‘gewaden’.
Een gewaad is voor mij juist een lang, meestal wijdvallend, sierlijk kledingstuk, en dat kan ook iets plechtigs hebben.
Ik denk dan aan ambtskleding (toga bij predikant/advocaat, pauselijk gewaad enz..
Maar bv ook de kroningsmantel, en de prachtige japon van Maxima tijdens de inhuldiging van WA., en de kledij van bv Catherine tijdens de kroning van Charles, enz.
Bij de dames in dit blog zie ik ook heel sierlijke, rijk geborduurde, soms traditionele, geplooide ‘gewaden’, die, vergeleken met bv avondkleding of gala, specialer zijn en dan voor mij de positief bedoelde titel ‘gewaden’ krijgen, zoals Chiara denk ik ook bedoeld heeft.
Die associatie heb ik helemaal niet. Ik bedoel het juist heel positief
Dat geloof ik direct. Associaties zijn heel persoonlijk.
Josine, dat vind ik ook, bij gewaad denk ik aan vormloze kleding (o.a. De Paus, advocaten etc). Dit zijn beslist géén gewaden, maar verfijnde perfect aansluitende “Arabische japonnen”,
Wat mooi verwoord, Chiara!
Helemaal eens!
Wat super mooi deze beelden. Het valt me wel op dat de moeder van de bruid en koningin Rania van die strak getrokken gezichten hebben. Hoe opvallend dat je dat in Arabische landen zoveel bij vrouwen ziet (ook Sheikha Moussa). Maar qua kleding echt een sprookje van 1001 nacht en ik kan niet wachten tot het huwelijk.
Betoverend mooie beelden, echt een lust voor het oog. Rania is in deze jurk het toonbeeld van elegantie en schoonheid. De aankomende bruid ook schitterend. Deze dames bewijzen maar weer dat je niet veel huid hoeft te laten zien om te schitteren.
Volledig mee eens !!!
Dat laatste ben ik zeer zeker met je eens. Juist dat wat meer traditionele is prachtig.
Zo mooi hoe een bruiloft in die cultuur wordt gevierd. Echt sprookjesachtig en zo mooi hoe iedereen er uit ziet. Koningin Rania prachtig, en ook de a.s bruid heel mooi.
“Sprookjesachtig” mooi! Zou er wel bij willen zijn, wat bijzonder allemaal…..
Ik vind Rania’s jurk echt perfectie. Alles klopt, van de dubbele mouw tot het delicatie borduurwerk. Een tien plus!
Als we nu nog een toppers en missers blog zouden schrijven, zou deze wat mij betreft in het rijtje met toppers komen. Ben weg van die japon.